Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 września, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam w piąteczek 😅
    Ja wyspana bo wczoraj mnie już przycisnęło spanko o 17 😎
    Więc jestem gotowa na weekend :D

pp2018, Fasolowa_zupa, Elena20, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 września, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Dziękuję, ok. Objawów raczej brak, poza tym, że nie mam okresu 😂 Wczoraj późnym wieczorem przed pójściem spać przez chwilę pobolał mnie brzuch jak na @, ale to potrwało dosłownie chwilę. Samopoczucie też ok, choć nie wiem, co mam myśleć o tym braku objawów. Moja gin wyjeżdża teraz na 2 tygodnie, więc daruję sobie usg, chyba że coś mnie podkusi, żeby sprawdzić czy jest pęcherzyk 😂 dziś powinnam mieć też wyniki kariotypu molekularnego z poronienia z lipca. Wybieramy się dzisiaj na pierwszą wizytę do kliniki, mąż będzie badał nasienie też. Zobaczymy, co powiedzą na mój KIR.

@Lasia, nie wiem co brałaś, ale ja wczoraj zaaplikowałam pierwszą dawkę Cyclogestu (połowę globulki) i miałam uderzenia gorąca w nocy 😂

@Valie, chętnie. Witamina A też hamuje namnażanie się ebv. Dodam Cię do przyjaciółek.

@Missi, super, że humor dopisuje. W końcu to piątek:)
    Ja w ciąży z Mayą nie miałam absolutnie żadnych objawów do jakiegoś 6 tc :) potem najpierw zaczęły mnie piersi trochę boleć, a następnie zaczęły mi się problemy ze snem i dopiero później lekkie mdłości ale bez dramatu.

Oby ciąża Ci laskawą była ;)

Ps. Mamy przerwę na lunch więc jednak wpadłam sprawdzić co u was słychać z rana :p

pp2018 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 22:31

• Monka95 Koleżanka

Wysłany: 13 września, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Cóż za okropna pogoooda! Leje ciągle we Wrocławiu a jak u Was? 💦☔️ ?Tak ciężko było dziś wstać z łóżeczka ale do pracy trzeba iść, nie ma wyjścia :| Piątek 13-ego oby był szczęśliwy dla naszych testujących 💚🤞🏻! Trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości. Miłego dnia i udanego weekendu 💃🏼☺️☺️

pp2018, Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość

💃🏼29l
    🕺🏼30l

*04.2024 - początek starań
    *08.2024 - pierwszy cykl z clo + ovi
    *11.09.2024 II 🥹 Hcg 33 mIU/ml😻
    *19.09.2024 - USG, pęcherzyk ciążowy w macicy 🥰
    *04. 10.2024 - kolejna wizyta 🤞🏻❤️
    preg.png
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 13 września, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Melduje, że zawitał do mnie małpiszon🐒. Tak więc czekam na kolejny cykl i trzymam za Was kciuki!🥰🤞🏻

Elena20 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
  • Deyansu Ekspertka

Wysłany: 13 września, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Trzymam kciuki 🤞🏻🍀
    Ja maluję 😁 A z mężem lubimy grać w planszówki.

Jakieś ulubione tytuły planszówek? :)

@Azjak - daj znać, jak się czujesz po🤞<3

@DreamBee - dobrze, że się udało 👍 Teraz jest już w dobrych rękach :) Odezwij się potem, czy coś się więcej dowiedzieliście :) No i owocnych starań 😉

@Daga - spóźnione wszystkiego najlepszego 🎂! No i cóż, będę trzymać kciuki, żeby w klinice Wam pomogli <3 My też w październiku będziemy mieć już komplet (chyba) podstawowych badań i czas na speców od niepłodności ;>

@Lauraa - przytulam 🫂

@Darrika - miłego detoksu, czasem po prostu trzeba <3 🌴☀️ Udanych wakacji!

@Ragazza - szacun 🙇‍♀️ gratulacje za schudnięcie, oby tak dalej - jeśli tego potrzebujesz :) I, tak jak pisałam Darrice, no czasem trzeba się wyłączyć z tego wszystkiego, jeb.... tematem i robić mniej. Bo czasem mniej to lepiej. Najchętniej też bym już pierdyknęła różnymi suplami, ale mam cykora, że czegoś będzie za mało :P

@Chochlik - wierzę w Was <3 Miłego 😜 i owocnego 🍑🌱 działania 😉

U mnie dziś już po raz trzeci z rzędu podwyższona temperatura w 6dpo. Jutro na bank spadnie ;D :> Nie mam pojęcia, o co chodzi 🤔 W sierpniu i lipcu to samo - 6dpo - pyk do góry na ponad 37 stopni, a potem powrót do tych 36,9... no a potem to już wiadomo 🙈

Szukam czegoś, co mogłabym dać Mężowi do picia na ten cukier i cholesterol (oprócz innych zmian w diecie). Czy któraś z Was piła sok z karczocha albo sok z pokrzywy? Bo chodzi też o to, żeby to były jak najmniejsze ilości płynów (które są fuj fuj, gorzkie, niedobre i w ogóle bleeee :P) . Sama piję herbatę z czystka i zieloną, ale te smaki na bank Go odstraszą. A tych soków to pije się tylko 20-25 ml (1x lub 2x na dobę). Mają dobre opinie na Allegro, ale szukam jeszcze potwierdzenia, czy to dobry trop :)

Miłego, spokojnego dnia! :D

Chochlik12, Mystic_Rose, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki

👱🏻32
    nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
    stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 13 września, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Nadrabiam zaległości, fajnie Was mieć ❤️
    U mnie za równe 7dni spodziewana 🩸
    Dziś 8dpo.
    Siedze w pracy do 22 i zastanawiam się czy coś już zatestowac w weekend 😅
    Z jednej strony nie chce się napalać, z drugiej tak ciężko czekać. Często kłuje mnie w jajnikach, ale to może bardziej w głowie a nie w jajnikach.
    Może lepiej mi się zrobi jak Wam to napisze, ktoś mnie wysłucha. Mężowi nie chce truć, przyjaciółkom czyli mamie i siostrom tym bardziej, bo one też na etapie starań, a mama ma swoje problemy.
    Życzę miłego dnia moje nowe „przyjaciółki” ❤️

Deyansu, Pacynka, Mystic_Rose, Elena20, Nava, Lauraa, DreamBee, Slava, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 13 września, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję tylu dwóch kreseczek <333 Podczytuję Was i bardzo się cieszę, że po owocnym sierpniu nastał owocny wrzesień ☺️

Przesyłam 🦠🦠🦠🦠, choć ja nadal czuję się surrealistycznie mimo 9+4 i czekam z niecierpliwością na usg w 11+4, a tydzień później prenatalne... byle do końca 1. trymestru...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 12:05

Pacynka, Kasiekkk, Nieprzejrzysta, Deyansu, Mystic_Rose, pp2018, ellevv, Monka95, Elena20, Kłębuszek, brilka, Karla24, Belia, Klaudek11, Lauraa, Wojcinka, DreamBee, Siasi, Cavarathiel, conte, Darrika, Majlen lubią tę wiadomość

👧 07.2022
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 13 września, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie czy również macie bolesne miesiączki? W tym cyklu to jakieś szaleństwo. Wczoraj w nocy obudził mnie tak silny ból jajników, pochwy, szyjki macicy, który trwał około 30 minut a miesiączka dopiero przyszła teraz. Do tego dochodzi problem nawet przy zwykłym siusianiu, bo wszystko strasznie mnie ciągnie i kłuje 🙄

Elena20 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 13 września, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    A tak na marginesie czy również macie bolesne miesiączki? W tym cyklu to jakieś szaleństwo. Wczoraj w nocy obudził mnie tak silny ból jajników, pochwy, szyjki macicy, który trwał około 30 minut a miesiączka dopiero przyszła teraz. Do tego dochodzi problem nawet przy zwykłym siusianiu, bo wszystko strasznie mnie ciągnie i kłuje 🙄

Tak! Odkąd zaczęliśmy się starać, każda moja miesiączka jest mega bolesna - czasem muszę wziąć 2 tabletki :/ Jak mam mieć okres to mnie całą telepie bo tak się stresuje tym bólem i obfitą miesiączką... Nie wiem skąd to się wzięło...
    Zastanawiałam się nad tym i myślałam, że może,, coś'' było, ale jednak nie pykło i w czasie miesiączki bardziej to czuje. 🙄

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dobrego dnia :)

Ostatnio brakuje mi czasu na forum, ale dziś miałam testować więc daję krótkie info, ze niestety do mnie zawitała @. Pierwszy raz pomyślałam, że może nic nie dzieje się bez przyczyny. Może gdybym zaszła w ciążę byłoby to dla mnie i dziecka zbyt niebezpieczne ( wiek i rozejście blizny po cc). Jakoś dobrze dziś znoszę @.

Zerknęłam na pierwszą stronę i gratuluję nowych kreseczek, Dziewczyny trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

Przytulam za wszystkie biele, małpy.

Katsue spojrzałam na czarne serduszko przy Twoim nicku - bardzo mi przykro :(

Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość

• Belia Autorytet

Wysłany: 13 września, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @pp2018 a w sumie jedziemy również w odwiedziny do rodziców męża. Mieszkają w pięknym miejscu ale pogoda niestety nie sprzyja spacerom.
    @Lauraa 🫂🫂 może jeszcze za wcześnie a jak nie to październik będzie nasz!
    Mam takie pytanie. Czy was też bolą jak okropnie piersi przed @? Ostatnio przy biochemie miałam takie odczucie wrażliwości. Ale teraz od wczoraj mam taki okropny ból przy naciskaniu że masakra. Żyłki na wierzchu i uczucie napiętej skóry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 13:02

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
  • brilka Autorytet

Wysłany: 13 września, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka95, we Wrocławiu już worki z piaskiem ułożone, ponton nadmuchany? 😂
    Deyansu, my mamy do grania we dwoje Wsiąść do pociągu, Terraformacje Marsa z dodatkiem, Pojedynek z dodatkiem, Cywilizację, Tajniaków i Rummikuba i uwielbiamy je wszystkie. Grę dobieramy do czasu którym dysponujemy, bo w cywilizację gramy zwykle kilka godzin 😅

Deyansu, pp2018 lubią tę wiadomość

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 13 września, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka, gratulacje! 🤩 ściskam mocno kciuki!
    Za resztę kiełkujących też 😍

Monka95, mi tam pogoda pasuje, ale chyba jestem w mniejszości 🫣 mężowi już wczoraj mówiłam, że choć nie możemy wyjść na dwór, to czuję taki cudowny, jesienny klimat. Herbatka, światło zapalone wieczorem 😅 wiem, że ludzie się cieszą, jak jest dłużej jasno i że zaraz wychodząc do pracy i wracając z niej będzie ciemno, ale mnie takie zapalone światło wieczorem kojarzy się bardzo przytulnie, przypomina beztroskie dzieciństwo 🥰

Tyle gadania, wpadłam zostawić Wam jeszcze raz trochę wirusów, my już po prenatalnych i ryzyka niskie, więc bardzo proszę się częstować i zarażać 🥰
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Karla24, Deyansu, Belia, Fasolowa_zupa, Nieprzejrzysta, pp2018, Kłębuszek, Kasiekkk, brilka, Galaxis, Monka95, Klaudek11, Pacynka, DreamBee, 3erin, Slava, Cavarathiel, conte, Majlen lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Karla24 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za wirusy ! Przydadzą się!
    Jestem w 5/6 dpo i wkręcam sobie objawy. Nie dają mi spokoju te wrażliwe piersi i te jajniki się odzywają sporadycznie. Mam takie przeczucie, że się udało a z drugiej wiem jak takie myślenie może zaboleć. Wiem że jak przyjedzie miesiączka to się ucieszę - z nowej szansy oczywiście 🙈 a jak zatestuje wcześniej i będzie biel to funduje sobie np 5 smutnych dni. Niewiedza też mi nie pasuje 😅

Tymczasem przytulam za wasze biele ! 🫂😢

DreamBee lubi tę wiadomość

🔸starania od 07.2024
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 13 września, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Nadrabiam zaległości, fajnie Was mieć ❤️
    U mnie za równe 7dni spodziewana 🩸
    Dziś 8dpo.
    Siedze w pracy do 22 i zastanawiam się czy coś już zatestowac w weekend 😅
    Z jednej strony nie chce się napalać, z drugiej tak ciężko czekać. Często kłuje mnie w jajnikach, ale to może bardziej w głowie a nie w jajnikach.
    Może lepiej mi się zrobi jak Wam to napisze, ktoś mnie wysłucha. Mężowi nie chce truć, przyjaciółkom czyli mamie i siostrom tym bardziej, bo one też na etapie starań, a mama ma swoje problemy.
    Życzę miłego dnia moje nowe „przyjaciółki” ❤️
    Wspieram! U mnie podobna faza cyklu, 9dpo, oj korci.

Siasi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka95 wrote:
    Dzień dobry! Cóż za okropna pogoooda! Leje ciągle we Wrocławiu a jak u Was? 💦☔️ ?Tak ciężko było dziś wstać z łóżeczka ale do pracy trzeba iść, nie ma wyjścia :| Piątek 13-ego oby był szczęśliwy dla naszych testujących 💚🤞🏻! Trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości. Miłego dnia i udanego weekendu 💃🏼☺️☺️

Pozdrowienia z mokrego Wrocławia 😖
    Czekam na powrót okresu już tyle czasu, że już zaczyna się kolejna pora roku 😅😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla24 wrote:
    Dziękujemy za wirusy ! Przydadzą się!
    Jestem w 5/6 dpo i wkręcam sobie objawy. Nie dają mi spokoju te wrażliwe piersi i te jajniki się odzywają sporadycznie. Mam takie przeczucie, że się udało a z drugiej wiem jak takie myślenie może zaboleć. Wiem że jak przyjedzie miesiączka to się ucieszę - z nowej szansy oczywiście 🙈 a jak zatestuje wcześniej i będzie biel to funduje sobie np 5 smutnych dni. Niewiedza też mi nie pasuje 😅

Tymczasem przytulam za wasze biele ! 🫂😢
    Hahaha, ach ta niewiedza 😅 Ja mam z kolei przeczucie, że u mnie nie wyszło, ale piekę właśnie z dziećmi ciasto ze śliwkami, żeby odgonić złe myśli :) 🍰

pp2018, DreamBee lubią tę wiadomość

• Deyansu Ekspertka

Wysłany: 13 września, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Monka95, we Wrocławiu już worki z piaskiem ułożone, ponton nadmuchany? 😂
    Deyansu, my mamy do grania we dwoje Wsiąść do pociągu, Terraformacje Marsa z dodatkiem, Pojedynek z dodatkiem, Cywilizację, Tajniaków i Rummikuba i uwielbiamy je wszystkie. Grę dobieramy do czasu którym dysponujemy, bo w cywilizację gramy zwykle kilka godzin 😅

Nad Wsiąść do pociągu się właśnie zastanawialiśmy :P Tajniacy to coś trochę jak Tabu - że nie można użyć słów kluczowych, a i tak przekazać, jakie hasło się otrzymało? Rummikuba też uwielbiamy! Na nasze szczęście / nieszczęście mamy aż 6 osób do gry, więc musimy szukać gier z większą możliwą liczbą graczy.

Monopoly - nie kocham (je...ane więzienie), ale wersje z plot-twistami, jak używanie Mocy Jedi w wersji StarWars albo parkingu jako Dead-puli w odmianie Deadpoolowej jest spoko. Obecnie porwaliśmy się na słońce z motyką i robimy nasz własny wielki Eurobiznes z wieloma dodatkowymi zasadami, które pozwalają na przyjemniejszą, choć dłuższą grę.

UNO - karty, owszem, ale jakie :) karta zmiany kierunku rządzi :P no i dzięki niej mieliśmy jeden z pierwszych pomysłów na podkręcenie naszego Eurobizu :D Z karcianek lubię jeszcze naszą rodzinną kanastę (grywała Babcia z jej Kuzynką, nauczyły Mamę, Mama mojego Tatę, no i później mnie)

Pokolenia - wersja stara, z dodatkami, wydawnictwa Hobbity. Biały kruk, można je dostać już wyłącznie z drugiego obiegu, ale warto! Bardzo dużo móżdżenia, dość mocno wyeliminowany efekt losowości, który nas dręczył w Monopoly i bardzo wyrównane wyniki, jeśli gracze mają podobny poziom rozkminy.

Czekam na jesień i zimę, bo wtedy znowu rozłożymy stół i będzie odpowiednia atmosferka do gry :) Abstrahując od faktu, że cały czas mamy jedne nieotwarte jeszcze puzzle 5 tysięcy 😱😱 Nawet nie wiemy, na czym je ułożyć i jak potem oprawić :P

brilka, pp2018, Wojcinka lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki

👱🏻32
    nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
    stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 września, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem z Wrocławia i wcale nie jest tak źle. Pada, ale tak normalnie.

brilka lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ