Wrześniowe mamusie 2013
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:u nas 3 i tak sie zastanawiam czy to nie za krotko teraz poczekamy 5 dni. bede wiedziała, ze zrobilismy wszystko jak trzeba. poza ty bierze salfazin wit c i kwas foliowy... i oczywiscie koniec z goracymi kapielami
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny jestem po wizycie wszystko jest ok maluszek ma około 12 cm no ale niestety nie ujawnił się kolejna wizyta 18.09 popołudniu a do południa mam połówkowe( 2 prenatalne ) mam nadziejje że wtedy juz poznam płeć dzidziusia. Pozdrawiam wszystkie
Iwka, Aga_Andzia, Makak, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwka wrote:Moim zdaniem za krótko mojemu kazał od 5 do 7 dni abstynencji. Teraz wiadomo dlaczego były takie niemrawe
a tak to dopiero wrociłam. bylam zapisac sie na wizyte do gina. mam ja dopiero 30 wrzesnia -
nick nieaktualnyDzień doberek
głupia jestem powiem Wam szczerze z tym moim wszystkim
Dziś mam 12ty dzień cyklu ... od 9tego już miałam płodny rozciągliwy śluz więc staoranka były. Wczoraj już odpuściłam bo nie chciało mi się wręcz ... a ten mój śluz psikusy mi robi - bo np. o 17tej wczoraj było go pełno a już o 21wszej prawie nic ;| dziś tej jakby sucho...niemożliwe żebym miała tak szybko owulację ... a cykle mam tak między 27-30 nawet, czasem 26 ... fakt - wczoraj pobolewał prawy jajnik ...
Wiem że owulacja niekoniecznie idzie w parze z tym śluzem płodnym, no ale on bardzo ułatwia współżycie ... nie wiem, chyba na następny cykl kupię sobie jakiś żel nawilżający ... ;\\\
A jeśli chodzi o badanie nasienia mojego - byliśmy u ginekolożki i wysłała mojego na posiew moczu - żeby wykluczyć bakterie i te leukocyty - bo mogą one być w moczu i mieć wpływ na nasienie...tak że jesteśmy w trakcieIwka lubi tę wiadomość
-
maximka84 wrote:Dzień doberek
głupia jestem powiem Wam szczerze z tym moim wszystkim
Dziś mam 12ty dzień cyklu ... od 9tego już miałam płodny rozciągliwy śluz więc staoranka były. Wczoraj już odpuściłam bo nie chciało mi się wręcz ... a ten mój śluz psikusy mi robi - bo np. o 17tej wczoraj było go pełno a już o 21wszej prawie nic ;| dziś tej jakby sucho...niemożliwe żebym miała tak szybko owulację ... a cykle mam tak między 27-30 nawet, czasem 26 ... fakt - wczoraj pobolewał prawy jajnik ...
Wiem że owulacja niekoniecznie idzie w parze z tym śluzem płodnym, no ale on bardzo ułatwia współżycie ... nie wiem, chyba na następny cykl kupię sobie jakiś żel nawilżający ... ;\\\
A jeśli chodzi o badanie nasienia mojego - byliśmy u ginekolożki i wysłała mojego na posiew moczu - żeby wykluczyć bakterie i te leukocyty - bo mogą one być w moczu i mieć wpływ na nasienie...tak że jesteśmy w trakcie
Co do owulki to nigdy nie wiadomo kiedy jest i nie zawsze idzie w parze ze śluzem bo śluz oznacza że organizm przygotowuje się do ovu Co do dnia to też zależy od cyklu ja w poprzednim miałam ovu w 16 dc a w obecnym w 24 dc i bądź tutaj mądra
Co do żelu nawilżającego to przy zakupie uważaj bo większość z nich ma substancje które zagrażają plemnikom nie tylko plemnikobójcze tylko takie które nie ułatwiają im drogi wiem że jest taki specjalny żel nawilżający dla par starających się
Trzyma kciuki za wyniki badańIwka lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyPismak - nio mam na myśli ten żel - conceive plus ... - ponoć sprzyja plemnikom ...
w przyszłym cyklu chyba zainwestuje w mikroskop owulacyjny Afrodyta ... bo mam takie z Allegro ale szczerze ... są do kitu moim zdaniem ...Pismak, Iwka lubią tę wiadomość
-
maximka84 wrote:Pismak - nio mam na myśli ten żel - conceive plus ... - ponoć sprzyja plemnikom ...
w przyszłym cyklu chyba zainwestuje w mikroskop owulacyjny Afrodyta ... bo mam takie z Allegro ale szczerze ... są do kitu moim zdaniem ...
No to dobrze
Ja tam ani testów ovu ani mikroskopu nie stosuję Z tym to jak ze śluzem pokazuje stężenie lh które rośnie przed ovu i jak wyjdzie Ci pozytyw to ovu może być od 12h do 48h od pozytywnego testu ale może też organizm się rozmyślić i wtedy dupa Ja stawiam na regularne serduszkowanie a że z temperamentem nie mamy problemu to nic nie jest na siłe
A jak sie nie uda to pójdę na monitoring cyklu bo tylko wtedy masz pewność że pęcherzyk jest i że pęknął i owulka była
Nie lubię się niepotrzebnie stresować
Ale się rozpisałam że hohomaximka84, Iwka lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Witam dziewczynki, rzadko zaglądam bo ciągle zajęta jestem ale razem z wami czekam na wrześniowe testowanie. A na temat śluzu to miałam dziś mega zaskoczenie jestem w 18dc od kilku dni codziennie był śluz wodnisty i zero rozciągliwego a dziś rano wstałam i jak podtarłam się po siusiu to miałam ogromną ilość takiego mega rozciągliwego śluzu dosłownie jak by mi ktoś całe białko z jajka wylał na ten papier. Teraz nie wiem czy ta owulka już była czy nadchodzi ale i tak mam wizytę u gina na 18 wiec narazie nie po korzystam z tego śluzu. Jestem strasznie ciekawa jak wyniki badań i czy ginekolog potwierdzi, że owu już była.
Iwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPismak wrote:Co do owulki to nigdy nie wiadomo kiedy jest i nie zawsze idzie w parze ze śluzem bo śluz oznacza że organizm przygotowuje się do ovu Co do dnia to też zależy od cyklu ja w poprzednim miałam ovu w 16 dc a w obecnym w 24 dc i bądź tutaj mądra
Co do żelu nawilżającego to przy zakupie uważaj bo większość z nich ma substancje które zagrażają plemnikom nie tylko plemnikobójcze tylko takie które nie ułatwiają im drogi wiem że jest taki specjalny żel nawilżający dla par starających się
Trzyma kciuki za wyniki badań
A wiesz jaki to żel? mogłabyś podać nazwę? -
Aga_Andzia wrote:A wiesz jaki to żel? mogłabyś podać nazwę?
No maximka już podała ale proszę bardzo: żel conceive plusAga_Andzia lubi tę wiadomość
Angelius Provita
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:witam rowniez naprawde pogoda od klilku dniu nas rozpieszcza, dzisiaj jest cieplutko i milutko
-
nick nieaktualny;oniqa wrote:no cos karolka u mnie zimno nawet zastanawiałam sie czy nie zapalic w kominku bo siedze w skarpetkach i bluzie no i oczywiście długie spodnie . jakos od godziny boli mnie lewa nerka mam nadzieje że to malec a nie znów piasek ...