X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś się cieszę z urodzin ;) Wiadomo czas leci, nieubłaganie. Czasami tęsknię za beztroskim dzieciństwem, za szalonymi latami liceum, za początkami "dorosłego" życia na swoim i tymi imprezami do białego rana. Chętnie jeszcze raz przeżyłabym swoje wesele! Jednak każdy etap ma swoje plusy i minusy. Teraz macierzyństwo, potem będzie wychowanie dziecka, marzy mi się dom, choćby mały, ale z ogródkiem w którym będę miała pomidory i rzodkiewkę :) Wszyscy się starzejemy, jednak należy na to patrzeć jako na coś dobrego.

Szkoda, że nie da się kliknąć "Lubię" dla "Nie lubię" :D Aaa Lauda Nasze Karne kutaski :) A wiecie że pisałam o tym do adminów ;D Ha Kasia ma władzę! Bójcie się! ;p

EDIT: Yousee pomyśl że czeka Cię super impreza z najbliższymi! Przez kolejne pięć lat będziesz "po 30tce", potem gorzej, bo od 36 się jest "przed czterdziestką" ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 11:08

lauda. lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • przyszła mama 2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha tez mam takie podejście do sprawy wieku jak Ty, na każdym etapie inne powody do radości, co innego dla nas ważne...z wszystkiego trzeba sie cieszyć, nawet z mijającego czasu jeśli on oczywiście mija nam w zdrowiu i bez większych komplikacji...
    choć nie powiem tęskni mi się za tym brakiem obowiązków, problemów, myślenia na przyszłość...ale cóż zrobić, teraz to trzeba się tylko prężyć i szeroko uśmiechać co by wyglądać na młodszą:)
    odnośnie 40 -stki, mój jest starszy ode mnie o 9 lat! :) ja tam różnicy nie widzę zbytniej bo dobrze się trzyma i zdrowszy jak ja, ale nie powiem popada mi czasem w jakieś doły:)

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0267d151f02b.jpg
    Przedtawiam Wam moją Sarnę bez głowy :D

Kacha bardzo proszę o opis zdjęcia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 11:59

Blondik, Eva82 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się przeliczyłam i zostaję w NFZ-towym świecie szpitalnym :/ Nastawiłam się że dzisiaj wrócę a tu doopa. Aż się boję obiadu :P

• przyszła mama 2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ale śmieszna ta Twoja sarnina!:):) rozbawiła mnie trochę, piękna jak dla mnie:):)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva82 wrote:
    No to się przeliczyłam i zostaję w NFZ-towym świecie szpitalnym :/ Nastawiłam się że dzisiaj wrócę a tu doopa. Aż się boję obiadu :P
    Ojjjj A dlaczego zostajesz?

3i496iye8v37prd8.png
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają mi zrobić HSG, normalnie robią to w trybie jednodniowym ale trudno jakoś zdzierżę. Przynajmniej mi TSH zbadają :)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrzyszłaMama, dokładnie jeśli człowiek jest zdrowy czy ewentualnie choroba nie przeszkadza w miarę normalnym życiu jest dobrze :) Wiek to tylko liczby!
    W zeszłym roku będąc na juwenaliach czułam się jak jedna z "pierwszoklasistek", darłam się pod sceną, nawaliłam piwskiem, głośno śmiałam .... nieee darłam ryja!!! ;p
    W tym roku z brzuchem czułam się jak starsza Pani, która stała przyczajona z boku z bezalkoholowym browarkiem :)
    Za rok zostawiamy dzieciaka dziadkom* i wracam na miejsce pod sceną - choć może piwa wypiję mniej ;p

*razem z mężem uważamy, że życie nie kończy się wraz z urodzeniem dziecka. Zawsze dzieciaka można podrzucić dziadkom/ciotkom i innym kuzynkom a samemu dalej się bawić, jeździć, a jak będzie starsze będzie siedziało z rodzicami pod parasolkami na coli (rodzice przy piwku:)

EDIT: Wiedźma mnie się wydaje, że to mrówkojad, ale w brzuchu ma ptaszka! Został więc mrówko-ptaszkojadem!

Ma głowę :)

bd832df063958db5med.jpg

Eva82 będzie gotowany pulpet z kota z zielonym sosem i rozgotowanym ryżem, a do tego pomidorowa z ziemniakami:)? U Nas były takie specjały ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:30

przyszła mama 2, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha, potwierdzam - życie nie kończy sie wraz z urodzeniem dziecka (a mam nadzieje, ze po urodzeniu dwójki tez nie;))

Co do wieku...hmm...ja 30 mam w grudniu;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta 30 mnie meczy o tyle, źechcialam mieć dziecko przed 30 :(
    Ale wiadomo życie na tym sienie konczy:)

Wiedźma, piękna Sarenka :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam na obronę iść z brzuchem hahaha A jako dzieciak myślałam że będę miała dziecko w wieku 22-23 lat ;p

Wczoraj w wiadomościach czy faktach mówili, że Nasze mamy rodziły mając 23-24 lata (średnia), teraz kobiety koło 30tki dopiero zaczynają myśleć o dziecku, a rodzą mając 34 lata.

Ostatnio mój małż gadał z kimś tam i się pytał ile lat miała żona jak urodziła drugie dziecko, ten mówi 36lat, na co mój "a to młoda jeszcze". Mentalność się zmieniła :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebym się przed 34 wyrobiła to muszę zajść w tym roku bo inaczej pogorszę statystyki :) Na szczęście mnie wiek nie przeraźa dopóki młodo się czuję.

odrobinacheci lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Ja chciałam na obronę iść z brzuchem hahaha A jako dzieciak myślałam że będę miała dziecko w wieku 22-23 lat ;p

Wczoraj w wiadomościach czy faktach mówili, że Nasze mamy rodziły mając 23-24 lata (średnia), teraz kobiety koło 30tki dopiero zaczynają myśleć o dziecku, a rodzą mając 34 lata.

Ostatnio mój małż gadał z kimś tam i się pytał ile lat miała żona jak urodziła drugie dziecko, ten mówi 36lat, na co mój "a to młoda jeszcze". Mentalność się zmieniła :)
    Ja myślałam, że pójdę w ślady mojej mamy (18 lat) teraz cieszę się, że poczekałam 9 lat :D

Mrówkojad zajebiaszczy ale ptaszka to ja tam nie widzę :P Tylko dlaczego tak to odnóże unosi lewe?

3i496iye8v37prd8.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Mrówkojad zajebiaszczy ale ptaszka to ja tam nie widzę :P Tylko dlaczego tak to odnóże unosi lewe?

Może teraz ;p Przyjrzyj się a zobaczysz!

c5c3e15a13304c98med.jpg

Ja to serio mam nasrane w głowie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 13:01

przyszła mama 2, WiedźmaMaKota, lauda., odrobinacheci lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Może teraz ;p Przyjrzyj się a zobaczysz!

c5c3e15a13304c98med.jpg

Ja to serio mam nasrane w głowie ;)
    Hmmm nadal nicz... chyba czas na okulistę? Alllleeeee czekaj, czekaj chyba widzę, o matko on go wciągnął w całości? mam nadzieję, że nie wydziobie dziury w brzuchu!

Ja też mam nasrane, a wiesz co powiedziała moja znajoma? "O jaka ładna półtuszka wieprzowa Ci się urodzi" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 13:06

3i496iye8v37prd8.png
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaję menu: zupa ziemniaczana; ryba nie wiem z czym bo mi drugie danie dziś nie przysługuję. Podziękowałam i poszłam do sklepiku :P

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma [b\] Wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń z okazji urodzin. Mam nadzieję że nie pomyliłam dat. I dziękuję za życzenia w imieniu Maksymiliana:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 13:20

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik nie pomyliłaś - bardzo dziękuję za życzenia :)

Basik122 lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wszystkiego NAJ dla Ciebie i Twojej "Sarny":)
    Basik dla Tojego szkraba również :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 20:16

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ