Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
ellevv wrote:Kiedy bada się proga po owulacji?
ellevv lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
pp2018 wrote:Jakie witaminy b6 i b12 suplementujecie?
A b6 mam cytrynian magnezu z potasem i b6 z Alinesspp2018 lubi tę wiadomość
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
U mnie dziś w końcu dobre wiadomości po wizycie, pęcherzyk 25mm, endometrium 8mm ❤️
Nie wiem jak to się stało, ale mam 5dc i od wczoraj płodny śluz, na usg, w środku tez bylo widać śluz 🥺Pani doktor kazała działać dziś, jutro, po jutrze i w środę na monitoring, sprawdzić czy pękł.
Jeśli teraz się nie uda to stymulacja i po 3 nieudanych, robimy drożność.
Więc będę testować jeszcze we wrześniu 🤞Cavarathiel, Fasolowa_zupa, ellevv, Siasi, Kasiekkk, brilka, Suzie, Lasia1234, DreamBee, Wojcinka, Deyansu, pp2018 lubią tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
nick nieaktualnyMajlen wrote:U mnie dziś w końcu dobre wiadomości po wizycie, pęcherzyk 25mm, endometrium 8mm ❤️
Nie wiem jak to się stało, ale mam 5dc i od wczoraj płodny śluz, na usg, w środku tez bylo widać śluz 🥺Pani doktor kazała działać dziś, jutro, po jutrze i w środę na monitoring, sprawdzić czy pękł.
Jeśli teraz się nie uda to stymulacja i po 3 nieudanych, robimy drożność.
Więc będę testować jeszcze we wrześniu 🤞Majlen lubi tę wiadomość
-
pp2018 wrote:A to fajnie. Przynajmniej będzie odskocznia. Udanego czasu!
My też dziś do znajomych na urodziny koleżanki, impreza w stylu studenckim czyli wódka i ogórki 😂 musimy się najeść przed imprezą w takim razie
Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym kwasem foliowym... ja już sama nie wiem. Byłam u ginekolog ze znanej kliniki zajmującej się wspomaganiem rozrodu i powiedziała mi, że przy heterozygocie to ja mam jeden gen zmutowany, a drugi działa ok, więc jak będę przyjmować preparat z dwiema formami kwasu foliowego, to też będzie ok. Ale... w ogóle wyśmiała mutacje Pai-1 i acard nawet po stracie oraz mój kir AA.
Mój mąż po wizycie stwierdził, że czuć było, że lekarka nastawiona jest tylko na in vitro, a nie na leczenie przyczyn niepłodności i wspomaganie w utrzymaniu i donoszeniu ciąży. Może mają inne podejście do kobiet, które u nich mają wspomaganie rozrodu, bo in vitro nie nazwę leczeniem niepłodności.
Dobrze, że chociaż zrobiliśmy badanie nasienia i 3 posiewy z nasienia. Może to też coś powie o stanie zdrowia mojego męża, on na badanie krwi nie daje się namówić od 2 lat bodajże 😢
Z mojego doświadczenia (przerobiłam 4 gin podczas starań) większość z nich nie wierzy w immunologię, również Ci pracujący w klinikach niepłodności. Mówią, że immunologia nie ma podstaw w badaniach i tyle.
W wątkach IVF, UIU dziewczyny wymieniają się informacjami na temat lekarzy, czy akceptują oni zalecenia immunologiczne nawet w kontekście transferów invitro. Ja też szukałam w swoim przypadku takowego lekarza.
Jeśli zależy Ci na holistycznym spojrzeniu to słyszałam dobre opinie o dr Katarzynie Jankowskiej (przyjmuje w Bielańskim w Waw na NFZ i Instytucie Rodziny) i dr Natalii Suszkiewicz (Instytut Rodziny). Obie są naprotechnologami i immunologami.
Co do kwasu foliowego, z tego co kojarzę niedawno Polskie Towarzystwo Ginekologiczne zmieniło zalecania dla kobiet w ciąży polecając tylko i wyłącznie kwas foliowy w formie metylowanej.Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
nick nieaktualnyValie05 wrote:Z mojego doświadczenia (przerobiłam 4 gin podczas starań) większość z nich nie wierzy w immunologię, również Ci pracujący w klinikach niepłodności. Mówią, że immunologia nie ma podstaw w badaniach i tyle.
W wątkach IVF, UIU dziewczyny wymieniają się informacjami na temat lekarzy, czy akceptują oni zalecenia immunologiczne nawet w kontekście transferów invitro. Ja też szukałam w swoim przypadku takowego lekarza.
Jeśli zależy Ci na holistycznym spojrzeniu to słyszałam dobre opinie o dr Katarzynie Jankowskiej (przyjmuje w Bielańskim w Waw na NFZ i Instytucie Rodziny) i dr Natalii Suszkiewicz (Instytut Rodziny). Obie są naprotechnologami i immunologami.
Co do kwasu foliowego, z tego co kojarzę niedawno Polskie Towarzystwo Ginekologiczne zmieniło zalecania dla kobiet w ciąży polecając tylko i wyłącznie kwas foliowy w formie metylowanej.
W zaleceniach jest informacja o 400 ug FA +400 ug 5-MTHF/dobę w okresie starań i 400-800 ug aktywnych folianów w początkowej ciąży. -
Kasiekkk wrote:No taki pęcherzyk to już gotowy do pęknięcia ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 22:20
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
nick nieaktualnyMajlen wrote:No taki z nienacka, ogólnie to miałam poprzedni cykl spóźniający się już ponad 40 dni, dostałam luteinę pod język, w 3 dniu po odstawieniu przyszedł okres i nagle 5dc i pęcherzyk już taki duży, nie wiem jak to wytłumaczyć, ale działamy ❤️
-
Kasiekkk wrote:Może ten pęcherzyk dojrzał w poprzednim cyklu?
Nie wiem, ale gdzieś czytałam, że dni płodne mogą się nawet zdarzyć podczas okresu , no i mam teraz przykładKasiekkk lubi tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Monka95 wrote:Heeej dziewczyny, tuleee za wszystkie biele i @ 🫂🫂🫂Witam się i jednoczenie uciekam - intensywny weekend, duuuzo rzeczy do zrobienia zaplanowane a może i dobrze … Wczoraj robiłam powtórkę bety, wynik 94 - wg kalkulatora okej ale przyrost nie powala. Progesteron natomiast 9,2 ng/ml, jak to wczoraj zobaczyłam to się załamałam, od razu umówiłam na dziś wizytę. Dostałam duphaston do stosowania 2x1. Sama wizyta była okropna - potrzebowałam minimalnego zrozumienia, jakiegoś uspokojenia a na wejściu usłyszałam „Po co Pani do mnie przyszła a nie do swojego lekarza prowadzącego” 😳😐
Trzymajcie się, buziaki 😘 😘😘
Bardzo dobrze że szybko zareagowałaś😘 nie przejmuj się lekarzem, najważniejsze że dostałaś progesteron.Elena20, Monka95, Deyansu lubią tę wiadomość
💃 33l
🕺35l
Starania od maja 2024
Problemy z owulacją
Stymulacja lametta 1x od 3 do 7 dnia cyklu + overtille (druga stymulacja okazała się szczęśliwa 🍀)
1 wizyta: 4+5 - pęcherzyk
2 wizyta: 5+2 (ze względu na plamienia) ciałko żólte i zarodek 2mm💪
3 wizyta: 27.09 0.62cm i ❤️
6+5, USG 6+3
4 wizyta: 03.10 1.22cm, 130ud/min
7+4 USG 7+3
5 wizyta: 15.10
-
Missi wrote:Ciężko kochana powiedzieć.
Na ogół jaśniejące kreski to nic dobrego ale może u Ciebie to była kwestia tego że więcej wypiłaś wody? Albo testy innej firmy o innej czułości?
Bez bety niestety prawdy się nie dowiesz.
U mnie przy biochemie pierwszy test była mocna kreska a potem już co raz słabsze i beta z krwi też spadała.
A znowu w tym cyklu testy zrobiły mnie ch... jak szalone i raz wychodziły a raz nie
Jeśli nie masz możliwości zrobienia bety to pozostało ci tylko czekać do momentu aż będziesz miała taką możliwość. Albo po prostu zrób jutro rano test I zobaczyszCavarathiel, 3erin, Karla24, Belia, Lauraa, DreamBee, pp2018, Kasiekkk, KarolinaJ0702, Elena20, kałamarnica 11, Suzie, Wojcinka, Lasia1234, Klaudek11, Kłębuszek, Monka95, Mervee, Deyansu, conte, Galaxis, Pacynka, Siasi lubią tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
_Pistacjowa_ wrote:Skoro zaczęłam temat, to daje aktualizacje. Dzisiejszy test rozwiał wątpliwości. Jest piękna, różowa, tłusta druga krecha, kolosalna różnica w porównaniu z wcześniejszymi. Bardzo dziękuje za wczorajsze wsparcie psychiczne 🥹 dalej nie wierze w to co się właśnie dzieje
_Pistacjowa_ lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
_Pistacjowa_ wrote:Skoro zaczęłam temat, to daje aktualizacje. Dzisiejszy test rozwiał wątpliwości. Jest piękna, różowa, tłusta druga krecha, kolosalna różnica w porównaniu z wcześniejszymi. Bardzo dziękuje za wczorajsze wsparcie psychiczne 🥹 dalej nie wierze w to co się właśnie dzieje
Gratulacje ♥️ wiedziałam, że tak będzie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 09:08
_Pistacjowa_, Elena20 lubią tę wiadomość
🔸starania od 07.2024 -
Dzień dobry dziewczyny, ja właśnie wstałam po mega niespokojnej nocy bo mój region dostał po tyłku powodzią błyskawiczną a my na wyjeździe. Zaraz będę dzwonić i się informować czy wszystko oki.
@Majlen trzymam kciuki. Super że się udało wychwycić moment. ☺️
@_Pistacjowa_ gratuluję kochana, niech zdrowo rośnie.
U mnie sytuacja: ciągłe oczekiwanie na @. Chociaż wczoraj miałam jednorazowe plamienie pomieszane ze śluzem. Dokładnie takie same jak przy plamieniu implantacyjnym w zeszłym cyklu. Czy to możliwe że źle wykalkulowałam owulację? 🫣 nie mam tu ani termometru, ani testu więc sytuację skontroluję po przyjeździe. W każdym razie obudziła się we mnie nowa nadzieja.
Póki co zapowiada się słońce i piękny dzień więc po śniadaniu biorę 🐶 i na spacer do lasu.Majlen, Elena20, Kłębuszek, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Karla24 wrote:Gratulacje ♥️ wiedziałam, że tak będzie:)
Belia, pp2018, Karla24, KarolinaJ0702, Elena20, Siasi lubią tę wiadomość
2cs
-
Belia wrote:Dzień dobry dziewczyny, ja właśnie wstałam po mega niespokojnej nocy bo mój region dostał po tyłku powodzią błyskawiczną a my na wyjeździe. Zaraz będę dzwonić i się informować czy wszystko oki.
@Majlen trzymam kciuki. Super że się udało wychwycić moment. ☺️
@_Pistacjowa_ gratuluję kochana, niech zdrowo rośnie.
U mnie sytuacja: ciągłe oczekiwanie na @. Chociaż wczoraj miałam jednorazowe plamienie pomieszane ze śluzem. Dokładnie takie same jak przy plamieniu implantacyjnym w zeszłym cyklu. Czy to możliwe że źle wykalkulowałam owulację? 🫣 nie mam tu ani termometru, ani testu więc sytuację skontroluję po przyjeździe. W każdym razie obudziła się we mnie nowa nadzieja.
Póki co zapowiada się słońce i piękny dzień więc po śniadaniu biorę 🐶 i na spacer do lasu.Belia lubi tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
@Majlen extra, dzialajcie i niech peka. No duży ten pęcherzyk!!
@Pistacjowa, jeeeessst! Nie ma to jak porzadny poranny test!!
@Valie, a no własnie. Ta lekarka z kliniki powiedziala, ze wystarczy pojsc do immunologa i zawsze cos komus znajdzie... Zapisalam sie, jestem 400. na liście rezerwowej do nich na wizytę prywatną.
Ja poczytałam o tym Accofilu i wizja mdlenia, bólu i soru mnie nie zachęca.
@Annsze, przytulam
@Belia, mam nadzieję, że wszystko w waszej okolicy będzie ok. Udanego spacerowania. U nas pogoda średnia, ale najważniejsze, że tydzień zapowiada się piękny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 09:41
_Pistacjowa_, Belia, Elena20, Majlen lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
_Pistacjowa_ wrote:Dziękuje! ❤️ a to dopiero 11 dpo, mam nadzieje że kropek się już na stałe zadomowił. Trzymam kciuki za każdą z Was z osobna, jeszcze pół miesiąca przed nami - życzę wysypu II kresek!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 10:05
Elena20, _Pistacjowa_, Deyansu lubią tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
KarolinaJ0702 wrote:Hej, ja też dzisiaj 11dpo😊 ale nie testuję jeszcze, nie chcę mieć myśli " a może za wcześnie" teoretycznie się nie staraliśmy ale w okolicy owulacji były❤️😅 wybaczcie ze się nie wypowiadam na forum, czytam wasze wpisy, jakoś tak bokę się że się wkręcę bardzo a potem bedzie mi smutno😔po łyżeczkowaniu w lutym mieliśmy czekać 3 miesiące do następnych starań ale chciałam zmienić pracę i podejść bardziej na spokojnie ( ale wiecie jak to jest) niby nie chciałam tyle o tym myśleć ale w głębi serca zawsze wyczekuję że a może mam kolejny objaw🫣
No i nie wiem jak to opisać ale czułam od siebie takie ciepło a było mi zimno, temp pod pachą tez 36,9 - 37,0. Coś jak podczas grypy
Trzymam kciuki za twoje testowanie w najbliższych dniach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 10:15
KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
2cs