SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam w piąteczek 😅
    Ja wyspana bo wczoraj mnie już przycisnęło spanko o 17 😎
    Więc jestem gotowa na weekend :D

pp2018, Fasolowa_zupa, Elena20, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Dziękuję, ok. Objawów raczej brak, poza tym, że nie mam okresu 😂 Wczoraj późnym wieczorem przed pójściem spać przez chwilę pobolał mnie brzuch jak na @, ale to potrwało dosłownie chwilę. Samopoczucie też ok, choć nie wiem, co mam myśleć o tym braku objawów. Moja gin wyjeżdża teraz na 2 tygodnie, więc daruję sobie usg, chyba że coś mnie podkusi, żeby sprawdzić czy jest pęcherzyk 😂 dziś powinnam mieć też wyniki kariotypu molekularnego z poronienia z lipca. Wybieramy się dzisiaj na pierwszą wizytę do kliniki, mąż będzie badał nasienie też. Zobaczymy, co powiedzą na mój KIR.

@Lasia, nie wiem co brałaś, ale ja wczoraj zaaplikowałam pierwszą dawkę Cyclogestu (połowę globulki) i miałam uderzenia gorąca w nocy 😂

@Valie, chętnie. Witamina A też hamuje namnażanie się ebv. Dodam Cię do przyjaciółek.

@Missi, super, że humor dopisuje. W końcu to piątek:)
    Ja w ciąży z Mayą nie miałam absolutnie żadnych objawów do jakiegoś 6 tc :) potem najpierw zaczęły mnie piersi trochę boleć, a następnie zaczęły mi się problemy ze snem i dopiero później lekkie mdłości ale bez dramatu.

Oby ciąża Ci laskawą była ;)

Ps. Mamy przerwę na lunch więc jednak wpadłam sprawdzić co u was słychać z rana :p

pp2018 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 22:31

• Monka95 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Cóż za okropna pogoooda! Leje ciągle we Wrocławiu a jak u Was? 💦☔️ ?Tak ciężko było dziś wstać z łóżeczka ale do pracy trzeba iść, nie ma wyjścia :| Piątek 13-ego oby był szczęśliwy dla naszych testujących 💚🤞🏻! Trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości. Miłego dnia i udanego weekendu 💃🏼☺️☺️

pp2018, Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość

💃🏼29l
    🕺🏼30l

*04.2024 - początek starań
    *08.2024 - pierwszy cykl z clo + ovi
    *11.09.2024 II 🥹 Hcg 33 mIU/ml😻
    *19.09.2024 - USG, pęcherzyk ciążowy w macicy 🥰
    *04. 10.2024 - kolejna wizyta 🤞🏻❤️
    preg.png
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Melduje, że zawitał do mnie małpiszon🐒. Tak więc czekam na kolejny cykl i trzymam za Was kciuki!🥰🤞🏻

Elena20 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. Beta <0,2
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Trzymam kciuki 🤞🏻🍀
    Ja maluję 😁 A z mężem lubimy grać w planszówki.

Jakieś ulubione tytuły planszówek? :)

@Azjak - daj znać, jak się czujesz po🤞<3

@DreamBee - dobrze, że się udało 👍 Teraz jest już w dobrych rękach :) Odezwij się potem, czy coś się więcej dowiedzieliście :) No i owocnych starań 😉

@Daga - spóźnione wszystkiego najlepszego 🎂! No i cóż, będę trzymać kciuki, żeby w klinice Wam pomogli <3 My też w październiku będziemy mieć już komplet (chyba) podstawowych badań i czas na speców od niepłodności ;>

@Lauraa - przytulam 🫂

@Darrika - miłego detoksu, czasem po prostu trzeba <3 🌴☀️ Udanych wakacji!

@Ragazza - szacun 🙇‍♀️ gratulacje za schudnięcie, oby tak dalej - jeśli tego potrzebujesz :) I, tak jak pisałam Darrice, no czasem trzeba się wyłączyć z tego wszystkiego, jeb.... tematem i robić mniej. Bo czasem mniej to lepiej. Najchętniej też bym już pierdyknęła różnymi suplami, ale mam cykora, że czegoś będzie za mało :P

@Chochlik - wierzę w Was <3 Miłego 😜 i owocnego 🍑🌱 działania 😉

U mnie dziś już po raz trzeci z rzędu podwyższona temperatura w 6dpo. Jutro na bank spadnie ;D :> Nie mam pojęcia, o co chodzi 🤔 W sierpniu i lipcu to samo - 6dpo - pyk do góry na ponad 37 stopni, a potem powrót do tych 36,9... no a potem to już wiadomo 🙈

Szukam czegoś, co mogłabym dać Mężowi do picia na ten cukier i cholesterol (oprócz innych zmian w diecie). Czy któraś z Was piła sok z karczocha albo sok z pokrzywy? Bo chodzi też o to, żeby to były jak najmniejsze ilości płynów (które są fuj fuj, gorzkie, niedobre i w ogóle bleeee :P) . Sama piję herbatę z czystka i zieloną, ale te smaki na bank Go odstraszą. A tych soków to pije się tylko 20-25 ml (1x lub 2x na dobę). Mają dobre opinie na Allegro, ale szukam jeszcze potwierdzenia, czy to dobry trop :)

Miłego, spokojnego dnia! :D

Chochlik12, Mystic_Rose, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Nadrabiam zaległości, fajnie Was mieć ❤️
    U mnie za równe 7dni spodziewana 🩸
    Dziś 8dpo.
    Siedze w pracy do 22 i zastanawiam się czy coś już zatestowac w weekend 😅
    Z jednej strony nie chce się napalać, z drugiej tak ciężko czekać. Często kłuje mnie w jajnikach, ale to może bardziej w głowie a nie w jajnikach.
    Może lepiej mi się zrobi jak Wam to napisze, ktoś mnie wysłucha. Mężowi nie chce truć, przyjaciółkom czyli mamie i siostrom tym bardziej, bo one też na etapie starań, a mama ma swoje problemy.
    Życzę miłego dnia moje nowe „przyjaciółki” ❤️

Deyansu, Pacynka, Mystic_Rose, Elena20, Nava, Lauraa, DreamBee, Slava, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość

🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
    ⏸️ 04.2025
    💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼

⏸️ 08.2025 Test pozytywny
    🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 🫀💗
    🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻
    🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie
    🦋 17.12 (20tc)- USG połówkowe, 340g zdrowej Księżniczki 🌸
    🦋 31.12 (22tc)- 466g Akrobatki
    preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję tylu dwóch kreseczek <333 Podczytuję Was i bardzo się cieszę, że po owocnym sierpniu nastał owocny wrzesień ☺️

Przesyłam 🦠🦠🦠🦠, choć ja nadal czuję się surrealistycznie mimo 9+4 i czekam z niecierpliwością na usg w 11+4, a tydzień później prenatalne... byle do końca 1. trymestru...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2024, 12:05

Pacynka, Kasiekkk, Nieprzejrzysta, Deyansu, Mystic_Rose, pp2018, ellevv, Monka95, Elena20, Kłębuszek, brilka, Karla24, Belia, Klaudek11, Lauraa, Wojcinka, DreamBee, Siasi, Cavarathiel, conte, Darrika, Majlen lubią tę wiadomość

👧👦
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie czy również macie bolesne miesiączki? W tym cyklu to jakieś szaleństwo. Wczoraj w nocy obudził mnie tak silny ból jajników, pochwy, szyjki macicy, który trwał około 30 minut a miesiączka dopiero przyszła teraz. Do tego dochodzi problem nawet przy zwykłym siusianiu, bo wszystko strasznie mnie ciągnie i kłuje 🙄

Elena20 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. Beta <0,2
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    A tak na marginesie czy również macie bolesne miesiączki? W tym cyklu to jakieś szaleństwo. Wczoraj w nocy obudził mnie tak silny ból jajników, pochwy, szyjki macicy, który trwał około 30 minut a miesiączka dopiero przyszła teraz. Do tego dochodzi problem nawet przy zwykłym siusianiu, bo wszystko strasznie mnie ciągnie i kłuje 🙄

Tak! Odkąd zaczęliśmy się starać, każda moja miesiączka jest mega bolesna - czasem muszę wziąć 2 tabletki :/ Jak mam mieć okres to mnie całą telepie bo tak się stresuje tym bólem i obfitą miesiączką... Nie wiem skąd to się wzięło...
    Zastanawiałam się nad tym i myślałam, że może,, coś'' było, ale jednak nie pykło i w czasie miesiączki bardziej to czuje. 🙄

-13.06.25r.- 2500 g 🦔
    -15.05.25r.- 1500 g 🍍
    -02.05. 25r.- 30+4 ok. 1300 g 🍉
    -24.04.25r.- III prenatalne, ok. 1066 g kruszynki 🍇
    -11.04. 25r.- Echo serduszka ok, 850 g
    -4.04.25r.-26+4, 750 g małej bokserki 🥊
    -7.03. 25r.- 22+4, 480 g Panny 🍊
    -26.02.25r.- Połówkowe, 350 g małej damy 🍒
    -13.02.25r.- 230 g dziewuszki 💜
    -07.02.25r.- 5 wizyta (nadal nie wiemy kogo tam gościmy💚) 18+4?
    -10.01.- 4 wizyta (14+4)
    -13.12- 3 wizyta (10+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (7+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(6+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29

❤️H❤️ 07.07.2025r. 2820g 51 cm do kochania ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dobrego dnia :)

Ostatnio brakuje mi czasu na forum, ale dziś miałam testować więc daję krótkie info, ze niestety do mnie zawitała @. Pierwszy raz pomyślałam, że może nic nie dzieje się bez przyczyny. Może gdybym zaszła w ciążę byłoby to dla mnie i dziecka zbyt niebezpieczne ( wiek i rozejście blizny po cc). Jakoś dobrze dziś znoszę @.

Zerknęłam na pierwszą stronę i gratuluję nowych kreseczek, Dziewczyny trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

Przytulam za wszystkie biele, małpy.

Katsue spojrzałam na czarne serduszko przy Twoim nicku - bardzo mi przykro :(

Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość

• Belia Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @pp2018 a w sumie jedziemy również w odwiedziny do rodziców męża. Mieszkają w pięknym miejscu ale pogoda niestety nie sprzyja spacerom.
    @Lauraa 🫂🫂 może jeszcze za wcześnie a jak nie to październik będzie nasz!
    Mam takie pytanie. Czy was też bolą jak okropnie piersi przed @? Ostatnio przy biochemie miałam takie odczucie wrażliwości. Ale teraz od wczoraj mam taki okropny ból przy naciskaniu że masakra. Żyłki na wierzchu i uczucie napiętej skóry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2024, 13:02

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

👩🏼‍💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
    👨🏽‍💼 HBA, DFI ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).

12.25 IUI ❌
    01/02.25 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
  • brilka Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka95, we Wrocławiu już worki z piaskiem ułożone, ponton nadmuchany? 😂
    Deyansu, my mamy do grania we dwoje Wsiąść do pociągu, Terraformacje Marsa z dodatkiem, Pojedynek z dodatkiem, Cywilizację, Tajniaków i Rummikuba i uwielbiamy je wszystkie. Grę dobieramy do czasu którym dysponujemy, bo w cywilizację gramy zwykle kilka godzin 😅

Deyansu, pp2018 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4% ➝ 33,2% , alloMLR 0%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka, gratulacje! 🤩 ściskam mocno kciuki!
    Za resztę kiełkujących też 😍

Monka95, mi tam pogoda pasuje, ale chyba jestem w mniejszości 🫣 mężowi już wczoraj mówiłam, że choć nie możemy wyjść na dwór, to czuję taki cudowny, jesienny klimat. Herbatka, światło zapalone wieczorem 😅 wiem, że ludzie się cieszą, jak jest dłużej jasno i że zaraz wychodząc do pracy i wracając z niej będzie ciemno, ale mnie takie zapalone światło wieczorem kojarzy się bardzo przytulnie, przypomina beztroskie dzieciństwo 🥰

Tyle gadania, wpadłam zostawić Wam jeszcze raz trochę wirusów, my już po prenatalnych i ryzyka niskie, więc bardzo proszę się częstować i zarażać 🥰
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Karla24, Deyansu, Belia, Fasolowa_zupa, Nieprzejrzysta, pp2018, Kłębuszek, Kasiekkk, brilka, Galaxis, Monka95, Klaudek11, Pacynka, DreamBee, 3erin, Slava, Cavarathiel, conte, Majlen lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Karla24 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za wirusy ! Przydadzą się!
    Jestem w 5/6 dpo i wkręcam sobie objawy. Nie dają mi spokoju te wrażliwe piersi i te jajniki się odzywają sporadycznie. Mam takie przeczucie, że się udało a z drugiej wiem jak takie myślenie może zaboleć. Wiem że jak przyjedzie miesiączka to się ucieszę - z nowej szansy oczywiście 🙈 a jak zatestuje wcześniej i będzie biel to funduje sobie np 5 smutnych dni. Niewiedza też mi nie pasuje 😅

Tymczasem przytulam za wasze biele ! 🫂😢

DreamBee lubi tę wiadomość

🔸starania od 07.2024
  • Fasolowa_zupa Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Nadrabiam zaległości, fajnie Was mieć ❤️
    U mnie za równe 7dni spodziewana 🩸
    Dziś 8dpo.
    Siedze w pracy do 22 i zastanawiam się czy coś już zatestowac w weekend 😅
    Z jednej strony nie chce się napalać, z drugiej tak ciężko czekać. Często kłuje mnie w jajnikach, ale to może bardziej w głowie a nie w jajnikach.
    Może lepiej mi się zrobi jak Wam to napisze, ktoś mnie wysłucha. Mężowi nie chce truć, przyjaciółkom czyli mamie i siostrom tym bardziej, bo one też na etapie starań, a mama ma swoje problemy.
    Życzę miłego dnia moje nowe „przyjaciółki” ❤️
    Wspieram! U mnie podobna faza cyklu, 9dpo, oj korci.

Siasi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️39👴🏻39 + 🐈
    starania od III 24'
    IV biochem
    VIII biochem
    XII biochem
    I 25' zaczynamy starania z pomocą medyczną
    3 cykl z Ovitrelle i mamy fasolkę!
    V 25' jest bijące❤️
    IX 25' 💔 PPROM w 21T

Jeszcze kiedyś zaświeci dla nas słońce.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka95 wrote:
    Dzień dobry! Cóż za okropna pogoooda! Leje ciągle we Wrocławiu a jak u Was? 💦☔️ ?Tak ciężko było dziś wstać z łóżeczka ale do pracy trzeba iść, nie ma wyjścia :| Piątek 13-ego oby był szczęśliwy dla naszych testujących 💚🤞🏻! Trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości. Miłego dnia i udanego weekendu 💃🏼☺️☺️

Pozdrowienia z mokrego Wrocławia 😖
    Czekam na powrót okresu już tyle czasu, że już zaczyna się kolejna pora roku 😅😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla24 wrote:
    Dziękujemy za wirusy ! Przydadzą się!
    Jestem w 5/6 dpo i wkręcam sobie objawy. Nie dają mi spokoju te wrażliwe piersi i te jajniki się odzywają sporadycznie. Mam takie przeczucie, że się udało a z drugiej wiem jak takie myślenie może zaboleć. Wiem że jak przyjedzie miesiączka to się ucieszę - z nowej szansy oczywiście 🙈 a jak zatestuje wcześniej i będzie biel to funduje sobie np 5 smutnych dni. Niewiedza też mi nie pasuje 😅

Tymczasem przytulam za wasze biele ! 🫂😢
    Hahaha, ach ta niewiedza 😅 Ja mam z kolei przeczucie, że u mnie nie wyszło, ale piekę właśnie z dziećmi ciasto ze śliwkami, żeby odgonić złe myśli :) 🍰

pp2018, DreamBee lubią tę wiadomość

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Monka95, we Wrocławiu już worki z piaskiem ułożone, ponton nadmuchany? 😂
    Deyansu, my mamy do grania we dwoje Wsiąść do pociągu, Terraformacje Marsa z dodatkiem, Pojedynek z dodatkiem, Cywilizację, Tajniaków i Rummikuba i uwielbiamy je wszystkie. Grę dobieramy do czasu którym dysponujemy, bo w cywilizację gramy zwykle kilka godzin 😅

Nad Wsiąść do pociągu się właśnie zastanawialiśmy :P Tajniacy to coś trochę jak Tabu - że nie można użyć słów kluczowych, a i tak przekazać, jakie hasło się otrzymało? Rummikuba też uwielbiamy! Na nasze szczęście / nieszczęście mamy aż 6 osób do gry, więc musimy szukać gier z większą możliwą liczbą graczy.

Monopoly - nie kocham (je...ane więzienie), ale wersje z plot-twistami, jak używanie Mocy Jedi w wersji StarWars albo parkingu jako Dead-puli w odmianie Deadpoolowej jest spoko. Obecnie porwaliśmy się na słońce z motyką i robimy nasz własny wielki Eurobiznes z wieloma dodatkowymi zasadami, które pozwalają na przyjemniejszą, choć dłuższą grę.

UNO - karty, owszem, ale jakie :) karta zmiany kierunku rządzi :P no i dzięki niej mieliśmy jeden z pierwszych pomysłów na podkręcenie naszego Eurobizu :D Z karcianek lubię jeszcze naszą rodzinną kanastę (grywała Babcia z jej Kuzynką, nauczyły Mamę, Mama mojego Tatę, no i później mnie)

Pokolenia - wersja stara, z dodatkami, wydawnictwa Hobbity. Biały kruk, można je dostać już wyłącznie z drugiego obiegu, ale warto! Bardzo dużo móżdżenia, dość mocno wyeliminowany efekt losowości, który nas dręczył w Monopoly i bardzo wyrównane wyniki, jeśli gracze mają podobny poziom rozkminy.

Czekam na jesień i zimę, bo wtedy znowu rozłożymy stół i będzie odpowiednia atmosferka do gry :) Abstrahując od faktu, że cały czas mamy jedne nieotwarte jeszcze puzzle 5 tysięcy 😱😱 Nawet nie wiemy, na czym je ułożyć i jak potem oprawić :P

brilka, pp2018, Wojcinka lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 września 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem z Wrocławia i wcale nie jest tak źle. Pada, ale tak normalnie.

brilka lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ