Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, witam w piąteczek 😅
Ja wyspana bo wczoraj mnie już przycisnęło spanko o 17 😎
Więc jestem gotowa na weekendpp2018, Fasolowa_zupa, Elena20, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
pp2018 wrote:Dziękuję, ok. Objawów raczej brak, poza tym, że nie mam okresu 😂 Wczoraj późnym wieczorem przed pójściem spać przez chwilę pobolał mnie brzuch jak na @, ale to potrwało dosłownie chwilę. Samopoczucie też ok, choć nie wiem, co mam myśleć o tym braku objawów. Moja gin wyjeżdża teraz na 2 tygodnie, więc daruję sobie usg, chyba że coś mnie podkusi, żeby sprawdzić czy jest pęcherzyk 😂 dziś powinnam mieć też wyniki kariotypu molekularnego z poronienia z lipca. Wybieramy się dzisiaj na pierwszą wizytę do kliniki, mąż będzie badał nasienie też. Zobaczymy, co powiedzą na mój KIR.
@Lasia, nie wiem co brałaś, ale ja wczoraj zaaplikowałam pierwszą dawkę Cyclogestu (połowę globulki) i miałam uderzenia gorąca w nocy 😂
@Valie, chętnie. Witamina A też hamuje namnażanie się ebv. Dodam Cię do przyjaciółek.
@Missi, super, że humor dopisuje. W końcu to piątek:)
Oby ciąża Ci laskawą była
Ps. Mamy przerwę na lunch więc jednak wpadłam sprawdzić co u was słychać z rana :ppp2018 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry! Cóż za okropna pogoooda! Leje ciągle we Wrocławiu a jak u Was? 💦☔️ ?Tak ciężko było dziś wstać z łóżeczka ale do pracy trzeba iść, nie ma wyjścia Piątek 13-ego oby był szczęśliwy dla naszych testujących 💚🤞🏻! Trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości. Miłego dnia i udanego weekendu 💃🏼☺️☺️
pp2018, Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Melduje, że zawitał do mnie małpiszon🐒. Tak więc czekam na kolejny cykl i trzymam za Was kciuki!🥰🤞🏻Elena20 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia. -
brilka wrote:Trzymam kciuki 🤞🏻🍀
Ja maluję 😁 A z mężem lubimy grać w planszówki.
Jakieś ulubione tytuły planszówek?
@Azjak - daj znać, jak się czujesz po🤞
@DreamBee - dobrze, że się udało 👍 Teraz jest już w dobrych rękach Odezwij się potem, czy coś się więcej dowiedzieliście No i owocnych starań 😉
@Daga - spóźnione wszystkiego najlepszego 🎂! No i cóż, będę trzymać kciuki, żeby w klinice Wam pomogli My też w październiku będziemy mieć już komplet (chyba) podstawowych badań i czas na speców od niepłodności ;>
@Lauraa - przytulam 🫂
@Darrika - miłego detoksu, czasem po prostu trzeba 🌴☀️ Udanych wakacji!
@Ragazza - szacun 🙇♀️ gratulacje za schudnięcie, oby tak dalej - jeśli tego potrzebujesz I, tak jak pisałam Darrice, no czasem trzeba się wyłączyć z tego wszystkiego, jeb.... tematem i robić mniej. Bo czasem mniej to lepiej. Najchętniej też bym już pierdyknęła różnymi suplami, ale mam cykora, że czegoś będzie za mało
@Chochlik - wierzę w Was Miłego 😜 i owocnego 🍑🌱 działania 😉
U mnie dziś już po raz trzeci z rzędu podwyższona temperatura w 6dpo. Jutro na bank spadnie :> Nie mam pojęcia, o co chodzi 🤔 W sierpniu i lipcu to samo - 6dpo - pyk do góry na ponad 37 stopni, a potem powrót do tych 36,9... no a potem to już wiadomo 🙈
Szukam czegoś, co mogłabym dać Mężowi do picia na ten cukier i cholesterol (oprócz innych zmian w diecie). Czy któraś z Was piła sok z karczocha albo sok z pokrzywy? Bo chodzi też o to, żeby to były jak najmniejsze ilości płynów (które są fuj fuj, gorzkie, niedobre i w ogóle bleeee ) . Sama piję herbatę z czystka i zieloną, ale te smaki na bank Go odstraszą. A tych soków to pije się tylko 20-25 ml (1x lub 2x na dobę). Mają dobre opinie na Allegro, ale szukam jeszcze potwierdzenia, czy to dobry trop
Miłego, spokojnego dnia!Chochlik12, Mystic_Rose, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Cześć dziewczyny 😊
Nadrabiam zaległości, fajnie Was mieć ❤️
U mnie za równe 7dni spodziewana 🩸
Dziś 8dpo.
Siedze w pracy do 22 i zastanawiam się czy coś już zatestowac w weekend 😅
Z jednej strony nie chce się napalać, z drugiej tak ciężko czekać. Często kłuje mnie w jajnikach, ale to może bardziej w głowie a nie w jajnikach.
Może lepiej mi się zrobi jak Wam to napisze, ktoś mnie wysłucha. Mężowi nie chce truć, przyjaciółkom czyli mamie i siostrom tym bardziej, bo one też na etapie starań, a mama ma swoje problemy.
Życzę miłego dnia moje nowe „przyjaciółki” ❤️
Deyansu, Pacynka, Mystic_Rose, Elena20, Nava, Lauraa, DreamBee, Slava, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Dziewczyny, gratuluję tylu dwóch kreseczek <333 Podczytuję Was i bardzo się cieszę, że po owocnym sierpniu nastał owocny wrzesień ☺️
Przesyłam 🦠🦠🦠🦠, choć ja nadal czuję się surrealistycznie mimo 9+4 i czekam z niecierpliwością na usg w 11+4, a tydzień później prenatalne... byle do końca 1. trymestru...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 12:05
Pacynka, Kasiekkk, Nieprzejrzysta, Deyansu, Mystic_Rose, pp2018, ellevv, Monka95, Elena20, Kłębuszek, brilka, Karla24, Belia, Klaudek11, Lauraa, Wojcinka, DreamBee, Siasi, Cavarathiel, conte, Darrika, Majlen lubią tę wiadomość
👧 07.2022 -
A tak na marginesie czy również macie bolesne miesiączki? W tym cyklu to jakieś szaleństwo. Wczoraj w nocy obudził mnie tak silny ból jajników, pochwy, szyjki macicy, który trwał około 30 minut a miesiączka dopiero przyszła teraz. Do tego dochodzi problem nawet przy zwykłym siusianiu, bo wszystko strasznie mnie ciągnie i kłuje 🙄
Elena20 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia. -
Saferka wrote:A tak na marginesie czy również macie bolesne miesiączki? W tym cyklu to jakieś szaleństwo. Wczoraj w nocy obudził mnie tak silny ból jajników, pochwy, szyjki macicy, który trwał około 30 minut a miesiączka dopiero przyszła teraz. Do tego dochodzi problem nawet przy zwykłym siusianiu, bo wszystko strasznie mnie ciągnie i kłuje 🙄
Tak! Odkąd zaczęliśmy się starać, każda moja miesiączka jest mega bolesna - czasem muszę wziąć 2 tabletki Jak mam mieć okres to mnie całą telepie bo tak się stresuje tym bólem i obfitą miesiączką... Nie wiem skąd to się wzięło...
Zastanawiałam się nad tym i myślałam, że może,, coś'' było, ale jednak nie pykło i w czasie miesiączki bardziej to czuje. 🙄-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, dobrego dnia
Ostatnio brakuje mi czasu na forum, ale dziś miałam testować więc daję krótkie info, ze niestety do mnie zawitała @. Pierwszy raz pomyślałam, że może nic nie dzieje się bez przyczyny. Może gdybym zaszła w ciążę byłoby to dla mnie i dziecka zbyt niebezpieczne ( wiek i rozejście blizny po cc). Jakoś dobrze dziś znoszę @.
Zerknęłam na pierwszą stronę i gratuluję nowych kreseczek, Dziewczyny trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Przytulam za wszystkie biele, małpy.
Katsue spojrzałam na czarne serduszko przy Twoim nicku - bardzo mi przykroDeyansu, Elena20 lubią tę wiadomość
-
@pp2018 a w sumie jedziemy również w odwiedziny do rodziców męża. Mieszkają w pięknym miejscu ale pogoda niestety nie sprzyja spacerom.
@Lauraa 🫂🫂 może jeszcze za wcześnie a jak nie to październik będzie nasz!
Mam takie pytanie. Czy was też bolą jak okropnie piersi przed @? Ostatnio przy biochemie miałam takie odczucie wrażliwości. Ale teraz od wczoraj mam taki okropny ból przy naciskaniu że masakra. Żyłki na wierzchu i uczucie napiętej skóry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 13:02
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Monka95, we Wrocławiu już worki z piaskiem ułożone, ponton nadmuchany? 😂
Deyansu, my mamy do grania we dwoje Wsiąść do pociągu, Terraformacje Marsa z dodatkiem, Pojedynek z dodatkiem, Cywilizację, Tajniaków i Rummikuba i uwielbiamy je wszystkie. Grę dobieramy do czasu którym dysponujemy, bo w cywilizację gramy zwykle kilka godzin 😅Deyansu, pp2018 lubią tę wiadomość
🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
Frutellka, gratulacje! 🤩 ściskam mocno kciuki!
Za resztę kiełkujących też 😍
Monka95, mi tam pogoda pasuje, ale chyba jestem w mniejszości 🫣 mężowi już wczoraj mówiłam, że choć nie możemy wyjść na dwór, to czuję taki cudowny, jesienny klimat. Herbatka, światło zapalone wieczorem 😅 wiem, że ludzie się cieszą, jak jest dłużej jasno i że zaraz wychodząc do pracy i wracając z niej będzie ciemno, ale mnie takie zapalone światło wieczorem kojarzy się bardzo przytulnie, przypomina beztroskie dzieciństwo 🥰
Tyle gadania, wpadłam zostawić Wam jeszcze raz trochę wirusów, my już po prenatalnych i ryzyka niskie, więc bardzo proszę się częstować i zarażać 🥰
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠Karla24, Deyansu, Belia, Fasolowa_zupa, Nieprzejrzysta, pp2018, Kłębuszek, Kasiekkk, brilka, Galaxis, Monka95, Klaudek11, Pacynka, DreamBee, 3erin, Slava, Cavarathiel, conte, Majlen lubią tę wiadomość
-
Dziękujemy za wirusy ! Przydadzą się!
Jestem w 5/6 dpo i wkręcam sobie objawy. Nie dają mi spokoju te wrażliwe piersi i te jajniki się odzywają sporadycznie. Mam takie przeczucie, że się udało a z drugiej wiem jak takie myślenie może zaboleć. Wiem że jak przyjedzie miesiączka to się ucieszę - z nowej szansy oczywiście 🙈 a jak zatestuje wcześniej i będzie biel to funduje sobie np 5 smutnych dni. Niewiedza też mi nie pasuje 😅
Tymczasem przytulam za wasze biele ! 🫂😢
DreamBee lubi tę wiadomość
🔸starania od 07.2024 -
Siasi wrote:Cześć dziewczyny 😊
Nadrabiam zaległości, fajnie Was mieć ❤️
U mnie za równe 7dni spodziewana 🩸
Dziś 8dpo.
Siedze w pracy do 22 i zastanawiam się czy coś już zatestowac w weekend 😅
Z jednej strony nie chce się napalać, z drugiej tak ciężko czekać. Często kłuje mnie w jajnikach, ale to może bardziej w głowie a nie w jajnikach.
Może lepiej mi się zrobi jak Wam to napisze, ktoś mnie wysłucha. Mężowi nie chce truć, przyjaciółkom czyli mamie i siostrom tym bardziej, bo one też na etapie starań, a mama ma swoje problemy.
Życzę miłego dnia moje nowe „przyjaciółki” ❤️Siasi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonka95 wrote:Dzień dobry! Cóż za okropna pogoooda! Leje ciągle we Wrocławiu a jak u Was? 💦☔️ ?Tak ciężko było dziś wstać z łóżeczka ale do pracy trzeba iść, nie ma wyjścia Piątek 13-ego oby był szczęśliwy dla naszych testujących 💚🤞🏻! Trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości. Miłego dnia i udanego weekendu 💃🏼☺️☺️
Pozdrowienia z mokrego Wrocławia 😖
Czekam na powrót okresu już tyle czasu, że już zaczyna się kolejna pora roku 😅😅 -
nick nieaktualnyKarla24 wrote:Dziękujemy za wirusy ! Przydadzą się!
Jestem w 5/6 dpo i wkręcam sobie objawy. Nie dają mi spokoju te wrażliwe piersi i te jajniki się odzywają sporadycznie. Mam takie przeczucie, że się udało a z drugiej wiem jak takie myślenie może zaboleć. Wiem że jak przyjedzie miesiączka to się ucieszę - z nowej szansy oczywiście 🙈 a jak zatestuje wcześniej i będzie biel to funduje sobie np 5 smutnych dni. Niewiedza też mi nie pasuje 😅
Tymczasem przytulam za wasze biele ! 🫂😢pp2018, DreamBee lubią tę wiadomość
-
brilka wrote:Monka95, we Wrocławiu już worki z piaskiem ułożone, ponton nadmuchany? 😂
Deyansu, my mamy do grania we dwoje Wsiąść do pociągu, Terraformacje Marsa z dodatkiem, Pojedynek z dodatkiem, Cywilizację, Tajniaków i Rummikuba i uwielbiamy je wszystkie. Grę dobieramy do czasu którym dysponujemy, bo w cywilizację gramy zwykle kilka godzin 😅
Nad Wsiąść do pociągu się właśnie zastanawialiśmy Tajniacy to coś trochę jak Tabu - że nie można użyć słów kluczowych, a i tak przekazać, jakie hasło się otrzymało? Rummikuba też uwielbiamy! Na nasze szczęście / nieszczęście mamy aż 6 osób do gry, więc musimy szukać gier z większą możliwą liczbą graczy.
Monopoly - nie kocham (je...ane więzienie), ale wersje z plot-twistami, jak używanie Mocy Jedi w wersji StarWars albo parkingu jako Dead-puli w odmianie Deadpoolowej jest spoko. Obecnie porwaliśmy się na słońce z motyką i robimy nasz własny wielki Eurobiznes z wieloma dodatkowymi zasadami, które pozwalają na przyjemniejszą, choć dłuższą grę.
UNO - karty, owszem, ale jakie karta zmiany kierunku rządzi no i dzięki niej mieliśmy jeden z pierwszych pomysłów na podkręcenie naszego Eurobizu Z karcianek lubię jeszcze naszą rodzinną kanastę (grywała Babcia z jej Kuzynką, nauczyły Mamę, Mama mojego Tatę, no i później mnie)
Pokolenia - wersja stara, z dodatkami, wydawnictwa Hobbity. Biały kruk, można je dostać już wyłącznie z drugiego obiegu, ale warto! Bardzo dużo móżdżenia, dość mocno wyeliminowany efekt losowości, który nas dręczył w Monopoly i bardzo wyrównane wyniki, jeśli gracze mają podobny poziom rozkminy.
Czekam na jesień i zimę, bo wtedy znowu rozłożymy stół i będzie odpowiednia atmosferka do gry Abstrahując od faktu, że cały czas mamy jedne nieotwarte jeszcze puzzle 5 tysięcy 😱😱 Nawet nie wiemy, na czym je ułożyć i jak potem oprawićbrilka, pp2018, Wojcinka lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Ja też jestem z Wrocławia i wcale nie jest tak źle. Pada, ale tak normalnie.
brilka lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog