Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Bluee91 Znajoma

Wysłany: 27 września, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich ⏸️⏸️⏸️ Ale się ruszyło :)
    Dawno nic nie pisałam, ale czytam cały czas a raczej nadganiam, bo sporo wszystkiego :)
    Pierwszy dzień cyklu wypadł mi w moje 35 urodziny, co bardzo mnie podłamało, bo kiedyś miałam ,,plan,, do tego czasu być w ciąży… obraziłam się więc na cały świat - ten cykl był bez obserwacji, lekarzy, badań, z podejściem, że nic z tego nie będzie. Nawet nie wiem kiedy testować w przyszłym tygodniu.
    Do tego chyba mnie przeziębienie dopadło - trzeci dzień mam katar i ciągle mi zimno :/

Szept_Flory lubi tę wiadomość

👶🩷 5 lat
    AMH 4,87 ng/ml (04.2026)
    FSH 4,86 LH 3,94 (07.2026)
    Estradiol 33,26
    Prolaktyna 36,63 ng / ml
  • biavska Ekspertka

Wysłany: 27 września, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑biavska, powtarzałaś test?

Wczoraj wieczorem jeszcze robiłam i biało. Jutro powinna przyjść 🐒

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓
    problem z cienkim endometrium

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR
  • Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Jeeeeeeeny 😍😍😍😍 płaczę ze szczęścia!!! Wiedziałam, czułam to!!!! Tak cudownie! Wierzę Kochana, że to ten nasz czas ❤️ teraz będziemy razem dzielic szczęście, bo smutek już przeżyłyśmy ❤️

💐 Axana, ja wiedziałam, że Ty zwariujesz jak zobaczysz moją wiadomość. 🤣 Też tak się cieszyłam z Twoich ⏸️. Masz rację, teraz razem będziemy dzielić szczęście! 🫶🫶🫶

Axana lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Florka, pojechałaś na grubooo 😁 Nie czułaś żadnych objawów??

💐 Marcycha, totalnie nic. Pisałam Wam, że nuda. Że brajan chyba śpi snem zimowym. Jeszcze ten wczorajszy spadek temperatury. Nawet testować mi się dziś zbytnio nie chciało. Miałam plan kupić dziś butelkę dobrego wina.
    Jedynie co, to w pt jak szłam po córkę do żłobka, to jakaś zadyszka dziwna mnie złapała. I tak jakoś słabiej się czułam. Ale serio myślałam, że to ta ponura pogoda. 🙈

Marcycha, biavska, Izaiza lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 27 września, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    💐 Marcycha, totalnie nic. Pisałam Wam, że nuda. Że brajan chyba śpi snem zimowym. Jeszcze ten wczorajszy spadek temperatury. Nawet testować mi się dziś zbytnio nie chciało. Miałam plan kupić dziś butelkę dobrego wina.
    Jedynie co, to w pt jak szłam po córkę do żłobka, to jakaś zadyszka dziwna mnie złapała. I tak jakoś słabiej się czułam. Ale serio myślałam, że to ta ponura pogoda. 🙈
    A ja właśnie pisałam wam przed badanie progesteron, że w tym cyklu to ani owulacji nie czułam po owulacji też kompletna cisza a tu widzisz wszystko sie dzieje w cyklu w którym tracimy nadzieję.

Ja sie zastanawiam czy iść jutro na bete czy może poczekać do środy niech trochę podrośnie

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 27 września, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biavska 😔🫂

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Axana Autorytet

Wysłany: 27 września, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    💐 Axana, ja wiedziałam, że Ty zwariujesz jak zobaczysz moją wiadomość. 🤣 Też tak się cieszyłam z Twoich ⏸️. Masz rację, teraz razem będziemy dzielić szczęście! 🫶🫶🫶

Na maksa się cieszę 🥰🥰🥰 ale miałam dobre przeczucia! Jestem pod wrażeniem, że wytrzymałaś do 14dpo! A i jeszcze urodzimy w podbnym czasie, zobaczysz! 😆

Dziewczyny piękny koniec miesiąca. Bardzo wszyatkim gratuluję ⏸️❤️

Aureola94, Szept_Flory lubią tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
    09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈

preg.png
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 27 września, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje!!

Szept_Flory co za krecha 😱😍

Ja byłam w czwartek i piątek na wyjeździe firmowym, była też super impreza, na której się wytańczyłam. Dużo śmiechu z koleżankami z pracy.

Od wczoraj dół jak pomyślę o staraniach, od dzisiaj mam brać Clo i boję się skutków ubocznych.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • biavska Ekspertka

Wysłany: 27 września, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już swoje wypłakałam :( Na początku cyklu upuszczam trochę krwi, dotkniemy trochę immunologii. Mam nadzieję, że uda się uzyskać jakąś wskazówkę dlaczego nadal się nie udaje.

Szept_Flory a Ty kiedy wybierasz się na bete?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 12:49

👩‍🦰30👨‍💼33

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR
  • Niki29 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    A ja właśnie pisałam wam przed badanie progesteron, że w tym cyklu to ani owulacji nie czułam po owulacji też kompletna cisza a tu widzisz wszystko sie dzieje w cyklu w którym tracimy nadzieję.

Ja sie zastanawiam czy iść jutro na bete czy może poczekać do środy niech trochę podrośnie

Ja jutro idę żeby się dowiedzieć jaka jest sytuacja, trzymam kciuki za betę niezależnie czy pójdziesz jutro czy w środę ♥️

biavska lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024

👩'96 👨'91

👩 IO

05.2026 ciąża zatrzymana 💔 8 TC 👼

Od 6.2026 Luteina
  • biavska Ekspertka

Wysłany: 27 września, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki29 a Ty jak się czujesz? Jakieś objawy? Trzymam kciuki za jutrzejszą betę 🔥

👩‍🦰30👨‍💼33

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓

• Niki29 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:
    Niki29 a Ty jak się czujesz? Jakieś objawy? Trzymam kciuki za jutrzejszą betę 🔥

Nie mam apetytu, rano mnie trochę mdliło i ciepłe mleko mi dziś nie smakowało (zrobiłam sobie zamiast kawy) ale zastanawiam się czy to pms czy może od luteiny - nie chcę się jakoś bardzo nastawiać bo już jestem po jednej stracie a jednak ten wynik z rana nie był jednoznaczny. Co prawda między 22-24 dniem cyklu miałam niewielkie brązowe plamienie na papierze więc jakąś nadzieję jeszcze mam

Starania od 10.2024

👩'96 👨'91

👩 IO

05.2026 ciąża zatrzymana 💔 8 TC 👼

Od 6.2026 Luteina
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 27 września, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zrobiłam sobie troche przerwy od forum, bo do końca roku chciałam podejść do starań na zasadzie będzie co będzie z uwagi na zmiane pracy. Ale w związku z tym, że moja przyjaciolka zaszła w ciąże w 1cs to tak mnie to dobiło, że stwierdziłam, że działamy dalej.
    Za nami pierwsza wizyta w Klinice niepłodności i mamy plan działania. 3 cykle stymulacja aromek+zastrzyk i jeśli po tym czasie się nie uda to drożność. Nie spodziewałam sie stymulacji, bo mam swoje owulacje, ale ufam lekarzowi, że wie co robi. Macie doświadczenie ze stymulacją owulacji?

💥 oczywiście Gratuluje pozytywnych testow 😊
    💥Kompotlinka ✊️✊️

💥Elgenda czy to twoja pierwsza stymulacja?:)

Kompotlinka, majskoko, Gosiaczkova, Aureola94, Nikaaa_, Takatam lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna
    ♂️
    * morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs
    Od 10.2026 stymulacja Aromek 2x1
    wznowienie redukcji od 01.08 - 2.3kg
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 27 września, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍁 Kamila miło mieć Cię tutaj z powrotem. 🫶 Oby w końcu los się do nas uśmiechnął. 🤞🤞😊

KamilaAnt2026, Marcycha, Axana lubią tę wiadomość

👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
    10.26 konsultacja andro?⏳️
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 27 września, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💥Kompotlinka , Tego nam życze bo mamy zdecydowanie za dlugi staż tutaj 🙈😊

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna
    ♂️
    * morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs
    Od 10.2026 stymulacja Aromek 2x1
    wznowienie redukcji od 01.08 - 2.3kg
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 27 września, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Cześć dziewczyny, zrobiłam sobie troche przerwy od forum, bo do końca roku chciałam podejść do starań na zasadzie będzie co będzie z uwagi na zmiane pracy. Ale w związku z tym, że moja przyjaciolka zaszła w ciąże w 1cs to tak mnie to dobiło, że stwierdziłam, że działamy dalej.
    Za nami pierwsza wizyta w Klinice niepłodności i mamy plan działania. 3 cykle stymulacja aromek+zastrzyk i jeśli po tym czasie się nie uda to drożność. Nie spodziewałam sie stymulacji, bo mam swoje owulacje, ale ufam lekarzowi, że wie co robi. Macie doświadczenie ze stymulacją owulacji?

💥 oczywiście Gratuluje pozytywnych testow 😊
    💥Kompotlinka ✊️✊️

💥Elgenda czy to twoja pierwsza stymulacja?:)

@Kamila nie poddajemy sie! Super ze zaczeliscie znow dzialania, oby stymulka pomogla raz dwa!

@Bluee91 ahh te plany… jako dzieciak myslalam ze majac 35 lat bede miala kupe pieniedzy, rodzinke jak z obrazka paczki platkow sniadaniowych itp. 🤣😅 Rozumiem Cie doskonale. Majac 28 lat i slyszac jak kolezanka ktora ma 35 lat stara sie dalej o dziecko- nie kumalam tego. Teraz sama niedlugo juz koncze 36 a tu nadal nic- ale ja czuje sie mlodo i widze ze kobiety i pon40tce rodza zdrowe dzieci. Wrecz uwazam, ze wczesniej nie bylam jeszcze gotowa na dziecko. Teraz jestem dojrzalsza, wiem ze spokojniejsza i mysle ze dopiero teraz przychodzi ten czas ze na prawde wiem na co sie pisze (obym nie zalowala tych slow😂). Wiele jeszcze prze Tobą- zycie na pewno ma dla Ciebie dobry plan! Super ze jestes tu z nami- obys szybko przeskoczyla na inne wątki 🤰🏼🫶🏻

KamilaAnt2026, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Bemfolka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu pytał jak się czuje po takiej ilości progesteronu i muszę przyznać już dobrze. Pierwszy dzień miałam katastrofę i czułam się jak po 0,7.
    Dawdler miałam bemfole 225, menupur 1500 i cetroide i czy jakoś tak. Teraz no te 1500 cyclogestu, 300 luteiny i estrofen 3x1.
    Bu Bu 90 Tak Amh jest kwalifikacją aleeee w gyncentrum mimo wszystko odemnie chcieli to zaświadczenie i do do następnej wizyty.

Dawdler34 lubi tę wiadomość

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    Kariotypy ✅
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
    31.07.26 Kwalifikacja in vitro
    02.08. Stymulacja Bemfola 225 + Menopur 150 + cereoide
    31.08 Pierwsza punkcja 8 ☁️ - 4 MII - 06.09 Nasze zarodki dwa z 5 doby i 1 z 6:
    1❄️ 4 AB - 1❄️ 3 BC - 1 ❄️ 4 CC
    7.09 Kontrolna wizyta planowany transfer w cyklu naturalnym
    19.09 Estrofen 3x1, Luteina 100 3x1, cyclogest 400 3x1
    26.09 Zaplanowany transfer z embryo glue na życzenie
  • Bluee91 Znajoma

Wysłany: 27 września, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @majskoko bardzo dziękuję za wsparcie 😘
    Trzymam kciuki za Ciebie :)

majskoko lubi tę wiadomość

👶🩷 5 lat
    AMH 4,87 ng/ml (04.2026)
    FSH 4,86 LH 3,94 (07.2026)
    Estradiol 33,26
    Prolaktyna 36,63 ng / ml
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 27 września, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Biavska, pięknie, trzymam kciuki by samo poczucie działania dało pozytywny sygnał organizmowi 💚

👑 Kamila, albo dobiło, albo zmotywowało 😉 Super, że wracasz do działań i przede wszystkim, że miałaś okazję się zresetować i ułożyć w międzyczasie plan, świetny start na najbliższy miesiąc noo... ewentualnie dwa miesiące 😁
    W razie czego przypominam, że dziś kończy się głosowanie na październikowy tytuł 😊
    https://forms.gle/3vPJpCAo447wEHc68

👑 Bemfolka, już chyba rozumiem pochodzenie Twojego nicka 😅

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Bemfolka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha no tam hihi. Zakładałam konto przy zastrzykach.
    Szept_flory gratulacje 🥂

🧍🏻‍♀️39 ♥️🧍🏻31
    Kariotypy ✅
    2025 Start starań
    Amh 06.25 1.1
    Amh 07.26 0,655 -.-
    31.07.26 Kwalifikacja in vitro
    02.08. Stymulacja Bemfola 225 + Menopur 150 + cereoide
    31.08 Pierwsza punkcja 8 ☁️ - 4 MII - 06.09 Nasze zarodki dwa z 5 doby i 1 z 6:
    1❄️ 4 AB - 1❄️ 3 BC - 1 ❄️ 4 CC
    7.09 Kontrolna wizyta planowany transfer w cyklu naturalnym
    19.09 Estrofen 3x1, Luteina 100 3x1, cyclogest 400 3x1
    26.09 Zaplanowany transfer z embryo glue na życzenie
‹‹ ‹ 92 93 94 95 96 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ