Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk wrote:A to nie jest tak, że antybiotyk i tak wybije to, co się dostarcza w probiotyku? Mi ginekolog kazał brać dopiero po zakończeniu leczenia, ale to był probiotyk dopochwowy, może dlatego?
Nie, trzeba dbać o rozdzielność czasową. Doustnie należy się wspomagać probiotykiem już w trakcie leczenie antybiotykiem doustnym. Mikroflora jest odbudowuje po 6 miesiącach, a to podstawa.
Zaleca się też nawet Enterol dodatkowo, bo to drożdże i antybiotyk nie ma na nie wpływu. Brałam, ale bardzo krótko przy ostatnim antybiotyku. Nie miałam biegunek po antybiotyku.
Kasiekkk, Lasia1234 lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
nick nieaktualnyI po gastroskopi. Najgorsze badanie w moim życiu 🫣 ale znaleziono dosłownie NIC. Lekarz mówi że wszystko ok i czasem mogę miewac zgagi bo taka budowa. Helicobakter też nie wychodzi z wyvinkaInne badania z 💩 wyszły ok czyli zostaje test na sibo? To chyba obecnie jedyne wytłumaczenie moich dolegliwości. Co prawda jeszcze będą badane wycinki ale pobraliśmy je przy okazji bo wszystko wygląda ok od strony żołądka.
pp2018, DreamBee, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilinka wrote:Jeztem na antybiotyku cipronexie i juz drugiego dnia mam jakby zjazd psychiczny, czuje się rozbita, nie moge się na niczym skupic jakbym byla na kacu bralam tez flucofast mimo, ze mi nic nie wyszlo w wymazach, a w biocenozie miałam stan pośredni... pisalam do dr czy mam brac coś osłonowego czy flucofast ma też brać mój mąz, ale brak kontaktu
Nie wiem co robić, czy brac te leki dalej (wykupilam juz wszystkie opakowania)
Ja na stan zapalny endo dostałam od razu Probiotyki doustne do antybiotyku i potem jeszcze po kuracji kontynuacja one plus dopochwowe. Nwm czy jakbyś je wzięła to jakoś zaszkodzi bo w najgorszym wypadku bakterie nie przeżyją i "przelecą" przez twój organizn.Lilinka lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie wracam po wizycie, dzisiaj nie mój dzień. Co chwile mi się płakać chce... I chyba było to widać bo Pani dr u której podpisywaliśmy papiery dotyczące aid miała pocieszającą minę. A ja się tak żałośnie czułam i chciałam jak najszybciej stamtąd wyjść. Endometrium 3,5, pęcherzyk 13 . Iui umówione na wtorek . Dostałam bemfole dzisiaj jedna i jedna za 2 dni
Kasiekkk, Elena20 lubią tę wiadomość
30👱🏼♀️ 38🧔
AMH 2,43 ng/ml
08.2023 początek starań 🫶
23.08.2024 IUI ❌️
17.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
27.10.2024 początek stymulacji*
31.10.2024 monitoring
04.11.2024 monitoring
05.11.2024 monitoring
07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
12.2024 transfer 🤞
*100j menopur, 140j puregon, orgalutron -
Kasiekkk wrote:O matko, ale fuszerka! Współczuję 😱 Zęby potrafią paskudnie boleć...
Ząb okazało się być pęknięty pionowo z nieodwracalnym zapaleniem miazgi.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Hejka!
Tulę za biele i niskie bety 🫂
Co do gier to ja mogę polecić Dixit - gra na wyobraźnię ale śmiało jest jak i dla rodziny jak i na imprezę.
Loka Designer trzymam kciuki żeby Endo rosło i pęcherzyk tak samo 🤞
Dreamed daj znać jak tata się trzyma. Trzymam za Was kciuki.
A i dzięki za wiruski tym co dzisiaj je zostawiły, jak zawsze biorę sporą garść ❤️
Mam takie myśli, że się nie udalo. Ciągle, dosłownie ciągle mnie coś kłuje jak nie w boku to podbrzusze jak na @ i jestem podziębiona. Normalnie bym już szukała objawów ale mam dziwne wrażenie, że to może być jakiś stan zapalny po tym hsg bez wymazu.
W ogóle napisałam maila przed wczoraj do kliniki w której miałam iui i się zapytałam czy to u nich standard że nie robią po procedurze żadnego usg ani nawet badania krwi żeby sprawdzić czy była owulacja i czy prog ma dobry poziom. Dali mi w ciemno Famenite 200 dopochwowo i nara. Napisałam, że chciałabym się dowiedzieć jak będzie następne iui wyglądało, bo od tego zależy czy u nich zostanę. Oczywiście dzisiaj zadzwoniła babka z recepcji, że pani doktor mnie zaprasza na wizytę, żeby rozwiać moje wątpliwości. Ogólnie zamiast się ucieszyć to mnie szlag trafił bo ma czas na pogaduchy a nie na usg które trwa 3 minuty? Pójdę i to będzie pierwsze zdanie jakie powiem.
Chyba te nerwy u mnie to zwiastują @ 😅Elena20, Fasolowa_zupa, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Lasia1234 wrote:I po gastroskopi. Najgorsze badanie w moim życiu 🫣 ale znaleziono dosłownie NIC. Lekarz mówi że wszystko ok i czasem mogę miewac zgagi bo taka budowa. Helicobakter też nie wychodzi z wyvinkaInne badania z 💩 wyszły ok czyli zostaje test na sibo? To chyba obecnie jedyne wytłumaczenie moich dolegliwości. Co prawda jeszcze będą badane wycinki ale pobraliśmy je przy okazji bo wszystko wygląda ok od strony żołądka.
Brawo za odwage!! 💪💪💪ja spękałam ostatnio.
To super wieści. Na HP jest kilka badań w tym test oddechowy. On też wyszedł ok?Elena20 lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Slava wrote:Hejka!
Tulę za biele i niskie bety 🫂
Co do gier to ja mogę polecić Dixit - gra na wyobraźnię ale śmiało jest jak i dla rodziny jak i na imprezę.
Loka Designer trzymam kciuki żeby Endo rosło i pęcherzyk tak samo 🤞
Dreamed daj znać jak tata się trzyma. Trzymam za Was kciuki.
A i dzięki za wiruski tym co dzisiaj je zostawiły, jak zawsze biorę sporą garść ❤️
Mam takie myśli, że się nie udalo. Ciągle, dosłownie ciągle mnie coś kłuje jak nie w boku to podbrzusze jak na @ i jestem podziębiona. Normalnie bym już szukała objawów ale mam dziwne wrażenie, że to może być jakiś stan zapalny po tym hsg bez wymazu.
W ogóle napisałam maila przed wczoraj do kliniki w której miałam iui i się zapytałam czy to u nich standard że nie robią po procedurze żadnego usg ani nawet badania krwi żeby sprawdzić czy była owulacja i czy prog ma dobry poziom. Dali mi w ciemno Famenite 200 dopochwowo i nara. Napisałam, że chciałabym się dowiedzieć jak będzie następne iui wyglądało, bo od tego zależy czy u nich zostanę. Oczywiście dzisiaj zadzwoniła babka z recepcji, że pani doktor mnie zaprasza na wizytę, żeby rozwiać moje wątpliwości. Ogólnie zamiast się ucieszyć to mnie szlag trafił bo ma czas na pogaduchy a nie na usg które trwa 3 minuty? Pójdę i to będzie pierwsze zdanie jakie powiem.
Chyba te nerwy u mnie to zwiastują @ 😅
I słusznie napisałaś. Do wyciągania pieniędzy to tak, ale do rzetelnej pracy, to już nie bardzo.Kasiekkk, Elena20, Slava, DreamBee lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
nick nieaktualnypp2018 wrote:Brawo za odwage!! 💪💪💪ja spękałam ostatnio.
To super wieści. Na HP jest kilka badań w tym test oddechowy. On też wyszedł ok?
Na HP jest test oddechowy ale gastroskopia go wykluczyła dostałam wycinek z takim testem wybarwiajacym się na odchodne. Nwm może to będzie to sibo ostatnio to bardzo popularne. Zapisze się w nowym cyklu jakby się nie udało. -
@Slava Ja do IUI podchodziłam w 2016 2 razy i z tego co pamiętam to miałam monitoring przed procedurą, dostalam zastrzyk z ovitrelle ale po procedurze już nie miałam robionego usg żeby sprawdzić czy na pewno była owu.
Widzę że fajny temat o planszowkach wjechał my uwielbiamy wsiąść do pociągu i nawet dostaliśmy 2 rozszerzenia do tej gry w prezencie ślubnym od przyjaciół poza Europą mamy Wielka Brytanie i Pensylwanie - mega polecam te rozszerzenia bo każde ma trochę inne zasady w ogóle w ticket to ride (wsiąść do pociągu) można grać przez aplikację online na telefonie i za niewielką opłata jest dostęp to wszystkich możliwych rozszerzeń uratowało mi to życie jak trafiłam do izolatki covidowej na tydzień w czasie pandemii 😂
Dixit jest super ale nie dla 2 osób niestety
Z mało popularnych gier dla 2+ polecam cities skylines
Elena20, Deyansu, Slava lubią tę wiadomość
-
Zazdro dziewczyny, że macie czas na planszowki. Ja jak byłam młodsza często grałam z rodzeństwem. Ale teraz totalnie nie mamy czasu na takie rzeczy. Jak uda mi się poczytać pół godziny wieczorem to jest super relaks 😅 mam wrażenie, że odkąd mamy dwójkę, to nurt życia jest tak silny, że nie idzie się zatrzymać 🫣
Maż dziś wrócił z pracy z rewelacja, że jego najlepszy kumpel będzie miał drugie dziecko. Moje dwie najbliższe koleżanki też w ciąży. I oczywiście się cieszę, ale dziś już poczułam lekkie ukłucie zazdrości 😅🫣 -
nick nieaktualnyGusia_ wrote:Zazdro dziewczyny, że macie czas na planszowki. Ja jak byłam młodsza często grałam z rodzeństwem. Ale teraz totalnie nie mamy czasu na takie rzeczy. Jak uda mi się poczytać pół godziny wieczorem to jest super relaks 😅 mam wrażenie, że odkąd mamy dwójkę, to nurt życia jest tak silny, że nie idzie się zatrzymać 🫣
Maż dziś wrócił z pracy z rewelacja, że jego najlepszy kumpel będzie miał drugie dziecko. Moje dwie najbliższe koleżanki też w ciąży. I oczywiście się cieszę, ale dziś już poczułam lekkie ukłucie zazdrości 😅🫣
Ach mam to samo, życie z dwójką jest intensywne 😅 i też już u mnie pojawia się zazdrość, mimo że to dopiero 2 cykl starań... -
U mnie nie wiem jak z testowaniem w niedzielę bo dziś na papierze miałam śluz z nitkami krwi 🤷♀️
Nowość u mnie.
Ale brzuch nie boli i póki co się nie rozkręca @ także jeszcze czekam.
Tak czy siak niech już @ się zacznie i w poniedziałek będę dzwoniła umawiać się na laparoskopie diagnostyczną.
Któraś z was miała? Wyszło wam coś?
Dziś przyszedł mi też nowy inozytol który polecała Dominika z hormonalna przestrzeń i jestem zachwycona bo nie ma smaku! Do tej pory piłam Fertistim ale moja nowa Pani doktor mowila żeby tych mieszanek nie pić tylko wszystko oddzielnie. Na myśl o smaku Fertistim już mam 🤢.
Mówię o NEEDED Inositol Powder D-Chiro-Inozytol
Miłego wieczorku, mam nadzieję że macie już weekend ☺️ Ja nadaje z wanny z pianą 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 19:02
Nava, ZxZmania, Kasiekkk, Elena20, Deyansu, Lauraa, DreamBee, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Nie straszcie dziewczyny bo jeszcze zmienię zdanie co do posiadania drugiego dziecka 😂
Nie no żarcik, jestem świadoma że zaburzymy sobie totalnie nasze obecnie idealne spokojne życie z jedną łatwą w obsłudze bąbelką ale czego się nie robi dla przyszłej wizji pełniejszej rodziny 🤷♀️Elena20, Kasiekkk, DreamBee, pp2018 lubią tę wiadomość
-
@pp2018 podesłałam listę badań
dostałam dziś też wyniki swojej drugiej tury badań. U mnie trombofilia więc wjedzie heparyna pewnie po pozytywnym teście 🫣Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
Valie05 wrote:@pp2018 podesłałam listę badań
dostałam dziś też wyniki swojej drugiej tury badań. U mnie trombofilia więc wjedzie heparyna pewnie po pozytywnym teście 🫣
Tak a od owulacji acard 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 19:35
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Ja dziś mam straszny kryzys psychiczny po wizycie u ginekolog. Jakoś tak chyba dopiero do mnie dotarło, że może być ciężej niż się spodziewałam skoro do teraz metoda "nie przejmuj się i nie myśl o tym to zaciążysz" nie działała.
Dziś mam 17dc. Byłam na monitoringu cyklu i nie dostałam żadnej konkretnej informacji przez co czuje się rozbita bo dalej nie wiem co się dzieje u mnie w środku. Na początku lekarka znalazła płyn za macicą i stwierdziła, że widać, że owulacja była, a chwilkę potem namierzyła pęcherzyk owulacyjny na lewym jajniku i już nie była mi w stanie powiedzieć nic konkretnego...bo dla niej to wyglądało jakby była i jednocześnie miała być 🤷♀️ Stwierdziła, że najpewniej pęcherzyk właśnie w tym momencie pęka, ale nie brzmiało to wiarygodnie i jakby w to wierzyła.
A testy owulacyjne jak były super blade i ledwo widoczne od 7dc tak są nadal. Nic nie rozumiem 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 19:47
Elena20 lubi tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
nick nieaktualnyCavarathiel wrote:Ja dziś mam straszny kryzys psychiczny po wizycie u ginekolog. Jakoś tak chyba dopiero do mnie dotarło, że może być ciężej niż się spodziewałam skoro do teraz metoda "nie przejmuj się i nie myśl o tym to zaciążysz" nie działała.
Dziś mam 17dc. Byłam na monitoringu cyklu i nie dostałam żadnej konkretnej informacji przez co czuje się rozbita bo dalej nie wiem co się dzieje u mnie w środku. Na początku lekarka znalazła płyn za macicą i stwierdziła, że widać, że owulacja była, a chwilkę potem namierzyła pęcherzyk owulacyjny na lewym jajniku i już nie była mi w stanie powiedzieć nic konkretnego...bo dla niej to wyglądało jakby była i jednocześnie miała być 🤷♀️ Stwierdziła, że najpewniej pęcherzyk właśnie w tym momencie pęka, ale nie brzmiało to wiarygodnie i jakby w to wierzyła.
A testy owulacyjne jak były super blade i ledwo widoczne od 7dc tak są nadal. Nic nie rozumiem 🙄
Na pocieszenie, ja w cyklu ciążowym z synem nie wyłapałam piku na teście, a ginekolog w 11dc twierdził, że będzie cykl bezowulacyjny owulka była w 13dc 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 20:18
Elena20, kałamarnica 11, DreamBee, pp2018 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWojcinka wrote:Nie straszcie dziewczyny bo jeszcze zmienię zdanie co do posiadania drugiego dziecka 😂
Nie no żarcik, jestem świadoma że zaburzymy sobie totalnie nasze obecnie idealne spokojne życie z jedną łatwą w obsłudze bąbelką ale czego się nie robi dla przyszłej wizji pełniejszej rodziny 🤷♀️Elena20 lubi tę wiadomość