🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
💐 Dziewczyny, czy to tylko moje złudne wrażenie, czy ostatnio jakoś brajany zapadły w sen jesienno-zimowy?
Sama jestem dziś 10dpo i tak jak w poprzednim miesiącu czułam wszystko co może podpowiadać internet na tym etapie, tak teraz cisza. 🤷♀️
Aż nudno trochę. 🤣🙈Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Aureola94 gratulacje!! To dopiero musi być szok, jeśli lekarze mówili, że nie będzie łatwo, a tu proszę 💕
Marcycha lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
U mnie 5 dc i wyszłam od lekarza z oglądania endometrium. Ma 7,5 mm i "wyglada bardzo ładnie, jest jednorodne, nie ma żadnych zmian". No uspokoiła mnie kobieta. Zapytałam też o ten wysoki progesteron, to powiedziała, że najwyraźniej tak dobrze działa moje ciałko żółte po owulacji i nic tylko czekać aż jakiś człowieczek zechce tam zamieszkać 🤷🏻♀️ Trochę się to wpisuje w moją nową myśl i afirmację, że to dziecko wybiera rodziców, więc olewam już wszystko, robię swoje, cieszę się życiem i czekam aż nas Kropuś wybierze 😉 Aha, w lewym jajniku mam pęcherzyk 12 mm, więc coś się dzieje w tym cyklu. Obstawiam znów nieco wcześniejszą owulację. Wczoraj wzięłam 600 mg ubichinolu, ale robię jeszcze dziś testy z przyjmowaniem porcji 300 z późnym obiadem, bo wczoraj miałam problem zasnąć, a ponoć późno przyjmowany ubichinol może tak działać. Jeśli sytuacja się powtórzy, to wracam do dawki 300 mg.
Elgenda, dokładnie. Tylko takich zaskoczeń sobie tu życzymy i jak mówią, że się nie da, albo może być trudno, to organizm pokazuje co o tym myśli 😎
mistyreal, biavska, GórskaDziewczyna, Dawdler34, Gosiaczkova, natix, Aureola94, Kompotlinka, Sara10, Axana, Tofuszka, Izaiza, Czekająca7 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Szept_Flory wrote:💐 Dziewczyny, czy to tylko moje złudne wrażenie, czy ostatnio jakoś brajany zapadły w sen jesienno-zimowy?
Sama jestem dziś 10dpo i tak jak w poprzednim miesiącu czułam wszystko co może podpowiadać internet na tym etapie, tak teraz cisza. 🤷♀️
Aż nudno trochę. 🤣🙈
Tak! U mnie co prawda 8DPO i nic. Nawet pomarzyć nie można, pożywić brajana 🥲
Dla mnie też ciężki czas, bo miałam termin na październik, ta data się zbliża i wróciłam do życia głównie dzięki myśli, że pewnie do października znajdę już ukojenie w kolejnej ciąży
niestety nic się nie zapowiada na to.
Pamiętam słowa położnej jak wychodziłam ze szpitala, że za 3 miesiące do nich wrócę na kontrolę z radosną nowina, ona jest o tym przekonana, bo dziewczyny regularnie wracają żeby podziękować już w kolejnej ciąży. Niestety nie ja.
Aureola94 serdecznie gratuluję 🩷
Szept_Flory lubi tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
problem z cienkim endometrium
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR -
biavska wrote:Tak! U mnie co prawda 8DPO i nic. Nawet pomarzyć nie można, pożywić brajana 🥲
Dla mnie też ciężki czas, bo miałam termin na październik, ta data się zbliża i wróciłam do życia głównie dzięki myśli, że pewnie do października znajdę już ukojenie w kolejnej ciąży
Pamiętam słowa położnej jak wychodziłam ze szpitala, że za 3 miesiące do nich wrócę na kontrolę z radosną nowina, ona jest o tym przekonana, bo dziewczyny regularnie wracają żeby podziękować już w kolejnej ciąży. Niestety nie ja.
Bardzo mi przykro, to musi być trudne. Dużo siły Ci życzę na ten czas i trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki 🤞🤞🤞
Myślę też, że jak raz się udało to uda się kolejny raz, ale rozumiem Twój smutek i żal w tym momencie 🫂🫂
Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
Bardzo Cię rozumiem, ja miałam mieć termin na 19.11..zbliża sie ta data wielkimi krokami i też mnie to przerażabiavska wrote:Tak! U mnie co prawda 8DPO i nic. Nawet pomarzyć nie można, pożywić brajana 🥲
Aureola94 serdecznie gratuluję 🩷
byłam pewna, że do tego czasu się uda..👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Dziewczyny a ja dzis mam 47 dzien cyklu i taki bol sutków jakby owu miała. Nosz to szok. Takie w cyklu w tym wieku. I prywatnie do gina tydzien czekac trzeba.PCOS- glucofage 1500
Niedoczynność tarczycy - euthyrox 88 i 100, wycięta połowa tarczycy, guzy.
syn 1 cs
córka z trzeciego IVF
👩🦰38+👱♂️37+👱12👧7+🐈⬛ -
Ewi, nie chcę Cię straszyć, bo nie o to chodzi, a czytałam dosłownie wczoraj tutaj na Ovufriend artykuł o premenopauzie. Tam bylo napisane, że od około 40 roku życia mogą zacząć się sygnały przedmenopauzalne, jak np. rozjechane cykle co parę miesięcy, że to normalne i nie oznacza nic złego, ani tym bardziej, że zaraz nadejdzie menopauza, bo premenopauza trwa latami, a menopauzę definiuje się jako brak miesiączki przez minimum 12 miesięcy. Także może trafił Ci się taki pierwszy cykl? Może spróbuj też na NFZ się zapisać, a nóż gdzieś zwolniło się miejsce.04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Szept_Flory wrote:💐 Dziewczyny, czy to tylko moje złudne wrażenie, czy ostatnio jakoś brajany zapadły w sen jesienno-zimowy?
Aż nudno trochę. 🤣🙈
U mnie brajan się trochę odzywa.
Robiłam test 3 dni temu i był biały, okres powinien być dzisiaj, ale przestałam go "czuć".
Za to wczoraj cały wieczór czułam parcie na pęcherz - pewnie kwestia wypitej kawy, ale brajanowi nie przetłumaczysz :'). No i jakieś motyle w brzuchu albo inne dziwne uczucie
.
Najprościej byłoby zrobić znowu test, ale podświadomie jakoś strasznie się boję zobaczyć bieli - chyba wolę poczekać na małpę. Jeśli nie przyjdzie dziś i jutro to pewnie test powtórzę.
mistyreal, Zizu952, Marcycha, Izaiza lubią tę wiadomość
-
Marcycha wrote:Ewi, nie chcę Cię straszyć, bo nie o to chodzi, a czytałam dosłownie wczoraj tutaj na Ovufriend artykuł o premenopauzie. Tam bylo napisane, że od około 40 roku życia mogą zacząć się sygnały przedmenopauzalne, jak np. rozjechane cykle co parę miesięcy, że to normalne i nie oznacza nic złego, ani tym bardziej, że zaraz nadejdzie menopauza, bo premenopauza trwa latami, a menopauzę definiuje się jako brak miesiączki przez minimum 12 miesięcy. Także może trafił Ci się taki pierwszy cykl? Może spróbuj też na NFZ się zapisać, a nóż gdzieś zwolniło się miejsce.
Jak podchodziłam do in vitro, a podchodziłam 3 razy to mowila mi lekarka że skracam sobie żywotność jajników. Tak bywa. Ale jednak to za wcześnie i tak.
PCOS- glucofage 1500
Niedoczynność tarczycy - euthyrox 88 i 100, wycięta połowa tarczycy, guzy.
syn 1 cs
córka z trzeciego IVF
👩🦰38+👱♂️37+👱12👧7+🐈⬛ -
Dawdler, bardzo mi przykro 🫂 Tak samo jak u Biavskiej, wierzę, że Wam się uda kolejny raz i tym razem wszystko będzie dobrze 🤞🤞 Dużo siły Ci życzę 💜
Szept_Flory, może ten brak objawów dobrze wróży? 😁
Olczita, trzymam kciuki i czekamy 🤞
Aureola_94, trzymam kciuki za betę 🤞🤞☺️
Marcycha, ale masz pozytywne i zdrowe podejście. Super, że wszystko dobrze wyszło na wizycie ☺️
Ewi, no faktycznie długi ten cykl i skoro mówisz, że pierwszy raz coś takiego to nie dziwię się, że nie wiesz do końca, co się dzieje. Pozostaje czekanie na wizytę u ginekologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 12:58
Szept_Flory, Dawdler34, Dawdler34, Marcycha, Elgenda, Aureola94, Ewi28 lubią tę wiadomość
Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
Aż nudno trochę. 🤣🙈
To może właśnie coś się dzieje? Ja w tamtym miesiaću też i bóle i wszystko i przyszła 🐒. W tym zero objawów i nadal ich nie mam i ⏸️. Trzymam kciuuuuuuki! Kiedy testujesz? 😍
Szept_Flory lubi tę wiadomość
-
Aż nudno trochę. 🤣🙈
Mój Brajan trochę coś próbuje, ale za dużo mam usprawiedliwień dla jego wymysłów. 😅Niestety nie jestem pewna, w którym dpo jestem bo przez wyjazdy nie miałam monitoringu, ani nawet temperatury nie mierzyłam. Apka mi wyznaczyła owu najpierw na 10 dc, później na 11 dc - w poprzednim miałam w 12 dc, więc według tego czekam z przyjmowaniem dupka i testowaniem
Ale od 2 dni mam bóle miesiączkowe jak zawsze, więc to też skutecznie brajana wycisza 😕
Starania od 10.2024
Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
Lab:
AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
Cytologia 09.2024 - ✅
Tarczyca - ✅
Mikroelementy, witaminy - ✅
Kolonoskopia - ✅
Morfologia - ✅
HPV ujemny - ✅
MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅
BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅
🧔🏻♂️krew ✅ nasienie ✅
Endovelle 12.2025-06.2026
Od 08.2026 - Letrozol✌🏻 -
💐 biavska, Dawdler, mocno Was przytulam. 🫂🫂
U mnie też daty co chwila przywołują wspomnienia. A to miałam mieć prenatalne, a to połówkowe. Aktualnie kończę w pracy projekt po którym planowałam przejść już na l4. Łatwo nie jest. A co dopiero jak będzie się zbliżał termin porodu. 😔
Dużo sił Wam życzę. Dużo! 💪
💐 olczita, chociaż u Ciebie jakieś małe przebłyski brajana. Mocne kciuki! 🤞
Dawdler34 lubi tę wiadomość
Ogród mojego serca:
@biavska @dawdler tak bardzo mi przykro
mam nadzieję, że bardzo szybko ujrzycie wymaezone ⏸️ ❤️ na myśł o styczniu też mam łzy w oczach, ciągle odliczam który to byłby tydzień. Mam nadzieję, że znajdę w tej ciąży jakieś ukojenie, ale wątpię że ten żal po stracie kiedyś minie. 13.01 to już zawsze będzie data wryta w mój kalendarz.
Szept_Flory, Dawdler34, Zizu952 lubią tę wiadomość
-
Axana wrote:To może właśnie coś się dzieje? Ja w tamtym miesiaću też i bóle i wszystko i przyszła 🐒. W tym zero objawów i nadal ich nie mam i ⏸️. Trzymam kciuuuuuuki! Kiedy testujesz? 😍
Planuje w niedzielę, to będzie 14dpo.
Dziś rano nawet przez sekundę kusiło żeby siknąć, ale szybko pobiegłam do toalety, zrobiłam co trzeba i było po sprawie. 🤣 Mam zamiar kontynuować tę taktykę do końca. 🤣
mistyreal, Kompotlinka, Liamka09, Axana lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
foto z seri jestem zaburzona

1. wczoraj
2. dziś
oba robione nie z pierwszego sikania (ok południa), dziś domniemane 11dpo
były resztki bety ze krwie z niepowodzenia z VIII
teraz pytanie czy ten poniżej jest mini, cimniejszy ? czy to to samo
https://zapodaj.net/plik-LWXLAGEmfo
nie che na razie robić bety - test strumieniowy rosmanowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 14:27
-
🍀mimi jak dla mnie ciemnieje... weź pod uwagę, że ten z wczoraj też dłużej leży, więc bardziej się nasycił kolorem - pewnie wczoraj był jeszcze jasniejszy
mimi_m, Marcycha lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅