Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Pistacjowa, gratulacje 🌱😍

Kasiekkk, ja dzisiaj też 7dpo, czuję delikatne klucie w podbrzuszu i w okolicach szyjki, a oprócz tego 5 i 6dpo miałam spadek temperatury, a dzisiaj znowu odbiła do bardzo wysokiej pozycji 🙈 co prawda spadki mogły się też wiązać z gorszym snem, bo akurat zbiegło się w czasie z mega krótkimi nocami oraz sporym stresem u mnie, ale już sama nie wiem, co o tym myśleć. Piersi bolą tak jak zwykle po owulacji, większych objawów nie mam. Dwa dni temu i wczoraj czułam bardzo lekkie pobolewanie jak na okres, ale minęło.
    O super, że o tych słabych nocach napisałaś. Też mi się wydawało, że u mnie słabe noce obniżają temperaturę, ale na logikę, skoro po obudzeniu się temp wzrasta, to liczyłam na wyższą przy słabych nocach. Fajnie przeczytać, że u kogoś to wygląda podobnie jak u mnie :)

Pacynka lubi tę wiadomość

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, nie odzywałam się przez weekend, bo byliśmy na wyjezdnym weselu i musiałam odespać 😂 Jednak czytałam Was regularnie w wolnej chwili! U mnie zaczął się śluz płodny, więc mam nadzieję, że na dniach będzie wzrost temperatury, a w tym czasie prężnie z mężem działamy 😈

@pistacjowa - gratulacje!!! Super, że dzisiejszy test rozwiał wątpliwości ❤️

@koktajlowa - bardzo mi przykro, że przechodzisz przez taki trudny czas… mam nadzieję, że jak najszybciej znajdziesz pomoc i wszystko wróci do normy 🫂

Deyansu, _Pistacjowa_ lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Trzymam w takim razie kciuki 🤞🏻 Będziesz faktycznie testować w czwartek, czy czekasz dłużej?
    Raczej dłużej. Myślę żeby testować dopiero w poniedziałek. Zatestuje wcześniej tylko jeśli zadzieje się coś co sprawi że na prawdę pomyślę że się udało.

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Pacynka Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    O super, że o tych słabych nocach napisałaś. Też mi się wydawało, że u mnie słabe noce obniżają temperaturę, ale na logikę, skoro po obudzeniu się temp wzrasta, to liczyłam na wyższą przy słabych nocach. Fajnie przeczytać, że u kogoś to wygląda podobnie jak u mnie :)

Ooo dobrze wiedzieć, że też tak masz! Dobrze mieć kogoś w podobnym dc oraz w ogóle super mieć możliwość porady czy wsparcia tutaj 🥰 jakoś czuję się nieraz spokojniejsza i normalna ze swoimi rozkminami.

Elena20 lubi tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    5cs o pierwsze 👶🏻
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Faktycznie, zniknęły :O Musiałam coś skopać :P

Wklejam raz jeszcze - z góry dzięki za garść wiedzy :) 😊

Ten testosteron mógłby być wyższy chyba i widzę, że stosunek LH do FSH jest na pewno nie taki .... Co więcej nie wiem. Tu nie ma estradiolu ani kortyzolu, to był taki gotowy pakiet z Alabu i nie pomyślałam nad dokupieniem jeszcze tych dwóch hormonów 🤷‍♀️

Screenshot-2024-09-15-at-12-45-29-poczta-nazwa-pl-KRAKOW-SL-00040517-20240914173511-13-1-pdf.png

Ale u chłopa to się stosunku LH do FSH nie sprawdza PCOS i wygasających jajników chłopy nie mają;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaxis wrote:
    Chyba nie wrzucała (albo pominęłam 😅), ale ma w stopce aktualizację: 12.09 - beta 50,27, 14.09 - beta 56,41 i jutro będzie jeszcze raz badać.
    Mam nadzieję, że nie robię jej przykrości, dzieląc się tym zamiast niej osobiście, jeśli tak to bardzo przepraszam Frutellka! Też trzymam za nią kciuki i sama czekam z niecierpliwością na aktualizacje 😄

Zgadza się, HCG będę po konsultacji z dr powtarzać we wtorek , wynik czwartkowy to w połowie najpewniej Zivafert i Ovitrelle, dr mówi że ciąża jest pytanie czy będzie rosło prawidłowo 😊

Monka95, Galaxis, Pacynka, Elena20, awokado 🥑, Fasolowa_zupa, 3erin, Mervee, Cavarathiel, Wicher, KarolinaJ0702, Monk@, pp2018, Wojcinka lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • 3erin Ekspertka

Wysłany: 15 września, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Zgadza się, HCG będę po konsultacji z dr powtarzać we wtorek , wynik czwartkowy to w połowie najpewniej Zivafert i Ovitrelle, dr mówi że ciąża jest pytanie czy będzie rosło prawidłowo 😊

Trzymam kciuki 🤞🍀🤞

Elena20 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️37
    🙇🏻41

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu szalone przemyślenia staraczki (na żarty kochane) - urosły mi piersi (to nowość), a kot z który mnie nienawidzi od trzech dni się na mnie pokłada. Czy jestem w ciąży? 🤰🏻⏸️ 🤣🤣

Elena20, Wicher, Vilka, Deyansu, Paula6432, Kłębuszek, Kinia92, DreamBee, LokaDesigner, _Pistacjowa_, Chochlik12, Pacynka, Belia, conte, pp2018, Wojcinka, Slava, Rudka lubią tę wiadomość

• Elena20 Autorytet

Wysłany: 15 września, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Z cyklu szalone przemyślenia staraczki (na żarty kochane) - urosły mi piersi (to nowość), a kot z który mnie nienawidzi od trzech dni się na mnie pokłada. Czy jestem w ciąży? 🤰🏻⏸️ 🤣🤣

Wszystkie znaki na niebie wołają, że tak! 🫣❤️😄
    Tak poważnie, jak człowiek czegoś bardzo chce to wszędzie widzi dowody potwierdzenia 😅
    Oby przepowiednie w Twoim przypadku się sprawdziły 🙏🤞🤞

Chochlik12 przepisałam mas na testowanie na 25, bo na 24 to u mnie będzie za wcześnie jednak.

Słuchajcie wczoraj byłam z córką w małpim gaju 'Fikołki'. Moja córka pchała taką malutką dziewczynkę w samochodziku, innej pomagała wchodzić na wyższe piętra.
    A wieczorem przed spaniem powiedziała, że ona chce być siostrą i że chce małą dziewczynkę w domu ❤️❤️ Dzidzię dziewczynkę.
    Słodkie to było 😊🥰🥰
    Ja też marzę o drugiej dziewczynce ❤️🌸

Nic nie sugerowałam, nic jej nie mówię, dopóki 1 prenatalne będą ok. Raz, że chce tajemnice, a dwa nie ma co za szybko informować i robić nadzieję.

Vilka, Deyansu, DreamBee, Chochlik12, Kasiekkk, Galaxis lubią tę wiadomość

👱‍♀️35🧑40
    Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    14.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
    17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Wicher Ekspertka

Wysłany: 15 września, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:

Mnie pierwszy raz od cc zaczęła kłuć blizna i też się zastanawiam o co chodzi 🤣 Tak samo jak 8dpo czułam jednego cycka a nigdy (poza ciążą) nic nie czułam. Dziś mi się za to słabo zrobiło.

Pewnie przypadek ale człowiek sobie wkręca 😅

Elena20, DreamBee, Kasiekkk lubią tę wiadomość

4cs ⏸️
    17.09 38,8 beta
    02.10 2mm okruszka z bijącym serduszkiem ♥️

Nadzieja umiera ostatnia.
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 15 września, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:

Oby tak było!!! Kotki to mądre zwierzątka, czują wszystko 😁

Elena20, Deyansu, DreamBee, Kasiekkk, Slava lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶 08.2023
    08.2024 początek starań o drugie
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Prenatalne 20.12
    preg.png
  • Deyansu Ekspertka

Wysłany: 15 września, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że jest tu mocna grupa z Wrocławia.
    Jaka jest u Was sytuacja na Odrze i w ogóle w mieście? 😓 Przyznaję, że oprócz tego, że faktycznie jestem przerażona tym co się dzieje w południowej i zachodniej Polsce teraz 😐🙏❤️ to prywatnie czuję, że ten wyjazd w weekend do Wrocławia nie wypali.... Strasznie na to liczyłam, dodatkowo wynajęłam bezzwrotny apartament ...no bo " co się może stać?" 😤🤦

Co do LH i FSH u facetów, to gdzieś słyszałam, że tu też powinna być równowaga 🤔

Edit: nie chcę, żeby to wybrzmiewało samolubnie. Doskonale zdaję sobie sprawę, że mój wyjazd czy jego brak nijak się mają do zniszczeń, możliwości utraty dachu nad głową, zdrowia a nawet życia 😶‍🌫️😭 jedynie mogę Wam kibicować i trzymać kciuki za Wasze bezpieczeństwo ❤️🙏 po prostu mi żal, bo to miał być teraz ostatni oddech przed zabiegiem i rzucaniem się w wir kliniki niepłodności 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 22:20

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki

👱🏻32
    nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
    stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
  • LokaDesigner Ekspertka

Wysłany: 15 września, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:

Trzymam kciuki żeby to były "prorocze" sygnały 🤞 z tymi kotami to sama jestem ciekawa ponoć wyczuwają takie rzeczy ... ciekawe czy jak mi się uda to też by tak zaareagowały tylko ja mam 3 🤣

Kasiekkk, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

30👱🏼‍♀️ 38🧔

AMH 2,43 ng/ml

08.2023 początek starań 🫶
    23.08.2024 IUI ❌️
    17.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
    27.10.2024 początek stymulacji*
    31.10.2024 monitoring
    04.11.2024 monitoring
    05.11.2024 monitoring
    07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
    12.2024 transfer 🤞

*100j menopur, 140j puregon, orgalutron
  • _Pistacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 15 września, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Traktujmy to jako dobrą wróżbę 🤞🏻

Kasiekkk, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

2cs
    13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki <3

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LokaDesigner wrote:
    Trzymam kciuki żeby to były "prorocze" sygnały 🤞 z tymi kotami to sama jestem ciekawa ponoć wyczuwają takie rzeczy ... ciekawe czy jak mi się uda to też by tak zaareagowały tylko ja mam 3 🤣
    Też mam 3 😁 Ale pozostałe 2 obecnie są w izolacji, bo je od nowa resocjalizuję z tym trzecim (po 4 latach życia razem im się popsuuly relacje przez zapalenie pęcherza u jednego z kotów).

LokaDesigner, Elena20 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ledwo się obudziłam, a już kot na mnie siedzi 🤣 miłego dnia! ❤️

pp2018, LokaDesigner, Wojcinka, _Pistacjowa_, Vilka, Cavarathiel, Elena20, Fasolowa_zupa, Rudka lubią tę wiadomość

• Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 16 września, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam Was w poniedziałek 😀 I to chyba nawet we dwoje 😆😍
    https://ibb.co/b6FrVP0

Ręce mi się jeszcze trzęsą, jestem dziś 11/12 dpo. Druga kreska pojawiła się po paru sekundach... 😯
    Nie dowierzam. Nie wiem jak ja mam o tym powiedzieć staremu 🤣 A wczoraj się jeszcze martwił, że nie kupimy domu z rządowego programu, bo na dwie osoby jest dom 75 metrów, a dopiero od 3 osób dom o powierzchni 100 metrów 😅 Także niech się już nie martwi 😎

MaAnia, Kasiekkk, Liliowa, Mervee, Monk@, Belia, Galaxis, Majlen, Kłębuszek, Lasia1234, awokado 🥑, Monka95, pp2018, Paula6432, Deyansu, Chochlik12, LokaDesigner, brilka, ellevv, DreamBee, Wojcinka, Vilka, _Pistacjowa_, Slava, Karla24, Elena20, Fasolowa_zupa, Pacynka, Rudka, Wicher, Lauraa, KarolinaJ0702, Kinia92, Klaudek11 lubią tę wiadomość

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta, super! ❤️ Świetne rozpoczęcie tygodnia! 🎉🎉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 07:04

Nieprzejrzysta, Elena20 lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 16 września, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta, cudne wieści przy poniedziałku! ❤️

Deyansu, stan Odry wczoraj był poniżej poziomu ostrzegawczego, trochę gorzej z innymi rzekami, bo większość już ten poziom osiągnęła, a Oława nawet poziom alarmowy. Co tu dużo mówić, sytuacja dość napięta, czekamy, czytamy komunikaty i… żyjemy. Mnie osobiście bardziej dotyczą pobliskie wioski, mamy tutaj zamknięte szkoły i przedszkola. Od wczoraj alarm przeciwpowodziowy (Wrocław również). Czekamy, bo najgorzej ma być w nocy z wtorku na środę.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 16 września, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nieprzejrzysta super 💪 gratulacje! Ja, ponieważ jestem dziś na testowanie wpisana to sobie zrobiłam test i melduję biel. Oczekiwania na @ ciąg dalszy. Jeszcze przyplątała mi się jakaś infekcja gardła. Chyba przez tą wilgoć w powietrzu.

@Monk@ bardzo wam współczuję. Od wczoraj oglądam zdjęcia jak wyglądają miasta już po zmniejszeniu się stanu wody i jestem przerażona. Ktoś miał całe życie dom a teraz tego domu już nie ma…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 08:03

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ