Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk wrote:Suzie, 🫂🫂
Awokado, i jak te owulaki? Ciemnieją, czy znowu jeden ciemniejszy, jeden jaśniejszy?
Monka, co u Ciebie? Jak Twój progesteron?
No właśnie ciemnieją i jestem lekko zmieszana 😅 temperatura dalej w dole, więc ciekawe, jak dzisiaj mi wyjdzie kolejny test. Tutaj wczorajszy:
Kasiekkk, Klaudek11, DreamBee, Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Czekam na okres, bo powoli temperatura spada. Jeszcze 3 stymulacja i czeka mnie drożność 🫣
Elena20 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Susie przykro mi 🫂 w takim razie oby szybko przyszła @ i nowy cykl.
Oo @awokado to może coś się pokićkało i owulacja przyjdzie na dniach. Ja w tym miesiącu zamierzam używać testów owulacyjnych po raz pierwszy. Zobaczymy jak mi to pójdzie.awokado 🥑, Fasolowa_zupa, Lauraa, DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Dzień dobry dziewczyny
Powiedzcie mi proszę, czy miałyście sytuacje, kiedy testy owulacyjne były fałszywie dodatnie?
Mi wychodziły pozytwne tydzień temu, około 10 dc (dużo za wczesnie jak na mnie). W niedzielę i poniedziałek ciemna kreska, we wtorek już jasna. Aplikacja pokazała PIK.
W środę wyjechałam na kilka dni i wczoraj po powrocie coś mnie tknęło, żeby zrobić test jeszcze raz - znów wyszła tłusta krecha.
Nie robiłam innych pomiarów niestety więc teraz sama już nie wiem, kiedy faktycznie była owulacja. Z jednej strony zawsze miałam ją w okolicach tych dni cyklu, w ktorym jeste teraz, z drugiej - tydzień temu miałam śluz płodny.
W zeszły poniedziałak apka pokazała PIK przy 0.85 a teraz 1.2.Elena20 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja sikałam w sobotę, ale biel
W piątek jeśli dostane w koncu okres mam wizyte w klinice i zobaczymy co powieElena20 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Kurde a ja pięknie dzień zaczęłam, nie wiem jakim cudem bo tyle razy dziennie wyjeżdżam przez bramę a dzisiaj kurde za blisko podjechałam obtarlam lekko dolne nadkole i rozcięłam oponę 😬 więc nie wiem czy mój dzień będzie dobry dzisiaj xD
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Ja 12dpo i test biały
Miałam nadzieję, że jakoś statystycznie zmieszczę się w tych 6 miesiącach starańElena20 lubi tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Dzień dobry w nowym tygodniu dziewczyny
Suzie, grazka0022 🫂
Co do dziergania i szydełkowania to ja zaczęłam kilkanaście tygodni przed pandemia i teraz powoli chce się jeszcze zabrać za szycie bo maszynę już mam 😅 dziergacie z głowy, z gazetek czy z wzorów od projektantek np. Petiteknit czy My favorite things knitwear?
Miłego dnia dla nas wszystkich ❤️Fasolowa_zupa, Kłębuszek, DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Pani Lis wrote:Dzień dobry dziewczyny
Powiedzcie mi proszę, czy miałyście sytuacje, kiedy testy owulacyjne były fałszywie dodatnie?
Mi wychodziły pozytwne tydzień temu, około 10 dc (dużo za wczesnie jak na mnie). W niedzielę i poniedziałek ciemna kreska, we wtorek już jasna. Aplikacja pokazała PIK.
W środę wyjechałam na kilka dni i wczoraj po powrocie coś mnie tknęło, żeby zrobić test jeszcze raz - znów wyszła tłusta krecha.
Nie robiłam innych pomiarów niestety więc teraz sama już nie wiem, kiedy faktycznie była owulacja. Z jednej strony zawsze miałam ją w okolicach tych dni cyklu, w ktorym jeste teraz, z drugiej - tydzień temu miałam śluz płodny.
W zeszły poniedziałak apka pokazała PIK przy 0.85 a teraz 1.2.
Może tak być z powodu dużego poziomu LH (występuje przy PCOS)👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Kc1234 wrote:Ja 12dpo i test biały
Miałam nadzieję, że jakoś statystycznie zmieszczę się w tych 6 miesiącach starań
Przykro miElena20 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
nick nieaktualnyPani Lis wrote:Dzień dobry dziewczyny
W zeszły poniedziałak apka pokazała PIK przy 0.85 a teraz 1.2.Pani Lis, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Suzie, grazka0022 przykro mi 🫂
30👱🏼♀️ 38🧔
AMH 2,43 ng/ml
08.2023 początek starań 🫶
23.08.2024 IUI ❌️
17.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
27.10.2024 początek stymulacji*
31.10.2024 monitoring
04.11.2024 monitoring
05.11.2024 monitoring
07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
12.2024 transfer 🤞
*100j menopur, 140j puregon, orgalutron -
Suzie wrote:Może tak być z powodu dużego poziomu LH (występuje przy PCOS)
Nie mam raczej żadnych objawów PCOS i dotychczasowe badania wychodziły mi poprawne (AMH, progesteron, testosteron, prolaktyna itp), więc to chyba nie to, ale dałaś mi do myślenia, żeby zbadać LH. Jeśli dobrze się orientuję, najlepiej bedzie między 2 a 5 dniem cyklu?
-
Kasiekkk wrote:Tak, to jest możliwe. Czasami organizm robi podejście do owulacji, ale do niej nie dochodzi i za kilka dni jest kolejna próba.
Hmm, dobrze to wiedzieć!
Umówiłam się na jutro do ginekologa, żeby sprawdził, czy do czegoś tam rzezywiście doszło i myślę, że wybiorę się na badanie LH
Suzie, Kasiekkk - dziękuję za odpowiedzi ❤️Kasiekkk, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Pani Lis wrote:Nie mam raczej żadnych objawów PCOS i dotychczasowe badania wychodziły mi poprawne (AMH, progesteron, testosteron, prolaktyna itp), więc to chyba nie to, ale dałaś mi do myślenia, żeby zbadać LH. Jeśli dobrze się orientuję, najlepiej bedzie między 2 a 5 dniem cyklu?
Tak, zbadaj stosunek lh i fsh, na pierwszej stronie masz wypisane jakie badania sie robi 2-5dcPani Lis, Elena20 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Pani Lis wrote:Nie mam raczej żadnych objawów PCOS i dotychczasowe badania wychodziły mi poprawne (AMH, progesteron, testosteron, prolaktyna itp), więc to chyba nie to, ale dałaś mi do myślenia, żeby zbadać LH. Jeśli dobrze się orientuję, najlepiej bedzie między 2 a 5 dniem cyklu?
Tak razem z fsh.Pani Lis, grazka0022, Elena20 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Pani Lis wrote:Dzień dobry dziewczyny
W zeszły poniedziałak apka pokazała PIK przy 0.85 a teraz 1.2.Elena20 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
No ładnie to wygląda, daj znać jak dzis 🤞
awokado 🥑, Elena20 lubią tę wiadomość
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Niestety pcos jest typem szybko postępującym. Nic się nie dzieje, na usg czysto, a potem nagle j*ebElena20 lubi tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?