Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
@Nieprzejrzysta Gratulacje! Będziesz potwierdzać betą?
@Belia Przytulam, zdrówka, dużo odpoczywaj, żeby nie rozwinęło się w coś paskudniejszegoBelia, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:Cześć Dziewczyny, witam Was w poniedziałek 😀 I to chyba nawet we dwoje 😆😍
https://ibb.co/b6FrVP0
Ręce mi się jeszcze trzęsą, jestem dziś 11/12 dpo. Druga kreska pojawiła się po paru sekundach... 😯
Nie dowierzam. Nie wiem jak ja mam o tym powiedzieć staremu 🤣 A wczoraj się jeszcze martwił, że nie kupimy domu z rządowego programu, bo na dwie osoby jest dom 75 metrów, a dopiero od 3 osób dom o powierzchni 100 metrów 😅 Także niech się już nie martwi 😎
Będziesz dziś robić badanko?Elena20 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Kasiekkk wrote:Dzień dobry, ledwo się obudziłam, a już kot na mnie siedzi 🤣 miłego dnia! ❤️
Elena20 lubi tę wiadomość
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Nieprzejrzysta wrote:Cześć Dziewczyny, witam Was w poniedziałek 😀 I to chyba nawet we dwoje 😆😍
https://ibb.co/b6FrVP0
Ręce mi się jeszcze trzęsą, jestem dziś 11/12 dpo. Druga kreska pojawiła się po paru sekundach... 😯
Nie dowierzam. Nie wiem jak ja mam o tym powiedzieć staremu 🤣 A wczoraj się jeszcze martwił, że nie kupimy domu z rządowego programu, bo na dwie osoby jest dom 75 metrów, a dopiero od 3 osób dom o powierzchni 100 metrów 😅 Także niech się już nie martwi 😎
Świetna wiadomość z rana! Czekamy w takim razie na betę 💚✊
Nieprzejrzysta, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Hej po weekendzie. W środę ma do nas przyjść fala...
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Monka@,Suzie - strasznie mi przykro 🫂. Nas czeka na pewno obdzwonienie kilku osób ze znajomych i rodziny (średnia wieku ok.. 80) , czy u nich wszystko w porządku, czy potrzebują jakiejś pomocy. Ciocia ponad 90 lat - Jelenia Góra, ciocia ok. 80 lat - Kraków, Ciocie ok 70 z Gliwic (tuż przy Kanale Gliwickim) i Tychów.
Trzymam kciuki, żeby zbiorniki i wory z piaskiem wytrzymały i żeby nie doszło do najgorszego Wykrakałam w tytule ten deszcz ale kto mógł się spodziewać tego teraz, po tylu latach 😓
Nieprzejrzysta - gratki podziel się później betąWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 08:44
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
nick nieaktualnyMajlen wrote:A kiedy testujesz 😅🤞
Wojcinka, Elena20, Rudka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, witam się po urlopie oraz po raz pierwszy na wrześniowym wątku!
Po pierwsze - ogrom wsparcia i dobrych myśli dla osób z terenów dotkniętych i zagrożonych powodzią. Serce mi pęka, mam nadzieję, że jeszcze najczarniejsze scenariusze się nie sprawdzą i nie będzie źle we Wrocławiu. 😢 bo wiem, że mamy sporo Dziewczyn. Trzymam kciuki… ale inne miasta i miejscowości - 💔…
Nie mam możliwości nadrobienia tylu stron wątku, ale spojrzałam na kiełki i się wzruszyłam - pp2018, Frutellko, Mervee (Was najbardziej kojarzę z forum), ale i oczywiście inne Dziewczyny - WOW, cudownie się dzieje 🥰 takie piękne wiadomości, niech wszystko u Was dalej się dzieje pięknie i zdrowo!!! Gratulacje 🧡
Ja urlop miałam cudowny… aktywny, ale miejscami też bardzo odpoczynkowy, głowa odpoczęła baaaardzo. A po powrocie zdążyłam zrobić sonoHSG z prawidłowym wynikiem 🥳 teraz muszę czekać na początek kolejnego cyklu, żeby dostać już oficjalnie skierowanie na histeroskopię diagnostyczną (bo wcześniej dostałam jedynie takie 'zalecenie' przy podejrzeniu polipa) i będę szukać terminu.
Mogę się wpisać na testowanie 28.09, ale dopóki tamte sprawy są nierozwiązane i nasze parametry są jakie są, to nie nastawiam się zupełnie. ale wiadomo, cuda mniejsze i większe się zdarzają 💪
Uściski dla wszystkich 🫶DreamBee, Kasiekkk, Elena20, Galaxis, pp2018, Deyansu, Lauraa lubią tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 34 & 39
październik '24 - 5 cs
👩🏻 AMH 0,59, niedoczynność tarczycy
drożność ✅
adenomioza
👱🏼♂️ lipiec '24 morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
🔜 powtórzenie badania
➡️ październik '24 klinika -
Nieprzejrzysta ale super, cieszę się, niech fasolka rośnie 🌱 😍
Elena20 jeśli chciałabyś testować później to śmiało! 😄 możemy rownież osobno, bo trochę nam się te owulki poprzesuwały ♥️ 😄
Miałam dzisiaj taką złą noc, spaliśmy może z 4h 🥹
Mąż zaczyna dzisiaj nową pracę, a w nocy nie umieliśmy zasnąć bo co chwilę jakiś komar nam bzykał nad uchem, w pewnym momencie zrobiliśmy pogrom i zabiliśmy aż 4 komarzyska 🥲😵💫Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 08:55
Nieprzejrzysta, DreamBee, Elena20, pp2018, Lauraa lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Jeżu, dziewczyny współczuję wam sytuacji z powodzią. Nie wyobrażam sobie co możecie czuć. Trzymam kciuki, żeby ten horror jak najszybciej się skończył 😓
Betę, myślałam żeby jutro zrobić 😀 Testów już nie mam 😅
Nie wiem czy kupić testy, czy potwierdzać betę. Mam nadzieję, że to nie jest oszukaniec 😟
DreamBee, Elena20, Rudka, Lauraa lubią tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Mam pytanie, czy wie ktoś jak przesunąć na OvuFriend tą linię bazową (ta wykropkowana)?
Mam ją ustawioną na 36,6, a powinna być ona dla mojego cyklu zawsze trochę niższa. 🤔
Btw. w tym cyklu tak powolutku rośnie temperatura.😵💫
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 08:59
Elena20, Kasiekkk lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Chochlik12 wrote:
Jeśli ktoś zna odpowiedź to będę bardzo wdzięczna👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Co do powodzi, staram się być spokojna, ale panika w pracy nie słuzy.👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
nick nieaktualny
-
Nieprzejrzysta wrote:Jeżu, dziewczyny współczuję wam sytuacji z powodzią. Nie wyobrażam sobie co możecie czuć. Trzymam kciuki, żeby ten horror jak najszybciej się skończył 😓
Betę, myślałam żeby jutro zrobić 😀 Testów już nie mam 😅
Nie wiem czy kupić testy, czy potwierdzać betę. Mam nadzieję, że to nie jest oszukaniec 😟Nieprzejrzysta, Elena20 lubią tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Kasiekkk wrote:W środę, 10dpo - ja z tych niecierpliwych 😅Zresztą okazało się, że mi się skróciła po ciąży faza lutealna i ma tylko 11 dni, więc jak te 10 dpo nic nie będzie, to już marne szanse.
Kasiekkk lubi tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Spuściłam już krew do badań 3 dc, pozostaje czekać na wyniki. ☺️ My dziś po pracy będziemy ładować worki z piaskiem, żeby zabezpieczyć piwnicę na wszelki wypadek.
Nieprzejrzysta, gratuluję 🍀🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 09:28
Wojcinka, Nieprzejrzysta, Lasia1234, Kasiekkk, Elena20, pp2018, Lauraa lubią tę wiadomość
🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
Lasia1234 wrote:Nieprzejrzysta gratulacje 😁
@Suzie przykro mi 😔 widziałam że prognozy dla Wrocławia się poprawiają mam nadzieję że to co dojdzie do was utrzyma się w korycie rzeki i nie będzie strat.
No właśnie, komunikaty są, żeby być gotowym, ale możliwe, że we Wroclawiu źle nie będzie. A w pracy atmosfera jakby ktoś umarł i że utoniemy.👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Nieprzejrzysta gratulacje! Powtórz jeszcze test i leć na betę. Oby to było to.
U mnie temperatura pnie się w górę jak szalona. Ale cierpliwie muszę czekać i zachowac chłodną głowę.
Dziewczynom mieszkającym na terenach powodziowych przesyłam moc... Oby nie dotknęło was nic złego.Nieprzejrzysta, Deyansu, Elena20, Kasiekkk, Rudka, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Ja bym jutro zrobiła jeszcze test i jak nadal będzie widoczna lub ciemniejsza, to na betę 😊
Myślę że to dobry pomysł 😀 Upewnię się i może nawet jutro pojadę na betę 🙂Kasiekkk, Elena20 lubią tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29