Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Menka888 Autorytet
    Postów: 987 1166

    Wysłany: 10 września 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    A ja już po becie i wyniki są- 340,58. Zrobiłam też progesteron i jest 27,61- wiele z Was tutuaj się na tym zna, czy nie jest za niski?
    a który to dzien po owulacji?

    3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Beata81 Ekspertka
    Postów: 206 136

    Wysłany: 10 września 2018, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie @ powinna pojawić się 19.09. dzień przed 4 urodzinami mojej córci. Gdyby nie przyszła miałabym dla niej cudowny prezent :) Staramy się z mężem 3 cykl po marcowym poronieniu, obiecałam sobie, że nie będę się nakręcać, ale to nie takie łatwe...

    speakyourmind93, Pani.B, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

    Hashimoto
    03.2018 [*] 9tc
    01.2018 cb
    09.2014 córcia
  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 10 września 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    A ja już po becie i wyniki są- 340,58. Zrobiłam też progesteron i jest 27,61- wiele z Was tutuaj się na tym zna, czy nie jest za niski?

    Natosia gratulacje :-) Tak jak mowi Patuniek wazniejszy przyrost, wiec mozesz powtórzyć za 2 dni :-)

    Prog ekstra :-)Nie masz sie co martwić.

    eikts65gz0i70ci6.png
  • szemkel Ekspertka
    Postów: 135 94

    Wysłany: 10 września 2018, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszanie. Kochane jesteście! Betę robiłam w piątek i było to 857, więc powinna się podwoić do niedzieli i znowu jutro - czyli ok. 3400. Jeśli wczoraj miałam 1700, to dzisiaj chyba powinno być coś widać... Najbardziej się boję pozamacicznej...

    75c8a46aaab8cefc07ddedf8aad7972c.png
    2005 operacja usunięcia torbieli
    2016 cesarskie cięcie
    hipoglikemia reaktywna, insulinooporność
    30 miesięcy kp
    8 kg nadwagi
    29 VII 9. cykl starań
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15959 11911

    Wysłany: 10 września 2018, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusiek super! A który to dpo ,14? Beta i prog super ;)

    Beata wiemy wiemy o tym ;)

    Menka a Ty bylaś dzisiaj na becie czy dziś tylko test? (Bo zapomnialam :/)

    Kozgo masz wyniki?

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15959 11911

    Wysłany: 10 września 2018, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Dzięki za pocieszanie. Kochane jesteście! Betę robiłam w piątek i było to 857, więc powinna się podwoić do niedzieli i znowu jutro - czyli ok. 3400. Jeśli wczoraj miałam 1700, to dzisiaj chyba powinno być coś widać... Najbardziej się boję pozamacicznej...

    Znam to. Powtórz betę i konecznie sprawdź u innego lekarza jeszcze.

    szemkel lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 września 2018, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szemkel-licz 66%, nie musi być koniecznie 100% :-) Jutro minimum 2400-taki wynik oznaczałby, że wszystko powinno być w porządku.
    Niższy-faktycznie, albo ciąża się nie utrzyma, albo pozamaciczna.
    Wyższy-już w ogóle bajka :-)

    przedszkolanka:), szemkel lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • szemkel Ekspertka
    Postów: 135 94

    Wysłany: 10 września 2018, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim, które już na teście zobaczyły 2 kreski i trzymam mocno kciuki! Oszczędźcie sobie takiego stresu, który mnie teraz spotkał i nie spieszcie się zbytnio z pierwszym USG...

    A do lekarza swojego pójdę na pewno, teraz jestem u teściowej w innym województwie, wracam w piątek.

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    75c8a46aaab8cefc07ddedf8aad7972c.png
    2005 operacja usunięcia torbieli
    2016 cesarskie cięcie
    hipoglikemia reaktywna, insulinooporność
    30 miesięcy kp
    8 kg nadwagi
    29 VII 9. cykl starań
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 września 2018, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robisz jutro betę? Wprawdzie powinno się ja badać w tym samym labie, ale co Ci szkodzi zbadać się jeszcze za 3 dni... A przynajmniej się uspokoisz (mam nadzieję)

    szemkel lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • szemkel Ekspertka
    Postów: 135 94

    Wysłany: 10 września 2018, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja? Tak, jutro robię w tym samym, co 2 poprzednie badania. O ile nie wyjdzie jednoznacznie, że jest bardzo źle, to pewnie i w czwartek jeszcze zrobię (chociaż i tak pewnie zrobię w czwartek, bo mnie nerwy zeżrą).

    75c8a46aaab8cefc07ddedf8aad7972c.png
    2005 operacja usunięcia torbieli
    2016 cesarskie cięcie
    hipoglikemia reaktywna, insulinooporność
    30 miesięcy kp
    8 kg nadwagi
    29 VII 9. cykl starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! Miło znaleźć miejsce, w którym tyle ciekawych wątków i wspólnych tematów :)
    Dołączam do wrześniowej społeczności ;) 17-tego dnia cyklu wyszedł mi pozytywny test owulacyjny, obecnie jestem w 28d.c. = 10 dni po owulacji i przeglądałam forum w poszukiwaniu informacji, czy wykonać test paskowy na betę czy jeszcze nie :) testy mam o czułości 10. W sobotę (8 dni po owulacji) miałam lekkie plamienie. I mam wrażenie, że powiększyły mi się piersi... :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 16:22

    speakyourmind93, Pani.B, Niezapominajka2, Paulii lubią tę wiadomość

  • szemkel Ekspertka
    Postów: 135 94

    Wysłany: 10 września 2018, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    skylight wrote:
    Cześć Kochane! Miło znaleźć miejsce, w którym tyle ciekawych wątków i wspólnych tematów :)
    Dołączam do wrześniowej społeczności ;) 17-tego dnia cyklu wyszedł mi pozytywny test owulacyjny, obecnie jestem w 28d.c. = 10 dni po owulacji i przeglądałam forum w poszukiwaniu informacji, czy wykonać test paskowy na betę czy jeszcze nie

    Hej! Myślę, że lepiej spokojnie poczekać. Za 4 dni zrób 2 testy różnych firm, a na betę pójdź tydzień później.

    skylight lubi tę wiadomość

    75c8a46aaab8cefc07ddedf8aad7972c.png
    2005 operacja usunięcia torbieli
    2016 cesarskie cięcie
    hipoglikemia reaktywna, insulinooporność
    30 miesięcy kp
    8 kg nadwagi
    29 VII 9. cykl starań
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1803 567

    Wysłany: 10 września 2018, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej patuniek widzę że się udało. Mogę gratulacje ;)

    patuniek86 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2018, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Dzięki za pocieszanie. Kochane jesteście! Betę robiłam w piątek i było to 857, więc powinna się podwoić do niedzieli i znowu jutro - czyli ok. 3400. Jeśli wczoraj miałam 1700, to dzisiaj chyba powinno być coś widać... Najbardziej się boję pozamacicznej...
    Trzymam kciuki zeby bylo wszystko w porzadku ja nialam pecherzyk ,,pseudo" przy ciazy pozamcicznej z tego co pamietam mial 4 mm a potem 1.6 dziwna sparwa dalej tego nie kapuje przy wartosci 4000 bety doszlo do rozeewania jajowodu naszczescie bhlam w tym czasie w szpitalu. Przez ten pseudo pecherzyk lekarzy zmylilo ta cp a lezalam w szpitalu 2 tyg z plamieniami

    szemkel lubi tę wiadomość

  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 10 września 2018, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku cóż tu się dzieje :) dziewczyny poszały z dwiema kreseczkami <3

    skylight, Natosia lubią tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 września 2018, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, jak dobrze Cię widzieć :-)
    No udało się, chociaż czekam na opis pappa. Dostałam na razie suche wartości, więc zaczynam się niepotrzebnie stresować ;-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ola454 Ekspertka
    Postów: 231 62

    Wysłany: 10 września 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tym? Owulak ofkors :)
    2m6r3fm.jpg

    W puatek pozytywny, sobota niedziela negatywny a dzisiaj popoludniu to? Ciemniejsza niz np. wczorajsza

  • szemkel Ekspertka
    Postów: 135 94

    Wysłany: 10 września 2018, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Trzymam kciuki zeby bylo wszystko w porzadku ja nialam pecherzyk ,,pseudo" przy ciazy pozamcicznej z tego co pamietam mial 4 mm a potem 1.6 dziwna sparwa dalej tego nie kapuje przy wartosci 4000 bety doszlo do rozeewania jajowodu naszczescie bhlam w tym czasie w szpitalu. Przez ten pseudo pecherzyk lekarzy zmylilo ta cp a lezalam w szpitalu 2 tyg z plamieniami

    Bardzo współczuję :( A po rozerwaniu jajowodu on się zrasta czy już jest z automatu, że tak powiem "nieczynny"? Wiem, że czasem trzeba usunąć, ale nie zawsze... A betę 4000 miałaś na jakim etapie? W którym tc? Nie wiedziałam, że przy pozamacicznej tak wysoko beta może podskoczyć. Mnie dzisiaj lekarz powiedział, że by mnie dał do szpitala, ale skoro w piątek wyjeżdżam, to sobie już u siebie w mieście pójdę... :/

    75c8a46aaab8cefc07ddedf8aad7972c.png
    2005 operacja usunięcia torbieli
    2016 cesarskie cięcie
    hipoglikemia reaktywna, insulinooporność
    30 miesięcy kp
    8 kg nadwagi
    29 VII 9. cykl starań
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 10 września 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szemkel- przy pozamacicznej beta rośnie, ale wolniej. Dlatego przyrostu poniżej 66% mogą o niej świadczyć.

    szemkel lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Menka888 Autorytet
    Postów: 987 1166

    Wysłany: 10 września 2018, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety w końcu 189! Chyba dobrze... Powtórzę w środę sprawdzić przyrost. Ale przy najmniej mam pewność, że testy mnie nie oszukały :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 16:49

    skylight, patuniek86, Ariette1983, szemkel, MałaMi90, Natosia, Pani.B, iwwk, Meggs, Niezapominajka2, Izaw, Paulii, SylwiaLu lubią tę wiadomość

    3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego