Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Kiedy bada się proga po owulacji?
    7 lub 8 dpo :)

ellevv lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Jakie witaminy b6 i b12 suplementujecie?
    B12 mam z Ostrovitu
    A b6 mam cytrynian magnezu z potasem i b6 z Aliness

pp2018 lubi tę wiadomość

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś w końcu dobre wiadomości po wizycie, pęcherzyk 25mm, endometrium 8mm ❤️
    Nie wiem jak to się stało, ale mam 5dc i od wczoraj płodny śluz, na usg, w środku tez bylo widać śluz 🥺Pani doktor kazała działać dziś, jutro, po jutrze i w środę na monitoring, sprawdzić czy pękł.
    Jeśli teraz się nie uda to stymulacja i po 3 nieudanych, robimy drożność.
    Więc będę testować jeszcze we wrześniu 🤞

Cavarathiel, Fasolowa_zupa, ellevv, Siasi, Kasiekkk, brilka, Suzie, Lasia1234, DreamBee, Wojcinka, Deyansu, pp2018 lubią tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    U mnie dziś w końcu dobre wiadomości po wizycie, pęcherzyk 25mm, endometrium 8mm ❤️
    Nie wiem jak to się stało, ale mam 5dc i od wczoraj płodny śluz, na usg, w środku tez bylo widać śluz 🥺Pani doktor kazała działać dziś, jutro, po jutrze i w środę na monitoring, sprawdzić czy pękł.
    Jeśli teraz się nie uda to stymulacja i po 3 nieudanych, robimy drożność.
    Więc będę testować jeszcze we wrześniu 🤞
    No taki pęcherzyk to już gotowy do pęknięcia ❤️

Majlen lubi tę wiadomość

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 14 września, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    A to fajnie. Przynajmniej będzie odskocznia. Udanego czasu!
    My też dziś do znajomych na urodziny koleżanki, impreza w stylu studenckim czyli wódka i ogórki 😂 musimy się najeść przed imprezą w takim razie :)

Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym kwasem foliowym... ja już sama nie wiem. Byłam u ginekolog ze znanej kliniki zajmującej się wspomaganiem rozrodu i powiedziała mi, że przy heterozygocie to ja mam jeden gen zmutowany, a drugi działa ok, więc jak będę przyjmować preparat z dwiema formami kwasu foliowego, to też będzie ok. Ale... w ogóle wyśmiała mutacje Pai-1 i acard nawet po stracie oraz mój kir AA.
    Mój mąż po wizycie stwierdził, że czuć było, że lekarka nastawiona jest tylko na in vitro, a nie na leczenie przyczyn niepłodności i wspomaganie w utrzymaniu i donoszeniu ciąży. Może mają inne podejście do kobiet, które u nich mają wspomaganie rozrodu, bo in vitro nie nazwę leczeniem niepłodności.

Dobrze, że chociaż zrobiliśmy badanie nasienia i 3 posiewy z nasienia. Może to też coś powie o stanie zdrowia mojego męża, on na badanie krwi nie daje się namówić od 2 lat bodajże 😢

Z mojego doświadczenia (przerobiłam 4 gin podczas starań) większość z nich nie wierzy w immunologię, również Ci pracujący w klinikach niepłodności. Mówią, że immunologia nie ma podstaw w badaniach i tyle.
    W wątkach IVF, UIU dziewczyny wymieniają się informacjami na temat lekarzy, czy akceptują oni zalecenia immunologiczne nawet w kontekście transferów invitro. Ja też szukałam w swoim przypadku takowego lekarza.
    Jeśli zależy Ci na holistycznym spojrzeniu to słyszałam dobre opinie o dr Katarzynie Jankowskiej (przyjmuje w Bielańskim w Waw na NFZ i Instytucie Rodziny) i dr Natalii Suszkiewicz (Instytut Rodziny). Obie są naprotechnologami i immunologami.

Co do kwasu foliowego, z tego co kojarzę niedawno Polskie Towarzystwo Ginekologiczne zmieniło zalecania dla kobiet w ciąży polecając tylko i wyłącznie kwas foliowy w formie metylowanej.

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Z mojego doświadczenia (przerobiłam 4 gin podczas starań) większość z nich nie wierzy w immunologię, również Ci pracujący w klinikach niepłodności. Mówią, że immunologia nie ma podstaw w badaniach i tyle.
    W wątkach IVF, UIU dziewczyny wymieniają się informacjami na temat lekarzy, czy akceptują oni zalecenia immunologiczne nawet w kontekście transferów invitro. Ja też szukałam w swoim przypadku takowego lekarza.
    Jeśli zależy Ci na holistycznym spojrzeniu to słyszałam dobre opinie o dr Katarzynie Jankowskiej (przyjmuje w Bielańskim w Waw na NFZ i Instytucie Rodziny) i dr Natalii Suszkiewicz (Instytut Rodziny). Obie są naprotechnologami i immunologami.

Co do kwasu foliowego, z tego co kojarzę niedawno Polskie Towarzystwo Ginekologiczne zmieniło zalecania dla kobiet w ciąży polecając tylko i wyłącznie kwas foliowy w formie metylowanej.

W zaleceniach jest informacja o 400 ug FA +400 ug 5-MTHF/dobę w okresie starań i 400-800 ug aktywnych folianów w początkowej ciąży.

• Majlen Autorytet

Wysłany: 14 września, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    No taki pęcherzyk to już gotowy do pęknięcia ❤️
    No taki z nienacka, ogólnie to miałam poprzedni cykl spóźniający się już ponad 40 dni, dostałam luteinę pod język, w 3 dniu po odstawieniu przyszedł okres i nagle 5dc i pęcherzyk już taki duży, nie wiem jak to wytłumaczyć, ale działamy ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 22:20

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No taki z nienacka, ogólnie to miałam poprzedni cykl spóźniający się już ponad 40 dni, dostałam luteinę pod język, w 3 dniu po odstawieniu przyszedł okres i nagle 5dc i pęcherzyk już taki duży, nie wiem jak to wytłumaczyć, ale działamy ❤️
    Może ten pęcherzyk dojrzał w poprzednim cyklu?

• Majlen Autorytet

Wysłany: 15 września, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Może ten pęcherzyk dojrzał w poprzednim cyklu?
    W 41dc byłam u innego ginekologa po luteinę na wywołanie i zrobił też usg. W ten dzień endometrium miało 4mm i brak jakiegoś dominującego.
    Nie wiem, ale gdzieś czytałam, że dni płodne mogą się nawet zdarzyć podczas okresu , no i mam teraz przykład

Kasiekkk lubi tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Ammik Autorytet

Wysłany: 15 września, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka95 wrote:
    Heeej dziewczyny, tuleee za wszystkie biele i @ 🫂🫂🫂Witam się i jednoczenie uciekam - intensywny weekend, duuuzo rzeczy do zrobienia zaplanowane a może i dobrze … Wczoraj robiłam powtórkę bety, wynik 94 - wg kalkulatora okej ale przyrost nie powala. Progesteron natomiast 9,2 ng/ml, jak to wczoraj zobaczyłam to się załamałam, od razu umówiłam na dziś wizytę. Dostałam duphaston do stosowania 2x1. Sama wizyta była okropna - potrzebowałam minimalnego zrozumienia, jakiegoś uspokojenia a na wejściu usłyszałam „Po co Pani do mnie przyszła a nie do swojego lekarza prowadzącego” 😳😐

Trzymajcie się, buziaki 😘 😘😘

Bardzo dobrze że szybko zareagowałaś😘 nie przejmuj się lekarzem, najważniejsze że dostałaś progesteron.

Elena20, Monka95, Deyansu lubią tę wiadomość

💃 33l
    🕺35l

Starania od maja 2024
    Problemy z owulacją
    Stymulacja lametta 1x od 3 do 7 dnia cyklu + overtille (druga stymulacja okazała się szczęśliwa 🍀)

1 wizyta: 4+5 - pęcherzyk
    2 wizyta: 5+2 (ze względu na plamienia) ciałko żólte i zarodek 2mm💪
    3 wizyta: 27.09 0.62cm i ❤️
    6+5, USG 6+3
    4 wizyta: 03.10 1.22cm, 130ud/min
    7+4 USG 7+3
    5 wizyta: 15.10
    preg.png
  • Annsze Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś witam się przy kawusi i niestety melduję biel na teście. Pozostało czekać na @.
    Tak jakoś wierzyłam w ten cykl.. :(

Elena20 lubi tę wiadomość

Lena- 10.2020❤️
    Starania o rodzeństwo- od 02.2024

VR2- hetero
    MTHFR--hetero
    PAI-homo
    LH:FSH: 0.98
  • _Pistacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 15 września, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Ciężko kochana powiedzieć.
    Na ogół jaśniejące kreski to nic dobrego ale może u Ciebie to była kwestia tego że więcej wypiłaś wody? Albo testy innej firmy o innej czułości?
    Bez bety niestety prawdy się nie dowiesz.
    U mnie przy biochemie pierwszy test była mocna kreska a potem już co raz słabsze i beta z krwi też spadała.
    A znowu w tym cyklu testy zrobiły mnie ch... jak szalone i raz wychodziły a raz nie :)
    Jeśli nie masz możliwości zrobienia bety to pozostało ci tylko czekać do momentu aż będziesz miała taką możliwość. Albo po prostu zrób jutro rano test I zobaczysz
    Skoro zaczęłam temat, to daje aktualizacje. Dzisiejszy test rozwiał wątpliwości. Jest piękna, różowa, tłusta druga krecha, kolosalna różnica w porównaniu z wcześniejszymi. Bardzo dziękuje za wczorajsze wsparcie psychiczne 🥹 dalej nie wierze w to co się właśnie dzieje

Cavarathiel, 3erin, Karla24, Belia, Lauraa, DreamBee, pp2018, Kasiekkk, KarolinaJ0702, Elena20, kałamarnica 11, Suzie, Wojcinka, Lasia1234, Klaudek11, Kłębuszek, Monka95, Mervee, Deyansu, conte, Galaxis, Pacynka, Siasi lubią tę wiadomość

2cs
    13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki <3

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 15 września, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pistacjowa_ wrote:
    Skoro zaczęłam temat, to daje aktualizacje. Dzisiejszy test rozwiał wątpliwości. Jest piękna, różowa, tłusta druga krecha, kolosalna różnica w porównaniu z wcześniejszymi. Bardzo dziękuje za wczorajsze wsparcie psychiczne 🥹 dalej nie wierze w to co się właśnie dzieje
    Bardzo się cieszę 🥹🥹

_Pistacjowa_ lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • Karla24 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pistacjowa_ wrote:

Gratulacje ♥️ wiedziałam, że tak będzie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 09:08

_Pistacjowa_, Elena20 lubią tę wiadomość

🔸starania od 07.2024
  • Belia Autorytet

Wysłany: 15 września, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, ja właśnie wstałam po mega niespokojnej nocy bo mój region dostał po tyłku powodzią błyskawiczną a my na wyjeździe. Zaraz będę dzwonić i się informować czy wszystko oki.
    @Majlen trzymam kciuki. Super że się udało wychwycić moment. ☺️
    @_Pistacjowa_ gratuluję kochana, niech zdrowo rośnie.

U mnie sytuacja: ciągłe oczekiwanie na @. Chociaż wczoraj miałam jednorazowe plamienie pomieszane ze śluzem. Dokładnie takie same jak przy plamieniu implantacyjnym w zeszłym cyklu. Czy to możliwe że źle wykalkulowałam owulację? 🫣 nie mam tu ani termometru, ani testu więc sytuację skontroluję po przyjeździe. W każdym razie obudziła się we mnie nowa nadzieja.
    Póki co zapowiada się słońce i piękny dzień więc po śniadaniu biorę 🐶 i na spacer do lasu.

Majlen, Elena20, Kłębuszek, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • _Pistacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 15 września, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla24 wrote:
    Gratulacje ♥️ wiedziałam, że tak będzie:)
    Dziękuje! ❤️ a to dopiero 11 dpo, mam nadzieje że kropek się już na stałe zadomowił. Trzymam kciuki za każdą z Was z osobna, jeszcze pół miesiąca przed nami - życzę wysypu II kresek!

Belia, pp2018, Karla24, KarolinaJ0702, Elena20, Siasi lubią tę wiadomość

2cs

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 15 września, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, ja właśnie wstałam po mega niespokojnej nocy bo mój region dostał po tyłku powodzią błyskawiczną a my na wyjeździe. Zaraz będę dzwonić i się informować czy wszystko oki.
    @Majlen trzymam kciuki. Super że się udało wychwycić moment. ☺️
    @_Pistacjowa_ gratuluję kochana, niech zdrowo rośnie.

U mnie sytuacja: ciągłe oczekiwanie na @. Chociaż wczoraj miałam jednorazowe plamienie pomieszane ze śluzem. Dokładnie takie same jak przy plamieniu implantacyjnym w zeszłym cyklu. Czy to możliwe że źle wykalkulowałam owulację? 🫣 nie mam tu ani termometru, ani testu więc sytuację skontroluję po przyjeździe. W każdym razie obudziła się we mnie nowa nadzieja.
    Póki co zapowiada się słońce i piękny dzień więc po śniadaniu biorę 🐶 i na spacer do lasu.
    Mogło tak być, że owulacja była później, życzę, aby to była ciąża, a nie @ 🤞

Belia lubi tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 15 września, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen extra, dzialajcie i niech peka. No duży ten pęcherzyk!!

@Pistacjowa, jeeeessst! Nie ma to jak porzadny poranny test!!

@Valie, a no własnie. Ta lekarka z kliniki powiedziala, ze wystarczy pojsc do immunologa i zawsze cos komus znajdzie... Zapisalam sie, jestem 400. na liście rezerwowej do nich na wizytę prywatną.
    Ja poczytałam o tym Accofilu i wizja mdlenia, bólu i soru mnie nie zachęca.

@Annsze, przytulam

@Belia, mam nadzieję, że wszystko w waszej okolicy będzie ok. Udanego spacerowania. U nas pogoda średnia, ale najważniejsze, że tydzień zapowiada się piękny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 09:41

_Pistacjowa_, Belia, Elena20, Majlen lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pistacjowa_ wrote:
    Dziękuje! ❤️ a to dopiero 11 dpo, mam nadzieje że kropek się już na stałe zadomowił. Trzymam kciuki za każdą z Was z osobna, jeszcze pół miesiąca przed nami - życzę wysypu II kresek!
    Hej, ja też dzisiaj 11dpo😊 ale nie testuję jeszcze, nie chcę mieć myśli " a może za wcześnie" teoretycznie się nie staraliśmy ale w okolicy owulacji były❤️😅 wybaczcie ze się nie wypowiadam na forum, czytam wasze wpisy, jakoś tak bokę się że się wkręcę bardzo a potem bedzie mi smutno😔po łyżeczkowaniu w lutym mieliśmy czekać 3 miesiące do następnych starań ale chciałam zmienić pracę i podejść bardziej na spokojnie ( ale wiecie jak to jest) niby nie chciałam tyle o tym myśleć ale w głębi serca zawsze wyczekuję że a może mam kolejny objaw🫣Ogólnie 🐵 ma być w środę ale jakby się spóźniła to bym chciała testować w piątek bo na 20 września miałam wpisane teoretyczną datę porodu jak byłam w ciąży ale zarodek się nie rozwinął. Trzymam kciuki za wszystkie testujące i życzę miłej niedzieli 😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 10:05

Elena20, _Pistacjowa_, Deyansu lubią tę wiadomość

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • _Pistacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 15 września, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Hej, ja też dzisiaj 11dpo😊 ale nie testuję jeszcze, nie chcę mieć myśli " a może za wcześnie" teoretycznie się nie staraliśmy ale w okolicy owulacji były❤️😅 wybaczcie ze się nie wypowiadam na forum, czytam wasze wpisy, jakoś tak bokę się że się wkręcę bardzo a potem bedzie mi smutno😔po łyżeczkowaniu w lutym mieliśmy czekać 3 miesiące do następnych starań ale chciałam zmienić pracę i podejść bardziej na spokojnie ( ale wiecie jak to jest) niby nie chciałam tyle o tym myśleć ale w głębi serca zawsze wyczekuję że a może mam kolejny objaw🫣
    Ja miałam wcale nie testować, bo ten cykl praktycznie odpuściliśmy. ❤️ były 3 dni przed owulką, a nie obserwowałam kompletnie śluzu płodnego także nie wiązałam żadnych nadziei z tym cyklem. Ale skłonił mnie do testowania kolejny, nagły wzrost temperatury 9dpo, takie ciągniecie w podbrzuszu jak na miesiączkę (co było dziwne bo to był dopiero 22 dc, a cykle 28-30 dniowe). I do tej pory się to utrzymuje.
    No i nie wiem jak to opisać ale czułam od siebie takie ciepło a było mi zimno, temp pod pachą tez 36,9 - 37,0. Coś jak podczas grypy
    Trzymam kciuki za twoje testowanie w najbliższych dniach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 10:15

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

2cs

preg.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ