🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Update
Pęcherzyk podrosl z 16mm do 20 mm. Mam podać sobie ovitrelle jak wrócę do domu i działamy przez najbliższy czas 💪
Monia•, GórskaDziewczyna, Maalwii, Marcycha, Nikaaa_, natix, Kompotlinka, Tofuszka, enk_a, Izaiza, Foggy, Szept_Flory, Bluesky, Gosiaczkova, mistyreal, Marinella, Lisia00, Gosik0205, mommytobe, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
💐Marcycha, za bardzo się ze mną kojarzył a jak go ustawiałam to nie wiedziałam że będzie się pojawiać też na forum i że nie będzie się dało go zmienić
💐Kompotlinka Trzeba napisać do nich maila z np takim wyjaśnieniem jak moje i powinni zmienić
Ale uważam że fajny masz nick, łatwo go zapamiętać i się rzuca w oczy 😀
💐Amelia Owocnych starań 🤭🤞
💐Enka Trzymam kciuki żeby się pozytywnie rozwinęło 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 21:24
Marcycha, Amelia96, enk_a lubią tę wiadomość
-
No właśnie tak tez się bojesylwijka wrote:Hej
Ogólnie skóra w bliźnie jest mniej elastyczna niestety..
Mozliwe zrosty itp.
U mnie prawie po trzech latach od CC ponoć zbiera się płyn (krew) między okresami,w zagłębieniu bliźnie właśnie...i to wszystko utrudnia...na lepszych USG i przy monitorowaniu cyklu lekarz powinien to zauważyć.
Po pół roku leczenia i antybiotykotetapii dopuszczono mnie do kriotransferu dopiero..
Czekam na testowanie 07.09..
A miałaś jakieś objawy ? Podobno brudzenie po okresie jest jednym z nich
Ja np mam 3-4 dni krwawienia i potem 3 takich brązowych upławów ale myslalam ze to normalne …👩🦰30👱♂️30👶🏻5
Starania od 02.2026 -
👑 Będę Ci mówić Górska okej? 🤪
Szanuję prywatność i zmieniłam już w kalendarzu 😎🧕
👑 Amelia, owocnych działań ❤️🔥
👑 Słonecznik, dbajcie o siebie. Nigri też miała krwiaka i miała polecenie się oszczędzać, więc może też warto chwilowo trochę poleżeć 😊
U mnie ostatecznie był dziś pik, także czekam czy wyłapię jutro owulację. Tak czy siak obstawiam ją jutro, więc wpisuję się na testowanie jednak na 19.09. Mommytobe piątka ✋️ szykuje się piękny dzień 😬💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 22:09
Amelia96, GórskaDziewczyna, mistyreal, Gosiaczkova, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Cześć dziewczyny
Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale dopiero dziś korzystając z wolnego piątkowego wieczoru założyłam konto. Mam 30 lat i dwa miesiące temu odstawiłam anty po wielu latach, to nasz drugi cykl, obu była wg apki premom 27 lub 28.08, czuję, że cykl nieudany, ale nie chcę jeszcze sprawdzać... Naiwnie żyłam w przekonaniu, że tak jak u moich koleżanek- pierwszy cykl po odstawieniu będzie udany i już się zdążyłam przejechać mimo, że to dopiero początek starań
Dziś byłam badać progesteron, wynik to 9,67, przy okazji zrobiłam też prolaktynę i wyszła mi lekko podwyższona wg norm diagnostyki- 27. Na początku wątku jest info, że idealny progesteron jest 2x taki- czy powinnam coś zacząć brać?
Witam się z Wami oficjalnie i trzymam za wszystkie kciuki, pozdrawiam!
GórskaDziewczyna, Tofuszka, Foggy, Nikaaa_, Elgenda, mistyreal, Marinella, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 🥰.
Właśnie problem jest taki, że kilka osób z czasów liceum i studiów może kojarzyć taką moją ksywkę i mam obawy, że mnie znajdą tutaj. 😅 Chociaż w sumie, może nie powinnam się tym przejmować... 🤭 Przemyślę sprawę.
Tofuszka, Marcycha, Gosiaczkova, mistyreal, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Oo właśnie ja też mam się przepisać na 19.08 więc jest nas już 3 🙌 chociaż pewnie wcześniej zacznę 🫢Marcycha wrote:👑 Będę Ci mówić Górska okej? 🤪
Szanuję prywatność i zmieniłam już w kalendarzu 😎🧕
👑 Amelia, owocnych działań ❤️🔥
👑 Słonecznik, dbajcie o siebie. Nigri też miała krwiaka i miała polecenie się oszczędzać, więc może też warto chwilowo trochę poleżeć 😊
U mnie ostatecznie był dziś pik, także czekam czy wyłapię jutro owulację. Tak czy siak obstawiam ją jutro, więc wpisuję się na testowanie jednak na 19.09. Mommytobe piątka ✋️ szykuje się piękny dzień 😬💚
Marcycha lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
👑 Hej Kaśka! Korzystaj z dobrych wibracji wrrrrzzzześśśśnia 🤪 Zapisać Cię do kalendarza na jakiś dzień z testowaniem?
Co do proga i prolaktyny to poszłabym czym prędzej do ginekologa niech on się wypowie. Jest szansa, że albo będziesz powtarzać prolaktynę, bo ta jest bardzo wrażliwa na stres i wysilek fizyczny nawet z dnia poprzedniego, albo da Ci coś na zbicie. Z progesteronem to różnie może lekarz podejść, bo wg AI jest na granicy, ale lekarz raczej ma większe doświadczenie i powie coś mądrego (oby 😉). Najlepiej iść do ginekologa od niepłodności lub położnika (chodzi o ukierunkowaną aktualną wiedzę).
👑 Amelia, oł jeee będzie BOOM!
Kompotlinka lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Marcycha haha, dawca nasienia 😂 myślę, że będzie dobrze, było w czwartek, będzie w niedzielę, nie ma co.
Hope 🫂
Enk_a trzymam kciuki za dobry rozwój sytuacji 🙏
Amelia 😍 owocnych starań!
Hej Kaśka 😊 ja też myślałam, że pierwszy cykl po odstawieniu anty będzie tym trafionym 🤪 tylko cierpliwość nas uratuje 😆
Marcycha lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
U mnie niestety dalej biało 😞 temperatura spadła do bazowej.. dzisiaj jak się uda zrobię betę i po potwierdzeniu odstawiam proga.
Miłego dnia dziewczyny ❤️Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova ☹️🫂 A który jesteś dpo, dobrze liczę że 10?
Dziękuję wszystkim za kciuki, dobrze mieć takie wsparcie 🥺 chyba zrobię dziś znowu betę i proga, może bez sensu tak dzień po dniu ale zwariuje do poniedziałku bez żadnej informacji 🙃 Na 9 mam wizytę i zobaczymy co z tym nieszczęsnym progesteronem
GórskaDziewczyna, Kompotlinka, Gosik0205 lubią tę wiadomość
🎀 30 👔 31 🐶 -
Obiecany update: stryjeczny wujek ojca kuzyna brata ma się dobrze, wręcz uwielbia moje towarzystwo.
Temp trzyma się stabilnie 36.9.
Chyba zaczniemy pić razem kawę.
Oceńcie mój chory niepłodny łeb.
https://ibb.co/rfyk52v4Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 06:52
Liamka09, Gosiaczkova, GórskaDziewczyna, Marinella, Foggy, Lisia00, Amelia96, Monia•, Kompotlinka, Aureola94, Gosik0205, Maalwii lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26 🙋🏽26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳
Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
Prenatal Uno 🩷 -
Enk_a tak 10 dpo - ejaj mówi że przy takim spadku praktycznie napewno beta będzie ujemna (bo pierwszy spadek miałam przedwczoraj razem z plamieniem, wczoraj trochę urosła temperatura a dziś zrównała się z ziemią 😶) no i mam się nie łudzić, że jeszcze odbije a jak odbije to i tak jest 5% szans, że to jednak ciąża 😞
Wpisałam jak ktoś radził żeby chat był realistą i... jest bardzo brutalny w tym co pisze 😅😅Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Glorietka wrote:Obiecany update: stryjeczny wujek ojca kuzyna brata ma się dobrze, wręcz uwielbia moje towarzystwo.
Temp trzyma się stabilnie 36.9.
Chyba zaczniemy pić razem kawę.
Oceńcie mój chory niepłodny łeb.
https://ibb.co/rfyk52v4
Rzeczywiście jest tam jakieś podejrzane "miejsce na kreskę", ja też to zawsze widziałam u siebie na początku jak miałam dodatnie testy więc 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🍀🍀🍀
A co to za test? Może spróbuj tego rossmanowego, mi wyłapywał zawsze bardzo niskie bety
Kompotlinka lubi tę wiadomość
🎀 30 👔 31 🐶 -
Gosiaczkova wrote:Enk_a tak 10 dpo - ejaj mówi że przy takim spadku praktycznie napewno beta będzie ujemna (bo pierwszy spadek miałam przedwczoraj razem z plamieniem, wczoraj trochę urosła temperatura a dziś zrównała się z ziemią 😶) no i mam się nie łudzić, że jeszcze odbije a jak odbije to i tak jest 5% szans, że to jednak ciąża 😞
Wpisałam jak ktoś radził żeby chat był realistą i... jest bardzo brutalny w tym co pisze 😅😅
Czat sobie może być realistą ale my czegoś się musimy trzymać, chociażby to było 5% 🙈🎀 30 👔 31 🐶 -
To jest Vitam, ogarnę dziś popołudniu rossmana, ale moja głowa raczej twierdzi, że to na pewno nie jest druga krechaenk_a wrote:Rzeczywiście jest tam jakieś podejrzane "miejsce na kreskę", ja też to zawsze widziałam u siebie na początku jak miałam dodatnie testy więc 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🍀🍀🍀
A co to za test? Może spróbuj tego rossmanowego, mi wyłapywał zawsze bardzo niskie bety
💁🏽♀️26 🙋🏽26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳
Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
Prenatal Uno 🩷 -
Glorietka, mi też coś majaczy, a ja jestem mega słaba w cienie, trzymam mocno kciuki 🤞🏻🤞🏻
Glorietka, Gosik0205 lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
👑 Gosiaczkova, yhhh... 😒🫂 Choć wg mnie 10 dpo, to nadal wcześnie. Idź na tę betę i to najlepiej najpóźniej jak się da.
👑 Glorietka, no coś tam chyba ćmi. Może tak jak podpowiada enka, zrób pomiar czulszym/innym testem? Chyba, że jesteś w stanie wytrzymać do jutra i masz jeszcze ten sam w domu, to czekamy 😁
👑 Enka, super, że udało Ci się tak szybko umówić wizytę u lekarza 🤩 Rób jak czujesz, wierzę, że wszystko jest ok i to tylko piersze ciążowe niepotrzebne stresy 😉
Glorietka lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe