🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za naprowadzenie i przepraszam! Zmierzam już na odpowiednią grupę😄
A każdej z Was życzę powodzenia i trzymam mocne kciuki! Wysyłam dużo pozytywnej energii i magicznego bobaskowego pyłu🫂✨
Elgenda, Kompotlinka, Szept_Flory, Monia•, Marcycha, GórskaDziewczyna, Arola_87, Pogubiona, majskoko, mistyreal, Metis, Milunia lubią tę wiadomość
-
Podczytuje Was ale weekend mam tak zakręcony, że szok.
Tule za wszystkie biele! Ale tak patrzę w ten nasz kalendarz... czy teraz moja kolej? 🙈😱
Marcycha lubi tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
2cs - testowanie 13.10.2026
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
@Kompotlinka
Dostalismy sie z programu na ivf- mam ogromny mętlik w głowie. Zrobilismy dodatkowe badania- kariotypy wyszly w porządku, wszystko inne tez ok. Mocno obawiam się tego, że zarodki, ktore zostana po czasie, jaki jest max do mrożenia przechodzą do adopcji. Z drugiej strony- po tylu latach starań to chyba już ostatnia nadzieja- tymbardziej, ze jestesmy w programie rządowym.
Mam jednak jeszcze cichą nadzieję, że przed transferem jeszcze sie uda naturalnie. 21.09 mam wizyte w klinice, bedziemy sie przygotowywac do stymulacji i punkcji, a transfer mialby byc w listopadzie.
Przygotowalam sie do tego tez w mojej pracy- jestem na wlasnej dzialalnosci- nie nawalilam sobie na listopad duzo pracy
Tak na prawdę 21.09 wiele sie dowiem co i jak bedzie sie dzialo dalej…
Teraz zaczynamy urlop, akurat czas owulki
potrzebujemy wyciszenia, odciecia sie od pracy i social mediow. Takze mam nadzieje ze to pomoze na uspokojenie glowy
A co u Ciebie? 🫶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 20:43
Arola_87, mistyreal, mommytobe, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Hej, proszę o wpisanie na testowanie 25.09! W tym cyklu profesor zaszalał, dostałam masę leków na stymulację żeby zrobić kilka pęcherzyków i wywołać mnogą owulkę- z racji, że jak widać po poprzedniej punkcji moje pęcherzyki do niczego się nie nadają- ma to na celu zwiększenie szans na ciążę bo może któryś jest prawidłowy. Wczoraj miałam na USG 10 pęcherzyków, pękły conajmniej 2 bo byłam dziś na podglądzie więc jakaś minimalna szansa na ciążę jest o ile była tam jakaś komórka.🤞 może kolejny raz cud się zdarzy? W poprzednią (donoszoną) ciążę zaszłam w ostatnim cyklu przed in-vitro. Miałam już wszystkie dokumenty itp i akurat okres nie przyszedł. To może tym razem przed kolejną punkcją?
GórskaDziewczyna, Maalwii, Amelia96, Elgenda, alexxamommytobe, mistyreal, Skowronek, mommytobe, Izaiza, Marinella, majskoko, Marcycha, KamilaAnt2026, Kompotlinka, Metis, Ounai, Pogubiona lubią tę wiadomość
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Hej, w 10/11 dpo melduje biel...👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
15.06.2026 - TSH 1,68
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Cześć, miałam bardzo intensywny weekend, ale podczytywałam was na bieżącą, jednak nie jestem w stanie odnieść się do wiadomości, bo przybyło kilka ładnych stron 🙈
Tule za wszystkie biele 🫂 i trzymam bardzo mocno kciuki za kolejne pozytywne testy 👌
Ja dzisiaj wybieram się na drugie betę 😉
Skowronek, GórskaDziewczyna, Izaiza, Marinella, mistyreal, Monia•, Kompotlinka, Metis, Miminka lubią tę wiadomość
-
Monia 🫂
Aaleksaandraak Kciuki za betę! 💖
Ja czekam wlansie na autobus i jadę do labu zrobić progesteron.
Wczoraj miałam mega kłucia w podbrzuszu. I gardło mnie boli…. 😫 Brajan zaczyna szeptać. Ale nie chce się na nic nastawiać… Dziś ok. 7dpo.
alexxamommytobe, Marcycha, mistyreal, Monia• lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👱🏻♂️37
1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Październik 2026 - 6cs
✨ 17 października - testowanie 🤞 -
Tule za biele

3mam kciuki za bety 🤞
@majskoko długo czekaliście na info, że Was biorą do rządowego programu?
Oby Wam się udało jednak bez procedur 🤞 ale zawsze macie plan B, który daje szansę na maleństwo
majskoko lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Dawdler34 wrote:Tule za biele

3mam kciuki za bety 🤞
@majskoko długo czekaliście na info, że Was biorą do rządowego programu?
Oby Wam się udało jednak bez procedur 🤞 ale zawsze macie plan B, który daje szansę na maleństwo
Zakwalifikowalismy sie juz na pierwszej wizycie i juz za nia nie placilismy
mielismy juz duuuuzo badan zrobionych bo bylam juz po jednej próbie inseminacji ale w innej klinice🤍
@AnaHope to jedziemy na tym samym wózku, a moze potem obie z wózkiem…🙈🤞🏻
Dawdler34 lubi tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
👑 Skowronek 🫂 Jeszcze jest czas 💚
👑 Mommy, ale fajnie, że masz te kłucia 😅 Ja nie mam żadnego pokarmu dla brajana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 08:44
Skowronek, mommytobe, Arola_87 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Tak wiem, ale jakoś i tak podświadomość mi podpowiada, że nic z tego.Marcycha wrote:Skowronek 🫂 Jeszcze jest czas 💚👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
15.06.2026 - TSH 1,68
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Skowronek wrote:Hej, w 10/11 dpo melduje biel...
🫂Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
Marcycha wrote:👑 Skowronek 🫂 Jeszcze jest czas 💚
👑 Mommy, ale fajnie, że masz te kłucia 😅 Ja nie mam żadnego pokarmu dla brajana.
Już nie wiem kochana co lepsze 🙈 co miesiąc mam te kłucia i dupa z tego wychodzi…
Mam kryzys dziewczyny. Ogólnie psychicznie i fizycznie, pracowo , rodzinno wszystko…
Najchętniej wskoczyłabym pod kołdrę i nie wyszła 😫👩🏻 34 👱🏻♂️37
1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Październik 2026 - 6cs
✨ 17 października - testowanie 🤞 -
Mam podobny stan...mommytobe wrote:Już nie wiem kochana co lepsze 🙈 co miesiąc mam te kłucia i dupa z tego wychodzi…
Mam kryzys dziewczyny. Ogólnie psychicznie i fizycznie, pracowo , rodzinno wszystko…
Najchętniej wskoczyłabym pod kołdrę i nie wyszła 😫
mam wrażenie, że jesienna depresja dopadła mnie w tym roku dużo szybciej👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
15.06.2026 - TSH 1,68
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
🧚Monia, Skowronek - tule mocno ale jeszcze jest nadzieja❤️
🧚Aleksandra, kciuki za betę zaciśnięte! ✊🏼
U mnie nudy na maksa, brajan jeszcze nie ma prawa się pojawić i sobie tak czekam 😅 Mam ciężki tydzień w pracy więc oby szybko minęło🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 10:03
alexxamommytobe, Skowronek, Monia• lubią tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
10.2026 (6cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 09.2026 Fertistim -
Skowronek 🫂
Mommytobe:( mam nadzieję, że to przejściowe 🫂
Ja wczoraj miałam wziąć progesteron, ale stwierdziłam że za wcześnie. Bałam się, że mi zablokuje owulację po ovitrelle. Więc dzisiaj wezmę, dzisiaj o 10:00 minie 48h. Jakoś też mam średnie przeczucia co do tego cyklu mimo zastrzyku, bo średnio cokolwiek czułam jeżeli chodzi o jajniki.
mommytobe lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
💐 Ana, ale to byłaby historia. Wszystko jest możliwe. Mocne kciuki! 🤞
💐 Skowronek, jeszcze wcześnie. Jeszcze może się to odmienić.
💐 moomytobe, Skowronek! Dziewczyny, smutek też jest ważny. Choć nie zalecam w dużej ilości.
💐 natix, u mnie to samo! Owu wczoraj albo i nawet dziś (wciąż mam w głowie historię Elgendy), więc gdzie tu do brajana jeszcze. 🥱
Kciuki za wszystkie dzisiejsze badania! Dobrego tygodnia dla Wszystkich! 🫶
alexxamommytobe, mommytobe, Elgenda lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
• W brzuszku kiełkuje nowy Cud 🌱 (⏸️ 09.2026) -
🍁 majskoko Rozumiem Twoje obawy, miałabym na pewno identyczne. Z drugiej strony pytanie jak często statystycznie zostają te zarodki, chyba częściej niestety jest potrzeba kolejnych procedur i transferów. W sumie to niewiele wiem w temacie. 🤔
Życzę Wam, aby udało się na ostatni dzwonek naturalnie. 😉 No i udanego urlopu- owocnego! 😊
Ja też właśnie zaczynam urlop, niestety mąż dołączy później ze względu na zmianę pracy, akurat kończącą się niedawno umowę i braki w zespole. 🙄 Także ja już nie mogę się doczekać naszego wyczekanego wyjazdu. 😊
Jestem po zabiegu histerolaparoskopii- polip usunięty, poza tym wszystko pięknie (jajowody drożne, brak cech stanu zapalnego, brak ognisk endometriozy), więc bardzo się cieszę. Niestety u męża seminogram wyszedł słabo- OAT. 😓 Więc wjechały konkretniejsze suple, był u urologa- w USG mały żylak powrózka, ale nie do zabiegu poza tym ok. Przed nim badania krwi i moczu.
Tak więc problemy z obu stron, u mnie mam nadzieję że już ogarnięte- jeszcze czeka mnie monitoring owulacji, bo nie miałam.
Byliśmy też na próbę na wizycie z Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego, ale to była totalna klapa. Lekarka ze wschodu, która bardzo słabo zna język polski... Do tego dojazdy i tylko poranne godziny wizyt...więc odpuścilismy dalsze wizyty tam. 🥴
majskoko, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️ -
Kompotlinka wrote:🍁 majskoko Rozumiem Twoje obawy, miałabym na pewno identyczne. Z drugiej strony pytanie jak często statystycznie zostają te zarodki, chyba częściej niestety jest potrzeba kolejnych procedur i transferów. W sumie to niewiele wiem w temacie. 🤔
Życzę Wam, aby udało się na ostatni dzwonek naturalnie. 😉 No i udanego urlopu- owocnego! 😊
Ja też właśnie zaczynam urlop, niestety mąż dołączy później ze względu na zmianę pracy, akurat kończącą się niedawno umowę i braki w zespole. 🙄 Także ja już nie mogę się doczekać naszego wyczekanego wyjazdu. 😊
Jestem po zabiegu histerolaparoskopii- polip usunięty, poza tym wszystko pięknie (jajowody drożne, brak cech stanu zapalnego, brak ognisk endometriozy), więc bardzo się cieszę. Niestety u męża seminogram wyszedł słabo- OAT. 😓 Więc wjechały konkretniejsze suple, był u urologa- w USG mały żylak powrózka, ale nie do zabiegu poza tym ok. Przed nim badania krwi i moczu.
Tak więc problemy z obu stron, u mnie mam nadzieję że już ogarnięte- jeszcze czeka mnie monitoring owulacji, bo nie miałam.
Byliśmy też na próbę na wizycie z Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego, ale to była totalna klapa. Lekarka ze wschodu, która bardzo słabo zna język polski... Do tego dojazdy i tylko poranne godziny wizyt...więc odpuścilismy dalsze wizyty tam. 🥴
To prawda, moze byc i tak, ze zadne zarodki nie zostaną… zobaczymy🙈 Dziękujemy za trzymanie kciuków.
O cudownie, oby urlop sie udal i był owocny!🥰😍
Cieszę się, że Twoje zdrówko dobrze- mam nadzieję, że już teraz nic więcej nie wyskoczy. A co do męża, dobrze że jest pod dobrą opieką, miejmy nadzieję że dobre suple pomogą 😁 Z tymi suplami to o zgrozo, jak rozkladam nam suplementy do pojemniczkow na tydzien , to juz powoli w nich miejsca brakuje…🙈 też tak macie?
Kompotlinka lubi tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
🍁 AnaHope ogromne kciuki za kolejny Wasz cud! 🤞🤞
🍁 Skowronek tulę za biel. 🫂 Ale kciuków nie puszczam jeszcze. 🤞🤞
🍁 Aleksandra kciuki za piękny przyrost! 🤞 🤞🚀
🍁 mommytobe za pięknego proga. 🤞🤞
🍁 Elgenda też bym poczekała z tym progiem. Zdziwiło mnie, że tak wcześnie lekarz zalecił Ci go zacząć brać. 🤔 Co do odczuć to potrafią być często mylące, w obie strony. 😉 Więc czekamy na rozwój sytuacji. 🤞🤞
alexxamommytobe, Skowronek, mistyreal, mommytobe lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️