Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs wrote:Dziewczyny czy ovarin można brać przy niskim stosunku lh : fsh? Szukam jakiegoś dobrego specyfiku a nie chciałabym sobie pogorszyć.
Mnie lekarz powiedział, ze to tylko kompleks witamin B i poza tym nic. Więc według niego to się bardziej bierze dla głowy, niż owulacji. Ja oczywiście biorę i to na głowę właśnie, żeby mieć poczucie, ze robię wszystko co mogę
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Niezapominajka2 wrote:Ja zasiadłam właśnie do pracy z kieliszkiem czerwonego wina i talerzykiem pełnym orzechów różnej maści - ponoć dobrze robi na endometrium, bo z tego co pamiętam moje nigdy nie imponowalo grubością. .. ale takie wspomaganie akurat mi się bardzo podoba
Edit: kurde, przypomniało mi się, jak bardzo lubię wino... szkoda, że można tylko kieliszek dziennie xD
Mi w ostatnim cyklu bez wina i orzechów wyskoczyło 17 mm w 17dc takie cuda. Przedszkolanka a po co dokładnie idziesz do gin? W sensie czy po badania wtedy najwyżej hak wyjdzie ciąża nie zrobisz czy po leki to samo najwyżej nie weźmiesz czy jakieś badanie. 5 września to ile dni po ovu będzie ?
-
kozgo wrote:Mi w ostatnim cyklu bez wina i orzechów wyskoczyło 17 mm w 17dc takie cuda. Przedszkolanka a po co dokładnie idziesz do gin? W sensie czy po badania wtedy najwyżej hak wyjdzie ciąża nie zrobisz czy po leki to samo najwyżej nie weźmiesz czy jakieś badanie. 5 września to ile dni po ovu będzie ?
Po tych badaniach teraz w 21 dc (estradiol 60 i prog 0.2)byłam pewna,że jest masakra po owulce i teraz miałam iść już z wynikami z 3dc (wszystkie hormony itp) bo ostatnim razem musiałam być stymulowana ze względu na właśnie niski estradiol. Wszystko się przesunęło, wygląda na tą owulke ( test,sluz,tempka) to juz jak coś nie zdąże zrobić badań bo to będzie ok.11/12 dpo. -
Ovarin to przede wszystkim inozytol, czyli B8, nie wiem czy działa bezpośrednio na owulacje, ale mi trochę pomógł w obnizeniu insuliny na czczo a to z kolei usprawniło owulacje, dlatego gorąco go polecam na taki problem
Przedszkolanka mi do badań brakuje właśnie estradiolu - nie wiem czemu, ale mam dziwne przeczucie, że mam go mało. Co się na to bierze? -
Kurde ja mam TSH 1,65 teraz sprawdzałam bo tak to nawet za bardzo nie przyglądałam się tym wynikom, skoro ginekolog powiedział mi ze są okej.... a teraz czytam co tu piszecie i tak się zastanawiam, może ja tez powinnam je delikatnie zbić? Jak myślicie?
-
Dori1811 wrote:Kurde ja mam TSH 1,65 teraz sprawdzałam bo tak to nawet za bardzo nie przyglądałam się tym wynikom, skoro ginekolog powiedział mi ze są okej.... a teraz czytam co tu piszecie i tak się zastanawiam, może ja tez powinnam je delikatnie zbić? Jak myślicie?
ja mam ok.1,575 i na razie zostawiam,zapytam gina co o tym myśli -
przedszkolanka:) wrote:ja mam ok.1,575 i na razie zostawiam,zapytam gina co o tym myśli
Przedszkolanka a kiedy masz wizyte? Podzielisz się informacja co powiedział Ci ginekolog? -
Chciałam się zapisać na 23
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualnyDori1811 wrote:Kurde ja mam TSH 1,65 teraz sprawdzałam bo tak to nawet za bardzo nie przyglądałam się tym wynikom, skoro ginekolog powiedział mi ze są okej.... a teraz czytam co tu piszecie i tak się zastanawiam, może ja tez powinnam je delikatnie zbić? Jak myślicie?
po raz setny, albo i 1000 powtarzam: nie bada się samego ths, a już na pewno na jego podstawie nie daje leków. -
nick nieaktualny
-
Sung wrote:A mi się wydaje, że miałam płodny śluz :o w 7 dc??? No bo 17h po sexie to nie może być jeszcze sperma... przynajmniej nigdy tak nie miałam...
Ja miałam też w 8dc a sperma chyba 12h z tego co czytałam może być.Sung lubi tę wiadomość
-
Sung wrote:po raz setny, albo i 1000 powtarzam: nie bada się samego ths, a już na pewno na jego podstawie nie daje leków.
Nie miałam samego TSH
TSH 1,640
FSH 4,55
LH 10,65
Estradiol 498,70
Prolaktyna 290,20
Testosteron 0,52
Badania robione w 12 dniu cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 22:36
-
Meggs wrote:Tak z ciekawości na jakim poziomie macie estriadol? Bo dużo czytam ze niski poziom...
Ja w 4dc miałam 68 i bałam się ze to sporo. -
Dori1811 wrote:Nie miałam samego TSH
TSH 1,640
FSH 4,55
LH 10,65
Estradiol 498,70
Prolaktyna 290,20
Testosteron 0,52
Badania robione w 12 dniu cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:29
Dori1811, Sung lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Ja w 21 dc miałam 60( ale owu w 28dc), w poprzedniej ciazy 71 w 4dc i wiadome bylo ze owu brak.
W środe odwiedzam ginekologa. Niech rzuci okiem na wyniki i sprawdzi co w srodku sie dzieje -
Meggs wrote:A no to podobnie do mnie. Uf, czyli nie za duzo.
W środe odwiedzam ginekologa. Niech rzuci okiem na wyniki i sprawdzi co w srodku sie dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 07:25