Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
ellevv wrote:Ja tak naprawdę ide z pustymi rękami ale tylko dlatego że mieszkam za granicą więc oni dopiero zaczną mnie kuć i badać... choć przypominam sobie sytuacje z poprzedniego razu że chcieli mi dać clo! bez monitoringu i bez jakichkolwiek badań. Teraz na to się nie zgodzę od razu
To wystarczy jak opowiesz swoją historię, jak się czujesz ogólnie i czego oczekujesz ☺️ellevv lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Frutelka gratuluję i trzymam dalej mocno kciuki!
Ja dzisiaj mam intensywny dzień w pracy bo muszę jechać aż do dubaju poprowadzić szkolenie... tak że raczej się już tu więcej dzisiaj nie pojawię.
Miłego dnia wam życzę! 💛 mam nadzieję że pojawia się tu dzisiaj jakieś kolejne POZYTYWNE wieści 🤞DreamBee, Lauraa, pp2018, Darrika, Elena20, Deyansu, Pacynka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Miałam testować dopiero jutro, ale wyjeżdżam na Mazury, więc zrobiłam to dzisiaj.
Można wpisać mi biel. No cóż, wrzesień też nie jest moim szczęśliwym miesiącem 😅 chociaż wczoraj miałam urodziny. Ale nie załamuję się, bo już w październiku idziemy z mężem do kliniki. Mam nadzieję, że tam nam pomogą 😊 jest nadzieja 🤞🏻
Gratuluję wszystkim, którym się udało ❤️ przytulam te, które tak samo jak ja zobaczyły biel na teście 🫂 i trzymam kciuki za te, które dopiero będą testować!
Do zobaczenia na październikowym wątku 😇Azjak, Lauraa, pp2018, Darrika, Fasolowa_zupa, Monka95, Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
👱🏻♀️28
🧑🏻🦱28
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk
18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności -
Dzień dobry 😊
Dopijam kawkę i lecę do pracy 🥴
Po pracy znów szpital 🥺
Wczoraj w nocy mega pik na owulaku 🤩 Resztkami sił podziałane 😅 Dziś wieczorem poprawimy 🔥💞
Trzymam kciuki za liczne grono testujących dziś, niech trzynasty w piątek przyniesie szczęście! ✊❤
Pięknego dnia 😘Lauraa, pp2018, Lasia1234, Darrika, Fasolowa_zupa, Wojcinka, Monka95, Elena20, LokaDesigner, Deyansu lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Dzień dobry dziewczyny,
@Frutellka gratulacje! Strasznie się cieszę ♥️
Dziewczyny trzymam dziś kciuki za wszystkie testujące.🤞🏼🤞🏼🤞🏼 dajcie jakieś miłe wiadomości na początek weekendu.
U mnie temperatura dziś pierwszy dzień w dół. Czuję się okresowo mega więc już tylko oczekuję na nowy cykl. Właśnie zbieram się do pracy. Dziś mam najfajniejszy dzień bo tylko 4 godziny i z powrotem do domu. Czeka mnie dziś sprzątanie a potem wyjazd na weekend.
Miłego dnia wszystkim !Lauraa, pp2018, Lasia1234, Monka95, Frutellka , Elena20, Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Ale mamy dziś dużo testujacych 😀 Trzymam kciuki! ❤️
Mnie coś od wczoraj rozkłada, mam nadzieję że to się nie rozkręci w poważniejsze choróbsko 🙄pp2018, Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Zgłaszam dzisiaj biel, też już temperatura zaczęła powoli spadać także czekam na okres. Trzymam kciuki za resztę testujących 🤞🏻🤞🏻
Elena20 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😀 uciekłam w połowie sierpniowego wątku, potrzebowałam przerwy, żeby ostudzić głowę i przestać się nakręcać. W sierpniu zaliczyłam chyba cykl bezowulacyjny, w dodatku z krwawieniem w połowie cyklu. Nie udało mi się wyłapać piku testami. Odinstalowałam apkę, odstawiłam większość supli, zostawiłam fertistim, koenzym q10 i omegę. Przeszłam na dietę niski Ig, udało mi się już zrzucić 3kg i na tym się skupiłam. W tym miesiącu pik złapany, działane co drugi dzień, zobaczymy 😉
https://zapodaj.net/plik-P7mOmMYg3Bpp2018, Nieprzejrzysta, Kasiekkk, Lasia1234, Darrika, Galaxis, Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50
Starania od 05/2024 -
Ale dziś dużo testujących! Niech będą same najlepsze wieści 🥳🤩
@Nieprzejrzysta, zdrówka!
@Laura, przytulam!
@Belia, jak fajnie, że tylko 4 godziny! Sprawnego sprzątania! A gdzie wyskakujecie na weekend? My jutro chyba skoczymy do moich rodziców, choć taaaaak mi się nie chce.
@DreamBee, ważne że podzialane 💪 niech wszystko sprawnie pójdzie w szpitalu 🙏
@Wojcinka, ajjj, powodzenia na szkoleniu!
@Daga, udanego wyjazdu na Mazurki!!🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 07:30
Nieprzejrzysta, Kasiekkk, Lauraa, Wojcinka, DreamBee lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, myślicie ze leki dopochwowy mogą wpływać na samopoczucie bo fatalnie dziś spałam było mi jakoś duszno w nocy zresztą tempka rano też wysoka. 5dpo więc raczej nie objaw 😅 może to przez to pogodę głowa trochę też boli i postraszyli nas że zaleje garaże.
-
nick nieaktualnyDaga121222 wrote:Cześć dziewczyny!
Miałam testować dopiero jutro, ale wyjeżdżam na Mazury, więc zrobiłam to dzisiaj.
Można wpisać mi biel. No cóż, wrzesień też nie jest moim szczęśliwym miesiącem 😅 chociaż wczoraj miałam urodziny. Ale nie załamuję się, bo już w październiku idziemy z mężem do kliniki. Mam nadzieję, że tam nam pomogą 😊 jest nadzieja 🤞🏻
Gratuluję wszystkim, którym się udało ❤️ przytulam te, które tak samo jak ja zobaczyły biel na teście 🫂 i trzymam kciuki za te, które dopiero będą testować!
Do zobaczenia na październikowym wątku 😇
Daga 🫂 i miłych wakacji 🙂Daga121222 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, mega trzymam dzisiaj kciuki za ekipę testująca 🤞🤞🤞🍀
My za niecałe 2h wyjeżdżamy i na lotnisko, wylot mamy 14.20. Spakowani i gotowi, ostatnie przygotowania m, bo muszę koty ogarnąć I wszystko bratu i mamie napisać co jest do zrobienia jak wpadną 😁
WiFi w hotelu będę miała, ale postanowiłam sobie zrobić detoks od forum, trochę się czuje staraniami zmęczona, ogólnie chce telefon w kat odstawić, aby do zdjęć tylko był, żadnych internetów i fejsbuków 🤣
Dzisiaj wieczorem zajrzę do Was zobaczyć czy się posypały kreseczki i potem znikam, kto też ma wakajki udanego urlopu życzę i pięknej pogody !❤️Lauraa, Kasiekkk, Lasia1234, Kłębuszek, pp2018, Elena20, Wojcinka, Deyansu, Pacynka, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
@Daga121222, @Lauraa Przytulam
@Lasia1234 Dopochwowych jeszcze nigdy nie brałam, ale każdy lek może mieć wpływ na stan fizyczny i psychiczny organizmu, także moim zdaniem może być winny
@Darrika Oj tak, detoks raz na jakiś czas to konieczność. Spokojnej podróży!Darrika, Lauraa, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pp2018 wrote:Dzięki za info. A gdzie zaleca robić badania? Ja w ogóle na Inflanckiej trafiłam na jego syna, tak samo się nazywa jak ojciec
A jak głęboko rzebałaś w temacie EBV? Widziałam u Liliany Owczar w połowie sierpnia ciekawy materiał o tym wirusie i jak wpływa na mitochondria, czyli na podstawy. Bo mononukleozy zakaźnej nie miałaś?
Mam wiele jej szkoleń i materiałów, łącznie z książkami i są na super poziomie.
O ciekawe, nie wiedziałam, że mam syna, który poszedł w te same specki. Ja zrobiłam badania w Salve Medica, większość z nich była potem wysłana do diagnostyki przez nich, oprócz profilu cytokin - te zostały wysłane do APC w Łodzi. Mogę Ci na priv wysłać listę badań, które zlecił.
Badanie EBV to standard u dr L. Zrobił mi badania p/c IgG zwykłe, EA i EBNA. Na podstawie tego stwierdził przewlekłe zakażenie. Zalecił leki przeciwwirusowe do brania przez 3 tyg. w cyklu poprzedzającym transfer. Szczerze mówiąc oprócz tego nie robiłam własnego researchu w tym temacie. Mono mogłam mieć kiedyś w przeszłości i pomylić z przeziębieniem. Ciężko teraz stwierdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 09:34
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
Dzień dobry dziewczyny!
Mam jakiś dobry humor jak na 2 dni przed @😁
Ja już po zdrowym pysznym śniadanku. Ekspres na kawkę wstawiony.
U nas w Lublinie dziś już pochmurno ale nadal w miarę ciepło.
Trzymam kciuki za wszystkie testujące dziś!
Ja teoretycznie jestem zapisana na testowanie w niedzielę ale nawet mi się nie chce bo ten cykl robił sobie ze mnie jaja cały miesiąc. No ale pewnie zrobię dla formalności ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 09:44
pp2018, Lauraa, Kasiekkk, Pacynka, DreamBee lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Kasiekkk wrote:Pp2018, a Ty jak się czujesz? Jak nastawienie i fizyczne samopoczucie? Masz jakieś objawy?
Dziękuję, ok. Objawów raczej brak, poza tym, że nie mam okresu 😂 Wczoraj późnym wieczorem przed pójściem spać przez chwilę pobolał mnie brzuch jak na @, ale to potrwało dosłownie chwilę. Samopoczucie też ok, choć nie wiem, co mam myśleć o tym braku objawów. Moja gin wyjeżdża teraz na 2 tygodnie, więc daruję sobie usg, chyba że coś mnie podkusi, żeby sprawdzić czy jest pęcherzyk 😂 dziś powinnam mieć też wyniki kariotypu molekularnego z poronienia z lipca. Wybieramy się dzisiaj na pierwszą wizytę do kliniki, mąż będzie badał nasienie też. Zobaczymy, co powiedzą na mój KIR.
@Lasia, nie wiem co brałaś, ale ja wczoraj zaaplikowałam pierwszą dawkę Cyclogestu (połowę globulki) i miałam uderzenia gorąca w nocy 😂
@Valie, chętnie. Witamina A też hamuje namnażanie się ebv. Dodam Cię do przyjaciółek.
@Missi, super, że humor dopisuje. W końcu to piątek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 10:43
Kasiekkk lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25