Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mnie proszę też na listę, a nóż widelec się uda...15 września wstępnie, wtedy ma być @. :)
    A co do supli, to wyczytałam tu że Ovarin daje radę i zaczęłam łykać, mój ma Salfazin :) zobaczymy czy i kiedy pomoże ;)

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Dołączam do Was :) będę testowała 1 września (szósta rocznica ślubu) ;)
    Chyba, że wcześniej dostanę @. Jestem mniej więcej 7dpo.

Kurczę jak 7dpo to ja bym pewnie pierwszy test robiła już za jakieś trzy dni;) w poprzednich ciążach właśnie 10dpo wychodziły już dwie krechy:) u mnie 6dpo i obawiam się, ze nie dotrwam do 1 września;) choć może pojde zrobić to tsh i cały ten panel tarczycowy, to może strzelę sobie przy okazji betę...

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Widzę że 2.09 wolny wiec biorę :) proszę o wpisanie w ten termin.
    Zakładam testowanie 31.08, ale jesli bedzie negat to powtórzę w dzien spodziewanej @ 2.090
    Iga66 czy możesz powiedzieć, dlaczego miałaś hsg po 4 cs juz robione? Ja myślałam, że ciężko jest wyprosić to badanie... sorry, że taka ciekawska jestem, pewnie już o tym gdzieś na ovu pisałaś, ale nie mogę znaleźć :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam test kurcze 5.09(bo wizyta 6.09) aleee,dzisiaj skoczyla tempka więc wczoraj/przedwczoraj byla owu(test pozytywny) i teraz nie wiem czy jest szansa na ewentualny pozytyw czy czekac do 8.09 a wizyte przesunąc? Jak myślicie?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Iga66 czy możesz powiedzieć, dlaczego miałaś hsg po 4 cs juz robione? Ja myślałam, że ciężko jest wyprosić to badanie... sorry, że taka ciekawska jestem, pewnie już o tym gdzieś na ovu pisałaś, ale nie mogę znaleźć :)

Kochana HSG zlecił mi lekarz ponieważ mam prawie 40 lat, bardzo długo miałam spirale anty i cesarkę w poprzedniej ciąży. Wszystkie badania były ok wiec chciał sprawdzic czy w tym wieku po takich przejściach napewno wszystko jest drożne i to był strzał w 10tke! Okazało sie na HSG ze nie ma wogole drożności :( lekarza pod większym ciśnieniem udrożnil lewy jajowod i kazał się starać.
    W moim wieku troche szybciej lekarz reaguje bo czasu na dziecko zdecydowanie mniej.
    Ale badanie robiłam prywatnie 550zl ze znieczuleniem dożylnym wiec było niemal za tydzień od wizyty :)

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Ja mam 37 lat i hsg było po 6 cyklach. Mam 2 dzieci ale okazało się że były mikrozrosty. Widocznie po wcześniejszym łyżeczkowaniu i Stanach zapalnych. Miałam robione na NFZ.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Ja mam 37 lat i hsg było po 6 cyklach. Mam 2 dzieci ale okazało się że były mikrozrosty. Widocznie po wcześniejszym łyżeczkowaniu i Stanach zapalnych. Miałam robione na NFZ.

Wiec faktycznie w naszym wieku szybciej działają :)

Moja znajoma 30 letnia miała HSG dopiero po 1,5 starań i tez miała problem a 2cykl po zaszła i powiedziała ze żałuje straconych 1,5roku...

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Dziewczyny, a bierzecie jakieś dodatkowe suplementy dla starających się typu pregna, prenatal?

Ja biorę w cholerę...
    i zioła piję...
    melisę czasem, ale do owu, bo w ciąży nie powinno się. I tu nie rozumiem, bo jedni polecają w ciąży, a inni właśnie nie. Jak coś jest ryzykowne to odstawiam.

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę jod i witaminę d - te na receptę i kwas foliowy. W pierwszej fazie cyklu od tego cyklu także olej z wiesiołka. Mężowi daje póki co tylko Salfazin. Mam przeczucie, ze jednak niepowodzenia to moja sprawka, nie jego...

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A ja mam test kurcze 5.09(bo wizyta 6.09) aleee,dzisiaj skoczyla tempka więc wczoraj/przedwczoraj byla owu(test pozytywny) i teraz nie wiem czy jest szansa na ewentualny pozytyw czy czekac do 8.09 a wizyte przesunąc? Jak myślicie?
    Zawsze mozesz zamiast testu zrobic bete a jesli chodzi o wizyte to hmm moze narazie nic nie rob bo duzo czasu jeszcze do wizyty jesli bylaby @ tfu tfu to przesuniesz sobie
    Ja po ziolach czulam sie bardzo zmeczona ale lepszy efekt byl niz wiesiolek...

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Zawsze mozesz zamiast testu zrobic bete a jesli chodzi o wizyte to hmm moze narazie nic nie rob bo duzo czasu jeszcze do wizyty jesli bylaby @ tfu tfu to przesuniesz sobie
    Ja po ziolach czulam sie bardzo zmeczona ale lepszy efekt byl niz wiesiolek...

Tylko że do tego.czasu przesunie mi się juź pewnie o kolejne 2-4 tyg.bo ten lekarz ma branie..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Szansa jest zawsze :) ja bym przesunąła wizytę. To zamów wizytę w przód i najwyżej odwolasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 14:32

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Wiec faktycznie w naszym wieku szybciej działają :)

Moja znajoma 30 letnia miała HSG dopiero po 1,5 starań i tez miała problem a 2cykl po zaszła i powiedziała ze żałuje straconych 1,5roku...
    I też jestem 1 cykl po hsg. ;-)

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Kurczę jak 7dpo to ja bym pewnie pierwszy test robiła już za jakieś trzy dni;) w poprzednich ciążach właśnie 10dpo wychodziły już dwie krechy:) u mnie 6dpo i obawiam się, ze nie dotrwam do 1 września;) choć może pojde zrobić to tsh i cały ten panel tarczycowy, to może strzelę sobie przy okazji betę...
    Postaram się wytrwać do 1.09 :D
    Ale już czuję jakieś kłucia w jajnikach, takie delikatne po obu str- wcześniej się to w sumie nie zdarzało. Zakładam, że to psychika płata mi figla ;)

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92, ja tez jestem mistrzem w wyszukiwaniu sobie objawow. A jedyne co pamietam z obu ciąż, to, że czułam dużą wilgotność w tych miejscach;) poza tym nic, dlatego teraz, mimo czucia jajników nie nastawiam się. Przyznam się Wam, ze gdy myślę o tym moim tsh, to raczej nie powinnam się nastawiać na ciążę:( Choć kolezanka mi powiedziała, ze biore jod, a on podobno może obniżyć tsh, wiecie coś o tym?

Ewelina92 lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

Decyzja o AZ💚

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jak nie wytrzymasz do 1, pisz. Wtedy i ja walnę sobie jeden teścik. Jeden taki mały;) nikt nie zauwazy hihi;)

Ewelina92 lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

Decyzja o AZ💚

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam mdłości i ból przy implantacji ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ovarin można brać przy niskim stosunku lh : fsh? Szukam jakiegoś dobrego specyfiku a nie chciałabym sobie pogorszyć.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    I też jestem 1 cykl po hsg. ;-)
    No to jedziemy w tą samą stronę :) trzymam kciuki!!!

Isaura81 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasiadłam właśnie do pracy z kieliszkiem czerwonego wina i talerzykiem pełnym orzechów różnej maści - ponoć dobrze robi na endometrium, bo z tego co pamiętam moje nigdy nie imponowalo grubością. .. ale takie wspomaganie akurat mi się bardzo podoba :D
    Edit: kurde, przypomniało mi się, jak bardzo lubię wino... szkoda, że można tylko kieliszek dziennie :( xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 19:21

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ