X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Nie wiem... Jestem 5+2 tc, mówił, że w życiu zrobił kilka tysięcy badań i w 6. tc powinno być coś widać. Ale powiedział też, że nie widać ani powiększonej macicy, ani pogrubionego endometrium, więc pocieszam się, że kijowy sprzęt. W piątek miałam prawidłowy przyrost bety, objawy ciążowe nadal mam... Ryczę!
    Spokojnie. Moźe owu byla pozniej,dwa dni może mega duźo zmienić. Masz śluz jakis? Ja mam zacofane wszystko o 3 tygodnie przez pózna owu.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Ja miałam tak z niedzielnym testem, był z porannego moczu 14dpo i był biały, patrzyłam pod światło, to pod okno i nawet cienia. Ale cały czas bolał mnie brzuch jak na @ i chodziłam sprawdzać stan bielizny i nic, wyciągnęłam poranny test z pudełka a tam cień cienia, dziś juz ciemniejsza kreska. Jest jeszcze nadzieja :)

Gratulacje! I widzisz 14dpo i kreska po jakimś czasie a ja 9dpo i już bym chciała konkretną kreskę a tak niestety nie ma hehe. Wszystkie testy jakie robiłam do tej pory oglądane były chyba pod każdym możliwym swiatlem. Czasami nawet coś zobaczyłam i pokazuje mężowi i on dopiero sprowadzal mnie na ziemię że tam nic nie ma. Eh. Czekam jeszcze może i do mnie się uśmiechnie szczęście :) Jak przychodzi @ to od razu płacz i zajmuje mi to kilka dni żeby sobie wbić do głowy że nie mogę tak robić i tak się nakręcac :(

f2w3csqv689n39p9.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Nie wiem... Jestem 5+2 tc, mówił, że w życiu zrobił kilka tysięcy badań i w 6. tc powinno być coś widać. Ale powiedział też, że nie widać ani powiększonej macicy, ani pogrubionego endometrium, więc pocieszam się, że kijowy sprzęt. W piątek miałam prawidłowy przyrost bety, objawy ciążowe nadal mam... Ryczę!
    Nie załamuj się ...
    W pierwszej ciąży 9 lat temu byłam w 8 tyg i ginekolog podczas usg stwierdził, że jest puste jajo, nie ma zarodka i za parę dni mam się zgosić na skrobankę. Załamałam się , ryczałam w niebogłosy, treściowa zabrała mnie szybko do swojego ginekologa i on o dziwo widział zarodek i słyszałam silnie bijące serduszko , dzisiaj te serduszko ma ponad 8 lat i ma się swietnie. Może idz do innego lekarza! Powtórz bete. Trzymam kciuki za mała fasolkę! Przytulam i mam nadzieję, ze to zwykły błąd lekarza tak jak to było w miom przypadku.

przedszkolanka:), Renes, Izaw, Paulii lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Hej!
    Jestem załamana :( Byłam dziś u gina i na USG nie było widać NIC. Powiedział, że w ciągu najbliższych 2 tygodni dostanę silnego krwawienia... Jutro powtórzę betę, ale tak mnie dobił, że siedzę i ryczę. Proszę, pocieszcie mnie, bo nie mogę dojść do siebie.

Przepraszam miałam zacytować A nie polubić :-/

A jakie wartości miały twoje bety? U mnie było widać maluśki pęcherzyk przy becie koło 1500. Ale tak jak dziewczyny piszą. Wszystko zależy od tego kiedy była owu i zagnieżdżenie. Na tym etapie nawet jeden dzień ma duże znaczenie. Może spróbuj do jakiegoś innego ginekologa się dostać tak za 2-3 dni.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Gratulacje! I widzisz 14dpo i kreska po jakimś czasie a ja 9dpo i już bym chciała konkretną kreskę a tak niestety nie ma hehe. Wszystkie testy jakie robiłam do tej pory oglądane były chyba pod każdym możliwym swiatlem. Czasami nawet coś zobaczyłam i pokazuje mężowi i on dopiero sprowadzal mnie na ziemię że tam nic nie ma. Eh. Czekam jeszcze może i do mnie się uśmiechnie szczęście :) Jak przychodzi @ to od razu płacz i zajmuje mi to kilka dni żeby sobie wbić do głowy że nie mogę tak robić i tak się nakręcac :(

Ja nawet nie przyznam się mężowi, że robiłam test, bo cały miesiąc mi mówił, żeby wytrzymać do dnia @ i iść na betę, a nie testy :D I pomimo wszystko i tak bym jutro z chęcią powtórzyła test z rana, nie wiem czy to masochizm czy taka nadzieja, którą chce mocno wyrzucić z głowy. Dzisiaj mi się mega wymiotować chce, głowa boli, słaba jestem i pobolewa brzuch jak na @. Nawet sobie myślę, że już wolałabym dzisiaj być w pracy, a nie mieć dnia wolnego, bo bym tego testu nie zrobiła :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 13:53

atdcjw4ziax1my6y.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Cykl bezowulacyjny może się ciągnąć niestety dluugo.
    Nie masz możliwości iść do lekarza sprawdzić ?
    Bo jak nie było owu najlepiej brać progesteron żeby okres wywołać

Kurczę do właśnie nie bardzo mam jak iść teraz do ginekologa. Dzisiaj brzuch mnie dość mocno ciągnie. I pojawił się znowu rozciagliwy śluz ale w skąpych ilosciach. Najgorsze że moje wszystkie owulaki wysikałam więc nawet nie mam jak sprawdzić.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szemkel, nie denerwuj się jeszcze tak mocno.
    Podstawa-wartość ostatniej bety i jej data. Nie zaszkodzi sprawdzić bety jeszcze dzisiaj (niektóre laby pracują dłużej).
    Druga sprawa - inny lekarz. Nie znam żadnego, który na 5t2d powie 6tc. Lekarze używają tylko pełnych zakończonych tygodni. Więc teraz jesteś w 5 tc. A lekarzy w życiu miałam kilku, poczytaj też blog mamaginekolog-jest tam notka o liczeniu tygodni.
    A w 5 tc z reguły nic się nie zobaczy.
    Więc wdech, wydech, popraw dumnie koronę i zacznij szukać rozwiązań :-* Życzę Ci pozytywnych wieści.

przedszkolanka:), Meggs, moyeu, MałaMi90 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ja nawet nie przyznam się mężowi, że robiłam test, bo cały miesiąc mi mówił, żeby wytrzymać do dnia @ i iść na betę, a nie testy :D I pomimo wszystko i tak bym jutro z chęcią powtórzyła test z rana, nie wiem czy to masochizm czy taka nadzieja, którą chce mocno wyrzucić z głowy. Dzisiaj mi się mega wymiotować chce, głowa boli, słaba jestem i pobolewa brzuch jak na @. Nawet sobie myślę, że już wolałabym dzisiaj być w pracy, a nie mieć dnia wolnego, bo bym tego testu nie zrobiła :/

Doskonale to rozumiem. Chyba większość nas ma tutaj podobne rozterki z tymi testami. Zrobic czy nie zrobić? Ok zrobię będę spokojniejsza... I w rezultacie jest jeszcze gorzej wrr. Ale Z tego co piszesz to ładnie to wygląda i jest duża nadzieja! Trzymam kciuki!

f2w3csqv689n39p9.png

Wysłany: 10 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek dokladnie!! Lekarze liczą tylko zakonczone tygodnie ;)

patuniek86 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Bułka Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Hej!
    Jestem załamana :( Byłam dziś u gina i na USG nie było widać NIC. Powiedział, że w ciągu najbliższych 2 tygodni dostanę silnego krwawienia... Jutro powtórzę betę, ale tak mnie dobił, że siedzę i ryczę. Proszę, pocieszcie mnie, bo nie mogę dojść do siebie.
    Przykro mi. Oby to było nieporozumienie :(

b913738522439d791caeb297f5cb4ef7.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Szemkel, nie denerwuj się jeszcze tak mocno.
    Podstawa-wartość ostatniej bety i jej data. Nie zaszkodzi sprawdzić bety jeszcze dzisiaj (niektóre laby pracują dłużej).
    Druga sprawa - inny lekarz. Nie znam żadnego, który na 5t2d powie 6tc. Lekarze używają tylko pełnych zakończonych tygodni. Więc teraz jesteś w 5 tc. A lekarzy w życiu miałam kilku, poczytaj też blog mamaginekolog-jest tam notka o liczeniu tygodni.
    A w 5 tc z reguły nic się nie zobaczy.
    Więc wdech, wydech, popraw dumnie koronę i zacznij szukać rozwiązań :-* Życzę Ci pozytywnych wieści.
    dokładnie, może być też sytuacja jak u mnie... ovu nie była 14dc (przeważnie tak było) tylko 19dc,m i gdyby nie testy ovu to by nic z tego pewnie nie było. Czyli -5 dni! Dodatkowo jak sie okazało implantacja dopiero w 9dpo a nie w 6 dpo jak sie srednio liczy, czyli znów -3 dni, razem daje -8 dni czyli ponad tydz !!! Dzisiaj jestem wniby w 5tc + 3 a rzeczywiście o tydz mniej. A tydzień różnicy na tym etapie ciąży to baaardzo dużo! U mnie zapewne też tam nic nie ma i się nawet nie nastawiam , ze teraz cos by tam było. Także głowa do góry! :)

patuniek86, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Hej!

Jeśli beta jest wysoka, a na obrazie nic nie widać, to przede wszystkim lekarz powinien wykluczyć ciążę pozamaciczną! A nie kazać czekać na krwawienie. polecam innego lekarza, bo przez takiego możesz bardzo sobie zaszkodzić.
    Pomijam to, że na tym etapie MA PRAWO nie widzieć NIC!

przedszkolanka:), patuniek86, Mika88 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    ja tez sie nie przyznałam do II kresek wczorajszych ani dzisiejszych, nawet nie wiedział, ze dzis rano na becie byłam...

Mika88, iwwk lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)

Wysłany: 10 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    ja tez sie nie przyznałam do II kresek wczorajszych ani dzisiejszych, nawet nie wiedział, ze dzis rano na becie byłam...
    A myślicie,źe moj wiedzial? :p mój po wizycie się dowiedział ;p a w poprzedniej dostał buciki z testem dopiero jak z pracy wrócil ;p

iwwk lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test owu nadal negatywny, a myślałam ze przy tym pęcherzyku pozytyw się pojawi.

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja prosze o wpisanie mnie na 24 wrzesnia :-) Ciezko jest mi okreslic ovu w tym cyklu, test nie pokrywa sie ze sluzem wogole... Ale wstępnie 24 zatestuje. :-)

przedszkolanka:), skylight lubią tę wiadomość

eikts65gz0i70ci6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Zrob przyrost bety nie martw sie czasem jest pozno owulacja nie u wszystkich ksiazkowo wszystko sie pokazuje.

Wysłany: 10 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    U mnie test owu nadal negatywny, a myślałam ze przy tym pęcherzyku pozytyw się pojawi.
    Zrezygnuj z testów na rzecz dzialania ;) pamiętaj,że usg bardziej wiarygodne! Aa ja test mialam pozytywny dzień przed owu i pęknięciem(które czulam)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A myślicie,źe moj wiedzial? :p mój po wizycie się dowiedział ;p a w poprzedniej dostał buciki z testem dopiero jak z pracy wrócil ;p
    ja zamierzam powiedzieć dopiero jak sama będę słyszała już serduszko. Po tych dwóch stratach sama się boję co z tego bedzie tym razem :/

Mika88 lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    ja zamierzam powiedzieć dopiero jak sama będę słyszała już serduszko. Po tych dwóch stratach sama się boję co z tego bedzie tym razem :/
    Masz jakies objawy?

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ