wrześniowe brzuszki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ajjj łapie te Wasze wiruskiiiiii!!!
Laseczki ja na pewno zmienię termin testowania ale jeszcze nie wiem dokładnie kiedy będzie OWU. Testowanie pewnie około 20-21.09:) -
nick nieaktualnyWrześniowe brzuszki
01.09 Vercia, lussy(-), emi80, Katalina ,Aga241 , gosia86, Lillith Lukrecja , Kostuchna
02.09 marzen2210 (@), motyl1993 @, czarna panda
03.09 madzianka, DżoanaA
04.09
05.09 Blue
06.09 Alorrene13
07.09 Daisy, JusWik, Rudainka
08.09
09.09 Kitaja
10.09 agniesja, Lena87, Czarnula87, Mimi86
11.09 justyna1220
12.09 tomania2806, Marteczka91, Malina_88
13.09 czekolada:)
14.09 Ankara, Muffinka1019
15.09 miscelle, asiorek
16.09 Inezka, Isia93, renieczka, Lenka@
17.09 Neli, MagSz
18.09 Zajsonek, Katarzyna87, Gosiacu
19.09 magda-ck, karo_line
20.09 Robaczek89
21.09 Nancy87, asiek191
22.09
23.09
24.09 Nona
25.09 agus3004
26.09 Tolcia, Z., aciulka
27.09 Biedroneczka83, julita, Storczyk3
28.09
29.09
30.09 Aska87
odwiedził: 8 WrześniówekWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:56
-
Ewelcia wrote:Patrzcie co dziewczyny znalazły o ślinie: http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,16570928,Zrezygnuj_z_seksu_oralnego__gdy_chcesz_zajsc_w_ciaze.html#CukGW
Może się przydać
O tym juz chyba kiedys pisalysmy? Ja sie do tego stosuje od dawna, no ale jak widac i to na nicLena87 lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Katalina na pewno bedzie piekny przyrost, zobaczysz I rozpoczniesz oficjalną ciążową radość. Komu juz powiedzialas?
Mąż wiedział od razu bo stał pod drzwiami łazienki (test pokazał mi drugą kreskę już po ok. 10s!) potem dowiedziała się koleżanka z którą jestem w pracy po sąsiedzku (sklepiki mamy obie ), ale ona już u mnie podejrzewała wcześniej. I wczoraj powiedziałam siostrze bo nie będę się z nią długo widzieć i uznałam, że byłoby jej przykro jak by się dowiedziała ostatnia 3 osoby.. plus panie z recepcji w przychodni, bo mąż odbierając wyniki nie mógł uwierzyć i 3 razy się ich pytał czy to dobrze i czy wszystko już teraz będzie szło dobrze - zaśmiewały się niesamowicie z niego, zresztą ja też bo prawie się popłakał z radościDaisy, agniesja, moremi, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
katalina wrote:Daisy coś mi się zdaje, że już czas na testowanie!
Kochana kontroluje sytuacje, ale poki nie ma czym sie chwalic, to sie nie chwale.
Mowilam, jak przyszly testy, to ze bede sikac az zazieleni się, no ale poki co nic.
Wg of dopiero 7 dpo, wg mnie ok 12 dpo i wciaz cisza. -
Coś Ty
PMS mam 31 dni w miesiacu, nawet w tych gdzie jest tylko 30 dni
Mialam dosc mocne bole jajnikow przedwczoraj i 4 dni temu (odnotowane) i tylko wieczorami, ta tempka dziwnie wyglada, dzis jak zmierzylam to az przecieralam oczy ze zdziwienia, ogolnie mam dosc wysoką tempkę w tym cyklu, 36.8 to sporo u mnie
Plecy mnie bola wieczorami, ale bardziej zrzucam to na roboty w ogródku, wyrywanie chwastow itp. Poranne bole pleców to pewnie przez spanie namietnie w jednej pozycji.
A znajac moje szczescie to owu byla gdzies w tej dziurze bez
Wg mnie owu nie byla w 25 dc, bo zawsze mam spadki przed owu, a tu nic, a i test owu w 24 dc wyszedl po 4 min taki lekko pozytywny, a zawsze gdy jest owu to mam takie krechy ze bije w oczy i to od razu przy moczeniu testu, takze zyje zludna nadzieja, ze w Chorwacji cos zmajstrowalismy..
Uciekam lece po core do szkoly i musze jechac szafy odebrac bo wczoraj kupilismy, w koncu musze jej wymienic w pokoju bo ma wszystkie oblepione naklejkami
Buziaki!
Od razu daj znac jaka beta! Bede zagladacWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:33
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Wszystko jakoś tłumaczysz, ale może akurat się udało i to są właśnie bóle "ciążowe" w każdym razie ja ma wrażenie że całe życie mam PMS
wynik betki jest u mnie dopiero jutro popołudniu więc jeszcze trochę poczekam jestem dobrej myśli
trzymaj się!Daisy lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:a faktycznie chyba jest takie coś że ta która założy wątek to w nim zachodzi w ciążę
Gosiu czytałam Twoje posty - Gratuluję fasoleczki po raz n'ty :* !
Widzę, że jesteś "obeznana" w temacie długich cykli i Dupka.
Mam również długie cykle (42-45 dni).
LIPIEC: (miesiączka od 02.07 przez 5 dni)
*13dc - pęcherzyk dominujący 15 mm
*23dc - pobranie krwi --> Progesteron 0,3
SIERPIEŃ: (miesiączka od 12.08 przez 5 dni)
*14dc - pęcherzyk dominujący 17 mm
*Zalecenie gina - kochać się od 16dc co 2 dni najlepiej
od 18dc - do 27dc brać DUPHASTON 2x dziennie(na wyregulowanie cyklu + ew. na pomoc w utrzymaniu, z powodu tak niskiego poziomu progesteronu)
Obecnie biorę Dupka i mierzę tempkę i obserwuję śluz (choć na razie robię to pokracznie)
Wykres poniżej:
Niby Dupek nie blokuję owulacji (chociaż nie wiem, czy ją miałam, czy będę mieć i czy w ogóle wystąpiła, czy cykl tym razem bez owu )
Będę wdzięczna za sugestie od Was dziewczyny :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:57
-
ja dup-ka brałam 4 cykle pod rząd jakoś znacznie mi prg nie podniósł bo z ok 2 wskoczyło na ok 4 cykle to już wgl miałam rozregulowane bo raz @ przychodziła ok 5 dni po odstawieniu a raz po ponad 2tyg więc dla mnie to był jeden wieli cyrk..po poronieniu nie wiem jak to jest ale po 3 cyklach z anty. prg. badałam w 3cs pp i bez dup-ka wynosił prawie 16 a w tym cyklu 10,24 jakoś tak no i mogłoby to wskazywać, że owulacja była ale niestety nawet poziomowi prg. nie można ufać bo mój mimo, że mieści się w widełkach dla faz.lut. bo jest od 5 z groszem do ok 19 a ja miałam 10.24 to wczorajsze usg rozwiało moje nadzieje i pęcherzyk nie pękł ale maleje...więc jedyne co potwierdzi przebytą owulację to obraz USG a najpewniej owulację potwierdza poród
pozdrawiamDaisy lubi tę wiadomość