Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk wrote:To jest szalone, ale w pozytywnym sensie 😅 Oczywiście jak już człowiek przyzwyczai się do zmian.
Znowu się rozmarzyłam nad urządzaniem pokoiku i szykowaniem wyprawki ahh ❤️
Z tą różnicą, że teraz miałabym większą przyjemność, bo za pierwszym razem była radość, ale jednocześnie obawy jak to będzie.
Dzisiaj jestem bardziej świadoma i spokojniejsza.
Nawet brakuje mi szaleństwa w życiu 😅
Kasiekkk, Wojcinka, Revolutionary lubią tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
12.12. kolejna wizyta 🩺
14.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Kasiekkk wrote:Spokojnie, płyn właśnie świadczy o tym, że owu przed chwilą była, a pęcherzyk potrzebuje do 36h, żeby przekształcić się w ciałko żółte, oczywiście on się przez ten czas zmienia, kurczy się, płyn i krew wydobywające się z pęcherzyka trochę zmieniają obraz, ale pewnie nie na każdym sprzęcie będzie to dobrze widoczne. A jakie testy owu robiłaś? I czy w ostatnich dniach robiłaś je częściej, niż raz na dobę? I porada ode mnie: jeśli nie wyszedł Ci żaden test owu pozytywny, to sprawdziłabym, ile trwał najdłuższy cykl w ciągu ostatniego pół roku, odjęła od tego długość fazy lutealnej u Ciebie i do tego dnia robiłabym testy. Ja w tym cyklu myślałam, że owu była 15 dnia - wszystko na to wskazywało, a test pozytywny wyszedł mi 19dc i owu faktycznie była dopiero 20dc.
Na pocieszenie, ja w cyklu ciążowym z synem nie wyłapałam piku na teście, a ginekolog w 11dc twierdził, że będzie cykl bezowulacyjny owulka była w 13dc 😅
Testy z Domowego Laboratorium. Właśnie nie do końca wiem ile u mnie trwa faza lutealna, bo dopiero pierwszy raz próbowałam to sprawdzić testami, dlatego też zaczęłam je robić już od 7dc 😅
Ostatnio nie robiłam ich częściej niż raz na dobę, jakoś wydawało mi się, że totalnie nei ma sensu bo wdawało mi się, że w jedną dobę z praktycznie niewidocznej kreski nie zrobi się nagle mocna31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
Lasia1234 podziwiam za garstroskopie, ja bym potrzebowała się wybrać na endoskopie (kilkumiesięczne młodości) ale nie umiem tam dojść przerażają mnie te badania.
Widziałam, że pisałyście wcześniej o planszówkach, polecam mocno: Everdell, jest piękna! I ma świetną fabułę, lubię też bardzo Parki 😄 my to jesteśmy fanami planszówek - mamy około 60 w domu 🥹♥️Deyansu, Wojcinka, Lasia1234, pp2018, Revolutionary lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
W ogóle, miałam wczoraj rano pik - wczorajsze serduszkowanie wleciało, a dzisiaj mi się tak na maxa nie chce (owulacja powinna być dzisiaj?) też tak macie? Mi momentalnie po piku zabiera mi chęć na cokolwiek. I teraz pytanie, czy działać jeśli wiem, że mam owulke tego samego dnia, czy posłuchać swojego ciała? 🥲😄
Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Ja chyba jednak wczoraj miałam pik ❤️❤️
Te z domowego laboratorium nie są dla mnie, wychodzą jasne i wszystkie na jedno kopyto.
Na facelle ładnie widać jak LH wzrasta.
Jutro jeszcze powtórzę test. Wczoraj serduszkowałam i jutro jeszcze spróbujemy 😉
Chochlik12 ja bym spróbowała. Ale ja po prostu po tych próbach nie wiem już co pomaga, a co nie. Bez kitu.
Chochlik12, DreamBee lubią tę wiadomość
👱♀️35🧑40
23.10. 9dpo ⏸️
12.12. kolejna wizyta 🩺
-
Elena20 wrote:Ja chyba jednak wczoraj miałam pik ❤️❤️
Te z domowego laboratorium nie są dla mnie, wychodzą jasne i wszystkie na jedno kopyto.
Jutro jeszcze powtórzę test. Wczoraj serduszkowałam i jutro jeszcze spróbujemy 😉
Chochlik12 ja bym spróbowała. Ale ja po prostu po tych próbach nie wiem już co pomaga, a co nie. Bez kitu.
Jesteśmy owulacyjnymi siostrami! W poprzednim cyklu moja owulacyjna zaszła w ciążę, także uważaj 😂
Edit: a wczoraj miałaś 13 dc? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 22:27
Elena20 lubi tę wiadomość
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Chochlik12 wrote:Jesteśmy owulacyjnymi siostrami! W poprzednim cyklu moja owulacyjna zaszła w ciążę 😂 także uważaj
Elena20, Chochlik12, Paula6432, Fasolowa_zupa, Belia, Deyansu, Lauraa, DreamBee, pp2018 lubią tę wiadomość
🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
Elena, mi to nie wygląda jakbyś złapała pik. 🤔Mi facelle też się wybarwiają raz mocniej raz mniej przed owulacją ale pik jest zawsze solidną krechą, ciemniejszą niż kreska kontrolna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 22:32
Elena20, Monk@ lubią tę wiadomość
🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
Brilka ja jestem z tych co piją dużo wody, więc te kreski nie będą mocne, bo biegam na siusiu co chwilę 😅 Wracam z pracy po 18, wcześniej nie mam jak testu zrobić - w pracy tak nie za bardzo 😊
Poza tymi testami, mam regularne cykle ok. 28dni, wczoraj rano miałam skok temperatury, mam rozciągliwy śluz i ochotę na serduszkowanie 👩❤️💋👨 A czy cykl był owulacyjny to mi badanie proga 7dpo potwierdzi.
Jeśli faktycznie się uda, to uwierzę w klątwę prowadzącej 😅 Na razie sceptycznie do tego podchodzę 😉
Chochlik12 obyśmy ciążowymi siostrami zostały💪🥰 Byłoby super!! Trzymam kciuki 🤞
Chochlik12, DreamBee, Revolutionary lubią tę wiadomość
👱♀️35🧑40
23.10. 9dpo ⏸️
12.12. kolejna wizyta 🩺
-
Elena20 biorę to! 😍 to możesz przepisać mnie na testowanie, wtedy co Ty 😄 będzie raźniej!
Elena20, DreamBee, pp2018 lubią tę wiadomość
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Chochlik12 wrote:Elena20 biorę to! 😍 to możesz przepisać mnie na testowanie, wtedy co Ty 😄 będzie raźniej!
Oki, już przepisuję 🤞🤞❤️ Nie ma to jak owulacja w piątek 13, oby to był dla nas szczęśliwy dzień 🍀🍀🍀Chochlik12 lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
23.10. 9dpo ⏸️
12.12. kolejna wizyta 🩺
-
Elena20 wrote:Znowu się rozmarzyłam nad urządzaniem pokoiku i szykowaniem wyprawki ahh ❤️
Z tą różnicą, że teraz miałabym większą przyjemność, bo za pierwszym razem była radość, ale jednocześnie obawy jak to będzie.
Dzisiaj jestem bardziej świadoma i spokojniejsza.
Nawet brakuje mi szaleństwa w życiu 😅
Teraz wiadomo że strach też będzie i nadal na pewno będę miała na początku dystans ale myślę że ostatecznie bardziej będzie do mnie docierało że rośnie we mnie mały człowiek i będę miała większą radość z kompletowanie wyprawki itd a no i mniejszy stres przy kompletowaniu wyprawki bo już wiem co potrzebuje a co się kompeltnie nie sprawdziłoconte, DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Elena20 wrote:Ja chyba jednak wczoraj miałam pik ❤️❤️
Powodzenia 🤞
też lubię te testy 😊
U mnie pik zawsze jest konkretny na tych testach, na innych różnie bywało 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 07:46
Elena20 lubi tę wiadomość
🔸starania od 07.2024 -
Wojcinka potwierdzam, drugą ciążą jest spokojniejsza (jeśli nic się nie dzieje) i można się w końcu cieszyć wieloma rzeczami na całego. Przynajmniej tak było u mnie i tego też Ci życzę
Elena dla mnie też te testy nie wyglądają jak pik, ale to co napisałaś faktycznie na niego wskazuje! Ja złapałam pik w czwartek wieczorem i w piątek koło 10.00. Więc spodziewam się owulacji w ten weekend i tak planowałam wieczory spędzać pod kocem z mężem, mój organizm jeszcze nie się nie przestwil na jesienną pogodę 🤣DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
melduję 🐒 i rozpoczęcie 12 cyklu starań 😔
Trochę załamke chwyciłam 😔Elena20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rudka wrote:Cześć dziewczyny zniknęłam z tąd na chwilę bo pojawiła się 🩸 😢 no cóż nie tym razem. Nie mam na nic ochoty a na dodatek kluce się ze starym…
O niee 😢 to niech to będzie cykl początku ciąży 🤞
Elena20, Rudka lubią tę wiadomość
🔸starania od 07.2024 -
Dzień dobry Kochane ☕
Wczoraj kolejny cały dzień poza domem...
Tata dzielnie się trzyma w tym szpitalu. Lekarze nadal nic konkretnego nie mówią. Przebadali go pod kątem kardiologicznym i stwierdzili, że nie ma żadnych przeciwskazań do narkozy i co za tym idzie klasycznej operacji... ale decyzji jeszcze nie podjęli...
W nocy resztkami sił poprawiliśmy 🔥 Cały dzień czułam bóle owulacyjne, także dołączam do grona babeczek z owulacją 13-tego w piątek 😅
Dziś mam wizytę u fryzjera, potem znów po Mamę i lecimy do Taty 🥺
Miłego dnia, mimo beznadziejnej pogody za oknem ❤
Chochlik12, pp2018, Elena20, Fasolowa_zupa, conte, Deyansu, Slava lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023