Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 20 września, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Najlepsze jest to że to jest lekarka na nfz i za tydzień przyjmie mnie przed pacjentkami, bo nie było już miejsca.
    Ale i tak mam zamiar skorzystać z usług prywatnych 👍

Kochana, ja bym zdecydowanie zmienila lekarza. Sama jestem z tych wrażliwych i wiem jak to musiało na Ciebie wpłynąć. Pogrubiale Endo na początku ciazy to przecież norma. Oczywiste jest też, ze jest zbyt wczesnie by wykonywać usg. Ja bym powtórzyła betę i spokojnie czekała. Stres nie jest dla Ciebie wskazany.
    Ciesz się tym pięknym dniem, bo ja i myślę, że wiele z nas by dało by ujrzeć te dwie upragnione kreseczki!

pp2018, Deyansu, Elena20, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 20 września, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Dziewczyny,potrzebuje wsparcia...
    Byłam dziś u ginekologa bo i tak miałam już termin zarejestrowany 2 miesiące temu.
    Dzisiaj jest w sumie mój dzień przewidywanej miesiączki 35 dc.
    Ginekolog nie spodobał się moje endometrium bo stwierdziła, że jest za grube. O wiele. Nie pytałam się, bo nawet nie chciałam wiedzieć.
    Mówiła, że to wygląda tak jak by to było po ciąży biochemicznej. W sumie od początku starań miałam ciężkie okresy.
    W lipcu byłam u innego ginekologa i mówiła, że jest wszystko okey.
    Mam za tydzień przyjść z betą i zobaczymy co dalej. Mówiła, że jak zacznę plamić mam jechać na Sor....
    Jeżu, nie wiem co mam o tym myśleć... 😓
    Przyjadę do domu zrobię test, jutro mam zamiar jechać na betę.
    Wiecie coś na temat grubego endometrium na początku ciąży?
    Trzymajcie kciuki... ❤️

Hit za grube endometrium na początku ciąży. Zrób betę i idź do innego lekarza. Żeby potwierdzić ciążę przez USG i sprawdzić bijace serduszko o ile mnie pamięć nie myli od 6 tyg ciąży ❤️❤️❤️

A to na poprawę humoru. Boże Ci lekarze na NFZ...
    Tulam 🫂🫂🫂🫂

https://www.instagram.com/reel/C8_UGYRot1E/?igsh=MXZmaXd2eW12MG1qcA==

Deyansu, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość

Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 20 września, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Dzięki! Wiem, że niektóre hormony trzeba robić w odpowiednim dniu cyklu dlatego czekam na 🩸. 26.09 idę do innego lekarza, tym razem starszy facet, myślicie że warto już iść do niego już z wynikami badań, tych które można robić w dowolnym dc?
    A może pójdź tak jak my od razu do kliniki niepłodności ? Po kolei lekarz powie jakie badania, jaki plan
    Wizyta niczym się nie różniła od zwykłej ginekologicznej tylko z innym nastawieniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 17:33

Elena20 lubi tę wiadomość

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 20 września, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasia1234 wrote:
    Beta 51,26 🥹🥹
    Gratulacje 🥰

Lasia1234, Elena20 lubią tę wiadomość

• Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 20 września, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Hit za grube endometrium na początku ciąży. Zrób betę i idź do innego lekarza. Żeby potwierdzić ciążę przez USG i sprawdzić bijace serduszko o ile mnie pamięć nie myli od 6 tyg ciąży ❤️❤️❤️

A to na poprawę humoru. Boże Ci lekarze na NFZ...
    Tulam 🫂🫂🫂🫂

https://www.instagram.com/reel/C8_UGYRot1E/?igsh=MXZmaXd2eW12MG1qcA==

Dzięki za pocieszenie ❤️
    Rozbroiłaś system z Panią Psycholog 😆

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 20 września, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Dzięki! Wiem, że niektóre hormony trzeba robić w odpowiednim dniu cyklu dlatego czekam na 🩸. 26.09 idę do innego lekarza, tym razem starszy facet, myślicie że warto już iść do niego już z wynikami badań, tych które można robić w dowolnym dc?
    Zdecydowanie dobrze mieć jakiekolwiek badania, jeśli się idzie do nowego lekarza. Przynajmniej wie już cos o tobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 18:00

Sarka94, Elena20, pp2018 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 20 września, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Czy można się do Was przyłączyć?
    Chciałabym wrócić na forum, mam nadzieję, ze zdwojoną siłą. Ze starej ekipy i starych nicków kojarzę tylko Frutellkę I Madzię.
    @Frutellka ogromne gratulacje 😍

Od 10/2023 do 2/2024 brałam mniejszy lub większy udział w forach miesięcznych. W międzyczasie powstały Winiary i tam zniknęłam z wątków miesięcznych. Fajne babki, bardzo ze sobą zżyte, jednak ciąże, porody i inny etap życia na którym było większość z nich mi nie służyły. (No i intensywność, bardzo dużo się tam działo!) Pożegnałam się z Winiarami i zrobiłam sobie kilka miesięcy przerwy od starań. Nie porzuciłam ich, ale nie pogłębiałam diagnostyki, odpuściłam monitoringi i szukanie lekarza, który w końcu się mną zajmie i będzie mu zależało chociaż w połowie tak bardzo jak mi żebym była w ciąży.
    A teraz wracam, jeszcze mam trochę siły żeby szukać i drążyć. Skoro nikt nie znalazł powodu naszych niepowodzeń, chciałabym je znaleźć, albo o nich zapomnieć w ciąży;)

Po krótce o mnie:
    Mam na imię Sandra - nie Sara 😁
    30 lat za 5 dni, Mąż 34
    Staramy się od 2 lat
    Hormony w normach, witaminy w normach, owulacje potwierdzane, HSG zrobione - jajowody drożne, kilka stymulowanych cykli za mną, bez skutku.
    Mąż przebadany, wyniki dobre.
    Do tego spora nadwaga na pokładzie, dorastam do decyzji żeby się z nią uporać. Wiem, że to może utrudniać zajście w ciążę, ale nie aż tak.

Zaczęłam od tego cyklu z powrotem mierzyć temperaturę, test robiłam już w 10 dpo, był negatywny. Miesiączki jeszcze nie ma, ale czuję już jak wygląda zza rogu 😅 Jutro idę na wesele, więc pro forma zamierzam zrobić jutro test żeby pić bez wyrzutów sumienia.

Na nowego lekarza czekam aż do grudnia😊

Frutellka , DreamBee, Belia, Elena20, Rudka, Deyansu, Slava, Wojcinka, Darrika, Chochlik12, LokaDesigner lubią tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sandra! Mam nadzieję, że będziesz się dobrze czuła na wątkach miesięcznych 🙂 i uddsnej zabawy na weselu! 💃🏻

Sarka94, Elena20 lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 20 września, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta po pierwsze to jakiej grubości masz to endometrium? Powiedziała Ci chociaż? Betę zbadaj koniecznie. Ostatnia jaka miałaś i kiedy? Nie da się na obrazie usg zdiagnozować CB - bzdura totalna.

Sarka ja Cie pamiętam, dobrze że wracasz. Obyś szybko ujrzała ⏸️

Wybaczcie nie jesteśm z Wami na bieżąco ostatnio. Czy już zaczęły pojawiać się jakieś propozycje tytułów na nowy miesiąc?

Sarka94 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Galaxis Ekspertka

Wysłany: 20 września, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sarka94 Cześć! Trzymam kciuki, żeby wątek był dla Ciebie tym szczęśliwym :D

Do mnie dzisiaj przyszła @, także oficjalnie zamykam cs, ale oczywiście zostaję na wątku do końca :)

Sarka94, Elena20, pp2018 lubią tę wiadomość

♀️ '95
    16.10.2024 ⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
    18.10.2024 beta 78,7 prog 19,43
    22.10.2024 beta 330,4 prog 17,74
    31.10.2024 beta 12869,7 prog 18,68
    12.11.2024 jest serduszko ❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Nieprzejrzysta po pierwsze to jakiej grubości masz to endometrium? Powiedziała Ci chociaż? Betę zbadaj koniecznie. Ostatnia jaka miałaś i kiedy? Nie da się na obrazie usg zdiagnozować CB - bzdura totalna.

Wybaczcie nie jesteśm z Wami na bieżąco ostatnio. Czy już zaczęły pojawiać się jakieś propozycje tytułów na nowy miesiąc?

Mnie natchnęło
    W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Ps. Zapraszamy dziewczyny na wątek majowy do nas 😍 trzymam mocno kciuki za Wszystkie, mocny wysyp teraz widzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 18:36

Kc1234, Fasolowa_zupa, DreamBee, Belia, Elena20, Kłębuszek, brilka, Nava, Rudka, Karla24, pp2018, Deyansu, Slava, Ilka96 lubią tę wiadomość

• Sarka94 Autorytet

Wysłany: 20 września, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    No ja Ciebie oczywiście też pamiętam!
    Widzę, że bardzo dużo jesteś do przodu z badaniami. Co u Ciebie słychać? Znalazłaś porządnego lekarza do prowadzenia starań? 😊

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 20 września, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to może

"W październiku małżyk stuka 🔥 by w czerwcu dziadkom przedstawić wnuka "
    "W październiku liście złote 🍂, zrobić dziecko mam ochotę😈👣"

Fasolowa_zupa, DreamBee, Sarka94, Kłębuszek, brilka, pp2018, Deyansu, Slava, Darrika lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy

• Alysa Autorytet

Wysłany: 20 września, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    No ja Ciebie oczywiście też pamiętam!
    Widzę, że bardzo dużo jesteś do przodu z badaniami. Co u Ciebie słychać? Znalazłaś porządnego lekarza do prowadzenia starań? 😊
    Jesteśmy pod opieką poradni leczenia niepłodności. Klinika potrafiła tylko zaproponować IVF mimo dobrych wyników badań. Nie chcieli szukać przyczyny bo teraz procedura jest darmowa 🙄. Na razie trocxhe przystopowalismy z diagnostyka na czas wakacji, działamy dalej 😉

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• Sarka94 Autorytet

Wysłany: 20 września, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Jesteśmy pod opieką poradni leczenia niepłodności. Klinika potrafiła tylko zaproponować IVF mimo dobrych wyników badań. Nie chcieli szukać przyczyny bo teraz procedura jest darmowa 🙄. Na razie trocxhe przystopowalismy z diagnostyka na czas wakacji, działamy dalej 😉

Mam takie samo doświadczenie z kliniką. Też właśnie już przed wakacjami odpuściliśmy i wracamy. To trzymam kciuki żebyśmy obie jak najszybciej zobaczyły II.
    A powiedz mi w jakiej poradni jesteście teraz?

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 20 września, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w mieście jest taka poradnia przy jednym ze szpitali. To szpital tylko ginekologiczny, mają sporo różnych oddziałów, nawet leczą endometriozę. Plus jest taki że przyjmują tu na NFZ więc sporo kosztów nam odchodzi

Sarka94, pp2018 lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 20 września, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie można oznaczyć 🩸
    Trzymam kciuki za dziewczyny, które będą się dopiero testowały żeby fasolki się kluły i wrześniowe statystyki były jeszcze lepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 18:57

• Suzie Autorytet

Wysłany: 20 września, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Starka :)

Sarka94 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • NADZIEJAa Debiutantka

Wysłany: 20 września, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny, jak ja to wszystko czytam to was podziwiam... Ale wy musicie mieć siły w sobie żeby to wszystko przechodzić. Z jednej strony wam współczuję, a z drugiej boję się że będę musiała też znaleźć w sobie tą siłę. Wydaje mi się tak łatwo to u mnie nie będzie, na co niestety jest kilka powodow... ale czas pokażę. Mam nadzieję że w tym roku się uda.

• Vilka Autorytet

Wysłany: 20 września, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boje się jutro testować ... Cykle regularne 28 dni, owu 15 dnia, jutro 10 dpo. Boje się że będzie biało, może jeszcze się wstrzymać? Mam w szufladzie ten strumieniowy test super czuły Pink. Jak jest ciąża to będzie na pewno pozytywny? 🙈🙈

👰🤵 2017
    👶 08.2023
    08.2024 początek starań o drugie
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Beta 19.10 - 25,8
    Beta 21.10- 82,9
    Beta 23.10 - 203
    Progesteron 30,9
    Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11
    preg.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ