Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Wicher, pewnie. Lepiej skonsultować niż się zamartwiać, ale będzie dobrze. Mocne kciuki ❤️
Karla24 pewnie, że mamy obawy, ale jakoś odnajduje się w byciu mamą i zawsze chciałam mieć minimum 3 dzieci. Dostrzegam więcej plusów większej rodziny niż minusów Tylko krótko po porodzie jestem stanowcza w tym, że już nigdy więcej nie rodzę 😅 Największe obawy mam takie - a co jak zajdę w ciążę i poronię, a co jak będę musiała znów leżeć (miałam taką ciążę), a co jak będzie jakiś szpital w ciąży (młodsza córka nigdy nie zasypiała beze mnie), a co jak by były jakieś problemy z moim zdrowiem czy zdrowiem dziecka po porodzie, przecież dwójka dzieci w domu… Ale jak ogarnęlabym trójkę to nie mam raczej obaw. Wydaje mi się, że dwójka czy trójka to już bez różnicy 😅 i tak zamieszanie, i tak. 🙌 Ale na razie chciałabym po prostu zajść w ciążę i żeby to był spokojny czas bez komplikacji. Zresztą jak każda z nas. Nie wybiegam raczej w przyszłość zbyt daleko Rok się staraliśmy o pierwszą ciążę. Potem ją poroniłam. To był początek covid i mam fatalne doświadczenia. Potem ciąża z komplikacjami… W naszym wypadku jakoś te rodzicielstwo nie było takie łatwe na początku, może też dlatego mam takie nastawienie, że nic nie przyspieszę i spokojnie płynę z prądemWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 20:32
pp2018, Elena20, Wicher, Karla24, LokaDesigner lubią tę wiadomość
-
Wicher gratuluję pięknej bety ! Progesteron nie za wysoki ale to akurat można sobie dołożyć U mnie ostatnio był 9… Jutro robię powtórkę bety i proga. Mam nadzieję, że oba pięknie urosły 🥹🤞🏻
Elena20, Wicher, pp2018, Kasiekkk, Wojcinka, Rudka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale progesteron Wicherka jest w stanie utrzymać ciążę także spokojnie nie ma co panikować Lekarz w razie czego dołoży… 😊
Na mnie nie patrzcie bo ja przy progesteronie 12 niestety już wiedziałam, że to biochemiczna czułam to poprostu;)
Brilka w takim razie dobry krok i rozpoczęty kolejny etap starań 😊Elena20, Kasiekkk, Deyansu lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
nick nieaktualnyemilgiana wrote:Zrobiłam test i dwie kreski, jedna słabsza ale widoczna i różowa, więc nie fabryczna. Dziwne to wszystko.. Jutro kupię jeszcze jeden test i zobaczę. Najgorzej, że odstawiłam duphaston 5 dni temu. Boję się. Już tyle ciąż straconych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 21:20
Elena20, Wojcinka, emilgiana lubią tę wiadomość
-
emilgiana wrote:Zrobiłam test i dwie kreski, jedna słabsza ale widoczna i różowa, więc nie fabryczna. Dziwne to wszystko.. Jutro kupię jeszcze jeden test i zobaczę. Najgorzej, że odstawiłam duphaston 5 dni temu. Boję się. Już tyle ciąż straconych.
Trzymam kciuki żeby jednak była to jedna z tych ciąż z zaskoczenia i żeby wszystko się pięknie skończyło 🤞 -
Hej kochane, rano jak przyszła 🐵 to czułam taki nóż w plecach, to jest pierwszy raz kiedy chcieliśmy zobaczyć " a może spróbujemy może będzie dzidzia" od czasu mojej straconej ciąży w lutym, wtedy staraliśmy się 8 cykli. Wiem ze to nie długi czas, myślałam że trochę zmieniłam myślenie ale emocje wróciły. To jest tak straszne. Wiem ja nie mam doświadczenia tak jak Dinusie ale mam czasem wrażenie że jakbym już zobaczyła znowu te 2 kreski to " to jest za piękne żeby było możliwe, na pewno powtórzy się sytuacja" tak jakby ciąża była dla mnie bardzo odległa jakby to jeszcze nie ten moment, ostatnio w ogóle z mężem mało spędzamy czasu razem, dużo pracujemy, ja 2 razy w tygodniu chodzę jeszcze do szkoły na niemiecki( mieszkamy w Niemczech) na 2.5 godz więc jak wracam to chwila i idziemy spać, i mało co gadamy przez to ze sobą, niewiem tak dziwnie jest, na serduszkowanie mało kiedy mam ochotę, jak u was jest kochane? Czy starania zmieniły coś w waszych związkach?
Elena20 lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Kasiekkk wrote:Elena, trzymam z całej siły 🤞🏻🤞🏻
Wicherku, nie martw się tylko na zapas, proszę 🙏🏻 Moje obie ciąże utrzymały się, mimo proga trochę ponad 7. Lexia też nie miała początkowo wcale wysokiego, chyba niecałe 13 i wszystko ok. Uprzedzę tylko, że nie każdy lekarz chce przepisywać, póki nie ma widocznego pęcherzyka w macicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 22:26
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
nick nieaktualnyKarla24 wrote:Trzymam kciuki 🤞
Widzę, że masz juz dwójkę małych szkrabów w domu tak jak i Kasssiek 😃
Macie obawy jak będzie z 3 ? 😊Elena20 lubi tę wiadomość
-
Lexia pisala, że przy takim progu nie miała żadnych plamień ani nic.
Ja jutro idę do ginekologa na sprawdzenie czy nie rozwija się infekcja. Całe szczęście, bo dzisiaj popołudniem/wieczorem zaczęłam czuć skurcze w dole brzucha. Ech. Nie miałam okresowych bólów w tej ciąży aż do tej pory. Małż się zaniepokoił, ja tak samo. No ale nic, nie mam na nic wpływu już.
Czekamy na kolejne dobre wieści od was jutro z rana 💪🥳💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 22:38
Elena20, _Pistacjowa_, Slava lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
nick nieaktualny_Pistacjowa_ wrote:Kasiu, przepraszam że pytam, ale miałaś jakieś objawy takiego poziomu proga w ciąży? Typu plamienia? Pytam z ciekawosci czy da się zidentyfikować, że coś się dzieje pod tym kątem 🤔
Elena20, _Pistacjowa_, pp2018 lubią tę wiadomość
-
KarolinaJ0702 wrote:Hej kochane, rano jak przyszła 🐵 to czułam taki nóż w plecach, to jest pierwszy raz kiedy chcieliśmy zobaczyć " a może spróbujemy może będzie dzidzia" od czasu mojej straconej ciąży w lutym, wtedy staraliśmy się 8 cykli. Wiem ze to nie długi czas, myślałam że trochę zmieniłam myślenie ale emocje wróciły. To jest tak straszne. Wiem ja nie mam doświadczenia tak jak Dinusie ale mam czasem wrażenie że jakbym już zobaczyła znowu te 2 kreski to " to jest za piękne żeby było możliwe, na pewno powtórzy się sytuacja" tak jakby ciąża była dla mnie bardzo odległa jakby to jeszcze nie ten moment, ostatnio w ogóle z mężem mało spędzamy czasu razem, dużo pracujemy, ja 2 razy w tygodniu chodzę jeszcze do szkoły na niemiecki( mieszkamy w Niemczech) na 2.5 godz więc jak wracam to chwila i idziemy spać, i mało co gadamy przez to ze sobą, niewiem tak dziwnie jest, na serduszkowanie mało kiedy mam ochotę, jak u was jest kochane? Czy starania zmieniły coś w waszych związkach?
U mnie jest tak, że na początku było podobnie jak u Ciebie. Ja zapracowana, tu opieka nad dzieckiem. Proza życia nas zgubiła. Do tego pierwsze niepowodzenia mocno się na nas odbiły.
Ale widzę zmiany. Jak już któryś raz widzimy biel na teście, mąż zaczął się bardziej interesować zdrowiem, badaniami, zaczęliśmy więcej spędzać czasu razem - spacery, rozmowy więcej wyjazdów i na nowo wszystko zaczynamy.
U nas mocno praca, zaraz po narodzinach budowa domu, potem jego urzadzanie wjechało na głowę. Kiedyś dużo wyjeżdżaliśmy, mieliśmy wspólne pasje.
Dużo mi dało to forum, o którego istnieniu nie miałam kiedyś pojęcia. Dużo wiedzy znalazłam, wsparcia ❤️❤️❤️
Nareszcie ktoś kto mnie w pełni rozumie- inne staraczki 🤞🤞🤞
Musicie próbować więcej czasu spędzać razem, rozmawiać. Takie proste rzeczy, a tak łatwo zapominamy o tym w codziennym pędzie życia 🫣
KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
emilgiana wrote:Zrobiłam test i dwie kreski, jedna słabsza ale widoczna i różowa, więc nie fabryczna. Dziwne to wszystko.. Jutro kupię jeszcze jeden test i zobaczę. Najgorzej, że odstawiłam duphaston 5 dni temu. Boję się. Już tyle ciąż straconych.Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
@Kasiekkk nono czekamy na dobre wieści z rana! 🫶
Kasiekkk lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
KarolinaJ0702 wrote:Hej kochane, rano jak przyszła 🐵 to czułam taki nóż w plecach, to jest pierwszy raz kiedy chcieliśmy zobaczyć " a może spróbujemy może będzie dzidzia" od czasu mojej straconej ciąży w lutym, wtedy staraliśmy się 8 cykli. Wiem ze to nie długi czas, myślałam że trochę zmieniłam myślenie ale emocje wróciły. To jest tak straszne. Wiem ja nie mam doświadczenia tak jak Dinusie ale mam czasem wrażenie że jakbym już zobaczyła znowu te 2 kreski to " to jest za piękne żeby było możliwe, na pewno powtórzy się sytuacja" tak jakby ciąża była dla mnie bardzo odległa jakby to jeszcze nie ten moment, ostatnio w ogóle z mężem mało spędzamy czasu razem, dużo pracujemy, ja 2 razy w tygodniu chodzę jeszcze do szkoły na niemiecki( mieszkamy w Niemczech) na 2.5 godz więc jak wracam to chwila i idziemy spać, i mało co gadamy przez to ze sobą, niewiem tak dziwnie jest, na serduszkowanie mało kiedy mam ochotę, jak u was jest kochane? Czy starania zmieniły coś w waszych związkach?
Ale wydaje mi się, że teraz jest lepiej niż na początku, bo mój się z tym faktem już oswoił, gdy na początku roku podjęliśmy decyzję o staraniach, to czułam, że się boi. Teraz już rozmawiamy o wszystkim normalnie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 23:47
KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dzień dobry 💛💛
@Kasiekkk czekamy na twoje dwie kreski! 🤞🤞
Ja jednak siknelam i jest biel wizira 🤷♀️ no trudno, byle do października 🤪 z pozytywów to nie jest mi smutno ani nic więc wszystko jest okpp2018, 3erin lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Dzień dobry 💛💛
@Kasiekkk czekamy na twoje dwie kreski! 🤞🤞
Ja jednak siknelam i jest biel wizira 🤷♀️ no trudno, byle do października 🤪 z pozytywów to nie jest mi smutno ani nic więc wszystko jest okStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Wojcinka mimo wszystko 🫂 bo biele są podłe październik musi być nasz!
Ja cały wieczór i noc z termoforem, bo mam ból jajnika i skurcze jak na @ stuleciaOna 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Majlen, Wojcinka, Elena20, Kłębuszek, Wicher, Mervee, pp2018, brilka, Slava, MadziaIsm, ellevv, LokaDesigner, Dahlia, Lauraa, Fasolowa_zupa, Missi, awokado 🥑, 3erin, Lexia, DreamBee, Galaxis, Ilka96, Gusia_, Pacynka, Mystic_Rose, Klaudek11, aśś, Nava, Monka95, Cavarathiel, Monk@, Rudka, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
-
Ale piękne kreski tutaj z rana ❤️
Kasiekkk lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog