Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 17 września, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3erin wrote:
    Frutellko, mogę zapytać ile masz lat?

Możesz, 32

Elena20, 3erin lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 17 września, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za kiełkujące fasolki dziewczyny!
    Uwielbiam takie wieści, jak widzę dwie kreski u Was to myślę sobie, że mi też się kiedyś uda!💪
    Za dwa dni sikam na test więc będzie chwila prawdy.
    @slava możesz podpowiedzieć jak jest z progesteronem wczoraj wzięłam 10 dzien, dziś nie powinnam już brać, a jakbym była w ciazy to jak jest z braniem?
    Moja Ginekolog mi pewnie mówiła, ale w dniu wizyty średnio kontaktowałam i nie wiem co się robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 14:42

Elena20, Slava lubią tę wiadomość

• Rudka Ekspertka

Wysłany: 17 września, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wicher, frutellka gratulacje! 😍
    Kasiekkk 🤞

Dziewczyny od kiedy zacząć robić testy owu?

Wicher, Frutellka , Elena20 lubią tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 17 września, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Wicher, frutellka gratulacje! 😍
    Kasiekkk 🤞

Dziewczyny od kiedy zacząć robić testy owu?

To zależy jak masz owulację ale od 8-9 dc możesz sikać;)

Elena20, Rudka lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Wicher Ekspertka

Wysłany: 17 września, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Rany, dziewczyny, proszę jutro o mocne kciuki. Oczywiście od rana się słabo czuję, temp wzrosła, ale rano myślałam, że jestem przeziębiona, taka jakaś rozłamana byłam, ale teraz po przeziębieniu ani śladu. I oczywiście co w swojej głupocie zrobiłam - no test ciążowy, z godzinę po kawce i wydaje mi się, że coś tam przebija (tak słabo, że nie uchwycę na zdjęciu). I się zdążyłam już nakręcić, że się udało, nie chcę się jutro rozczarować 🥺

Ja wczoraj myślałam że będę miała migrenę bo mi coś 'chlupało' i piszczało w głowie 😅 plus stan podgorączkowy 37,5. Bądź dobrej myśli, trzymam kciuki 😘

Ja czekając na betę zrobiłam drugi test 😂 mimo że to już nie poranny mocz krecha jest ♥️

Fasolowa_zupa, pp2018, Deyansu, Kasiekkk, Majlen, Daisy___, Elena20, ellevv, LokaDesigner, Cavarathiel, Lauraa, Rudka, Galaxis lubią tę wiadomość

4cs ⏸️
    17.09 38,8 beta
    02.10 2mm okruszka z bijącym serduszkiem ♥️

Nadzieja umiera ostatnia.
  • Deyansu Ekspertka

Wysłany: 17 września, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wicher, Frutellka, Kasiekkk - super wieści 💪😍🍀 Trzymam mocno kciuki za (dalsze) przyrosty / potwierdzenia, że wchodzicie na nową ścieżkę życia :D

Jestem zdołowana, ale to w sumie w tym cyklu norma 😪, dziś 25 dc, temperatura pikuje na łeb na szyję. Jutro najpóźniej pojutrze przywita mnie 🙈. Czyli niby dobrze, bo będę mogła podejść do tej laparo, ale ... gdzieś po cichutku w samym środku miałam nadzieję ... mimo naszych okropnie małych szans 😔

Wczoraj ta konferencja we Wrocku została oczywiście odwołana. Bardzo mądra i dobra decyzja, niemniej trochę przykro. Zdecydowałyśmy z Mamą, że zostawiamy bilety na to wydarzenie na 2025 r, zamiast prosić o zwrot kasy, bo taka opcja też była. Dziś przebookowałam nocleg na przyszły rok (bo już znam kolejną datę konferencji, jestem troszkę w szoku, że się udało), Mama idzie jutro oddać bilety PKP.

Wczoraj już byłam na badaniu grupy krwi, dziś powtórka plus te wszystkie morfo, TSH, HIV itd. Po pracy pójdę po wyniki. Będzie też beta - w sumie, wiem już jaki będzie wynik 🥹

Przytulam mocno za wszelkie 🙈, trzymam do bólu kciuki za przyszłe testujące 🤞... A na razie... może na kilka dni zniknę z forum, bo trochę mnie to wszystko przytłacza. Wiem, że jesteśmy na jakiejś drodze, mamy plan działania, ale mimo to jest mi potwornie przykro, boję się zabiegu, boję się jego wyników, tego, co lekarz powie Mężowi. Ostatnie zawirowania dość mocno obsunęły mi ziemię pod nogami, być może to też PMS :(

Trzymajcie się Kochane, ściskam <3 ... będę pewnie czytać, ale odezwę się, jak mentalnie naładuję baterie <3 😵‍💫

Wicher, Elena20 lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki

👱🏻32
    nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
    stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
  • Missi Autorytet

Wysłany: 17 września, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Wicher, Frutellka, Kasiekkk - super wieści 💪😍🍀 Trzymam mocno kciuki za (dalsze) przyrosty / potwierdzenia, że wchodzicie na nową ścieżkę życia :D

Jestem zdołowana, ale to w sumie w tym cyklu norma 😪, dziś 25 dc, temperatura pikuje na łeb na szyję. Jutro najpóźniej pojutrze przywita mnie 🙈. Czyli niby dobrze, bo będę mogła podejść do tej laparo, ale ... gdzieś po cichutku w samym środku miałam nadzieję ... mimo naszych okropnie małych szans 😔

Wczoraj ta konferencja we Wrocku została oczywiście odwołana. Bardzo mądra i dobra decyzja, niemniej trochę przykro. Zdecydowałyśmy z Mamą, że zostawiamy bilety na to wydarzenie na 2025 r, zamiast prosić o zwrot kasy, bo taka opcja też była. Dziś przebookowałam nocleg na przyszły rok (bo już znam kolejną datę konferencji, jestem troszkę w szoku, że się udało), Mama idzie jutro oddać bilety PKP.

Wczoraj już byłam na badaniu grupy krwi, dziś powtórka plus te wszystkie morfo, TSH, HIV itd. Po pracy pójdę po wyniki. Będzie też beta - w sumie, wiem już jaki będzie wynik 🥹

Przytulam mocno za wszelkie 🙈, trzymam do bólu kciuki za przyszłe testujące 🤞... A na razie... może na kilka dni zniknę z forum, bo trochę mnie to wszystko przytłacza. Wiem, że jesteśmy na jakiejś drodze, mamy plan działania, ale mimo to jest mi potwornie przykro, boję się zabiegu, boję się jego wyników, tego, co lekarz powie Mężowi. Ostatnie zawirowania dość mocno obsunęły mi ziemię pod nogami, być może to też PMS :(

Trzymajcie się Kochane, ściskam <3 ... będę pewnie czytać, ale odezwę się, jak mentalnie naładuję baterie <3 😵‍💫

Jesteś Kochana przed laparoskopie diagnostyczną?
    Ja też.
    21 października mam termin badania i też stresuje się co tam może wyjść 😮‍💨

Deyansu, Wicher lubią tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • brilka Autorytet

Wysłany: 17 września, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellko, jesteś w ciąży! Gratuluję i życzę ci, żeby była bardzo nudna! 🥰🍀

Frutellka , Elena20, Wicher, Rudka lubią tę wiadomość

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 września, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się przyznam że też się nakręcam że mogło się udać 🥴 cycki mnie coraz bardziej bolą (co u mnie nie jest normalne) i ciągle czuje ciągnięcie/lekki bol w macicy / jajnikach.
    Korci mnie żeby testować z Tobą @Kasiekkk ale kurcze no muszę się powstrzymać bo biel na teście będzie bolała potrójnie 😅

Deyansu, Kasiekkk, Wicher, LokaDesigner, Slava, Cavarathiel, Lauraa, Monka95 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Deyansu Ekspertka

Wysłany: 17 września, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Jesteś Kochana przed laparoskopie diagnostyczną?
    Ja też.
    21 października mam termin badania i też stresuje się co tam może wyjść 😮‍💨

Tak. tylko wcześniej byłam przekonana, że to będzie któreś ze zwykłych badań drożności, a nie zabieg. O laparoskopii dowiedziałam się tydzień temu, jak zobaczyłam skierowanie :/ Wiem, że to może i lepiej, zobaczą wszystko, co i jak... ale nie jestem fanką takich niespodzianek, delikatnie rzecz ujmując :>

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki

👱🏻32
    nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
    stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
  • emilgiana Ekspertka

Wysłany: 17 września, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny proszę o poradę, bo już wariuję. 30dc, owulacją była wcześniej niż zwykle, bo w 12dc. 15dpo test negatywny. Od 3 dni dziwne, skąpe plamienia. Ale to takie, jakby ich praktycznie nie było. Temperatura cały czas w górze :( biorę duphaston i zawsze okres jak w zegarku a tu o..

8806e6b1ea6b182c3ad7c8bee56cef96.png

• emilgiana Ekspertka

Wysłany: 17 września, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież nie mogę tych plamień traktować jako nowy cykl, a od 3dc mam brać aromek

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilgiana wrote:
    Hej, dziewczyny proszę o poradę, bo już wariuję. 30dc, owulacją była wcześniej niż zwykle, bo w 12dc. 15dpo test negatywny. Od 3 dni dziwne, skąpe plamienia. Ale to takie, jakby ich praktycznie nie było. Temperatura cały czas w górze :( biorę duphaston i zawsze okres jak w zegarku a tu o..

8806e6b1ea6b182c3ad7c8bee56cef96.png
    Przy duphastonie podobno czasami wychodzą takie kwiatki, że to krwawienie się opóźnia. Jeśli robiłaś test 15dpo i wyszedł negatywny, to na pewno przyjdzie miesiączka, a z aromkiem poczekaj aż faktycznie zacznie się krwawienie, plamienie zalicz jeszcze do obecnego cyklu. Ile dni temu przestałaś brać duphaston?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 15:44

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 września, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk ale super wieści! Mocno trzymam kciuki!

Kasiekkk, Elena20 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    To ja się przyznam że też się nakręcam że mogło się udać 🥴 cycki mnie coraz bardziej bolą (co u mnie nie jest normalne) i ciągle czuje ciągnięcie/lekki bol w macicy / jajnikach.
    Korci mnie żeby testować z Tobą @Kasiekkk ale kurcze no muszę się powstrzymać bo biel na teście będzie bolała potrójnie 😅
    Nie namawiam ;) Ale życzę Ci, żeby test w poniedziałek to była już tylko formalność ❤️

Elena20, pp2018 lubią tę wiadomość

• ellevv Autorytet

Wysłany: 17 września, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na pierwszą stronę i zielono tam ☺️

Ciekawe jak u hakorośl i Belli..

Elena20 lubi tę wiadomość

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️krew 2-5dc oddana
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Patrzyłam na pierwszą stronę i zielono tam ☺️

Ciekawe jak u hakorośl i Belli..
    A czy hakorośl nie pisała, że przyszła @ i że na następny cykl kupiła testy owu? Jeśli pokręciłam i to ktoś inny pisał, to przepraszam 😅🙈

• Missi Autorytet

Wysłany: 17 września, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Tak. tylko wcześniej byłam przekonana, że to będzie któreś ze zwykłych badań drożności, a nie zabieg. O laparoskopii dowiedziałam się tydzień temu, jak zobaczyłam skierowanie :/ Wiem, że to może i lepiej, zobaczą wszystko, co i jak... ale nie jestem fanką takich niespodzianek, delikatnie rzecz ujmując :>

Wiesz co laparoskopia diagnostyczna jest dużo dokładniejsza.
    Powiem Ci na moim przykładzie że na badaniu drożności sono hsg wyszło że mam niedrożny prawy jajowód a zaszłam z niego w ciąże. Co prawda była to ciąża biochemiczna no ale była.
    Pani doktor powiedziała że bardzo wysoko prawdopodobne jest to że wcale jajowód nie jest niedrożny. Bo prawdopodobieństwo tego że jajowody przechwyciły sobie komórkę jest małe.
    Co prawda dopiero po laparoskopii będę miała potwierdzenie tego.
    Ja traktuje to jako badanie które mam nadzieję że dużo rozjaśni ☺️

Deyansu lubi tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • emilgiana Ekspertka

Wysłany: 17 września, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Przy duphastonie podobno czasami wychodzą takie kwiatki, że to krwawienie się opóźnia. Jeśli robiłaś test 15dpo i wyszedł negatywny, to na pewno przyjdzie miesiączka, a z aromkiem poczekaj aż faktycznie zacznie się krwawienie, plamienie zalicz jeszcze do obecnego cyklu. Ile dni temu przestałaś brać duphaston?

Ok, dziękuję za odpowiedź ;) odstawiłam duphaston 25dc i zawsze 28dc było krwawienie, od kiedy tylko go biorę

• Slava Autorytet

Wysłany: 17 września, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    Trzymam kciuki za kiełkujące fasolki dziewczyny!
    Uwielbiam takie wieści, jak widzę dwie kreski u Was to myślę sobie, że mi też się kiedyś uda!💪
    Za dwa dni sikam na test więc będzie chwila prawdy.
    @slava możesz podpowiedzieć jak jest z progesteronem wczoraj wzięłam 10 dzien, dziś nie powinnam już brać, a jakbym była w ciazy to jak jest z braniem?
    Moja Ginekolog mi pewnie mówiła, ale w dniu wizyty średnio kontaktowałam i nie wiem co się robi.

Moja mi mówiła żeby brać 14 dni, ale na ulotce jest napisane 10. Ale to najlepiej zadzwoń do przychodni i się dopytaj bo nie chce Cię wprowadzać w błąd, to było moje pierwsze iui więc nie mam doświadczenia. Ja dzisiaj miałam zrobioną betę może jeszcze dzisiaj dostanę info czy na 100% negatyw i czy mam już przestać brać proga. Bo jak jesteś w ciąży to o tym musi lekarz zadecydować.

Fasolowa_zupa lubi tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ