Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Annsze wrote:A ja dziś witam się przy kawusi i niestety melduję biel na teście. Pozostało czekać na @.
Tak jakoś wierzyłam w ten cykl..
Przytulam mocno 🫂🫂🫂 Szkoda, widzę, że mamy ten sam cykl starań. Zobaczysz, że październik będzie Twój ❤️🤞 A w październiku super termin na lipiec 🍀🌴🌸
Daj koniecznie znac jak przyjdzie 🐒3erin lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
12.12. kolejna wizyta 🩺
14.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
A ja się tak przygotowałam do testowana że nie mam żadnego testu w domu 😁 ale dziś dopiero 9dpo bo owulkę miałam późno więc nie ma co żałować. Jak 🐒 nie przyjdzie do środy to będę sprawdzać.
Frutellka, Pistacjowa gratuluję 😘Elena20 lubi tę wiadomość
4cs ⏸️
17.09 38,8 beta
02.10 2mm okruszka z bijącym serduszkiem ♥️
Nadzieja umiera ostatnia. -
nick nieaktualnyHej, u nas słonecznie. Mam nadzieję że żadnej z was nie zalało bo obrazki w tv od rana tragiczne 😞.
Cały czas się martwię czy ten lek który dostałam dopochwowo nie zaszkodzi ewentualnie "komórce" gdyby się udalo 😔. Dziś 7dpo a mam go brać do piątku.
Annsze🫂 -
nick nieaktualnyLasia1234 wrote:Hej, u nas słonecznie. Mam nadzieję że żadnej z was nie zalało bo obrazki w tv od rana tragiczne 😞.
Cały czas się martwię czy ten lek który dostałam dopochwowo nie zaszkodzi ewentualnie "komórce" gdyby się udalo 😔. Dziś 7dpo a mam go brać do piątku.
Annsze🫂Lasia1234 lubi tę wiadomość
-
Co prawda jeszcze daleko do terminu @ ale kończą mi się suplementy.
U mnie to:
Witamina D
Inofem (mio-inozytol + kwas foliowy)
Kwasy Omega 3
Niepokalanek
Cynk
Magnez
Olej z czarnuszki
Dla męża: olej z czarnuszki, soki pomidorowe plus NAC z selenem, cynk
Podzielicie się swoimi suplementami ? 😊
Może coś dołożyć lub wykluczyć ?🔸starania od 07.2024 -
_Pistacjowa_ wrote:Skoro zaczęłam temat, to daje aktualizacje. Dzisiejszy test rozwiał wątpliwości. Jest piękna, różowa, tłusta druga krecha, kolosalna różnica w porównaniu z wcześniejszymi. Bardzo dziękuje za wczorajsze wsparcie psychiczne 🥹 dalej nie wierze w to co się właśnie dzieje
Super! Potwierdzaj i zapraszamy na majówki (bo to chyba jeszcze maj będzie?) ^^
Jesteśmy na półmetku września i już tyle kreseczek, powodzenia w dalszym testowaniu!
Ja jutro idę na pierwsze USG, potwierdzić, że kropek jest tam gdzie trzeba Także wstrzymuję się jeszcze z wiruskami, ale będę zarażać jak tylko wszystko się potwierdziElena20, 3erin, Galaxis, conte, pp2018, Slava, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Lasia1234 wrote:
Nie zaszkodzi, mi lekarz w 4tc przepisał Macmirror na infekcję bo gorsza infekcja niż leczenie, zdrówka!Elena20, Kasiekkk, Lasia1234 lubią tę wiadomość
-
_Pistacjowa_ wrote:Ja miałam wcale nie testować, bo ten cykl praktycznie odpuściliśmy. ❤️ były 3 dni przed owulką, a nie obserwowałam kompletnie śluzu płodnego także nie wiązałam żadnych nadziei z tym cyklem. Ale skłonił mnie do testowania kolejny, nagły wzrost temperatury 9dpo, takie ciągniecie w podbrzuszu jak na miesiączkę (co było dziwne bo to był dopiero 22 dc, a cykle 28-30 dniowe). I do tej pory się to utrzymuje.
No i nie wiem jak to opisać ale czułam od siebie takie ciepło a było mi zimno, temp pod pachą tez 36,9 - 37,0. Coś jak podczas grypy
Trzymam kciuki za twoje testowanie w najbliższych dniach!_Pistacjowa_ lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Mervee wrote:Super! Potwierdzaj i zapraszamy na majówki (bo to chyba jeszcze maj będzie?) ^^
Jesteśmy na półmetku września i już tyle kreseczek, powodzenia w dalszym testowaniu!
Ja jutro idę na pierwsze USG, potwierdzić, że kropek jest tam gdzie trzeba Także wstrzymuję się jeszcze z wiruskami, ale będę zarażać jak tylko wszystko się potwierdzi
Trzymam kciuki za Twojego kropka❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 11:58
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
Przepraszam, czy Frutellka wrzucała powtórkę bety? Bo nie widzę nigdzie, ale przyznaję, że nie śledzę Was dokładnie z braku czasu 🫣
Pistacjowa, gratulacje jak chcesz, żeby było serduszko, to po skończonym 6tc, a najlepiej nawet trochę później, żeby się nie rozczarować i nie wracać za parę dni. U mnie serduszko było w 6+3, ale mogło jeszcze nie być, różnie bywa. Ja bym poszła później, ale nie miałam kiedy, więc brałam termin, jaki był i liczyłam na to, że już będzie -
_Pistacjowa_ wrote:Z daty OM wynika, że będzie to 30 maj 🥰 Na pewno do was dołączę po wizycie u lekarza! Jeszcze tylko chciałam zapytać kiedy najlepiej iść potwierdzić? 6-7 tydzień?
Trzymam kciuki za Twojego kropka❤️
Zgadza się, najlepiej koło 7 tygodnia.
W moim przypadku Doktor chciała żebym była wcześniej w związku z moją historią z ciążą pozamaciczna.2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
nick nieaktualny
-
Witam ze słonecznego Tarnowa W nocy lało i oczywiście dziś w pracy mamy kałuże, no taki budynek; trwa remont, więc może wkrótce coś się polepszy
Mam nadzieję, że u Wszystkich jest bezpiecznie, że nic Wam nie jest ⛑️🤗
@Pistacjowa - gratulacje 🌱 Oby to był początek nudnej i spokojnej ciąży! 🤗
Przy okazji, ostatnio wklejałam tu wyniki Męża. Trochę się nimi martwię, na jakim innym wątku mogłabym je dać, żeby otrzymać wiedzę, czy są dobre czy właśnie tak średnio? Wiem, że ten wątek jest nie do końca do takich rzeczy, ale w Dziale Męskim Okiem nie dzieje się zbyt dużo i jest sporo wątków spamowych 🤔
Z góry dzięki i słonecznego, miłego dnia!
Przytulam standardowo za wszelkie ⚪ &🩸⋆.˚🫂༘⋆👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Deyansu wrote:Witam ze słonecznego Tarnowa W nocy lało i oczywiście dziś w pracy mamy kałuże, no taki budynek; trwa remont, więc może wkrótce coś się polepszy
Mam nadzieję, że u Wszystkich jest bezpiecznie, że nic Wam nie jest ⛑️🤗
@Pistacjowa - gratulacje 🌱 Oby to był początek nudnej i spokojnej ciąży! 🤗
Przy okazji, ostatnio wklejałam tu wyniki Męża. Trochę się nimi martwię, na jakim innym wątku mogłabym je dać, żeby otrzymać wiedzę, czy są dobre czy właśnie tak średnio? Wiem, że ten wątek jest nie do końca do takich rzeczy, ale w Dziale Męskim Okiem nie dzieje się zbyt dużo i jest sporo wątków spamowych 🤔
Z góry dzięki i słonecznego, miłego dnia!
Przytulam standardowo za wszelkie ⚪ &🩸⋆.˚🫂༘⋆Deyansu lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Faktycznie, zniknęły Musiałam coś skopać
Wklejam raz jeszcze - z góry dzięki za garść wiedzy 😊
Ten testosteron mógłby być wyższy chyba i widzę, że stosunek LH do FSH jest na pewno nie taki .... Co więcej nie wiem. Tu nie ma estradiolu ani kortyzolu, to był taki gotowy pakiet z Alabu i nie pomyślałam nad dokupieniem jeszcze tych dwóch hormonów 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 12:50
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
nick nieaktualnyMonk@ wrote:Przepraszam, czy Frutellka wrzucała powtórkę bety? Bo nie widzę nigdzie, ale przyznaję, że nie śledzę Was dokładnie z braku czasu 🫣
Pistacjowa, gratulacje jak chcesz, żeby było serduszko, to po skończonym 6tc, a najlepiej nawet trochę później, żeby się nie rozczarować i nie wracać za parę dni. U mnie serduszko było w 6+3, ale mogło jeszcze nie być, różnie bywa. Ja bym poszła później, ale nie miałam kiedy, więc brałam termin, jaki był i liczyłam na to, że już będzieWojcinka, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Karla24 wrote:Co prawda jeszcze daleko do terminu @ ale kończą mi się suplementy.
U mnie to:
Witamina D
Inofem (mio-inozytol + kwas foliowy)
Kwasy Omega 3
Niepokalanek
Cynk
Magnez
Olej z czarnuszki
Dla męża: olej z czarnuszki, soki pomidorowe plus NAC z selenem, cynk
Podzielicie się swoimi suplementami ? 😊
Może coś dołożyć lub wykluczyć ?
magnez+B6+potas, folian, omega3, wit.D3+K2, wit.B12, cynk, inozytol, laktoferyna, wit.C, cholina, olej z wiesiołka+omega6 - do owulacji, selen, wit.E, siemie lniane - do owulacjiStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Hej dziewczyny, chciałam tylko miłego dnia zyczyc u nas weekendy zawsze bardzo aktywne bo trzeba zabawiać bobaske i właśnie idziemy do wodnego parku rozrywki, który (o ironio) mamy koło domu a jeszcze nigdy tam nie byliśmy 😂 (yas water world - pisze dla tych które chciałby sobie wygooglowac)
Do później!pp2018, Deyansu, conte, Slava lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Przepraszam, czy Frutellka wrzucała powtórkę bety? Bo nie widzę nigdzie, ale przyznaję, że nie śledzę Was dokładnie z braku czasu 🫣
Mam nadzieję, że nie robię jej przykrości, dzieląc się tym zamiast niej osobiście, jeśli tak to bardzo przepraszam Frutellka! Też trzymam za nią kciuki i sama czekam z niecierpliwością na aktualizacje 😄Monk@ lubi tę wiadomość
-
@Pistacjowa gratulacje! Zostać tu z nami
@Frutellko trzymam dalej mocno kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 13:01
pp2018 lubi tę wiadomość