Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPacynka wrote:Pistacjowa, gratulacje 🌱😍
Kasiekkk, ja dzisiaj też 7dpo, czuję delikatne klucie w podbrzuszu i w okolicach szyjki, a oprócz tego 5 i 6dpo miałam spadek temperatury, a dzisiaj znowu odbiła do bardzo wysokiej pozycji 🙈 co prawda spadki mogły się też wiązać z gorszym snem, bo akurat zbiegło się w czasie z mega krótkimi nocami oraz sporym stresem u mnie, ale już sama nie wiem, co o tym myśleć. Piersi bolą tak jak zwykle po owulacji, większych objawów nie mam. Dwa dni temu i wczoraj czułam bardzo lekkie pobolewanie jak na okres, ale minęło.Pacynka lubi tę wiadomość
-
Hej hej, nie odzywałam się przez weekend, bo byliśmy na wyjezdnym weselu i musiałam odespać 😂 Jednak czytałam Was regularnie w wolnej chwili! U mnie zaczął się śluz płodny, więc mam nadzieję, że na dniach będzie wzrost temperatury, a w tym czasie prężnie z mężem działamy 😈
@pistacjowa - gratulacje!!! Super, że dzisiejszy test rozwiał wątpliwości ❤️
@koktajlowa - bardzo mi przykro, że przechodzisz przez taki trudny czas… mam nadzieję, że jak najszybciej znajdziesz pomoc i wszystko wróci do normy 🫂
Deyansu, _Pistacjowa_ lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Trzymam w takim razie kciuki 🤞🏻 Będziesz faktycznie testować w czwartek, czy czekasz dłużej?
-
Kasiekkk wrote:O super, że o tych słabych nocach napisałaś. Też mi się wydawało, że u mnie słabe noce obniżają temperaturę, ale na logikę, skoro po obudzeniu się temp wzrasta, to liczyłam na wyższą przy słabych nocach. Fajnie przeczytać, że u kogoś to wygląda podobnie jak u mnie
Ooo dobrze wiedzieć, że też tak masz! Dobrze mieć kogoś w podobnym dc oraz w ogóle super mieć możliwość porady czy wsparcia tutaj 🥰 jakoś czuję się nieraz spokojniejsza i normalna ze swoimi rozkminami.
Elena20 lubi tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
Deyansu wrote:Faktycznie, zniknęły Musiałam coś skopać
Wklejam raz jeszcze - z góry dzięki za garść wiedzy 😊
Ten testosteron mógłby być wyższy chyba i widzę, że stosunek LH do FSH jest na pewno nie taki .... Co więcej nie wiem. Tu nie ma estradiolu ani kortyzolu, to był taki gotowy pakiet z Alabu i nie pomyślałam nad dokupieniem jeszcze tych dwóch hormonów 🤷♀️
Ale u chłopa to się stosunku LH do FSH nie sprawdza PCOS i wygasających jajników chłopy nie mają
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Galaxis wrote:Chyba nie wrzucała (albo pominęłam 😅), ale ma w stopce aktualizację: 12.09 - beta 50,27, 14.09 - beta 56,41 i jutro będzie jeszcze raz badać.
Mam nadzieję, że nie robię jej przykrości, dzieląc się tym zamiast niej osobiście, jeśli tak to bardzo przepraszam Frutellka! Też trzymam za nią kciuki i sama czekam z niecierpliwością na aktualizacje 😄
Zgadza się, HCG będę po konsultacji z dr powtarzać we wtorek , wynik czwartkowy to w połowie najpewniej Zivafert i Ovitrelle, dr mówi że ciąża jest pytanie czy będzie rosło prawidłowo 😊Monka95, Galaxis, Pacynka, Elena20, awokado 🥑, Fasolowa_zupa, 3erin, Mervee, Cavarathiel, Wicher, KarolinaJ0702, Monk@, pp2018, Wojcinka lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Frutellka wrote:Zgadza się, HCG będę po konsultacji z dr powtarzać we wtorek , wynik czwartkowy to w połowie najpewniej Zivafert i Ovitrelle, dr mówi że ciąża jest pytanie czy będzie rosło prawidłowo 😊
Trzymam kciuki 🤞🍀🤞
Elena20 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
nick nieaktualnyZ cyklu szalone przemyślenia staraczki (na żarty kochane) - urosły mi piersi (to nowość), a kot z który mnie nienawidzi od trzech dni się na mnie pokłada. Czy jestem w ciąży? 🤰🏻⏸️ 🤣🤣
Elena20, Wicher, Vilka, Deyansu, Paula6432, Kłębuszek, Kinia92, DreamBee, LokaDesigner, _Pistacjowa_, Chochlik12, Pacynka, Belia, conte, pp2018, Wojcinka, Slava, Rudka lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Z cyklu szalone przemyślenia staraczki (na żarty kochane) - urosły mi piersi (to nowość), a kot z który mnie nienawidzi od trzech dni się na mnie pokłada. Czy jestem w ciąży? 🤰🏻⏸️ 🤣🤣
Wszystkie znaki na niebie wołają, że tak! 🫣❤️😄
Tak poważnie, jak człowiek czegoś bardzo chce to wszędzie widzi dowody potwierdzenia 😅
Oby przepowiednie w Twoim przypadku się sprawdziły 🙏🤞🤞
Chochlik12 przepisałam mas na testowanie na 25, bo na 24 to u mnie będzie za wcześnie jednak.
Słuchajcie wczoraj byłam z córką w małpim gaju 'Fikołki'. Moja córka pchała taką malutką dziewczynkę w samochodziku, innej pomagała wchodzić na wyższe piętra.
A wieczorem przed spaniem powiedziała, że ona chce być siostrą i że chce małą dziewczynkę w domu ❤️❤️ Dzidzię dziewczynkę.
Słodkie to było 😊🥰🥰
Ja też marzę o drugiej dziewczynce ❤️🌸
Nic nie sugerowałam, nic jej nie mówię, dopóki 1 prenatalne będą ok. Raz, że chce tajemnice, a dwa nie ma co za szybko informować i robić nadzieję.Vilka, Deyansu, DreamBee, Chochlik12, Kasiekkk, Galaxis lubią tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
12.12. kolejna wizyta 🩺
14.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Kasiekkk wrote:Z cyklu szalone przemyślenia staraczki (na żarty kochane) - urosły mi piersi (to nowość), a kot z który mnie nienawidzi od trzech dni się na mnie pokłada. Czy jestem w ciąży? 🤰🏻⏸️ 🤣🤣
Mnie pierwszy raz od cc zaczęła kłuć blizna i też się zastanawiam o co chodzi 🤣 Tak samo jak 8dpo czułam jednego cycka a nigdy (poza ciążą) nic nie czułam. Dziś mi się za to słabo zrobiło.
Pewnie przypadek ale człowiek sobie wkręca 😅Elena20, DreamBee, Kasiekkk lubią tę wiadomość
4cs ⏸️
17.09 38,8 beta
02.10 2mm okruszka z bijącym serduszkiem ♥️
Nadzieja umiera ostatnia. -
Oby tak było!!! Kotki to mądre zwierzątka, czują wszystko 😁Elena20, Deyansu, DreamBee, Kasiekkk, Slava lubią tę wiadomość
-
Pamiętam, że jest tu mocna grupa z Wrocławia.
Jaka jest u Was sytuacja na Odrze i w ogóle w mieście? 😓 Przyznaję, że oprócz tego, że faktycznie jestem przerażona tym co się dzieje w południowej i zachodniej Polsce teraz 😐🙏❤️ to prywatnie czuję, że ten wyjazd w weekend do Wrocławia nie wypali.... Strasznie na to liczyłam, dodatkowo wynajęłam bezzwrotny apartament ...no bo " co się może stać?" 😤🤦
Co do LH i FSH u facetów, to gdzieś słyszałam, że tu też powinna być równowaga 🤔
Edit: nie chcę, żeby to wybrzmiewało samolubnie. Doskonale zdaję sobie sprawę, że mój wyjazd czy jego brak nijak się mają do zniszczeń, możliwości utraty dachu nad głową, zdrowia a nawet życia 😶🌫️😭 jedynie mogę Wam kibicować i trzymać kciuki za Wasze bezpieczeństwo ❤️🙏 po prostu mi żal, bo to miał być teraz ostatni oddech przed zabiegiem i rzucaniem się w wir kliniki niepłodności 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 22:20
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Trzymam kciuki żeby to były "prorocze" sygnały 🤞 z tymi kotami to sama jestem ciekawa ponoć wyczuwają takie rzeczy ... ciekawe czy jak mi się uda to też by tak zaareagowały tylko ja mam 3 🤣
Kasiekkk, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
30👱🏼♀️ 38🧔
AMH 2,43 ng/ml
08.2023 początek starań 🫶
23.08.2024 IUI ❌️
17.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
27.10.2024 początek stymulacji*
31.10.2024 monitoring
04.11.2024 monitoring
05.11.2024 monitoring
07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
12.2024 transfer 🤞
*100j menopur, 140j puregon, orgalutron -
Kasiekkk, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
nick nieaktualnyLokaDesigner wrote:Trzymam kciuki żeby to były "prorocze" sygnały 🤞 z tymi kotami to sama jestem ciekawa ponoć wyczuwają takie rzeczy ... ciekawe czy jak mi się uda to też by tak zaareagowały tylko ja mam 3 🤣
LokaDesigner, Elena20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny, witam Was w poniedziałek 😀 I to chyba nawet we dwoje 😆😍
https://ibb.co/b6FrVP0
Ręce mi się jeszcze trzęsą, jestem dziś 11/12 dpo. Druga kreska pojawiła się po paru sekundach... 😯
Nie dowierzam. Nie wiem jak ja mam o tym powiedzieć staremu 🤣 A wczoraj się jeszcze martwił, że nie kupimy domu z rządowego programu, bo na dwie osoby jest dom 75 metrów, a dopiero od 3 osób dom o powierzchni 100 metrów 😅 Także niech się już nie martwi 😎MaAnia, Kasiekkk, Liliowa, Mervee, Monk@, Belia, Galaxis, Majlen, Kłębuszek, Lasia1234, awokado 🥑, Monka95, pp2018, Paula6432, Deyansu, Chochlik12, LokaDesigner, brilka, ellevv, DreamBee, Wojcinka, Vilka, _Pistacjowa_, Slava, Karla24, Elena20, Fasolowa_zupa, Pacynka, Rudka, Wicher, Lauraa, KarolinaJ0702, Kinia92, Klaudek11 lubią tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
nick nieaktualny
-
Nieprzejrzysta, cudne wieści przy poniedziałku! ❤️
Deyansu, stan Odry wczoraj był poniżej poziomu ostrzegawczego, trochę gorzej z innymi rzekami, bo większość już ten poziom osiągnęła, a Oława nawet poziom alarmowy. Co tu dużo mówić, sytuacja dość napięta, czekamy, czytamy komunikaty i… żyjemy. Mnie osobiście bardziej dotyczą pobliskie wioski, mamy tutaj zamknięte szkoły i przedszkola. Od wczoraj alarm przeciwpowodziowy (Wrocław również). Czekamy, bo najgorzej ma być w nocy z wtorku na środę.Nieprzejrzysta, Elena20 lubią tę wiadomość
-
@Nieprzejrzysta super 💪 gratulacje! Ja, ponieważ jestem dziś na testowanie wpisana to sobie zrobiłam test i melduję biel. Oczekiwania na @ ciąg dalszy. Jeszcze przyplątała mi się jakaś infekcja gardła. Chyba przez tą wilgoć w powietrzu.
@Monk@ bardzo wam współczuję. Od wczoraj oglądam zdjęcia jak wyglądają miasta już po zmniejszeniu się stanu wody i jestem przerażona. Ktoś miał całe życie dom a teraz tego domu już nie ma…Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 08:03
Nieprzejrzysta, Elena20 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴