Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
WiedźmaMaKota wrote:Ojjjj no to wypuść z siebie, ciężarna może
Yousee, niech Cie szybko zaliczy i spierdziela dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 19:41
-
A dziękuję, smarkam
Ale już nie czuję rozbicia. Taki zwykły wirusek , organizm sobie pięknie radzi, nawet nie wzięłam żadnego paracetamolu. Ale ja mam naddaktywny układ immunologiczny
Jedyny plus hashimoto.
Z powodu braku czasu w piątek idę na trzecią betę jutro. Trzymajcie kciuki, to będzie suwaczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 21:06
Basik122, Maczek, gusiek85, odrobinacheci, Blondik, Matleena lubią tę wiadomość
-
Basik122 wrote:Mi gin pozwolił espunisan bo on ma składnik który się nie wchłania do organizmu jest też wykorzystywany do leków na kolkę u niemowląt
No właśnie czytałam w ulotce, że to się nawet nie wchłania, tylko rozpuszcza w jelitach i zmniejsza napiecie powierzchniowe w pęcherzykach gazu
Czyli jak na reklamie - wpada kapsułeczka i pęka bąbelki
-
Espomissan można brać w ciąży
Choć wiadomo - lepiej zupka chińska ;p
Coś mnie wzięło dzisiaj i pojechałam na Izbę Przyjęć. Trochę naściemniałam, że moja ginka mnie wysłała, bo chciałam sprawdzić czy wszystko jest OK. Bezpłatne szybkie USG ;p
Trafiłam na ordynatora, bo lekarz z IP miał jakiś pilny przypadek i powiem Wam, że jestem w szoku (pozytywnym). Nikt nie wiedział skąd moje plamienia, a on zbadał mnie - co prawda bardzo boleśnie - ale wszystko jasne! Posprawdzał szyjkę (dosłownie włożył paluchy i sprawdzał na ile długości jego palucha jest szyjka macicy) i potem wziernikiem. Mam mini polipy na szyjce, co może powodować plamienia, powiedział, że chyba były większe, bo są w fazie zmniejszania (nie wiedział, że plamiłam). Następnie USG i dzidziuś jest zdrowy, odpowiada 17tc czyli tak jak na suwaczku. Sama głowa ma 4cm! Fika mocno, lekarz nie zdziwił się, że czuję ruchy, bo dziecko jest ruchliwe - duży plus.
Na koniec powiedział mi, że ciąża rozwija się prawidłowo, ale nie jest książkowa, mam dbać o siebie. Muszę być pod stałą kontrolą. Kocham tego lekarza!!!
Moja dzidzia jak mamuśce zeszło ciśnienie i nażarła się pierogów mocno kopiezwei_kresken, Maczek, Vuko, gusiek85, Yousee, odrobinacheci, Blondik, Emma80, Morwa, Basik122 lubią tę wiadomość
-
Paluch do szyjki?
Auuuuuć, przecież w ciąży ona zaciśnięta, więc jak on Cię zgwałcił w szyjkę?
Ale tak ogólem to fajnie! Super, że zlokalizował źródło tych krwawień, przynajmniej wiemy, że Fasol ma się świetnie i to nie od niego plamienia
EDIT: VukoTylko na naszym wątku lajki za pierdzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 22:01
Vuko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZwei kciukam i jestem ciekawa designu suwaczka,hehe. Moze jakis motyw z prysznicem bylby odpowiedni
Katarzyna bolalo mnie jak czytalam opis Twojego badania, ale chyba warto bylonajwazniejsze ze Fasol zdrowy i zywotny, jakis pilkarz moze rosnie i za pare lat nam kadre w koncu podbuduje