Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe mamusie 2013
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2013

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie cos z głowa porobiło, nigdy testow nie kupowałam jak nie trzeba. a dzisiaj ni z tego ni owego kupiłam po pracy...co sie ze mna dzieje? wiem, ze nic z tego i jak go nie zrobie to przeciez bedzie na inny termin...

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kupiłaś to zrób...co będzie tak samotnie leżał jeszcze Ci się przeterminuje ....0dirol.gif

kaarolaa, Andzia33, Mikusia2 lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj spokojnie termin ma do pazdziernika 2014 :) a niech lezy, jesc nie woła :D

MalutkaEve, Iwka lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może się rozmnoży!
    Już wiem dlaczego mi co miesiąc wychodzi jedna kreska ,poprostu za póżno kupuję i nie ma czasu się rozmnożyc.Zaraz idę do apteki.

kaarolaa, Mikusia2, Iwka lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia zeby sie rozmnozyły to musza byc 2 :) dletego od razu kup 2 sztuki ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa do października 2014 to Ty już będziesz bejbika tulić, albo z wielkim brzuchem chodzić ;-)

Andzia33, kaarolaa lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dwa mi nie potrzebne ,teraz muszę zrobic za 13 dni a za miesiąc to już będę w ciąży i po co mi test?

kaarolaa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda jak się czujesz?
    Leżakujesz jeszcze?

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    kaarolaa do października 2014 to Ty już będziesz bejbika tulić, albo z wielkim brzuchem chodzić ;-)
    oj chciałabym, ale jakos tak nie za bardzo wierze, ze do pazdziernika 2014 bede miała dziecko, to jest ledwo 13 miesiecy. w najlepszej sytuacji licze na ciaze do tego momenty...

a Ty kochana jak sie czujesz??? maluszka juz czujesz jak kopie czy jeszcze nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Karola dwa mi nie potrzebne ,teraz muszę zrobic za 13 dni a za miesiąc to już będę w ciąży i po co mi test?
    no tak, ale wiesz test to zawsze pamiatka, a tak 2 pozytywne to juz pewnosc. ja po moich ciazach mam 3 testy na pamiatke zeby nigdy nie zapomniec, ze aniołki były...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane,gratuluje za fasolkowanym
    Ja czekam do jutra,jak @ nie przyjdzie to zrobię test.
    Dziś to mam jakiś popsuty humor,najpierw chciałam zrobić obiad,a zaraz prawie w płacz,ze mi się nie chce,ze swoim nie rozmawiam,żeby jakaś kłótnia nie wyszła,jeszcze na obiad zachciało mi się pomidora z cebulą,a teraz źle się czuje,eeh, a było takie dobre i muszę teraz się męczyć :/

Iwka lubi tę wiadomość

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane po wizycie..maluch ma 1,05 cm tetno 150..widac było raczki główkę, z dzidziusiem super...Pani doktor też, naprawdę trafił mi się lekarz..kazala przyjść do przychodni po skierowania, bo powiedziała ze co będę płaciła..to się chwali, zazwyczaj prywatnie to nikogo to nie obchodzi a tu zaskoczenie. Najważniejsze ze widać było ze cieszy się tym razem z nim, ze nie jestem kolejnym klientem...

Co do relacji z N...zamiast się zbliżyć to się oddalilismy, jedna sytuacja , chce mi się ryczec...ale muszę myśleć o dziecku..nie chce wg o tym myśleć, ale był i cieszył się...chociaz to mnie cieszy..pozdrawiam ciepło...

uciekam spać , bo nie chce myśleć....:'(

kaarolaa, MalutkaEve, nutka, Matylda36, Iwka, Andzia33, Pismak lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarAn to super :) oby tak dalej, miłej nocki i niech ci sie przysni dzidzia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, spokojnych snOOf ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=573947119317602&set=a.394823520563297.83789.394822723896710&type=1&theater

Iwka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania co do głodu to sie zgadza ale do kochania sie to juz troche mniej...

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a Ty kochana jak sie czujesz??? maluszka juz czujesz jak kopie czy jeszcze nie?

ja czuję się bardzo dobrze, żadnych dolegliwości, zachcianek, nic mnie nie drażni. Jedyna cały czas uciążliwa rzecz w moim przypadku to leżenie i tak prawdopodobnie do końca ciąży, ale czego się nie robi dla bobaska.

Dzidziuś jeszcze nie kopie, ale mam nadzieję, że za 3-4 tygodnie to już go dobrze będę czuła :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    Kochane po wizycie..maluch ma 1,05 cm tetno 150..widac było raczki główkę, z dzidziusiem super...Pani doktor też, naprawdę trafił mi się lekarz..kazala przyjść do przychodni po skierowania, bo powiedziała ze co będę płaciła..to się chwali, zazwyczaj prywatnie to nikogo to nie obchodzi a tu zaskoczenie. Najważniejsze ze widać było ze cieszy się tym razem z nim, ze nie jestem kolejnym klientem...

Co do relacji z N...zamiast się zbliżyć to się oddalilismy, jedna sytuacja , chce mi się ryczec...ale muszę myśleć o dziecku..nie chce wg o tym myśleć, ale był i cieszył się...chociaz to mnie cieszy..pozdrawiam ciepło...

uciekam spać , bo nie chce myśleć....:'(

MariaAntonina rewelacyjne wieści, najważniejsze, że dzidziuś ma się dobrze,a Ty jesteś pod dobrą opieką. Relacje z N się ułożą ;-)
    My tu wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki :-)

Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    CEL na wrzesień !!! II KRSECZKI !!!!!! dla wszystkich!@!!! Iwka każe !!!!mop.gif

Tak jest panie generale! Pani generał w tym przypadku! :D

A propos testów! Byłam dziś w sklepie zakupić takowy. Ponieważ nie spodziewam się cudów chciałam kupić najzwyklejszy z supermarketu. Wchodzę do pierwszego, nie ma wcale, w drugim to samo, w trzecim dokopałam się do ostatniego na samym dnie póki. Zdmuchnęłam z niego grubą warstwę kurzu niemalże z pająkami i ukazała mi się data ważności sprzed pół roku. Tak więc nie kupiłam testu. Może znajdę jakiś jutro i zrobię popołudniu albo któregoś weekendowego poranka.

MariaAntonina... buziaki dla maluszka i przytulaski pocieszaski dla Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 23:11

Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

wstawiam fotkę małego..:)

a52a78137cc7abc4m.jpg

Iwka, ash, Andzia33, ;oniqa, justysia90, kaarolaa, Matylda36, Topola, Pismak lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ