X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Beata81 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    ja dziś mam chyba owu lub dzień po. Także dziś ostatni kieliszek. Do kiedy można alko/ do owu tak? ewentualnie kilka dni po.
    Ja raczej rzadko sobie pozwalam na alkohol, ale jeśli już to max do 2 dpo i to kieliszek wina nic więcej.

Nona, Morelowanowa lubią tę wiadomość

Hashimoto
    03.2018 [*] 9tc
    01.2018 cb
    09.2014 córcia
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    ja dziś mam chyba owu lub dzień po. Także dziś ostatni kieliszek. Do kiedy można alko/ do owu tak? ewentualnie kilka dni po.

Podobno alkohol ma wpływ na rozwòj płodu od 15 dnia po zapłodnieniu. Polecam wpis na blogu mamyginekolog pt "Hipotetyczna Hania" :)

natalia000 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 11:11

Sung lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Beata81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulaka89 wrote:
    Hej.
    W piątek lub w sobotę okres mam dostać,a gin mi powiedział że widzi wczesna ciążę,więc testuje w piątek lub w sobote.Brzusio boli i od papierosów mnie odrzuca,nie umiem znieść zapachu ryby...ciekawe czy coś z tego będzie...

Jestes tydzien po ovu a lekarz na usg widzi ciaze? To chyba jasnowidz.

Sung, Paulii lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Podobno alkohol ma wpływ na rozwòj płodu od 15 dnia po zapłodnieniu. Polecam wpis na blogu mamyginekolog pt "Hipotetyczna Hania" :)
    nie wiem czy dobrze rozumiem ale 15 dni po to dopiero przy terminie @ ??

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, Nona, Sung dziękuje za odpowiedź :) Ja też wiele razy miałam objawy i nic z tego nie było ale 7dpo kilka kropel krwi i potem dużo brunatnego śluzu to jest dla mnie nowość. Już trochę ochłonęłam. Zamówiłam bobo testy na allegro i cierpliwie na nie poczekam :)

Biłam się z myślami od piątku i wystarczyło, że napisałam i już mi lżej... Dziękuję:)

fiorella82, Sung lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Zawyżyłam dzisiejszy zapis na wykresie o 0,1 bo ten brak snu i to, ze zmierzylam ja 3h wczesniej niz zwykle na pewno ma wplyw... taka mam nadzieje :) ale pocieszylo mnie to, co napiasalas :)
    Ja dzis zapomniałam zmierzyc kaplam sie jak juz karmiłam rano dzieci a przed tym napilam sie soku .. ale jeszcze później się położyłam i za godzinę zmierzylam z ciekawości .. zapisałam temp ale ja ignoriwałam jutro musze pamietac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 22:23

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Myśle ze jak jutro będzie negatywny test to pozbędę się złudzeń na dobre. Mam stresa. Nie lubie rozczarowań

Trzymam mocno kciuki za jutrzejszy test :)

• Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może niechlubnie przyznam się że w tym cyklu już nie byłam super restrykcyjna z alkoholem... pierwszy cykl staran to ani kropli bo przeczyatalam ze juz sie przygotowujac do ciazy warto odrzucić żeby zwiększyc lub moze nie obnizyc płodności. 2 cykl ledwo zamoczyłam usta po owu - a była taka wspaniała okazja bo był tygodniowy wyjazd w góry i trochę w Czechach no i byłam twarda i tylko łyczek czeskiego pifka... i akurat w tych górach przyjaciółka która ze mną była poczęła - i oczywiście normalnie sobie winko popijała... więc w tym cyklu, po tym jak mnie przekonała ta moja przyjaciółka że do okresu alko nie może mieć negatywnego wpływu odpuściłam - było winko około owu czerwone na zagnieżdżenie - po owu też, no i było wesele w 7 dniu po owu - i no powiedzmy nie upiłam się jakoś mocno no ale kilka kieliszków wypiłam - stwierdziłam że szkoda sobie jednak odmawiać w każdym cyklu skoro nie wiadomo ile to potrwa (starania) skoro tak to natura zorganizowała żeby nie szkodziło do okresu... No i fasol był twardziel bo 10 dnia czułam zagnieżdżenie i od tego dnia ciągle w podobny sposób czuję podbrzusze...
    ale oczywiście nie namawiam czy nie polecam alko - wiadomo im mniej tym lepiej dla zdrowia naszego i przyszłych dzieci :)

Nona, Dori1811, Morelowanowa lubią tę wiadomość

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Beata81 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    oczywiscie 1 kieliszek czerwonego. Dzis ostatni.
    Nona ZDRÓWKO!!!
    Trzymam za Ciebie kciuki :)

Nona lubi tę wiadomość

Hashimoto
    03.2018 [*] 9tc
    01.2018 cb
    09.2014 córcia
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w tamtym cyklu kieliszek wina wypilam i bylo to w okolicach owu i sie faktycznie udalo zaciazyc.. ale niestety biochemiczna ..

A wiecie co ze moja znajoma wczoraj powiedziała mi ze jest w ciazy .. Kurczę tak chciałam jej powiedzieć ze ja tez byłam .. ale sobie pozniej mysle ze jak sie dlugo nie uda to beda non stop dopatrywać Kiedy..
    Druga znajoma w zeszłym roku mi mówiła ze strasznie chce miec dzidziuśiaa ale ze nie udaje im sie .. maja juz 4 letnia córeczkę z wpadki a teraz nie wiem co jest nie tak ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 22:56

07.06.2019 synek

• Beata81 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariette1983 wrote:
    Ja może niechlubnie przyznam się że w tym cyklu już nie byłam super restrykcyjna z alkoholem... pierwszy cykl staran to ani kropli bo przeczyatalam ze juz sie przygotowujac do ciazy warto odrzucić żeby zwiększyc lub moze nie obnizyc płodności. 2 cykl ledwo zamoczyłam usta po owu - a była taka wspaniała okazja bo był tygodniowy wyjazd w góry i trochę w Czechach no i byłam twarda i tylko łyczek czeskiego pifka... i akurat w tych górach przyjaciółka która ze mną była poczęła - i oczywiście normalnie sobie winko popijała... więc w tym cyklu, po tym jak mnie przekonała ta moja przyjaciółka że do okresu alko nie może mieć negatywnego wpływu odpuściłam - było winko około owu czerwone na zagnieżdżenie - po owu też, no i było wesele w 7 dniu po owu - i no powiedzmy nie upiłam się jakoś mocno no ale kilka kieliszków wypiłam - stwierdziłam że szkoda sobie jednak odmawiać w każdym cyklu skoro nie wiadomo ile to potrwa (starania) skoro tak to natura zorganizowała żeby nie szkodziło do okresu... No i fasol był twardziel bo 10 dnia czułam zagnieżdżenie i od tego dnia ciągle w podobny sposób czuję podbrzusze...
    ale oczywiście nie namawiam czy nie polecam alko - wiadomo im mniej tym lepiej dla zdrowia naszego i przyszłych dzieci :)
    Ja przed drugą ciąża prawie rok nie miałam alkoholu w ustach, aż raz poszłam na babską imprezkę i się złamałam, dużo nie wypiłam, ale wystarczająco się rozluźniłam, po powrocie do domu był seksik, a po 2 tyg.test ciążowy pozytywny. Szkoda tylko, że ciąża zakończyła się w 9 tyg. a nie miesiącu.

Hashimoto
    03.2018 [*] 9tc
    01.2018 cb
    09.2014 córcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Wklejam link :)

https://zapodaj.net/49ae45c316ade.png.html
    Wykres zapowiada sie dorze a z czego korzystasz z jakiwj aplikacji ? U mnie konto sie skonczylo i juz nie zamierzam wykupowac a korzystac z wykresow a aplikacji..

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zaczęłam brac wiesiolka.. myślałam że jutro bedzie serduszkowanie ale dzis znowu troche krwawie .. wiec jutro nie wiadomo jak bedzie ale w sumie dopiero jutro 6 dc a z drugiej strony pamiętam jak owu nieraz byla w 10dc .. wiec by pasowało co nie co hmmm.. ale bym sie wkurzyla jakbym przeoczyla owu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 23:08

07.06.2019 synek

• Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata81 wrote:
    Ja przed drugą ciąża prawie rok nie miałam alkoholu w ustach, aż raz poszłam na babską imprezkę i się złamałam, dużo nie wypiłam, ale wystarczająco się rozluźniłam, po powrocie do domu był seksik, a po 2 tyg.test ciążowy pozytywny. Szkoda tylko, że ciąża zakończyła się w 9 tyg. a nie miesiącu.

Straszna szkoda - przykro mi :(
    moja koleżanka to w ogóle miała niezłą historię - starała się i dostała okres, jak zobaczyła okres to stwierdziła że nie ma sensu robić testu i pojechała na babski wyjazd gdzie spiła sie w trupa (tak mówiła) no i ile miała potem stresu jak się okazało że jest w ciąży... miała właśnie ten rzadki przypadek że jest krwawienie mimo ciąży... ale miała szczęście fasolka się zregenerowała i ma zdrową córeczkę

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    A ja dzis zaczęłam brac wiesiolka.. myślałam że jutro bedzie serduszkowanie ale dzis znowu troche krwawie .. wiec jutro nie wiadomo jak bedzie ale w sumie dopiero jutro 6 dc a z drugiej strony pamiętam jak owu nieraz byla w 10dc .. wiec by pasowało co nie co hmmm.. ale bym sie wkurzyla jakbym przeoczyla owu

sex mimo krwawienia chyba nie zaszkodzi... słyszałam o przypadkach jak ludzie zaszli włąsnie po sexie w czasie okresu więc może nie odpuszczaj skoro czujesz że warto...

2nn33e3k17zi5yne.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariette1983 wrote:
    Straszna szkoda - przykro mi :(
    moja koleżanka to w ogóle miała niezłą historię - starała się i dostała okres, jak zobaczyła okres to stwierdziła że nie ma sensu robić testu i pojechała na babski wyjazd gdzie spiła sie w trupa (tak mówiła) no i ile miała potem stresu jak się okazało że jest w ciąży... miała właśnie ten rzadki przypadek że jest krwawienie mimo ciąży... ale miała szczęście fasolka się zregenerowała i ma zdrową córeczkę
    Ja w dwóch ciazach krwawilan w dniu @@@ ale ze temp byla dosc wysoko a krwawienie ustalo na drugi dzien zrobilam test i pozytywny oczywiście jeszcze zrobiłam z 10 testów w kolejnych dniach bo myślałam ze bylam w ciazy a dostałam okres i ciaza poleciala .. w ciazy ostatniej plamilam di 9 tyg pozniej w 11 krwotok dostalam ale ciaza sie utrzymala jakos

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 23:15

Ariette1983 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariette1983 wrote:
    sex mimo krwawienia chyba nie zaszkodzi... słyszałam o przypadkach jak ludzie zaszli włąsnie po sexie w czasie okresu więc może nie odpuszczaj skoro czujesz że warto...
    Raczej sie nie przelamie jakoś czuje ze nie bylo by komfortowo zobacze jutro.. moze sie skonczy @

Ariette1983 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ