Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 23 września, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Dziewczyny, czy to tylko moje złudne wrażenie, czy ostatnio jakoś brajany zapadły w sen jesienno-zimowy?

Sama jestem dziś 10dpo i tak jak w poprzednim miesiącu czułam wszystko co może podpowiadać internet na tym etapie, tak teraz cisza. 🤷‍♀️
    Aż nudno trochę. 🤣🙈

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 23 września, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aureola94 gratulacje!! To dopiero musi być szok, jeśli lekarze mówili, że nie będzie łatwo, a tu proszę 💕

Marcycha lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 23 września, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 dc i wyszłam od lekarza z oglądania endometrium. Ma 7,5 mm i "wyglada bardzo ładnie, jest jednorodne, nie ma żadnych zmian". No uspokoiła mnie kobieta. Zapytałam też o ten wysoki progesteron, to powiedziała, że najwyraźniej tak dobrze działa moje ciałko żółte po owulacji i nic tylko czekać aż jakiś człowieczek zechce tam zamieszkać 🤷🏻‍♀️ Trochę się to wpisuje w moją nową myśl i afirmację, że to dziecko wybiera rodziców, więc olewam już wszystko, robię swoje, cieszę się życiem i czekam aż nas Kropuś wybierze 😉 Aha, w lewym jajniku mam pęcherzyk 12 mm, więc coś się dzieje w tym cyklu. Obstawiam znów nieco wcześniejszą owulację. Wczoraj wzięłam 600 mg ubichinolu, ale robię jeszcze dziś testy z przyjmowaniem porcji 300 z późnym obiadem, bo wczoraj miałam problem zasnąć, a ponoć późno przyjmowany ubichinol może tak działać. Jeśli sytuacja się powtórzy, to wracam do dawki 300 mg.

Elgenda, dokładnie. Tylko takich zaskoczeń sobie tu życzymy i jak mówią, że się nie da, albo może być trudno, to organizm pokazuje co o tym myśli 😎

mistyreal, biavska, GórskaDziewczyna, Dawdler34, Gosiaczkova, natix, Aureola94, Kompotlinka, Sara10, Axana, Tofuszka, Izaiza, Czekająca7 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • biavska Ekspertka

Wysłany: 23 września, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    💐 Dziewczyny, czy to tylko moje złudne wrażenie, czy ostatnio jakoś brajany zapadły w sen jesienno-zimowy?

Sama jestem dziś 10dpo i tak jak w poprzednim miesiącu czułam wszystko co może podpowiadać internet na tym etapie, tak teraz cisza. 🤷‍♀️
    Aż nudno trochę. 🤣🙈

Tak! U mnie co prawda 8DPO i nic. Nawet pomarzyć nie można, pożywić brajana 🥲

Dla mnie też ciężki czas, bo miałam termin na październik, ta data się zbliża i wróciłam do życia głównie dzięki myśli, że pewnie do października znajdę już ukojenie w kolejnej ciąży :( niestety nic się nie zapowiada na to.
    Pamiętam słowa położnej jak wychodziłam ze szpitala, że za 3 miesiące do nich wrócę na kontrolę z radosną nowina, ona jest o tym przekonana, bo dziewczyny regularnie wracają żeby podziękować już w kolejnej ciąży. Niestety nie ja.

Aureola94 serdecznie gratuluję 🩷

Szept_Flory lubi tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓
    problem z cienkim endometrium

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR
  • mistyreal Ekspertka

Wysłany: 23 września, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:

Dla mnie też ciężki czas, bo miałam termin na październik, ta data się zbliża i wróciłam do życia głównie dzięki myśli, że pewnie do października znajdę już ukojenie w kolejnej ciąży :( niestety nic się nie zapowiada na to.
    Pamiętam słowa położnej jak wychodziłam ze szpitala, że za 3 miesiące do nich wrócę na kontrolę z radosną nowina, ona jest o tym przekonana, bo dziewczyny regularnie wracają żeby podziękować już w kolejnej ciąży. Niestety nie ja.

Bardzo mi przykro, to musi być trudne. Dużo siły Ci życzę na ten czas i trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki 🤞🤞🤞
    Myślę też, że jak raz się udało to uda się kolejny raz, ale rozumiem Twój smutek i żal w tym momencie 🫂🫂

Starania od 07.2025

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

06.2026: I konsultacja w klinice
    07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
    7.09: IUI
    21.09: ⏸️ β 43.1
    23.09: β 139.7

7.10: I wizyta ⏳
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 23 września, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:

Aureola94 serdecznie gratuluję 🩷
    Bardzo Cię rozumiem, ja miałam mieć termin na 19.11..zbliża sie ta data wielkimi krokami i też mnie to przeraża :(
    byłam pewna, że do tego czasu się uda..

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - ❤️
    04.04.2026 - 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 września, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dzis mam 47 dzien cyklu i taki bol sutków jakby owu miała. Nosz to szok. Takie w cyklu w tym wieku. I prywatnie do gina tydzien czekac trzeba.

PCOS- glucofage 1500
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 88 i 100, wycięta połowa tarczycy, guzy.

syn 1 cs
    córka z trzeciego IVF

👩‍🦰38+👱‍♂️37+👱12👧7+🐈‍⬛
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 23 września, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, nie chcę Cię straszyć, bo nie o to chodzi, a czytałam dosłownie wczoraj tutaj na Ovufriend artykuł o premenopauzie. Tam bylo napisane, że od około 40 roku życia mogą zacząć się sygnały przedmenopauzalne, jak np. rozjechane cykle co parę miesięcy, że to normalne i nie oznacza nic złego, ani tym bardziej, że zaraz nadejdzie menopauza, bo premenopauza trwa latami, a menopauzę definiuje się jako brak miesiączki przez minimum 12 miesięcy. Także może trafił Ci się taki pierwszy cykl? Może spróbuj też na NFZ się zapisać, a nóż gdzieś zwolniło się miejsce.

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • olczita Koleżanka

Wysłany: 23 września, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:

Aż nudno trochę. 🤣🙈

U mnie brajan się trochę odzywa.
    Robiłam test 3 dni temu i był biały, okres powinien być dzisiaj, ale przestałam go "czuć".
    Za to wczoraj cały wieczór czułam parcie na pęcherz - pewnie kwestia wypitej kawy, ale brajanowi nie przetłumaczysz :'). No i jakieś motyle w brzuchu albo inne dziwne uczucie XD.
    Najprościej byłoby zrobić znowu test, ale podświadomie jakoś strasznie się boję zobaczyć bieli - chyba wolę poczekać na małpę. Jeśli nie przyjdzie dziś i jutro to pewnie test powtórzę.

mistyreal, Zizu952, Marcycha, Izaiza lubią tę wiadomość

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 września, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Ewi, nie chcę Cię straszyć, bo nie o to chodzi, a czytałam dosłownie wczoraj tutaj na Ovufriend artykuł o premenopauzie. Tam bylo napisane, że od około 40 roku życia mogą zacząć się sygnały przedmenopauzalne, jak np. rozjechane cykle co parę miesięcy, że to normalne i nie oznacza nic złego, ani tym bardziej, że zaraz nadejdzie menopauza, bo premenopauza trwa latami, a menopauzę definiuje się jako brak miesiączki przez minimum 12 miesięcy. Także może trafił Ci się taki pierwszy cykl? Może spróbuj też na NFZ się zapisać, a nóż gdzieś zwolniło się miejsce.

Jak podchodziłam do in vitro, a podchodziłam 3 razy to mowila mi lekarka że skracam sobie żywotność jajników. Tak bywa. Ale jednak to za wcześnie i tak.

PCOS- glucofage 1500
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 88 i 100, wycięta połowa tarczycy, guzy.

syn 1 cs
    córka z trzeciego IVF

👩‍🦰38+👱‍♂️37+👱12👧7+🐈‍⬛
  • mistyreal Ekspertka

Wysłany: 23 września, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler, bardzo mi przykro 🫂 Tak samo jak u Biavskiej, wierzę, że Wam się uda kolejny raz i tym razem wszystko będzie dobrze 🤞🤞 Dużo siły Ci życzę 💜

Szept_Flory, może ten brak objawów dobrze wróży? 😁

Olczita, trzymam kciuki i czekamy 🤞

Aureola_94, trzymam kciuki za betę 🤞🤞☺️

Marcycha, ale masz pozytywne i zdrowe podejście. Super, że wszystko dobrze wyszło na wizycie ☺️

Ewi, no faktycznie długi ten cykl i skoro mówisz, że pierwszy raz coś takiego to nie dziwię się, że nie wiesz do końca, co się dzieje. Pozostaje czekanie na wizytę u ginekologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 12:58

Szept_Flory, Dawdler34, Dawdler34, Marcycha, Elgenda, Aureola94, Ewi28 lubią tę wiadomość

Starania od 07.2025

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

06.2026: I konsultacja w klinice
    07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
    7.09: IUI
    21.09: ⏸️ β 43.1
    23.09: β 139.7

7.10: I wizyta ⏳
  • Axana Autorytet

Wysłany: 23 września, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:

Aż nudno trochę. 🤣🙈

To może właśnie coś się dzieje? Ja w tamtym miesiaću też i bóle i wszystko i przyszła 🐒. W tym zero objawów i nadal ich nie mam i ⏸️. Trzymam kciuuuuuuki! Kiedy testujesz? 😍

Szept_Flory lubi tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
    09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈

preg.png
  • Zizu952 Koleżanka

Wysłany: 23 września, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:

Aż nudno trochę. 🤣🙈

Mój Brajan trochę coś próbuje, ale za dużo mam usprawiedliwień dla jego wymysłów. 😅Niestety nie jestem pewna, w którym dpo jestem bo przez wyjazdy nie miałam monitoringu, ani nawet temperatury nie mierzyłam. Apka mi wyznaczyła owu najpierw na 10 dc, później na 11 dc - w poprzednim miałam w 12 dc, więc według tego czekam z przyjmowaniem dupka i testowaniem
    Ale od 2 dni mam bóle miesiączkowe jak zawsze, więc to też skutecznie brajana wycisza 😕

Starania od 10.2024

Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
    W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
    Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
    Lab:
    AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
    Cytologia 09.2024 - ✅
    Tarczyca - ✅
    Mikroelementy, witaminy - ✅
    Kolonoskopia - ✅
    Morfologia - ✅
    HPV ujemny - ✅
    MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅

BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅

🧔🏻‍♂️krew ✅ nasienie ✅

Endovelle 12.2025-06.2026
    Od 08.2026 - Letrozol✌🏻
  • Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 23 września, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 biavska, Dawdler, mocno Was przytulam. 🫂🫂
    U mnie też daty co chwila przywołują wspomnienia. A to miałam mieć prenatalne, a to połówkowe. Aktualnie kończę w pracy projekt po którym planowałam przejść już na l4. Łatwo nie jest. A co dopiero jak będzie się zbliżał termin porodu. 😔
    Dużo sił Wam życzę. Dużo! 💪

💐 olczita, chociaż u Ciebie jakieś małe przebłyski brajana. Mocne kciuki! 🤞

Dawdler34 lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
  • Axana Autorytet

Wysłany: 23 września, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @biavska @dawdler tak bardzo mi przykro :( mam nadzieję, że bardzo szybko ujrzycie wymaezone ⏸️ ❤️ na myśł o styczniu też mam łzy w oczach, ciągle odliczam który to byłby tydzień. Mam nadzieję, że znajdę w tej ciąży jakieś ukojenie, ale wątpię że ten żal po stracie kiedyś minie. 13.01 to już zawsze będzie data wryta w mój kalendarz.

Szept_Flory, Dawdler34, Zizu952 lubią tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
    09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈

preg.png
  • Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 23 września, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    To może właśnie coś się dzieje? Ja w tamtym miesiaću też i bóle i wszystko i przyszła 🐒. W tym zero objawów i nadal ich nie mam i ⏸️. Trzymam kciuuuuuuki! Kiedy testujesz? 😍

Planuje w niedzielę, to będzie 14dpo.
    Dziś rano nawet przez sekundę kusiło żeby siknąć, ale szybko pobiegłam do toalety, zrobiłam co trzeba i było po sprawie. 🤣 Mam zamiar kontynuować tę taktykę do końca. 🤣

mistyreal, Kompotlinka, Liamka09, Axana lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 23 września, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Areola94 - gratulacje!

Bialska, dawler - życzę Wam, by w październiku się udało i jakaś cząstka radości zagości w Waszych sercach ❤️

Dawdler34, Aureola94 lubią tę wiadomość

🩷 - 6.24
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 23 września, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foto z seri jestem zaburzona ;-)

1. wczoraj
    2. dziś
    oba robione nie z pierwszego sikania (ok południa), dziś domniemane 11dpo
    były resztki bety ze krwie z niepowodzenia z VIII

teraz pytanie czy ten poniżej jest mini, cimniejszy ? czy to to samo

4b9f09a281226.jpghttps://zapodaj.net/plik-LWXLAGEmfo

nie che na razie robić bety - test strumieniowy rosmanowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 14:27

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 23 września, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀mimi jak dla mnie ciemnieje... weź pod uwagę, że ten z wczoraj też dłużej leży, więc bardziej się nasycił kolorem - pewnie wczoraj był jeszcze jasniejszy

mimi_m, Marcycha lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

1.10.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 23 września, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiaczkova - jak doschnie w 100% cykne fotkę raz jeszcz

Kompotlinka lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 78 79 80 81 82 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ