🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla ⏸️
Za biele 🫂
U mnie jakiś kuzyn sąsiada wujka cienia, ale to już raczej wymysł mojej głowy, więc melduję biel 9dpo. Będę testować do małpy. Póki co temp aż za ładna.
To był mój ostatni cykl, przykro. Za rok mam nadzieję, że się uda.💁🏽♀️26 🙋🏽26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳
Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
Prenatal Uno 🩷 -
U mnie też dni płodne, przynajmniej wg apki 😃 owulacja powinna wypaść jakoś w niedzielę/poniedziałek. Co prawda nie mam zamiaru robić owulaków, ale wczoraj zauważyłam większą ilość śluzu więc wszystko na to wskazuje, że powoli się zbliża 😃
I tak już działaliśmy wczoraj i przedwczoraj więc nasz challenge ma się dobrze 🤪😂
GórskaDziewczyna, Kompotlinka, Dawdler34, mistyreal, Sara10, Marcycha lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
natix wrote:Hope, tule🫂
Enka piękna kreseczka, leć na betę! Gratulacje❤️
Malwii, wyniki z którymi można działać, mąż mojej przyjaciółki z gorszymi, mają 2 dzieci 🤭
J.ss - a zbyt duży przyrost może być zły?
Tofuszka, piłka w grze - 8dpo to moglo byc za wcześnie✊🏼
U mnie turbo intensywnie w pracy, więc trochę mnie tu mniej, mam nadzieję że zaraz zluzują bo się wykończę🙈
Afirmuję już ciążę i pójście na L4 😆
Pokrzepiające są Twoje słowa 🥹
natix lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON
• seminogram ✅
morfologia 1% 🟡
• posiew ✅ -
Hope - tule kochana
Enka - nooo! Pięknie🥹
Tofuszka - czekamy w takim razie, kciukow nie puszczam!!! Klątwa w końcu musi Cie dopaść, nie ma zmiłuj!
Glorietka - ooo matko, aż mi się ciepło zrobiło🥹 mam ogromną nadzieję że to nie żaden wymysł!! Czekam na informacje od Ciebie co dalej, musi być dobrze moja partner in crime!!!🤞❤️
Glorietka lubi tę wiadomość
👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
Badanie nasienia✅️ -
Malwi, no nawet nie myśl inaczej! Nasze wyniki były dramatyczne a teraz martwię się beta, także głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze
GórskaDziewczyna, Maalwii lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Twój przypadek bardzo mi daje nadzieję 🥹J.ss wrote:Malwi, no nawet nie myśl inaczej! Nasze wyniki były dramatyczne a teraz martwię się beta, także głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze
U nas już dwa miesiące jak mąż nie pali, bierze więcej supli, je orzechy i pije sok pomidorowy, po cichu mam nadzieję, że po takim czasie już się powoli zaczyna to nasienie poprawiać.
Chociaż mam też z tyłu głowy, że androlog powiedział, że jak przez 4 cykle się nie uda to mamy przyjść do niego razem. Bardzo chciałabym żebyśmy nie musieli iść 🥲
Marcycha lubi tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nikaaa_ wrote:Twój przypadek bardzo mi daje nadzieję 🥹
U nas już dwa miesiące jak mąż nie pali, bierze więcej supli, je orzechy i pije sok pomidorowy, po cichu mam nadzieję, że po takim czasie już się powoli zaczyna to nasienie poprawiać.
Chociaż mam też z tyłu głowy, że androlog powiedział, że jak przez 4 cykle się nie uda to mamy przyjść do niego razem. Bardzo chciałabym żebyśmy nie musieli iść 🥲
Rozumiem, to uczucie że bardzo by się chciało, żeby ta wizyta nie była potrzebna. Tak mieliśmy przy pierwszym dziecku, że mieliśmy jeszcze 2 cykle spróbować i iść do kliniki. To i tak już było ponad rok, ale moja gin z jednej strony dawała nadzieję, z drugiej nie chciała żebyśmy złudnie czekali bez działania. Wtedy się udało 🙂
A teraz wygląda na to, że jak zabraliśmy się za starania, to właśnie mi się coś rozjechał cykle 🫠 jak zawsze mam w zegarku cykle 26 dni, tak dziś 23 dzień i wygląda że rozkręca się @..
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
-
Bluesky wrote:Rozumiem, to uczucie że bardzo by się chciało, żeby ta wizyta nie była potrzebna. Tak mieliśmy przy pierwszym dziecku, że mieliśmy jeszcze 2 cykle spróbować i iść do kliniki. To i tak już było ponad rok, ale moja gin z jednej strony dawała nadzieję, z drugiej nie chciała żebyśmy złudnie czekali bez działania. Wtedy się udało 🙂
A teraz wygląda na to, że jak zabraliśmy się za starania, to właśnie mi się coś rozjechał cykle 🫠 jak zawsze mam w zegarku cykle 26 dni, tak dziś 23 dzień i wygląda że rozkręca się @..
Miałam tak w poprzednim cyklu, plamienie z krwią od 20 dnia cyklu i potem okres już wcześniej niż powinien. Nawet się już umówiłam do ginekologa żeby skontrolować. Niezbadane są te nasze cykle i czasem się wywalają od tak 😒 -
Tofuszka jestem z tobą ✊🏻 u mnie 9 dpo i złamana biel 😅 ale jeżeli wczoraj to było plamienie implantacyjne to w sumie raczej dziś nic by nie wyszło 😅🙈
Marcycha, Tofuszka lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Enka, gratulacje 😊😊😊
Dawdler, wypoczywaj 💕 Zawsze warto podziałać mimo wyników badań, bo nigdy nie wiemy co tam się zadzieje
Gosiaczkova haha, złamana biel - jaka paleta barw 🤪
Glorietka, trzymam kciuki 🫶
aaandzia, Dawdler34, Glorietka, enk_a lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Hope 🫂🫂🫂
Enk_a, gratulacje ☺️
Za wszystkie testujące w najbliższych dniach oraz te działające trzymam kciuki 😁🤞🤞🤞
Byłam wczoraj na monitoringu, są dwa pęcherzyki. W niedzielę mam wziąć zastrzyk ovitrelle, a w poniedziałek rano USG i, jeśli wszystko będzie dobrze, po południu inseminacja 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 10:28
Gosik0205, GórskaDziewczyna, Elgenda, Kompotlinka, Izaiza, Marcycha lubią tę wiadomość
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
7.09.2026 - IUI, 1 próba -
Ciemnieje ciemnieje superenk_a wrote:
-
Enk_a, gratulacje!!! Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!
Trzymajcie się wszystkie dziewczyny z białymi testami!
Ja dzisiaj jechałam autobusem do 6 rano i poczułam normalnie, jakby ktoś mnie dźgał w podbrzusze. Czułam to tak z 10 minut i teraz już nic. No i się tak zastanawiam, czy to mogła być owulacja - wydaje mi się, że trochę wcześnie, bo to 11 dc a cykle mam zazwyczaj 28-30dni, no i śluzu brak. A jak na złość w termometrze rozładowała mi się bateria i nie mierzyłam przez ostatnie dni.
Jest też bardzo możliwe, że to jakaś niestrawność i mój mózg już płata figle :')))
Głupie pytanie - czy test owu zrobiony kilka godzin PO owulacji wychodzi negatywny czy pozytywny?
enk_a lubi tę wiadomość
-
Witam .
Gratuluję ⏸️ ładnie się miesiąc zaczyna
Tule was wszytkie za biele
A u mnie Lipa straszna dziś chyba 46 dzień cyklu a okresu dalej brak mimo , że minęło 16 dni od odstawienia dupka.
Byłam wczoraj na usg i endometrium się trochę skurczyło bo ma 4.5mm a ten pęcherzyk nie pęknięty dalej jest. Mam czekać jeszcze tydzień i jak okres nie przyjdzie to kazała brać 2x1 estrofem przez 7 dni na odbudowę endometrium i po tym jeszcze raz duphaston na 10 dni. Powiedziała lekarka, że to endometrium nie ma z czego się złuszczać i okresu brak.
Jestem strasznie zła, że to wszystko tak wyszło bo jednak 2 miesiące stracone mam. Chat gpt powiedział mi, że lekarka zrobiła błąd dając mi estrofem odrazu po lametta I drugi błąd że kazała odstawić odrazu po piku. Podobno estrofem to najlepiej brać do okresu razem z duphaston i stąd brak okresu.
Dziewczyny czy któraś z was bierze estrofem? Jak to u was wygląda?
Tak bardzo bym chciała dostać ten okres już -
Mi wychodzi 2 dni pozytywny ale delikatnie jaśniejszy niż pikolczita wrote:Enk_a, gratulacje!!! Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!
Ja dzisiaj jechałam autobusem do 6 rano i poczułam normalnie, jakby ktoś mnie dźgał w podbrzusze. Czułam to tak z 10 minut i teraz już nic. No i się tak zastanawiam, czy to mogła być owulacja - wydaje mi się, że trochę wcześnie, bo to 11 dc a cykle mam zazwyczaj 28-30dni, no i śluzu brak. A jak na złość w termometrze rozładowała mi się bateria i nie mierzyłam przez ostatnie dni.
Jest też bardzo możliwe, że to jakaś niestrawność i mój mózg już płata figle :')))
Głupie pytanie - czy test owu zrobiony kilka godzin PO owulacji wychodzi negatywny czy pozytywny? -
olczita wrote:Enk_a, gratulacje!!! Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!
Głupie pytanie - czy test owu zrobiony kilka godzin PO owulacji wychodzi negatywny czy pozytywny?
Mi pik szybko spada, wieczorem już nie było drugiej kreski.Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
🍁 mistyreal powodzenia! Oby wszystko przebiegło zgodnie z planem, a finał był pozytywny.🤞🤞😊
🍁 Gilgotka ajaj, ale bałagan zrobiły te hormony. 🫣 Niech 🐒 nadchodzi migiem! 🤞
mistyreal lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Nikaaa_ wrote:Twój przypadek bardzo mi daje nadzieję 🥹
Nika, u nas tak naprawdę to trwało 4 msc, też mój się wzial ostro za dietę, regularnie brał tenfertil, pił sok pomidorowy, do tego olej z czarnuszki i lniany, aczkolwiek ta suplementacja i pilnowanie diety nie poprawiło wyników, jak sama wiesz był potężny spadek parametrów. Dlatego ja już przestałam chyba wierzyć w te statystyki, normy, ja wiem że na czymś trzeba się opierać ale jednak jak coś ma być, to będzie, nie zawsze złe wyniki są skazane na kompletną porażkę. Biologia jednak nie takie cuda widziała.Ja nieustannie myślę o was wszystkich i trzymam kciuki. Mam nadzieję, że obejdzie się bez wizyty u androloga 🫶🏻
Ja po wizycie, wg USG jest 5+4, jest pęcherzyk, ale jeszcze brak akcji, także czekamy, za 2 tyg kolejna.
Kompotlinka, mistyreal, GórskaDziewczyna, Lady A., Maalwii, Marcycha, Tofuszka, Lisia00, Izaiza, Nikaaa_, Marinella lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml