Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona wrote:ja dziś mam chyba owu lub dzień po. Także dziś ostatni kieliszek. Do kiedy można alko/ do owu tak? ewentualnie kilka dni po.
Nona, Morelowanowa lubią tę wiadomość
Hashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
Nona wrote:ja dziś mam chyba owu lub dzień po. Także dziś ostatni kieliszek. Do kiedy można alko/ do owu tak? ewentualnie kilka dni po.
Podobno alkohol ma wpływ na rozwòj płodu od 15 dnia po zapłodnieniu. Polecam wpis na blogu mamyginekolog pt "Hipotetyczna Hania"natalia000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
basiulaka89 wrote:Hej.
W piątek lub w sobotę okres mam dostać,a gin mi powiedział że widzi wczesna ciążę,więc testuje w piątek lub w sobote.Brzusio boli i od papierosów mnie odrzuca,nie umiem znieść zapachu ryby...ciekawe czy coś z tego będzie...
Jestes tydzien po ovu a lekarz na usg widzi ciaze? To chyba jasnowidz.Sung, Paulii lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Nikodemka wrote:Podobno alkohol ma wpływ na rozwòj płodu od 15 dnia po zapłodnieniu. Polecam wpis na blogu mamyginekolog pt "Hipotetyczna Hania"27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyMeggs, Nona, Sung dziękuje za odpowiedź Ja też wiele razy miałam objawy i nic z tego nie było ale 7dpo kilka kropel krwi i potem dużo brunatnego śluzu to jest dla mnie nowość. Już trochę ochłonęłam. Zamówiłam bobo testy na allegro i cierpliwie na nie poczekam
Biłam się z myślami od piątku i wystarczyło, że napisałam i już mi lżej... Dziękujęfiorella82, Sung lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Zawyżyłam dzisiejszy zapis na wykresie o 0,1 bo ten brak snu i to, ze zmierzylam ja 3h wczesniej niz zwykle na pewno ma wplyw... taka mam nadzieje ale pocieszylo mnie to, co napiasalas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 22:23
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
Ja może niechlubnie przyznam się że w tym cyklu już nie byłam super restrykcyjna z alkoholem... pierwszy cykl staran to ani kropli bo przeczyatalam ze juz sie przygotowujac do ciazy warto odrzucić żeby zwiększyc lub moze nie obnizyc płodności. 2 cykl ledwo zamoczyłam usta po owu - a była taka wspaniała okazja bo był tygodniowy wyjazd w góry i trochę w Czechach no i byłam twarda i tylko łyczek czeskiego pifka... i akurat w tych górach przyjaciółka która ze mną była poczęła - i oczywiście normalnie sobie winko popijała... więc w tym cyklu, po tym jak mnie przekonała ta moja przyjaciółka że do okresu alko nie może mieć negatywnego wpływu odpuściłam - było winko około owu czerwone na zagnieżdżenie - po owu też, no i było wesele w 7 dniu po owu - i no powiedzmy nie upiłam się jakoś mocno no ale kilka kieliszków wypiłam - stwierdziłam że szkoda sobie jednak odmawiać w każdym cyklu skoro nie wiadomo ile to potrwa (starania) skoro tak to natura zorganizowała żeby nie szkodziło do okresu... No i fasol był twardziel bo 10 dnia czułam zagnieżdżenie i od tego dnia ciągle w podobny sposób czuję podbrzusze...
ale oczywiście nie namawiam czy nie polecam alko - wiadomo im mniej tym lepiej dla zdrowia naszego i przyszłych dzieciNona, Dori1811, Morelowanowa lubią tę wiadomość
-
Ja tez w tamtym cyklu kieliszek wina wypilam i bylo to w okolicach owu i sie faktycznie udalo zaciazyc.. ale niestety biochemiczna ..
A wiecie co ze moja znajoma wczoraj powiedziała mi ze jest w ciazy .. Kurczę tak chciałam jej powiedzieć ze ja tez byłam .. ale sobie pozniej mysle ze jak sie dlugo nie uda to beda non stop dopatrywać Kiedy..
Druga znajoma w zeszłym roku mi mówiła ze strasznie chce miec dzidziuśiaa ale ze nie udaje im sie .. maja juz 4 letnia córeczkę z wpadki a teraz nie wiem co jest nie tak ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 22:56
07.06.2019 synek
Ariette1983 wrote:Ja może niechlubnie przyznam się że w tym cyklu już nie byłam super restrykcyjna z alkoholem... pierwszy cykl staran to ani kropli bo przeczyatalam ze juz sie przygotowujac do ciazy warto odrzucić żeby zwiększyc lub moze nie obnizyc płodności. 2 cykl ledwo zamoczyłam usta po owu - a była taka wspaniała okazja bo był tygodniowy wyjazd w góry i trochę w Czechach no i byłam twarda i tylko łyczek czeskiego pifka... i akurat w tych górach przyjaciółka która ze mną była poczęła - i oczywiście normalnie sobie winko popijała... więc w tym cyklu, po tym jak mnie przekonała ta moja przyjaciółka że do okresu alko nie może mieć negatywnego wpływu odpuściłam - było winko około owu czerwone na zagnieżdżenie - po owu też, no i było wesele w 7 dniu po owu - i no powiedzmy nie upiłam się jakoś mocno no ale kilka kieliszków wypiłam - stwierdziłam że szkoda sobie jednak odmawiać w każdym cyklu skoro nie wiadomo ile to potrwa (starania) skoro tak to natura zorganizowała żeby nie szkodziło do okresu... No i fasol był twardziel bo 10 dnia czułam zagnieżdżenie i od tego dnia ciągle w podobny sposób czuję podbrzusze...
ale oczywiście nie namawiam czy nie polecam alko - wiadomo im mniej tym lepiej dla zdrowia naszego i przyszłych dzieciHashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
nick nieaktualny
-
A ja dzis zaczęłam brac wiesiolka.. myślałam że jutro bedzie serduszkowanie ale dzis znowu troche krwawie .. wiec jutro nie wiadomo jak bedzie ale w sumie dopiero jutro 6 dc a z drugiej strony pamiętam jak owu nieraz byla w 10dc .. wiec by pasowało co nie co hmmm.. ale bym sie wkurzyla jakbym przeoczyla owu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 23:08
07.06.2019 synek
Beata81 wrote:Ja przed drugą ciąża prawie rok nie miałam alkoholu w ustach, aż raz poszłam na babską imprezkę i się złamałam, dużo nie wypiłam, ale wystarczająco się rozluźniłam, po powrocie do domu był seksik, a po 2 tyg.test ciążowy pozytywny. Szkoda tylko, że ciąża zakończyła się w 9 tyg. a nie miesiącu.
Straszna szkoda - przykro mi
moja koleżanka to w ogóle miała niezłą historię - starała się i dostała okres, jak zobaczyła okres to stwierdziła że nie ma sensu robić testu i pojechała na babski wyjazd gdzie spiła sie w trupa (tak mówiła) no i ile miała potem stresu jak się okazało że jest w ciąży... miała właśnie ten rzadki przypadek że jest krwawienie mimo ciąży... ale miała szczęście fasolka się zregenerowała i ma zdrową córeczkę
-
czarnulka24 wrote:A ja dzis zaczęłam brac wiesiolka.. myślałam że jutro bedzie serduszkowanie ale dzis znowu troche krwawie .. wiec jutro nie wiadomo jak bedzie ale w sumie dopiero jutro 6 dc a z drugiej strony pamiętam jak owu nieraz byla w 10dc .. wiec by pasowało co nie co hmmm.. ale bym sie wkurzyla jakbym przeoczyla owu
sex mimo krwawienia chyba nie zaszkodzi... słyszałam o przypadkach jak ludzie zaszli włąsnie po sexie w czasie okresu więc może nie odpuszczaj skoro czujesz że warto...
-
Ariette1983 wrote:Straszna szkoda - przykro mi
moja koleżanka to w ogóle miała niezłą historię - starała się i dostała okres, jak zobaczyła okres to stwierdziła że nie ma sensu robić testu i pojechała na babski wyjazd gdzie spiła sie w trupa (tak mówiła) no i ile miała potem stresu jak się okazało że jest w ciąży... miała właśnie ten rzadki przypadek że jest krwawienie mimo ciąży... ale miała szczęście fasolka się zregenerowała i ma zdrową córeczkęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 23:15
Ariette1983 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
Ariette1983 wrote:sex mimo krwawienia chyba nie zaszkodzi... słyszałam o przypadkach jak ludzie zaszli włąsnie po sexie w czasie okresu więc może nie odpuszczaj skoro czujesz że warto...
Ariette1983 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity