Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Mam pytanie, czy wie ktoś jak przesunąć na OvuFriend tą linię bazową (ta wykropkowana)?
    Mam ją ustawioną na 36,6, a powinna być ona dla mojego cyklu zawsze trochę niższa. 🤔

Btw. w tym cyklu tak powolutku rośnie temperatura.😵‍💫

IMG-7023.jpg

U mnie też ta linia od czapy jest i w ogóle wykres jakiś taki rozlazły, dlatego równolegle prowadzę jeszcze wykres w fertility friend, tam dużo wyraźniej widać podział na fazy i przynajmniej w moim przypadku lepiej prognozuje owulacje, niż owu, więc polecam dodatkowo :)

Dla porównania obecny wykres z obu aplikacji
    Screenshot-20240916-103202-2.png
    darmowe hostingi
    Screenshot-20240916-103119-2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinko, nas po prostu stresują różne rzeczy ;) Ciebie biel na teście, a mnie niepewność przed testowaniem. U mnie od owu to taki rollercoaster emocji, że wymiękam. Jak wyczuję jakikolwiek objaw, to się cieszę, ale się zadręczam, czy sobie nie wmawiam, jak nie mam objawów, tak jak dzisiaj, to jestem mega zdołowana i naprawdę smutna, bo już "jestem pewna", że się nie udało. Do tego naprawdę o niczym innym nie mogę myśleć przez te cholerne 10 dni (a w tym cyklu dłużej, bo pierwotnie myślałam, że owu była 5 dni wcześniej), więc ja serio wolę zobaczyć biały test i skończyć myśleć i analizować objawy. Biel na teście nie powoduje u mnie smutku, tylko takie otępienie na jakieś dwa dni, bo nie mam już o czym myśleć i czego analizować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 11:04

Monk@, Elena20, Ilka96 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla24 wrote:
    To się dzieje 🥹🥹

Jestem 8/9 dpo
    Wczoraj miałam lekkie skurcze i uczucie pełności. Kojarzyłam to z poprzedniej ciąży. Oczywiście może to wydać się śmieszne ale mam taki apetyt, że mąż się śmiał, że nie uwierzy jak mu powiem że nie jestem w ciąży. Dodam, że przeważnie się zmuszałam do regularnych posiłków.
    Przeczucie nie myliło. 2 dni temu pisałam, że czuję że się udało. Szczęście przeplata się z strachem ☺️ czekam na test jutro🤞

IMG-0536.jpg
    Ojej, gratuluję z całego serducha! ❤️ Jak pięknie nam się zaczął ten tydzień!

Elena20 lubi tę wiadomość

• Nineq Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ta linia zalezy od Waszych temperatur, średnia z bodajże 6 najniższych, ręcznie nie zmienicie.
    Ja w jednym miesiącu miałam linie na temp. 36.6, a w jakimś innym była na 36.65. Chociaż na ovu średnio czytelnie to wygląda, juz lepiej Premom aktualizuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 11:25

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈
    🩺21/10/2023 - ❤️
    🩺29/10/2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19/11/2014 - 5,03 cm 🧸
    🧬23/11/2024 - 5,24 cm/5,74 cm? - wiercioch 👶
    Zostań🙏❤️

preg.png
  • Karla24 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za wasze gratulacje ♥️ jesteście kochane
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bo wiadomo, że cień na teście to dopiero sam początek. Staram się być dobrej myśli ☺️

Odnośnie dołowania ja mam to samo co Wojcinka -biele mnie przytłaczały. W pierwszej ciąży i spóźniającymi się okresami, nie umiałam się powstrzymać przed testowaniem za wcześnie a każdy test to łzy. Po 8 miesiącach oglądania bieli zobaczyłam ten sam cień co teraz. Tylko obecnie ta droga była krótsza.
    Trzymam za was mocno kciuki 🍀

Monka95, Kasiekkk, Wojcinka, Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość

🔸starania od 07.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Miłego dnia :)

Gratuluję nowych kreseczek :)

Muszę trochę poczytać co u Was :)

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    U mnie też ta linia od czapy jest i w ogóle wykres jakiś taki rozlazły, dlatego równolegle prowadzę jeszcze wykres w fertility friend, tam dużo wyraźniej widać podział na fazy i przynajmniej w moim przypadku lepiej prognozuje owulacje, niż owu, więc polecam dodatkowo :)

Dla porównania obecny wykres z obu aplikacji
    Screenshot-20240916-103202-2.png
    darmowe hostingi
    Screenshot-20240916-103119-2.png

Ja do prognozowania cyklu używam Flo i też mega lubię i jest on na Maxa precyzyjny u mnie… 😄
    Fertity friend ma jakiś słaby interface, nie umiem się tam poruszać 😂

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dziewczyny, ta linia zalezy od Waszych temperatur, średnia z bodajże 6 najniższych, ręcznie nie zmienicie.
    Ja w jednym miesiącu miałam linie na temp. 36.6, a w jakimś innym była na 36.65. Chociaż na ovu średnio czytelnie to wygląda, juz lepiej Premom aktualizuje.
    Hmm, u mnie zawsze jest 36,6 🤔co miesiąc… chyba, że jeszcze ma za mało danych i tego nie zmienił…

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26

• Suzie Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Ale moja średnia z najniższych to 36,2-36,3 a ja ciągle mam tę książkową 36,6
    Za miesiąc będzie pół roku jak mierze, może się zmieni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 11:44

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ale moja średnia z najniższych to 36,2-36,3 a ja ciągle mam tę książkową 36,6
    Za miesiąc będzie pół roku jak mierze, może się zmieni
    Dlatego ta kwestia w ovufriend mi się nie podoba🤷‍♀️jaby nie analizował do końca. W Premom raz miałam 36.8, raz 36.64, raz 36.6, każdy miesiąc inaczej ta linia.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈
    🩺21/10/2023 - ❤️
    🩺29/10/2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19/11/2014 - 5,03 cm 🧸
    Zostań🙏❤️

preg.png
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 16 września, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl jaki macie „patent” na serduszkowanie w trakcie owulacji? 🤔

Rudka, Elena20 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hmm, u mnie zawsze jest 36,6 🤔co miesiąc… chyba, że jeszcze ma za mało danych i tego nie zmienił…
    Cholera wie, nie patrzyłabym na Twoim miejscu na to za bardzo. Ewentualnie na innej aplikacji jeszcze. Femometer tez wyznacza te linie.

Chochlik12, Elena20 lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈
    🩺21/10/2023 - ❤️
    🩺29/10/2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19/11/2014 - 5,03 cm 🧸
    Zostań🙏❤️

preg.png
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla - Gratulacje! Będziesz robiła betę?
    Jak się czujesz miałaś jakieś objawy?
    Mnie w 8/9 dpo wzięło takie przeziębienie, że się bałam że na drugi dzień nie wstanę na rozmowę o pracę i że będę musiała z niej rezygnować 😅
    Od soboty boli mnie tylko lewa pierś pod pachą, piersi są większe jak zawsze przed okresem, a po za tym czuje się tak jak by mnie miało coś wziąć 😅

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 16 września, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba po prostu oleje tą linię, myślałam że się uda to jakoś prosto zrobić 😁

Btw. ostatnio bardzo dużo słucham różnych rzeczy o zdrowiu i wpływie diety na kwestie około płodnościowe.
    Mam wrażenie, że jakiś nowy rozdział się przede mną otworzył… 🙈 wchodzę w temat diety już ponad rok i widzę jak wiele jeszcze nie wiem i chyba serio polubiłam nabywanie tej wiedzy. 😄
    Jeśli znacie jakieś fajne kanały dietetyków klinicznych na yt to z chęcią przyjmę 🤗

Kasiekkk, Monk@, Elena20, pp2018 lubią tę wiadomość

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26

• Suzie Autorytet

Wysłany: 16 września, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Karla, gratki :)

ellevv, nie musisz być na czczo ;)

Suzie, no ta panika jest najgorsza i gadanie, jak to było w '97. Ale sporo się od tego czasu zmieniło. Gotowym być trzeba, ale sianie paniki to już przesada. Dlatego ja się cieszę, że pracuję z domu, ale widzę w internecie, co ludzie wypisują, dramat. I pół Wrocławia wodę wykupiło ze sklepów, podobnie z mąką, cukrem i innymi 🤦🏼‍♀️

też tak myślę, mnie tylko głowa boli od tego wszystkiego

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 16 września, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Chyba po prostu oleje tą linię, myślałam że się uda to jakoś prosto zrobić 😁

Btw. ostatnio bardzo dużo słucham różnych rzeczy o zdrowiu i wpływie diety na kwestie około płodnościowe.
    Mam wrażenie, że jakiś nowy rozdział się przede mną otworzył… 🙈 wchodzę w temat diety już ponad rok i widzę jak wiele jeszcze nie wiem i chyba serio polubiłam nabywanie tej wiedzy. 😄
    Jeśli znacie jakieś fajne kanały dietetyków klinicznych na yt to z chęcią przyjmę 🤗

Ja też się mocno wciągnęłam w temat diety propłodnościowej! 😁 Oglądam/obserwuję/słucham takich chyba najpopularniejszych w internecie, czyli Akademię Płodności, Hormonalną Przestrzeń, Justynę Wachnik, Strefę Płodności, Kobiecą Harmonię no i z lekarzy, którzy mówią o diecie, to oczywiście dr Cybulską i dr Esterę Kłosowicz.
    Jak masz kogoś ciekawego do polecenia to też z chęcią przyjmę! 😊

Chochlik12, Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Aaaa no popatrz, a ja myślałam, że te aplikacje wyznaczają linię podstawową, czyli na poziomie najwyższej temperatury z 6 przed skokiem temp po owu w danym cyklu, a to faktycznie może być coś innego

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 16 września, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla24 wrote:
    Odnośnie dołowania ja mam to samo co Wojcinka -biele mnie przytłaczały. W pierwszej ciąży i spóźniającymi się okresami, nie umiałam się powstrzymać przed testowaniem za wcześnie a każdy test to łzy. Po 8 miesiącach oglądania bieli zobaczyłam ten sam cień co teraz. Tylko obecnie ta droga była krótsza.
    Trzymam za was mocno kciuki 🍀
    No ja mam coś takiego że jak widzę biel na teście to nadal myślę że jeszcze jest nadzieja bo w końcu @ jeszcze nie ma a to głupie 🥴 i łapie mnie dół i w ogóle. A jak przyjdzie po prostu okres to jest i tyle. Nigdy nie mm dola jak @ przyjdzie. Zero w tym logiki wiem 😂

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Karla24 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Karla - Gratulacje! Będziesz robiła betę?
    Jak się czujesz miałaś jakieś objawy?
    Mnie w 8/9 dpo wzięło takie przeziębienie, że się bałam że na drugi dzień nie wstanę na rozmowę o pracę i że będę musiała z niej rezygnować 😅
    Od soboty boli mnie tylko lewa pierś pod pachą, piersi są większe jak zawsze przed okresem, a po za tym czuje się tak jak by mnie miało coś wziąć 😅

Również Gratulację 😍 jakby to do mnie nie dochodziło. Chciałbym jutro powtórzyć test i tego się doczekać nie mogę. Planuje betę ale w dzień planowanej miesiączki.

Ja też w tym cyklu czułam piersi były wrażliwe. Plus apetyt zwiększony , pewnie związany z wyższym progesteronem. Od 2 dni mam lekkie skurcze i uczucie pełności. Czuję spokój a za chwilę przeplata się z strachem- spore wahania nastrojów. Oczywiście takie objawy mogłabym obserwować też w cyklu bez ciąży. 2 dni temu miałam wypieki na twarzy tak jakby miało mnie coś rozłożyć więc podobnie do Ciebie😊

A Ty jak z betą?

Nieprzejrzysta, Elena20, Wojcinka, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość

🔸starania od 07.2024
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 16 września, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny przez parę dni nie wchodziłam na forum bo miałam podłamanie nerwowe sama się nakręciłam że może to ciąża jak mnie pobolewał brzuch i chodziłam rozpalona ale niestety to była jakaś infekcja.
    Nadrobiłam zaległości z tym co tu pisałyście i nastrój mi się poprawił jak zobaczyłam tyle kreseczek 😍 trzymam kciuki za Wasze bety 😊🤞 Ja rozpoczynam nowy cykl starań tym razem chyba z testami owu.

✔️Missi super że Indonezja! Byłam w lipcu 😃

✔️Nitka 96 ja też mierzę temperaturę Apple Watchem ale mi zawsze pokazuje 35 z hakiem 🙄 już zastanawiałam się czy to jest serio moja temperatura czy może zegarki mierzą ją jakoś niżej? Hmm… ale skoro u Ciebie jest normalnie to może ja mam jakąś niższą tylko ciekawe czemu?

✔️Saferka podpinam się pod pytanie 😁

A jeśli chodzi o suple to co to jest ten Inozytol? 🤔

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ