Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania
Odpowiedz

Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania

Oceń ten wątek:
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sikamy Jutro razem ;)
    A jednak widać cuda sie zdarzają z wysoką prolaktyną . Koleżanka miała szczęście

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, a tak w ogóle to prl badasz w jakiej fazie cyklu ?

• asiaa1987 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie u MNie 18dc więc jeszcze trochę do testowania, w ogóle nie wiem czy owulka była czy nie?

31.08.2017 Moja kochana córeczka przyszła na świat
    3330 gram 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie wrote:
    Zakręcona, a tak w ogóle to prl badasz w jakiej fazie cyklu ?
    Chyba w 4dc ja robiłam w 21dc razem z progiem. Ale to się bardzo zmienia w zależności czy ma się jakieś stresy

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Wróciłam właśnie z wizyty u endokrynologa. Ponieważ TSH dla staraczek nie powinno przekraczać 2.5 endo zwiększył mi dawkę leku. Kolejna wizyta za ok. dwa miesiące.
    U mnie 13 dc. Zamówiłam żel Conceive Plus, bo dużo pozytywnych informacji o nim przeczytałam. Zastanawiałam się jeszcze nad testami ovu, ale jednak nie kupiłam. Jutro powinnam mieć już paczkę, więc możliwe że w weekend będziemy działać :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia, ja właśnie dziś zamówiłam testy ovu bo już mi mało tego zostało ;)
    Musze poczytać o tym żelu.
    Jakie masz to TSH ?

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzymisie, 3,97 (wynik z 7 maja). Wykupiłam od razu leki i od jutra już będę większą dawkę przyjmować :)

Ja testy ovu kupiłam raz, jak zaczęliśmy starania, ale że ani razu mi nie wyszedł pozytywny, to się poddałam i już więcej nie kupiłam :) Albo miałam jakiegoś pecha, albo coś źle robiłam ;) A od kiedy piję Inofolic, to wiem mniej więcej, kiedy ovu będzie, bo jajniki dają się we znaki.

A o tym żelu to nawet jest wątek, dziewczyny go sobie chwalą, więc z ciekawości zamówiłam :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia, długo pijesz inofolic ?

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inofolic piję od lutego :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, melduję że ja już po sikańcu :)
    Negatywny oczywiście, słabiutki prześwit drugiej kreski, cień cienia dosłownie. Nawet gorzej niż wczoraj.
    Tak naprawdę nie wiem, o której najlepiej robić te testy. Zawsze staram się nie pić dwie godziny przed. Dziś w ogóle mało co piłam bo ciągle coś robię, w biegu i nawet nie miałam czasu.

Wczoraj zrobiłam w godzinach popołudniowych, wcześniej niż dziś i wyszło lepiej niż ten. Wiem, wiem...zaraz powiecie, że trzeba mniej więcej o tej samej porze, ale Rosax mi uświadomiła, że trzeba próbować nawet kilka razy dziennie. Co prawda w tym dniu cyklu nie ma co świrować z częstotliwością ale im bliżej ovu tym częściej będę siurkać :)

Pikcia, ja piję dopiero od kwietnia, teraz drugi cykl. Przyznaję, że pokładam w nich (inofem/inofolic) spore nadzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzymisie ja czekam na wieczór. Czuję coś lekko po droznej stronie więc mam nadzieję że tam ruszy jajko w drogę i da się zaplodnic tym razem ;) myślę że jeszcze za szybko żeby sikac z 2 razy dziennie koło 10/12 dc spróbuj

marzymisie lubi tę wiadomość

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, już nie będę dzisiaj :)
    U mnie jeśli już cokolwiek ruszy w tym cyklu to z prawej strony prawdopodobnie.
    Z naciskiem na prawdopodobnie, bo odczucia/lekarze/monitoringi itd swoje a organizm swoje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa grupa zapyleniowa meldować się ;) jak tam Wasze plany weekendowe? Czy u Was sobota teź jest taka piękna słoneczna?

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, melduję się w sobotę :)
    U nas od rana świeci słońce a na termometrze już 20 stopni :)
    W planach wyjazd do naszego domku, aby zobaczyć postęp prac. I chyba koszenie trawy (a raczej chwastów) mnie czeka... Po cichu liczę na pomoc Męża, bo ostatnio ja kosiłam a on miał swoją "robotę" :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, melduje się :)
    U mnie pogoda też ładna. Moje plany na weekend to leniuchowanie w końcu. Poprzedni weekend mieliśmy gości, więc ja jako perfekcyjna pani domu nie robiłam nic innego oprócz pucowania wszelkich zakamarków w domu, pichcenia i zaglądania do Was. Wczoraj również mieliśmy spotkanie rodzinne, taka jakby parapetówka plus uczczenie innych wydarzeń w rodzinie więc jestem wypompowana.
    Nie zaskocze Was żadnymi super-ciekawymi planami. :) będę się cieszyć stanem, kiedy mogę wyluzować :)
    Małż na uczelni. Zapasy w lodówce więc nawet nie muszę sie martwić o obiad. Jedynie włączę jeszcze zmywarkę bo strasznie dużo naczyń jeszcze po imprezie zostało plus pranie wstawię.
    Ważne, że imprezy udane :)
    Dziś odpoczywam
    Pikcia, daj znać jak tam sprawy na budowie :) Lubie słuchać o takich rzeczach bo całkiem niedawno my przez to przechodziliśmy ;) nie budowa a kapitalny remont mieszkania, więc jeszcze to świeża sprawa ;)

Pospałam, zjadłam śniadanko, wypiłam kawę i teraz poczekam dwie godziny i zrobię sikańca ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sikaniec owulacyjny dalej negatywny, temp zwariowała, ale to może po butelce wina wczoraj ;) Chyba ovu będzie po drożnej stronie ale 100 % nie mam bo nie boli tak jak zwykle więc może się wszystko jeszcze zmienić :/

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo. Już po sikańcu?
    Zakręcona, a jakiś prześwit drugiej kreski sie pojawia u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak cień jest, ale to jeszcze nie to ;)

• pati87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    a jak wam dlugi weekend sie zapowiada?

ja ostatni spedzilam w na zajeciach, a ten to zobbaczymy, ale chyba nad jezioro pojedziemy,

ja ostatnio to zyje w biegu, ciagle cos zalatwiam, najpierw z komunia a teraz z weselem,
    wczoraj dobralam biustonosz do sukni, wiec mam to z głowy, bukiet i fryzjer tez zamowiony, nawet na fryzurach probnych bylam,
    teraz zostalo mi kupienie ozdoby do wlosow i makijaz probny,
    wczoraj znalazlam ładną ozdobę ale ten grzebyczek z ozdobą kosztował 140zl, dla mnie to troche przesada tyle wydac, w innym salonach byly o polowe tansze ale nie w moim guscie, dlatego dzis dalej ruszam na shopping

no i plan na dzis musze sobie kupic jakis stroj kapielowy, bo mi po ciąży został wiekszy biust, mialam 65c a teraz 65f i w starym brzydko wygladam bo gora jest za mala
    wczoraj cos tam szukalam ale nic jeszcze nie znalazlam

wogole juz mnie troche stres weselny dopada,
    jeszcze musimy u naszego wodzireja zalatwic aby nam mix piosenek zlozyl, bo taki bedzie nasz 1taniec najpierw z poltorej minuty piosenki winda do nieba, a potem po parenascie sekund (zazwyczaj same refreny) 27piosenek, jeszcze bedziemy musieli cwiczyc choreografie, kurcze aby to cale wesele ladnie wyszlo

pozdrawiam i OWOCNYCH STARAŃ WAM ŻYCZĘ :)

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie wrote:
    Pikcia, daj znać jak tam sprawy na budowie :) Lubie słuchać o takich rzeczach bo całkiem niedawno my przez to przechodziliśmy ;) nie budowa a kapitalny remont mieszkania, więc jeszcze to świeża sprawa ;)

Pospałam, zjadłam śniadanko, wypiłam kawę i teraz poczekam dwie godziny i zrobię sikańca ;)

Marzymisię, w domku wszystko coraz lepiej wygląda. Możliwe, że w tym tygodniu postawią nam już ścianki na poddaszu i położą tam gładzie. Płytki już prawie wszędzie położone, w weekend chyba pojedziemy zamówić drzwi, panele i kupić farby :)
    No i pozostaje znaleźć jakiegoś solidnego stolarza, który zrobi nam meble do kuchni, szafę i meble do łazienki. Małż dzwonił dziś do jednej firmy, którą nam znajomi polecali, ale dopiero po 10 czerwca mogą przyjechać na pomiary i później 2 miesiące czekania na wykonanie...
    A mi bardzo zależy, żeby w lipcu się wprowadzić...

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ