Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wózek QUINNY MOODD
Odpowiedz

Wózek QUINNY MOODD

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy juz macie upatrzone wózki dla swoich pociech?ja jestem zakochana bezgranicznie w Quinny Moodd :) strasznie podoba mi sie ten kolorek :

http://static.pokazywarka.pl/i/5648986/395337/quinny-mood-mit-tragewanne-2015-grey-gravel-1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 22:15

polkosia lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zajde w ciążę to może juz nie będzie wózków tylko takie latające roboty- nosidełka.

Emma80, livia30, Maczek, momo1009, zwei_kresken, lauda., Ewa99, Basik122, Katarzyna87, mana, marzenka, Marribell, Bluberry, KMK, Ballerina, vanessa, Izoleccc, Idgie, domiszka lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że kwestię wózków powinnaś rozważać na fioletowej stronie, tutaj to nie jest odpowiednie miejsce. Dziewczyny starają się zajść w ciążę i wątpię żeby o wózkach chciały dyskutować ;-) Przynajmniej jak ja byłam na etapie starań to wkur... mnie takie tematy bo nigdy nie wiedziałam czy akurat kiedyś będzie mi dane wybierać np wózek...

Trochę wyczucia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 23:36

momo1009, zizia_a, Mona_M, Emma80, Reni, Katarzyna87, anja83, Summerka, aisa, monika_89, Marribell, Fedra, vanessa lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ładny. I pojemny. Można w nim wozić całe wielkie zapasy testów ciążowych, leków i suplementów z apteki. Albo zakupy z Lidla.

Tylko że może się całkiem zużyć, zanim to dziecię się w końcu pocznie i urodzi, więc może to być mało praktyczne...

Tak serio - zbyt wcześnie na wybór wózka, kiedy dziecka jeszcze nie ma na świecie nawet w formie świeżo poczętej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 00:06

momo1009, zizia_a, mar, zwei_kresken, lauda., Ewa99, Emma80, Katarzyna87, Fatim, anja83, Marribell, Fedra, vanessa, Izoleccc lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym mieć takie dylematy...;D

mar, Mordeczka, vanessa lubią tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to co najwyżej mamy upatrzony dzień płodny, śluź i ewentualnie wystąpienie owulki:)

lauda., Ewa99, momo1009, Katarzyna87, anja83, Marribell, Fedra, arturowa, Maczek lubią tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem zwolenniczką trzykołowców, są dość nie stabilne. Zdążyłam przetestować starszy model tego wózka i nie byłam zadowolona, a cena za ten wózek powala. Jak dla mnie wózek z czterema kółkami był lepszy a druga sprawa spacerówka jest bardzo płytka i to jak dla mnie był to drugi minus dla tego wózka.

Mona_M lubi tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, może faktycznie temat nie na tę stronę, ale.. czasem warto oderwać się od tematów staraniowych i pomarzyć sobie jakby to były, gdyby ciąża/dziecko już było :)

Co do tego wózka - zgadzam się z Baski, trójkołowce są niezbyt stabilne.
    A ogólnie przy wyborze wózka, zdaje się na doświadczenie mojej ciotki. Przy pierwszym dziecku kupiła śliczny wózek - strasznie jej się podobał. Ale... miał nietypowy rozmiar kół - na żadnym podjeździe się nie mieścił. Musiała nie raz latać na około i nadkładać sporo drogi bo po schodach nie mogła wjechać (za mały rozstaw kół).
    Przy drugim dziecku, jak szła wózek kupować to z centymetrem i mierzyła dokładnie rozstawy kół, aby więcej tego problemu nie było :P

Mona_M, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwszy wózek kupiłam Coneco Mustang ze skrętną całą przednią osią, boziu co to był za nie wypał sprzedałam go po 5 miesiącach. A w reklamacji miałam go za ten czas 3 razy. Ten Quinny miałam od szwagierki na czas kiedy mój był w reklamacji i też nie przypadł mi do gustu. Na kolejną reklamacje pożyczyłam sobie Espiro zwykły wózek i z tego byłam zadowolona. Także przy kolejnym dziecku ( jeśli się uda ) kupię zwykły wózek typu Maxi-Cosi albo X-landery z dużymi skrętnymi czterema kółkami.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 01:28

Emma80 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez miałam wózek ze skrętnymi kółkami i to akurat mi pasowało, niestety były hmmm z dziwnego materiały coś między gumą a plastikiem i póki chodnik był równy było ok, ale jak pojawiły się wyboje to klekajcie narody, tak telepało....

• Summerka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech i znowu będę tą najgorszą, ale trudno...

Dziewczyno, jak już ktoś tu napisał...trochę wyczucia. Takie tematy to na belly, a jak któraś będzie chciała się oderwać, to może zajrzeć sama na fioletową stronę.

Tutaj są dziewczyny, które starają się zajść w ciążę...niektóre latami i nie wiem czy chciałyby dywagować na temat zalet i wad danych wózków, nie mówiąc o tym, że takie tematy zaśmiecjaą to forum.

Skoro ja mam już dziecko, to założę tematy - kolejno: jaki pierwszy stały pokarm, jakie krzesełko do karmienia, jakie buciki na pierwsze kroki, a wreszcie jaki nocnik!! litości...

A teraz proszę...możecie mnie linczować...I don't care...

EDIT: to mój 666 post (cha cha), tak samo jak OZM (o 3:33).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:10

baby1991, Reni, kapturnica, vanessa, vincaminor, Izoleccc lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyyyhmmm.. to może ja

szejm on ju!

no058.gif
    Summerka wrote:

A teraz proszę...możecie mnie linczować...I don't care...

EDIT: to mój 666 post (cha cha), tak samo jak OZM (o 3:33).

Summerka, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat na fioletowa strone ;)

A co do samego wozka, to designerko fajny, ALE (z doswiadczenia) ma malenka gondole, plytka i waska spacerowke (zima czy przy wiekszym dziecku bedzie ciasno), podnozek jest malo mobilny i w pewnym momencie bedzie przeszkadzal dziecku (bedzie trzeba go pozniej odczepic, a nozki beda wisial), i co najwazniejsze, MALY i niedostepny kosz, a w koszu wozi sie WSZYSTKO ;) O cenie nie wspomne, bo to juz indywidualna ocena;)

Trojkolowce wcale nie sa niestabilne, maja wywazone ramy- przynajmniej te drozsze, a kazde skretne kola maja mozliwosc blokady na sztywno.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny, mi się bardzo podoba :) pozatym pomarzyć nie grzech !

polkosia lubi tę wiadomość

• Marronek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka - nie zamierzam Cię linczować.
    Ale... nikt nie każde tutaj komukolwiek dywagować na tematy zalet i wad wózków. Jak kogoś nie interesuje dany temat to niech go ominie i przejdzie do takiego jaki mu się podoba.
    Na forum można się swobodnie wypowiadać. Można też zakładać ile się chce tematów - jak masz taką ochotę to załóż te które wymieniłaś. Nikt Ci nie ma prawa tego zabronić. Tak samo jak nikt nie ma prawa zabronić komukolwiek innemu pisania na dowolny temat.
    I nie wiem czemu, ale ostatnio coraz więcej jadu się na tym forum pojawia. Tylko nie wiem po co i dlaczego. Chyba, żadna z nas nie chce celowo innych urazić. Czasem, przez przypadek tak się zdarzy - a to emocje wezmą górę, a to ktoś nie pomyśli czy taki a nie inny temat może inne dziewczyny urazić. Moim zdaniem nie powinnyśmy się dać zwariować.

Zresztą każda z nas była kiedyś na samym początku starań. I każdej pewnie nie w głowie były porażki, pomiary temperatur, obserwacje śluzów, badania, leczenia itp. Tylko właśnie rozmyślanie co to będzie, jak już zajdę i przeglądanie wózków/ubranek itp. Nie można dać się zwariować i tylko w kółko o problemach gadać.

pleasure, Natka88, Fedra, agnes175, miszkaaa lubią tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem, nikt nikomu nie moze zabronić, toteż nie zabraniam, a apeluje o odrobine wyczucia, po to jest podforum belly, aby tam rozmawiać o takich sprawach (tam tematy wózków są chyba ze trzy).

A ja podanych tematów nie założę, bo i tak już teraz nic znaleźć nie można, co skutkuje tym, ze pózniej jest kilka wątków o tym samym, bo nikomu nie chce sie szukać na ntej stronie.

kapturnica, Reni, vanessa lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Marribell Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo..znów stara śpiewka :) litości..

Fedra lubi tę wiadomość

DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
    ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
    BĄBELEK termin 11.10.2017 :-) rośniemy
    Pessar w 27 tc- wytrzymaj
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ff1dd837eae56242med.jpg

Mi się podoba ten wózek:D narazie tylko na obrazku gdy już będę w stanie błogosławionym wybiorę sie do hurtowni:D
    Ma dużą gondole co jest bardzo wygodne. Prowadziłam różne wózki, kiedyś byłam zakochana w x-landerach ale wcale nie są to wygodne wózki prowadziłam wiele razy wózki koleżanek:D quinny 3kołowy mało stabilny jak koleżanka kupowała x-landera to facet pokazywał stabilność wózka który po eksperymencie przewrócił się na bok.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jako MAma prawie 4 tyg Dzidziusia i posiadaczka wózka powiem tak Dziewczyny wózki 3 kołowe to porażka ja mam problem z zejściem po schodach wózkiem 4 kołowym niestety stan dróg i chodników w Polsce to porażka...
    Mój wózek nie ma skrętnych kół jest duży i ciężki ale bardzo go lubię ;)

A jeśli chodzi o temat wózków na belly jest cały wątek o tym ;)

Reni lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ