Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCytrynka_ wrote:Odrobina zalezy gdzie Ci te PCOS siedzi. Bo to zespół różnych objawow. I niektóre maja pcos mając regularne @. Nie wiem tylko jak sie to tyczy Alexis
Edit literki
Edit chyba rozumiem u mnie może być to przez androgeny i brak owu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 23:19
-
odrobinacheci wrote:Uwielbiam to zdjęcie Żaby
Ej jak to jest przy PCOS można mieć regularne miesiączki i wszelkie objawy owulacji ból, śluz, skok temperatury?
No można. Alexis też może wpadać nawet bez leków przy dobrych wiatrachodrobinacheci lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
odrobinacheci wrote:A gdzie może siedzieć?
Edit chyba rozumiem u mnie może być to przez androgeny i brak owu.
Ktos kiedys mi tlumaczyl ze PCOS ma iles tam mozliwych objawow. I zeby stwierdzic ze kobieta ten PCOS ma wystarczy ze ma 3 objawy z listy (Jak sie myle to niech ktoras mnie poprawi). Temu czasami kobieta ma ladny obraz jajnikow, owulacje, a i tak lekarz stwierdzi PCOS.
-
Może to nie tyle trzy z jakiejś losty objawów, co dwa z trzech: nadmiar androgenów, bądź jego objawy, policystyczny obraz jajników i brak lub rzadkie owulacje. Trzeba jeszcze wykluczyć inne przyczyny takiego stanu rzeczy.
Więc można np. mieć nadmiar androgenów i zapchane jajniki, czyli kryteria PCOS spełnione, a cykle mieć wcale niezłe.
Poza tymi objawami jest niestety sporo różnych towarzyszących, których można mieć większy,bądź mniejszy zestaw.
-
Wiedźmuszki!
Z okazji Dnia Kobiet- delikatnych, ostatnich Ridżów w tym roku [albo pierwszych, dla tych, które czekają z utęsknieniem], obfitego bagna o odpowiedniej konsystencji, dużo seksów i po dwie kreski dla każdej, a dla dzieciatych: bezbolesnego ząbkowania i pachnących kupek
Ja dziś idę do lekarza, bo mam chyba jakiś problem z górą przewodu pokarmowego, najprawdopodobniej stan zapalny, stąd ta podwyższona temperatura. Także nie, Kleksa nie będzie w tym miesiącu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 08:17
Basik122, lauda. lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet! Niech wasze pytongi staną dziś na wysokości zadania
6,5 CM kawał człowieka. Gratuluję, rosnijcie zdrowo.
Zuu, z ciekawości zadzwoniłam do Gyncentrum, odebrali heh. Umówić cie na wizytę:-
-D
Miłego dnia. Madzia nareszcie zdrowa.
Basik122 lubi tę wiadomość
-
Wiedźmy Kochane wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta. Dla każdej z osobna spełnienia wszystkich waszych marzeń a dla nas wszystkich Sylwestra 2016 z dziedzicami.
Lauda głos na Żabę oddany, niestety pamiętam o tym tylko wtedy kiedy coś napiszesz. Moja pamięć jest bardzo zawodna -
Blondik wrote:Zuu, z ciekawości zadzwoniłam do Gyncentrum, odebrali heh. Umówić cie na wizytę
:-
-D
To ja chyba mam wyjątkowego pecha do nich.przestałam dzwonić po tym, jak wysłałam maila przez formularz, bo tam było napisane, żeby czekać na potwierdzenie terminu przez biuro obsługi pacjenta. No to czekam...
Ps. Jak umawialismy tam badanie nasienia i trzeba było dzwonić kilka razy w różnych sprawach, to nie było problemu.
Teraz nie wiem, czy się do nich dobijac znów telefoniczne, czy czekać.
Albo wiem. Poczekam na kontakt z ich strony dzisiaj. I tak mam wizytę u gina, chwilowo pochłania to moje myśli. A jeśli się nikt nie odezwie, to jutro będę kombinować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 11:13
Blondik lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewuszynki!
W Dniu Kobiet życzę każdej z Was, by spełniło się choć trochę z tego wszystkiego, co Wasi panowie będą Wam życzyli.
A ode mnie łapcie staropolski wierszyk
Dzisiaj Dzień Kobiet,
więc cycki w górę!
Odrzućmy z twarzy gradową chmurę.
Niech żyje cellulit i kurze łapki,
przecież jesteśmy czadowe babki!
Edit:
chciałam Wam jeszcze uprzejmie donieść, że moja Brooke leci sobie w kulki... szmaciara jedna! Od dwóch dni mam bagno super klarowne, ciągnące się jak asfalt latem, a ta pinda poszybowała w górę. Noszzzz nie dojdę do ładu z tym cyklem, który o zgrozo!!! trwa już 112 dni. Smuteczek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:57
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLauda pytanko o chuste Mala Zabe. Bylas na kursie wiazania czy sama to ogarnelas? I masz 4,6m czy 5m?
Ode mnie tez wszystkiego naj z okazji dnia kobiey
Dostalisny dzis pozwolenie na pierwszy spacer! Jutro uskutecznimy. Niestety do obserwacji drzenie raczek i nozek Liwii czy to tylko niedojrzalosc ukladu nerwowego czy cos bardziej niepokojacego.
Edit; mam zakaz cwiczen do 3 miesiecy wiec -10kg musi poczekac choc po porodzie juz -10 osiagnelam ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:59
-
Ciri, super pogoda na spacerek - udanego wyjścia.
A drżenie z pewnością ustąpi. Moja Żaba też miała przez ok. 2 tygodnie po urodzeniu, a później jak ręką odjął.
Co do chusty...
Ja mam 4,6 - ale jeśli kupię następną, to będzie 4,2. W tej co mam, ogony mi wiszą na tyłku póki co, bo moja Małgo drobniutka. Jak będzie rosła, to wiadomo, że zejdzie więcej chusty na nią samą.
Długość dobierasz do rozmiaru jaki nosisz. Jak między 38-42, to długość 4,6m wystarczy Ci na każdy rodzaj wiązania.
A motania uczyłam się w szkole rodzenia, ale mam taki luksus, że u mnie działa prężnie grupa chustomam i spotykamy się co dwa tygodnie w fajnej kawiarni. I doświadczone już dziewczyny super pomagają. -
nick nieaktualnyA to masz fajnie
ja mam nadzieje ze ogarne to sama, jak nie to tez zawsze mozna gdzies sie zapisac i pojsc na spotkanie bo wieke jest takich w calym kraju
Noo tez mam nadzieje ze jej przejdzie, choc Liwia juz konczy we czwartek 2 tygodnie, ale ma czas chyba do konca pierwszego miesiaca albo poltora... w poniedzialek wizyta u pediatry zobaczymy co ona jeszcze powie... -
nick nieaktualny