Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Beta 38,8 🥹
Prog 12,8.
Klaudek11, Missi, MadziaIsm, Cavarathiel, _Pistacjowa_, Fasolowa_zupa, Suzie, Pacynka, elektro96, Majlen, awokado 🥑, Mervee, ellevv, Kasiekkk, Lauraa, Wojcinka, brilka, Elena20, Kłębuszek, Frutellka , pp2018, Belia, Dahlia, Monka95, Ilka96, Siasi, Deyansu, Lasia1234, Rudka, DreamBee, Galaxis, aśś, Mystic_Rose lubią tę wiadomość
4cs ⏸️
17.09 38,8 beta
02.10 2mm okruszka z bijącym serduszkiem ♥️
Nadzieja umiera ostatnia. -
Frutellka wrote:Dziewczyny to ja na szybko HCG 200 przyrost 134%(dzienny) póki co jest dobrze
Cudownie 🥹❤️Wicher, Frutellka lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Wicher wrote:Beta 38,8 🥹
Prog 12,8.
Gratulacje!!Wicher, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb
04.2024 II
05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
11.2023 cb
12.2023 II
01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 następna wizyta
-
Prog 12,8.
Pięknie ❤️Wicher lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Jak nam się tutaj zazieleniło 💚 gratuluję wszystkim II kreskom oraz pięknym betom!
Kasiekkk, trzymam kciuki, żeby to nie był test oszukaniec! W tym cyklu jesteś moją owulacyjną bliźniaczką, to mam nadzieję, że jest to dla nas obu dobry znak 🤞Kasiekkk lubi tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
@Frutellka gratulacje!! 😊
@Kasiekkk kciuki ✊️✊️Kasiekkk, Frutellka lubią tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb
04.2024 II
05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
11.2023 cb
12.2023 II
01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 następna wizyta
-
Prog 12,8.Wicher lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Slava wrote:Moja mi mówiła żeby brać 14 dni, ale na ulotce jest napisane 10. Ale to najlepiej zadzwoń do przychodni i się dopytaj bo nie chce Cię wprowadzać w błąd, to było moje pierwsze iui więc nie mam doświadczenia. Ja dzisiaj miałam zrobioną betę może jeszcze dzisiaj dostanę info czy na 100% negatyw i czy mam już przestać brać proga. Bo jak jesteś w ciąży to o tym musi lekarz zadecydować.
Coś wygooglalam na forum, że warto zrobić test i w razie pozytywnego przyjmować dalej, a w razie negatywnego odstawić.
Tym samym zafundowałam sobie wcześniejsze testowanie. Biel aż uderzyła po oczach. Także pozostaje czekać na @ i lecimy z 8 cyklem.
---‐‐
IV 24' cb
VIII 24' cb
⌛️7cs
38👱♀️
38👴
Starania o 1 dziecko
💊Euthyrox 0,25/0,50, Luteina, Provera
kw foliowy Naturell, Magnez, vitD
-
Fasolowa_zupa wrote:Dzięki za odpowiedź!
Coś wygooglalam na forum, że warto zrobić test i w razie pozytywnego przyjmować dalej, a w razie negatywnego odstawić.
Tym samym zafundowałam sobie wcześniejsze testowanie. Biel aż uderzyła po oczach. Także pozostaje czekać na @ i lecimy z 8 cyklem.
---‐‐
IV 24' cb
VIII 24' cb
⌛️7cs
38👱♀️
38👴
Starania o 1 dziecko
💊Euthyrox 0,25/0,50, Luteina, Provera
kw foliowy Naturell, Magnez, vitD
A kiedy miałaś IUI dokładnie i ile po zastrzyku. Bo owu wcale nie musiała być w dzień iui tylko dzień po i wtedy masz -1 dzień. Także może jest szansa🤞Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Slava wrote:A kiedy miałaś IUI dokładnie i ile po zastrzyku. Bo owu wcale nie musiała być w dzień iui tylko dzień po i wtedy masz -1 dzień. Także może jest szansa🤞
Dziś u mnie 12dpo więc pewnie już by było widac gdyby coś się kluło. Ten cykl był dziwny więc nie jestem mocno zaskoczona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 18:03
Slava lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPacynka wrote:Jak nam się tutaj zazieleniło 💚 gratuluję wszystkim II kreskom oraz pięknym betom!
Kasiekkk, trzymam kciuki, żeby to nie był test oszukaniec! W tym cyklu jesteś moją owulacyjną bliźniaczką, to mam nadzieję, że jest to dla nas obu dobry znak 🤞Pacynka lubi tę wiadomość
-
Fasolowa_zupa wrote:Nie miałam, ja tylko dostałam do brania Luteinę i Provere, w związku z bezskutecznymi staraniami i 2 biochemami.
Dziś u mnie 12dpo więc pewnie już by było widac gdyby coś się kluło. Ten cykl był dziwny więc nie jestem mocno zaskoczona.
To oby październik był nasz w takim razie 🙏Fasolowa_zupa lubi tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Wicher super! Gratuluję jeszcze raz i trzymam kciuki za przyrost za 2 dni 🤞
A dziewczyny ciężarówki, z ciekawości pytanie - zostajecie tu na wątku później? Ogólnie niezły wysyp tu się wrześniowy zrobił i przypomina mi się super atmosfera z mojego szczęśliwego wątku w lipcu '21 stąd pytanie macie tu już całkiem fajną ekipę
Ps. Fajnie byliby tu później zaglądać i żeby sprawdzić co się u was ciekawego w ciąży dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 18:29
Fasolowa_zupa, Elena20, Wicher, Pacynka, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Pacynko, dziękuję za kciuki i trzymam za Ciebie ❤️ Nadal planujesz testować 22-ego, czy będziesz próbować wcześniej?
Skuszę się na wcześniejsze testowanie, ale zapomniałam dzisiaj kupić test, więc dopiero jutro kupię i w czwartek będę testować 🤞Elena20, Kasiekkk, Wojcinka, Wicher lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
Wojcinka wrote:Wicher super! Gratuluję jeszcze raz i trzymam kciuki za przyrost za 2 dni 🤞
A dziewczyny ciężarówki, z ciekawości pytanie - zostajecie tu na wątku później? Ogólnie niezły wysyp tu się wrześniowy zrobił i przypomina mi się super atmosfera z mojego szczęśliwego wątku w lipcu '21 stąd pytanie macie tu już całkiem fajną ekipę
Ps. Fajnie byliby tu później zaglądać i żeby sprawdzić co się u was ciekawego w ciąży dzieje
Bardzo Was polubiłam 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 18:33
Fasolowa_zupa, Elena20, Wicher, Kasiekkk, Kłębuszek, Wojcinka, pp2018, Nava, Ilka96, Siasi, 3erin, Lasia1234 lubią tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
Ja też chętnie pozarażam 🦠 na wątku.
Jutro zrobię powtórkę bety i proga i idę wieczorem do lekarza żeby zweryfikować czy nie trzeba tego jakoś wspomóc lekami bo nie za wysoki ten progesteron. Plus mam jeszcze swoje obciążenia zdrowotne więc na wszelki wypadek niech ktoś na to spojrzy żebym się nie stresowała niepotrzebnie.Elena20, Kasiekkk, brilka, Wojcinka, pp2018, Pacynka, Ilka96, Siasi, Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość
4cs ⏸️
17.09 38,8 beta
02.10 2mm okruszka z bijącym serduszkiem ♥️
Nadzieja umiera ostatnia. -
Wojcinka wrote:Wicher super! Gratuluję jeszcze raz i trzymam kciuki za przyrost za 2 dni 🤞
Ps. Fajnie byliby tu później zaglądać i żeby sprawdzić co się u was ciekawego w ciąży dzieje
Jeśli nie uda mi się we wrześniu to raczej zmigruję do październikowego wątku, a fajnie gdyby była pierwsza strona na bieżąco jaki termin porodu, kiedy badania itp tak jak to na wątkach ciążowych jest super prowadzone❤️
Chyba, że coś innego miałaś na myśli 😅
Oczywiście mam nadzieję, że zostaniecie z nami dłużej ❤️
Jeszcze raz gratulacje, aż miło patrzeć na pierwszą stronę. Tak się tam zazieleniło 🌱🌱🌱
Wicher gratulacje trzymam mocno kciuki za następna betę 🤞🤞🤞🍀Pacynka lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
nick nieaktualnyWojcinka wrote:Wicher super! Gratuluję jeszcze raz i trzymam kciuki za przyrost za 2 dni 🤞
Ps. Fajnie byliby tu później zaglądać i żeby sprawdzić co się u was ciekawego w ciąży dziejeElena20, pp2018, Pacynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElena20 wrote:Jeśli nie uda mi się we wrześniu to raczej zmigruję do październikowego wątku, a fajnie gdyby była pierwsza strona na bieżąco jaki termin porodu, kiedy badania itp tak jak to na wątkach ciążowych jest super prowadzone❤️
Chyba, że coś innego miałaś na myśli 😅
Oczywiście mam nadzieję, że zostaniecie z nami dłużej ❤️
Jeszcze raz gratulacje, aż miło patrzeć na pierwszą stronę. Tak się tam zazieleniło 🌱🌱🌱
Wicher gratulacje trzymam mocno kciuki za następna betę 🤞🤞🤞🍀Elena20, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość