Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChochlik12 wrote:
U mnie też ta linia od czapy jest i w ogóle wykres jakiś taki rozlazły, dlatego równolegle prowadzę jeszcze wykres w fertility friend, tam dużo wyraźniej widać podział na fazy i przynajmniej w moim przypadku lepiej prognozuje owulacje, niż owu, więc polecam dodatkowo
Dla porównania obecny wykres z obu aplikacji
darmowe hostingi
-
nick nieaktualnyWojcinko, nas po prostu stresują różne rzeczy Ciebie biel na teście, a mnie niepewność przed testowaniem. U mnie od owu to taki rollercoaster emocji, że wymiękam. Jak wyczuję jakikolwiek objaw, to się cieszę, ale się zadręczam, czy sobie nie wmawiam, jak nie mam objawów, tak jak dzisiaj, to jestem mega zdołowana i naprawdę smutna, bo już "jestem pewna", że się nie udało. Do tego naprawdę o niczym innym nie mogę myśleć przez te cholerne 10 dni (a w tym cyklu dłużej, bo pierwotnie myślałam, że owu była 5 dni wcześniej), więc ja serio wolę zobaczyć biały test i skończyć myśleć i analizować objawy. Biel na teście nie powoduje u mnie smutku, tylko takie otępienie na jakieś dwa dni, bo nie mam już o czym myśleć i czego analizować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 11:04
Monk@, Elena20, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarla24 wrote:To się dzieje 🥹🥹
Jestem 8/9 dpo
Wczoraj miałam lekkie skurcze i uczucie pełności. Kojarzyłam to z poprzedniej ciąży. Oczywiście może to wydać się śmieszne ale mam taki apetyt, że mąż się śmiał, że nie uwierzy jak mu powiem że nie jestem w ciąży. Dodam, że przeważnie się zmuszałam do regularnych posiłków.
Przeczucie nie myliło. 2 dni temu pisałam, że czuję że się udało. Szczęście przeplata się z strachem ☺️ czekam na test jutro🤞
Elena20 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ta linia zalezy od Waszych temperatur, średnia z bodajże 6 najniższych, ręcznie nie zmienicie.
Ja w jednym miesiącu miałam linie na temp. 36.6, a w jakimś innym była na 36.65. Chociaż na ovu średnio czytelnie to wygląda, juz lepiej Premom aktualizuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 11:25
-
Dziękuję bardzo za wasze gratulacje ♥️ jesteście kochane
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bo wiadomo, że cień na teście to dopiero sam początek. Staram się być dobrej myśli ☺️
Odnośnie dołowania ja mam to samo co Wojcinka -biele mnie przytłaczały. W pierwszej ciąży i spóźniającymi się okresami, nie umiałam się powstrzymać przed testowaniem za wcześnie a każdy test to łzy. Po 8 miesiącach oglądania bieli zobaczyłam ten sam cień co teraz. Tylko obecnie ta droga była krótsza.
Trzymam za was mocno kciuki 🍀
Monka95, Kasiekkk, Wojcinka, Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
🔸starania od 07.2024 -
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:U mnie też ta linia od czapy jest i w ogóle wykres jakiś taki rozlazły, dlatego równolegle prowadzę jeszcze wykres w fertility friend, tam dużo wyraźniej widać podział na fazy i przynajmniej w moim przypadku lepiej prognozuje owulacje, niż owu, więc polecam dodatkowo
Dla porównania obecny wykres z obu aplikacji
darmowe hostingi
Ja do prognozowania cyklu używam Flo i też mega lubię i jest on na Maxa precyzyjny u mnie… 😄
Fertity friend ma jakiś słaby interface, nie umiem się tam poruszać 😂Elena20 lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Nineq wrote:Dziewczyny, ta linia zalezy od Waszych temperatur, średnia z bodajże 6 najniższych, ręcznie nie zmienicie.
Ja w jednym miesiącu miałam linie na temp. 36.6, a w jakimś innym była na 36.65. Chociaż na ovu średnio czytelnie to wygląda, juz lepiej Premom aktualizuje.11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Nineq wrote:Dziewczyny, ta linia zalezy od Waszych temperatur, średnia z bodajże 6 najniższych, ręcznie nie zmienicie.
Ja w jednym miesiącu miałam linie na temp. 36.6, a w jakimś innym była na 36.65. Chociaż na ovu średnio czytelnie to wygląda, juz lepiej Premom aktualizuje.
Ale moja średnia z najniższych to 36,2-36,3 a ja ciągle mam tę książkową 36,6
Za miesiąc będzie pół roku jak mierze, może się zmieniWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 11:44
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Suzie wrote:Ale moja średnia z najniższych to 36,2-36,3 a ja ciągle mam tę książkową 36,6
Za miesiąc będzie pół roku jak mierze, może się zmieni -
Wgl jaki macie „patent” na serduszkowanie w trakcie owulacji? 🤔
Rudka, Elena20 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia. -
Chochlik12 wrote:Hmm, u mnie zawsze jest 36,6 🤔co miesiąc… chyba, że jeszcze ma za mało danych i tego nie zmienił…
Chochlik12, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Karla - Gratulacje! Będziesz robiła betę?
Jak się czujesz miałaś jakieś objawy?
Mnie w 8/9 dpo wzięło takie przeziębienie, że się bałam że na drugi dzień nie wstanę na rozmowę o pracę i że będę musiała z niej rezygnować 😅
Od soboty boli mnie tylko lewa pierś pod pachą, piersi są większe jak zawsze przed okresem, a po za tym czuje się tak jak by mnie miało coś wziąć 😅Elena20 lubi tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Chyba po prostu oleje tą linię, myślałam że się uda to jakoś prosto zrobić 😁
Btw. ostatnio bardzo dużo słucham różnych rzeczy o zdrowiu i wpływie diety na kwestie około płodnościowe.
Mam wrażenie, że jakiś nowy rozdział się przede mną otworzył… 🙈 wchodzę w temat diety już ponad rok i widzę jak wiele jeszcze nie wiem i chyba serio polubiłam nabywanie tej wiedzy. 😄
Jeśli znacie jakieś fajne kanały dietetyków klinicznych na yt to z chęcią przyjmę 🤗Kasiekkk, Monk@, Elena20, pp2018 lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Monk@ wrote:Karla, gratki
ellevv, nie musisz być na czczo
Suzie, no ta panika jest najgorsza i gadanie, jak to było w '97. Ale sporo się od tego czasu zmieniło. Gotowym być trzeba, ale sianie paniki to już przesada. Dlatego ja się cieszę, że pracuję z domu, ale widzę w internecie, co ludzie wypisują, dramat. I pół Wrocławia wodę wykupiło ze sklepów, podobnie z mąką, cukrem i innymi 🤦🏼♀️
też tak myślę, mnie tylko głowa boli od tego wszystkiegoElena20 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Chochlik12 wrote:Chyba po prostu oleje tą linię, myślałam że się uda to jakoś prosto zrobić 😁
Btw. ostatnio bardzo dużo słucham różnych rzeczy o zdrowiu i wpływie diety na kwestie około płodnościowe.
Mam wrażenie, że jakiś nowy rozdział się przede mną otworzył… 🙈 wchodzę w temat diety już ponad rok i widzę jak wiele jeszcze nie wiem i chyba serio polubiłam nabywanie tej wiedzy. 😄
Jeśli znacie jakieś fajne kanały dietetyków klinicznych na yt to z chęcią przyjmę 🤗
Ja też się mocno wciągnęłam w temat diety propłodnościowej! 😁 Oglądam/obserwuję/słucham takich chyba najpopularniejszych w internecie, czyli Akademię Płodności, Hormonalną Przestrzeń, Justynę Wachnik, Strefę Płodności, Kobiecą Harmonię no i z lekarzy, którzy mówią o diecie, to oczywiście dr Cybulską i dr Esterę Kłosowicz.
Jak masz kogoś ciekawego do polecenia to też z chęcią przyjmę! 😊
Chochlik12, Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNineq wrote:Dziewczyny, ta linia zalezy od Waszych temperatur, średnia z bodajże 6 najniższych, ręcznie nie zmienicie.
Ja w jednym miesiącu miałam linie na temp. 36.6, a w jakimś innym była na 36.65. Chociaż na ovu średnio czytelnie to wygląda, juz lepiej Premom aktualizuje.
Aaaa no popatrz, a ja myślałam, że te aplikacje wyznaczają linię podstawową, czyli na poziomie najwyższej temperatury z 6 przed skokiem temp po owu w danym cyklu, a to faktycznie może być coś innegoElena20 lubi tę wiadomość
-
Karla24 wrote:Odnośnie dołowania ja mam to samo co Wojcinka -biele mnie przytłaczały. W pierwszej ciąży i spóźniającymi się okresami, nie umiałam się powstrzymać przed testowaniem za wcześnie a każdy test to łzy. Po 8 miesiącach oglądania bieli zobaczyłam ten sam cień co teraz. Tylko obecnie ta droga była krótsza.
Trzymam za was mocno kciuki 🍀Elena20 lubi tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:Karla - Gratulacje! Będziesz robiła betę?
Jak się czujesz miałaś jakieś objawy?
Mnie w 8/9 dpo wzięło takie przeziębienie, że się bałam że na drugi dzień nie wstanę na rozmowę o pracę i że będę musiała z niej rezygnować 😅
Od soboty boli mnie tylko lewa pierś pod pachą, piersi są większe jak zawsze przed okresem, a po za tym czuje się tak jak by mnie miało coś wziąć 😅
Również Gratulację 😍 jakby to do mnie nie dochodziło. Chciałbym jutro powtórzyć test i tego się doczekać nie mogę. Planuje betę ale w dzień planowanej miesiączki.
Ja też w tym cyklu czułam piersi były wrażliwe. Plus apetyt zwiększony , pewnie związany z wyższym progesteronem. Od 2 dni mam lekkie skurcze i uczucie pełności. Czuję spokój a za chwilę przeplata się z strachem- spore wahania nastrojów. Oczywiście takie objawy mogłabym obserwować też w cyklu bez ciąży. 2 dni temu miałam wypieki na twarzy tak jakby miało mnie coś rozłożyć więc podobnie do Ciebie😊
A Ty jak z betą?
Nieprzejrzysta, Elena20, Wojcinka, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
🔸starania od 07.2024 -
Cześć dziewczyny przez parę dni nie wchodziłam na forum bo miałam podłamanie nerwowe sama się nakręciłam że może to ciąża jak mnie pobolewał brzuch i chodziłam rozpalona ale niestety to była jakaś infekcja.
Nadrobiłam zaległości z tym co tu pisałyście i nastrój mi się poprawił jak zobaczyłam tyle kreseczek 😍 trzymam kciuki za Wasze bety 😊🤞 Ja rozpoczynam nowy cykl starań tym razem chyba z testami owu.
✔️Missi super że Indonezja! Byłam w lipcu 😃
✔️Nitka 96 ja też mierzę temperaturę Apple Watchem ale mi zawsze pokazuje 35 z hakiem 🙄 już zastanawiałam się czy to jest serio moja temperatura czy może zegarki mierzą ją jakoś niżej? Hmm… ale skoro u Ciebie jest normalnie to może ja mam jakąś niższą tylko ciekawe czemu?
✔️Saferka podpinam się pod pytanie 😁
A jeśli chodzi o suple to co to jest ten Inozytol? 🤔
Elena20 lubi tę wiadomość