Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Podczytuje was czasami 🙂
U mnie źle. Nie mam w ogóle owulacji. Właściwie to plamie od 16 dc, a teraz w 19 dc już bardziej krwawię. Nie wiem czy to 🐒 czy co. Temperatura też się dziwnie zachowuje.
Z brzuchem miałam dwa ataki bardzo silne bóle w ostatnim czasie. W rezonansie wyszedł tylko naczyniak w innym miejscu niż mnie boli. Czekam na wizytę u gastrologów i chirurgów. Więc jestem w stanie zawieszenia i chciałabym żeby to szybko przeleciało.💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Gratulacje 😊 @Frutellka i @_Pistacjowa_
Elena20, _Pistacjowa_ lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Hej! Dzisiaj wpadam na chwilę się przywitać i życzyć Wam miłego popołudnia.
Missi wow, super kierunek, jak już wrócicie to wrzuć kilka fotek i może jakieś tipy? Trzymam kciuki też za laparo, żeby wszystko dobrze wyszło!
3erin Szeszele to moje marzenie 🥰 też czekam na foty, ale sobie super wypoczniesz No i te babskie wyjazdy ^^ moje dziewczyny są wszystkie domatorki więc co najwyżej do mnie przyjeżdżają 😅
Annsze tulę 🫂
Pistacjowa gratulacje 🥳 dzięki Tobie już na bank nie będę sikać na testy na wieczor 😅
Belia daj znać jak tam sytuacja u Ciebie z wodą. Trzymam kciuki, żeby było dobrze! Jak oglądam newsy to mnie przerażenie ogarnia. Ah no i trzymam kciuki za to Twoje plamienie 😎
Wójcińska to miłej zabawy! Zawsze tak jest, jak ma się coś pod nosem to człowiek nie skorzysta tylko jedzie potem setki kilometrów na jakieś inne atrakcje 😅
Elena20 cóż za krecha piękna! To oby za 12 dni też była taka sama tylko na innym teście 🤗
Majlen piękny pik! Tobie również życzę dwóch kresek za 12 dni ❤️
Ja dzisiaj za dużo się naoglądałam wiadomości o powodzi i mam straszny stres, że to wszystko do Wrocławia (tam rodzina) i tak spłynie… Zrobiłam obiad i teraz jadę w miasto z mężem na jakąś kawę i ciacho, bo miałam piec sama ale serio to mi się nie chce 😅Majlen, Elena20, Missi, 3erin, _Pistacjowa_ lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Kasiekkk wrote:Dziewczyny około 7dpo, jak się czujecie? Jakieś zwiastuny implantacji?
U mnie dzisiaj też 7 dpo 😊 mam ciągnięcie w podbrzuszu i ogólnie średnio się czuję ale to przez przeziębienie 😕 rano miałam ochotę testować ale to nie ma najmniejszego sensu 🤪Kasiekkk, Elena20 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Deyansu wrote:Faktycznie, zniknęły Musiałam coś skopać
Wklejam raz jeszcze - z góry dzięki za garść wiedzy 😊
Ten testosteron mógłby być wyższy chyba i widzę, że stosunek LH do FSH jest na pewno nie taki .... Co więcej nie wiem. Tu nie ma estradiolu ani kortyzolu, to był taki gotowy pakiet z Alabu i nie pomyślałam nad dokupieniem jeszcze tych dwóch hormonów 🤷♀️
Mój mąż miał podobny poziom testosteronu - właśnie gdzieś w połowie normy laboratoryjnej i androlog stwierdził, że trochę za nisko, jak na młodego zdrowego mężczyznę (35 lat). Zalecił suple, zdrową dietę i aktywność fizyczną. Rzeczywiście badanie powtórzone 3 miesiące później pokazało wzrost testosteronu do tak 75% normy laboratoryjnej.
Deyansu lubi tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
Czesc , ja 6 dpo i nie mam za bardzo obajwow ale wykres idealnie zgodnie tak jak mialam w poprzedniej ciazy. W 7 i 8 dpo mialam wtedy spadek temperatury, wiecz czekam na jutrzejszy pomiar.
Kasiekkk, Galaxis, Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
nick nieaktualnyNitka, mnie też ciągnie w podbrzuszu, czasami coś zakłuje. Do tego właśnie ogromne zmęczenie i uderzenia gorąca. W ogóle to szybkiego powrotu do zdrowia, skoro przeziębiona jesteś
Liliowa, u mnie właśnie dzisiaj też spadek, ale nie jest chyba tak wyraźny, jak w cyklach ciążowych - niestety nie wiem, bo owu mi usunęło wykresy ciążowe 🤦🏼♀️ -
Kasiekkk wrote:Nitka, mnie też ciągnie w podbrzuszu, czasami coś zakłuje. Do tego właśnie ogromne zmęczenie i uderzenia gorąca. W ogóle to szybkiego powrotu do zdrowia, skoro przeziębiona jesteś
Liliowa, u mnie właśnie dzisiaj też spadek, ale nie jest chyba tak wyraźny, jak w cyklach ciążowych - niestety nie wiem, bo owu mi usunęło wykresy ciążowe 🤦🏼♀️
U mnie Apple Watch pokazał spadek a termometr rano 37.5 ale to pewnie przez stan podgorączkowy więc bardziej ufam zegarkowi że był spadekKasiekkk lubi tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
nick nieaktualny
-
Hej, to znowu ja.
Jestem już 13 dni po zastrzyku ovitrelle, wczoraj robiłam test, negatywny był.
Dzisiaj rano jak wstałam bolały mnie piersi takie kłucie po bokach jakby i po porannej toalecie zauważyłam jasnoróżowy śluz (na papierze) i do 14tej nic nie było, teraz mam tak samo trochę takie plamienie ale tez tylko na papierze.
Czy to może być plamienie implantacyjne ?
Jeśli tak to kiedy robić test?
Przyjmowałam duphaston i w środę zakończyłam jego stosownie.
✊🏻✊🏻✊🏻 -
Plapart wrote:Cześć dziewczyny ,
Jakie termometry owulacyjne polecacie ? Macie jakieś swoje sprawdzone?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Valie05 wrote:Mój mąż miał podobny poziom testosteronu - właśnie gdzieś w połowie normy laboratoryjnej i androlog stwierdził, że trochę za nisko, jak na młodego zdrowego mężczyznę (35 lat). Zalecił suple, zdrową dietę i aktywność fizyczną. Rzeczywiście badanie powtórzone 3 miesiące później pokazało wzrost testosteronu do tak 75% normy laboratoryjnej.
Jakie suple polecał?
U mojego testosteron wyszedł bardzo niziutko w ostatnich badaniach, ale w moim mieście nie ma żadnego lekarza który by nam doradziłDeyansu lubi tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
GabaB wrote:Hej, to znowu ja.
Jestem już 13 dni po zastrzyku ovitrelle, wczoraj robiłam test, negatywny był.
Dzisiaj rano jak wstałam bolały mnie piersi takie kłucie po bokach jakby i po porannej toalecie zauważyłam jasnoróżowy śluz (na papierze) i do 14tej nic nie było, teraz mam tak samo trochę takie plamienie ale tez tylko na papierze.
Czy to może być plamienie implantacyjne ?
Jeśli tak to kiedy robić test?
Przyjmowałam duphaston i w środę zakończyłam jego stosownie.
✊🏻✊🏻✊🏻👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
@pistacjowa, oczywiście że możesz zostać problem pojawia się kiedy ktoś wpada informując o 2 kreskach a potem znika. Ale ty widać że chcesz tu zostać i interesujesz się życiem tu na forum tak że zapraszamy
@Kasiekkk wg ovu mam dzisiaj 7dpo ale w Praktyce to może być nawet 10dpo - nie wiem 🥴 co do objawów to od wczoraj pobolewają mnie piersi, dzisiaj czułam lekkie bóle jak za dawbych czasów podczas miesiączki (dla przypomnienia - po ciąży ustąpiły mi totalnie wszelkie objawy związane z miesiączka, bóle piersi, bole menstruacyjne itd) tak że żyje nadzieją ze może coś się kluje ale no trzeba jeszcze poczekaćElena20, _Pistacjowa_ lubią tę wiadomość
-
Cavarathiel wrote:Jakie suple polecał?
U mojego testosteron wyszedł bardzo niziutko w ostatnich badaniach, ale w moim mieście nie ma żadnego lekarza który by nam doradził
Przepraszam, polubiło mi się z rozpędu - po prostu lubię, bo podpinam się pod pytanie. Mój na razie bierze dodatkowo (oprócz tego, co w stopce, co było przed złymi wynikami): L-karnitynę, Q10 (Ubichinol) i Likopen (bo niestety nie lubi soku pomidorowego, a nie codziennie gotuje się coś pomidorowego). Zobaczymy, co z tego wyjdzie. I co powie androlog - może każe coś ograniczyć Poza tym chcę Man Combo zamienić na Fertistim dla mężczyzn, wtedy tam będzie już kilka składników, które brał osobno plus chyba B12. Wiem, że nie dobrze jest brać multiwitaminy... no ale chcę uprościć dawkowanie, faceci są mniej chętni do łykania miliona kapsułek i tabletek. A tak wejdzie jedna saszeta👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Deyansu wrote:Przepraszam, polubiło mi się z rozpędu - po prostu lubię, bo podpinam się pod pytanie. Mój na razie bierze dodatkowo (oprócz tego, co w stopce, co było przed złymi wynikami): L-karnitynę, Q10 (Ubichinol) i Likopen (bo niestety nie lubi soku pomidorowego, a nie codziennie gotuje się coś pomidorowego). Zobaczymy, co z tego wyjdzie. I co powie androlog - może każe coś ograniczyć Poza tym chcę Man Combo zamienić na Fertistim dla mężczyzn, wtedy tam będzie już kilka składników, które brał osobno plus chyba B12. Wiem, że nie dobrze jest brać multiwitaminy... no ale chcę uprościć dawkowanie, faceci są mniej chętni do łykania miliona kapsułek i tabletek. A tak wejdzie jedna saszeta
Deyansu lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Cavarathiel wrote:Jakie suple polecał?
U mojego testosteron wyszedł bardzo niziutko w ostatnich badaniach, ale w moim mieście nie ma żadnego lekarza który by nam doradził
Zalecił TENfertil ON albo Health Labs FertileMe for Man, oba multiwitaminy z przyzwoitym składem. Jakoś po 2 miesiącach brania przekonałam mojego małża jednak do brania osobno i w sumie myślę, że to pomogło. Zwłaszcza uderzeniowe dawki cynku, selenu i Omega3. Bierze obecnie: komplex witamin B (z kwasem foliowym), 1000mg Omega3, olej z czarnuszki w kapsułkach, wit. D 4000j, cynk 30mg, selen 100 ug (cynk i selen muszą byc brane osobno), korzeń maca 750 mg, ubiquinol 200mg, L-karnityna 500mg. Mamy oboje takie "emeryckie" pudełeczka na tabletki
Sok pomidorowy pije, ale bez szału jak mu się przypomi. Staram się też gotować z pomidorami jakieś dania, aby dodatkow przemycać.Elena20, Deyansu, Cavarathiel, LokaDesigner, pp2018 lubią tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
Pistacjowa, gratulacje 🌱😍
Kasiekkk, ja dzisiaj też 7dpo, czuję delikatne klucie w podbrzuszu i w okolicach szyjki, a oprócz tego 5 i 6dpo miałam spadek temperatury, a dzisiaj znowu odbiła do bardzo wysokiej pozycji 🙈 co prawda spadki mogły się też wiązać z gorszym snem, bo akurat zbiegło się w czasie z mega krótkimi nocami oraz sporym stresem u mnie, ale już sama nie wiem, co o tym myśleć. Piersi bolą tak jak zwykle po owulacji, większych objawów nie mam. Dwa dni temu i wczoraj czułam bardzo lekkie pobolewanie jak na okres, ale minęło.Elena20, _Pistacjowa_ lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
nick nieaktualnyWojcinka wrote:@pistacjowa, oczywiście że możesz zostać problem pojawia się kiedy ktoś wpada informując o 2 kreskach a potem znika. Ale ty widać że chcesz tu zostać i interesujesz się życiem tu na forum tak że zapraszamy
@Kasiekkk wg ovu mam dzisiaj 7dpo ale w Praktyce to może być nawet 10dpo - nie wiem 🥴 co do objawów to od wczoraj pobolewają mnie piersi, dzisiaj czułam lekkie bóle jak za dawbych czasów podczas miesiączki (dla przypomnienia - po ciąży ustąpiły mi totalnie wszelkie objawy związane z miesiączka, bóle piersi, bole menstruacyjne itd) tak że żyje nadzieją ze może coś się kluje ale no trzeba jeszcze poczekać