Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wrześniowe brzuszki :)
Odpowiedz

wrześniowe brzuszki :)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam, choć teraz nie gram ;D

Nadrabiam 'na wspólnej' chyba z 30 odcinków mi zostalo, więc mam co robić ;p

Zajsonek lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjęłam :)
    ja czekam na lekarzy :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo lekarze ;) jestem fanka seriali ;)
    Lekarze, przyjaciołki, Prawo Agaty, Greys Anatomy, Breaking Bad, Scandal ;D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seriale: lekarze, rodzinka.pl
    reality show: twoja twarz brzmi znajomo, mam talent :)
    i lubię się czasami pośmiać: dlaczego ja, trudne sprawy, dzień który zmienił moje życie, szkoła życia i reszta tych prześmiesznych dramatów :P

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja Twarz - super, tez to lubię :)
    Zamiast mam talent wolę xfactora.

Lubię tez kulinarne zmagania typu TopChef czy Masterchef :) W tym roku ma byc gordon ramsey :D

Lubie ugotowanych ale angielską wersję na bbc, mam wrażenie, że my jako narod jesteśmy nudni i sztywni w tych programie. Kazdy patrzy na kasę, dają niskie noty. Tam liczy się zabawa, śmiechy hihy, czasami ktoś sie upije ;p

Z męzem na discovery lubimy tez oglądać wszelakie licytacje (bagaże, schowki, kontenery). Czasami aż dziwne jakie cuda się tam kryją ;D

I ostatnio odkryłam na tlc *chyba - porodówka - zajebisty program o - jak sama nazwa mówi - porodach, różnych, zawsze z happy endem :) Zawsze beczę na tym ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na przyjaciolki, na dobre i na zle, pierwsza milosc, piekiuelna kuchnie:-)

Dziewczyny ile powinno miec prawidlowe endometrium?

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A porody, porodowka, ciaza z zaskoczenia tez czasem ogladam:-)

ZGWAp2.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamy ten sam gust :P
    co do kulinarnych lubię jeszcze Hell's Kitchen – Piekielna kuchnia :)
    Discovery takie aukcje mogłyby być w Polsce :P te kontenery przebijają wszystko :P
    A TLC, uwielbiam ten kanał, prodówka (mógłby być taki szpital w Polsce), masterchef australia, ciąża z zaskoczenia - mega :P i takie tam :P ubóstwiam ten kanał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 20:45

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia93 wrote:
    A ja czekam na przyjaciolki, na dobre i na zle, pierwsza milosc, piekiuelna kuchnie:-)

przed owulacją od 8-12mm :) , a po może mieć ok. 16mm, a jak jest ciąża to jeszcze większe :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • emi80 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia93 wrote:

Cześć laseczki. Isia ,endom. 8-12cm

0c0011aa38f2498547defd3daf32e5fc.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:-)

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dziś u ginekologa. Oczywiście prywatnie powiem tak niebo a ziemia jeśli chodzi o nfz a prywatnie.

Okazało się że jestem już po owulacji, no byłam w szoku bo temp. nic na to nie wskazywała. Więc jak tylko wróciłam do domku to zaciągnęłam męża na miłe chwile...xD Lekarz powiedział że na USG wszystko wgl w porządku, i stwierdził że najpierw mąż musi się przebadac jeżeli nam nie wyjdzie w tym cyklu. A potem zajmie się mną :)

Miłego wieczorku :)
    ja lubię oglądac Na dobre i na złe, rodzinke, top model (można się pośmiac), kuchenne rewolucje, masterschef, oraz salon sukien ślubnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 20:55

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 super wieści :)
    ja idę jutro :P
    jak się dowiem, że znowu mi coś urosło to za przeproszeniem pierdolca dostane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 20:59

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania - super :) mam wrażenie, że lekarze prywatnie bardziej sie starają.

Top model też mnie bawi,i racja - zapomnialam o piekielnej kuchni ;) na początku uwazalam, ze amaro nie da rady, ale dał ;D

pół butelki wina za mną ;p cho cho się rozkręcilam ;D
    Na wizycie u gin na poczatku przyszłego tyg zobaczę czy to wino "daje radę" na moje endo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 20:59

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wgl mowie gin że to za wczesnie na ovu bo temp nic na to nie wskazywała, a lekarz mi powiedział że mam temp w sumie nie brac pod uwagę... no to juz wgl bylam w szoku.

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam, że na edno też działa witamina b6, bodajże :P
    ja biorę neo mag forte (magnez + b6) pije inofolic (zostały mi resztki z cyklu przed laparo) i oczywiście kwas foliowy :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    a wgl mowie gin że to za wczesnie na ovu bo temp nic na to nie wskazywała, a lekarz mi powiedział że mam temp w sumie nie brac pod uwagę... no to juz wgl bylam w szoku.

kochana bo w sumie miał troszkę racji :)
    skok temperatury może pojawić się przed owulacją, w czasie owulacji bądź kilka dni po :) u Ciebie pewnie na dniach skoczy :P

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakos nie wydaje sie, ze lekarze prywatni bardziej sie staraja:/ bylam prywatnie u dwoch i nie jestem zadowolona:/ ale to chyba bardziej zalexy od tego jakim jest czlowiekiem a niue czy prywTnie czy nfz:-)

ZGWAp2.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia widzisz, kazdego odczucie jest inne. Mnie tylko dwoch lekarzy z nfz traktowało po ludzku.

Pierwszy - masakra! Na 1 wizycie, jak przyszłam z zapaleniem przydatków, on źle mnie zdiagnozował, a przy badaniu jak wyszlo, że dziewica, to śmiał się, że może mnie własnie rozdziwiczyć!

Druga - babka, niby fajna, ale b. oschła była, na pacjenta 5 min (choć ta przynajmniej dobrze mnie zdiagnozowała)

Lekarz nr 3 - ten był sympatyczny, choć może przez to, że okazalo się, że byłam 1 dzieckiem, które przyjął. Chodziłam do niego krótko, bo weszła rejonizacja, a on nie z mojego regionu był

Starszy Pan - Gin - super facet, na kartotekach miał zapisane kto czym się zajmuje, żeby zagadywać przy badaniu zestresowane pacjentki. Pierwszy lekarz który zaproponowal, że zbada mi piesi. Niestety odszedł na emeryturę.

Lekarz nr 5 - prywatny - świetny, delikatny, otwarty, miałam wrażenie, że nie oceniał. Sama zrezygnowalam, ze względu na jego przekonania - rok starań bez leków to min.

Aktualna lekarka - prywatna - rewelacyjna kobieta, otwarta, nie ma przy niej tabu - przy badaniu mnie w czasie plamienia, mimo mojego początkowego zażenowania pokazywała mi jak wyglada moje plamienie, z czego się składa i to było takie ... normalne. Zawsze mam - z jej inicjatywy - badanie usg dopochwowo, badanie piersi. Nie ukrywa, że czasami musi zerknac w książkę leków, nie udaje wszechwiedzącej. Uważa, ze jesli można wspomóc sie lekami, należy z tego korzystać.

Może moje pierwsze spotkanie tak spaczyło ten pogląd na lekarzy z nfz ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 21:27

Isia93 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy lekarz jest inny:-) najwazniejsze to znalezc tego odpoiwiedniuego dla siebiue, nie wazne czy orywatnie czy nfz:-)

ZGWAp2.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ