Witaminy lub inne tabletki pomagające w zajściu w ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę:
Folik
Magnez
Wit. B6
Falvit mama
Castagnus
Wit. C
Tran z wit. A i D oraz Omega-3
Do tego czerwone wytrawne winko, migdaly, orzeszki, słonecznik, więcej warzyw i owoców.
A mój M oprócz przekasek bierze:
Fertimen ( porównując skład z Androvitem i Salfazinem wydał mi sie najlepszy)
Maca
Tran z wit. A i D oraz Omega-3
Wit. C
Folik
Mam nadzieję że to nam pomożeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 19:03
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
Ula, dla Panów z droższych Profertil z tańszych np. FertilMan. Do tego może Maca (sproszkowany korzeń rośliny z Peru)? Występuje w tabletkach lub w proszku a jest polecany też przez lekarzy.
Bardzo dużo informacji znajdziesz w wątku na męskich sprawach https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/suplementy-poprawiajace-plodnosc,11.htmlmonisia881 lubi tę wiadomość
-
MANIECZKA nie chcę Cię straszyć ale witamina C brana przez cały cykl zakwasza śluz co nie sprzyja plemnikom.......
ja biorę:
castagnus
magnez
wiesiołek do owulacji
wit E do owulacji
wit C po owulacji
wit B6 przez cały cykl
Mąż bierze podobnie plus wit A i selen.Natalina lubi tę wiadomość
-
o fuuuuj Lowinko:) na wymioty mnie ciągnie jak pomyślę o tym glutku:)
ja kupuję już zmielone siemię lniane najczęściej smakowe - tylko takie toletuję
ale ani wiesiołek ani len nie uczynił wilgoci jakiej oczekiwałabym;) -
Iownka wrote:Ja wtranżalam od kilku dni siemię lniane. Zalewam je niesttey wrzątkiem, bo i naczej te ziarenka mi nie miękną. Potem rozgryzam.
Podobno bardzo zdrowe to to.Natalia -
bleeee:D:D:D hihi podziwiam:D
z tym czekaniem do rana to tez przesada chyba że go potem pogrzejesz:D ja muszę mieć ciepłe to siemię inaczej mnie cofa;) ale ostatnio je zaniedbałam, od wowulacji:)
mówicie że to można w aptece zmielone kupić? nie wiedzałam -
Sporo się tym interesowałam, okazuje się, że zarówno kobieta jak i mężczyzna poprzez suplementację mogą poprawić swoją płodność, tutaj macie więcej informacji na ten temat: Składniki mineralne i witaminy zwiększające płodność kobiety i Suplementy diety poprawiające męską płodność
Osobiście nie stosowałam, więc nie potrafię ocenić, czy faktycznie wszystkie te witaminy działają, ale chyba próbować warto
-
Robotka1 wrote:MANIECZKA nie chcę Cię straszyć ale witamina C brana przez cały cykl zakwasza śluz co nie sprzyja plemnikom.......
ja biorę:
castagnus
magnez
wiesiołek do owulacji
wit E do owulacji
wit C po owulacji
wit B6 przez cały cykl
Mąż bierze podobnie plus wit A i selen.
Do owulacji brałam małą dawkę wit. C a po owu zdarzało się czasami większą. O tym, że zakwasza to wiem bo zdarzają mi się czasami grzybice pochwy i czasami zapalenia pęcherza no i wtedy ładuję większe dawki wit. CNiedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
ooo Manieczka nie wiedziałam że C jest dobra na grzybki i zapalenie pęcherza:)
ja nie wiem czy nie przesadzam ale ładyję dwa rutinoscorbiny na dobę. mężowi też tyle daję...
no to okej:) to tak dzisiaj wyczytałam na owu odnośnie tej witaminy