Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Majlen wrote:A ile temu robiłaś te badania?
Niestety pcos jest typem szybko postępującym. Nic się nie dzieje, na usg czysto, a potem nagle j*eb
Potwierdzam. W styczniu wyniki nie były idealne, ale jeszcze ok, obrazu PCOS nie było, a w maju już solidny obraz PCOS, LH poza normą, testosteron wywalony...Elena20 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Miałam taki cudowny wykres a dzisiaj spada temperatura, jestem zła, nie będę robić żadnego testu, pojutrze pewnie będzie okres.
Elena20 lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia wszystkim życzę 💛
Darrika, Pacynka, Slava, pp2018, DreamBee, Fasolowa_zupa, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Robiłam te badania w sierpniu, więc stosunkowo niedawno; zrobię w takim razie lh i fsh, zeby sprawdzić stosunek tak jak mówicie
Piję tez fertistim juz drugi cykl, ale mam wrażenie, że to przez niego mam dwa pomieszane cykleElena20 lubi tę wiadomość
-
Kc1234 wrote:Ja 12dpo i test biały
Miałam nadzieję, że jakoś statystycznie zmieszczę się w tych 6 miesiącach starań
Tulam 🫂 ja też myślałam, że jak nie do 3 razy sztuka, to chociaż w pół roku się uda, a tu klops 🤷♀️ oby kolejny cykl był nasz !Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 09:15
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Pani Lis wrote:Robiłam te badania w sierpniu, więc stosunkowo niedawno; zrobię w takim razie lh i fsh, zeby sprawdzić stosunek tak jak mówicie
Piję tez fertistim juz drugi cykl, ale mam wrażenie, że to przez niego mam dwa pomieszane cykle
W sierpniu to faktycznie nie dawno, ale zrób sobie te dwa, może coś się rozjaśni
Pani Lis, Elena20 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Pani Lis wrote:Robiłam te badania w sierpniu, więc stosunkowo niedawno; zrobię w takim razie lh i fsh, zeby sprawdzić stosunek tak jak mówicie
Piję tez fertistim juz drugi cykl, ale mam wrażenie, że to przez niego mam dwa pomieszane cykle
To zrób lh i fsh i wtedy będziemy dalej myślećPani Lis, Elena20 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
xSmerfetkax wrote:Cześć dziewczyny! Powiem wam że jakoś w tym cyklu nie pokładam dużych nadziei, jestem jakaś zniechęcona i przerażona że kolejny raz może się nie udać
Rozumiem co czujesz, ale co zrobić, mamy wpływ na nasze działania pilnujemy owulacji, badania itd, a po owulacji już jesteśmy zdane na los co przyniesie 🫂Elena20 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Przytulam Dziewczyny za biele 🫂🫂
I za pękniętą oponę też!
Oby reszta tygodnia była bardziej pozytywna. Ja dzisiaj 9dpo, wczoraj już mi się włączyło lekkie rozdrażnienie przedokresowe i mimo przemiłej wycieczki poza miasto (w miejsce, gdzie się poznaliśmy 🥰) wkurzyłam się o nic 😅… ale na szczęście się ogarnęłam i było super.Darrika, DreamBee, Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 34 & 39
październik '24 - 5 cs
👩🏻 AMH 0,59, niedoczynność tarczycy
drożność ✅
adenomioza
👱🏼♂️ lipiec '24 morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
🔜 powtórzenie badania
➡️ październik '24 klinika -
Cześć dziewczyny!
Melduję, ze u mnie w piątek przyszła 🐒.
Idealnie w dniu kiedy przyjść powinna, cykl 28dni.
Jestem jej wdzięczna, że była z samego rana i przestałam się nastawiać, że może jednak „to ten” cykl.
Powiem Wam, że poczułam ulgę i miałam super weekend. Dla mnie najgorsze jest to czekanie, szukanie objawów ciąży i nadzieja. Jak przychodzi 🐒 to pojawia się ulga i myśl, że kolejne miesiąc będzie już nasz.
Także wchodzę z Wami w październik i 4cs o upragnione szczęście 🍀
Tulę za wszystkie biele i trzymam kciuki za te którym się udało we wrześniu ❤️Darrika, Nava, Kłębuszek, Dahlia, DreamBee, Ilka96, Elena20, Lauraa, Deyansu lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Hej dziewczyny. Miłego tygodnia i smacznej kawusi 😁.
Ja nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test (12dpo) niestety biel. Wczoraj miałam spadek temperatury z 37 do 36.6 a dziś znowu wzrost do 36.9. Myślicie że może jeszcze coś z tego być?
Mam jeszcze nadzieję choć miałam wgl nie liczyć na ten cykl 😅
👧28 👨29 🐈🐈⬛
4cs z pomiarami
starania 'na luźno' ok 2 lata
30.09 badania 4dc
LH- 3,3mlU/ml
FSH- 7,05 mlU/ml
Prolaktyna 478,2mlU/l
Estradiol 50pg/ml
19.09.24 USG piersi ok -
Siasi wrote:Cześć dziewczyny!
Melduję, ze u mnie w piątek przyszła 🐒.
Idealnie w dniu kiedy przyjść powinna, cykl 28dni.
Jestem jej wdzięczna, że była z samego rana i przestałam się nastawiać, że może jednak „to ten” cykl.
Powiem Wam, że poczułam ulgę i miałam super weekend. Dla mnie najgorsze jest to czekanie, szukanie objawów ciąży i nadzieja. Jak przychodzi 🐒 to pojawia się ulga i myśl, że kolejne miesiąc będzie już nasz.
Także wchodzę z Wami w październik i 4cs o upragnione szczęście 🍀
Tulę za wszystkie biele i trzymam kciuki za te którym się udało we wrześniu ❤️
Mam to samo - najgorsze jest czekanie po owulacji. Kiedy przychodzi @ czuję też żal i rozczarowanie, ale to przez chwilę i potem pojawia się nowa nadzieja na nowy cykl Te 2 tygodnie do @ to katorga i stresDarrika, Siasi, DreamBee, Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Nava wrote:Hej dziewczyny. Miłego tygodnia i smacznej kawusi 😁.
Ja nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test (12dpo) niestety biel. Wczoraj miałam spadek temperatury z 37 do 36.6 a dziś znowu wzrost do 36.9. Myślicie że może jeszcze coś z tego być?
Mam jeszcze nadzieję choć miałam wgl nie liczyć na ten cykl 😅
Wg mnie wszystko się może zdarzyć jeszcze, dopóki malpiszon nie przyszedł, trzymam kciuki 🤞Nava, Elena20 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Przykro mi dziewczyny za biele 🫂
Siasi, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Mnie dzisiaj mąż obudził, że mu się śniło że mieliśmy dziecko i szliśmy z wózkiem na spacer i było tak fajnie 🥹🥹🥹
Kłębuszek, DreamBee, Wojcinka, Belia, Elena20 lubią tę wiadomość
-
O nie, ja wczoraj zaczęłam pić, bo słyszałam same dobre opinieElena20 lubi tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Slava wrote:O nie, ja wczoraj zaczęłam pić, bo słyszałam same dobre opinie
Najpierw trzeba zrobić badania, żeby cokolwiek stwierdzać.grazka0022, Slava, Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Słuchajcie, ja też piję fertistim, mam również zalecenie od lekarza, żeby go pić, moje cykle są nieregularne, ale przez PCOS, a nie przez suplement.
Najpierw trzeba zrobić badania, żeby cokolwiek stwierdzać.
Zgadzam się, ja też mam zlecone z kliniki picie feristimu, ale u mnie jest podejrzenie pcos lub pco, dlatego byłam dodatkowo diagnozowana, pewnie teraz sie okaże jak bede na wizycie co i jakElena20 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
No ja już trochę od wczoraj nawet, ale dzisiaj to już w ogóle mam kremowy śluz, płodny się skończył, żaden jajnik się nie odezwał więc ciekawa jestem czy była owulka czy nie. No i teraz ten okres wyczekiwania... wg flo za 11 dni @, ale patrząc na śluz to raczej za 13-14 dni więc testowanie już i tak na październik.
W ogóle jak nie będzie chętnych, to ja z przyjemnością poprowadze wątek październikowy 😁
Też jestem jesieniara i nie ukrywam mocno liczę na październik czy na testowanie z wrześniowej owulki czy na październikową owulację, bo pod względem pracy, rozmow rocznych to by był idealny termin 😅🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 11:32
awokado 🥑, Fasolowa_zupa, Nava, Siasi, Dahlia, DreamBee, Sarka94, Kłębuszek, Elena20, Lauraa, Deyansu lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Cześć dziewczyny, ja wyłączyłam się na chwilę z forum tylko podczytywałam jak miałam czas, tyle się u mnie działo, że można książkę napisać 😂
Z dobrych info to w skrócie zakwalifikowaliśmy się do programu 🫣
I teraz hit, moje AMH z półtorej roku temu wynosiło 0,78 a dzisiaj 1,05 😜 da się?Chochlik12, grazka0022, Dahlia, DreamBee, Darrika, Nieprzejrzysta, Lilinka, LokaDesigner, Slava, Pacynka, Sarka94, Belia, Galaxis, brilka, Elena20, Lauraa, Deyansu lubią tę wiadomość
👩40 👨41
starania od II.2023
Badania ok (mucha, drożność, histero, biocenoza, wirusowe, morfo 3%, AMH 0,78->1,05)
II.2024 💔
IX.2024 start IVF
🔜 kariotypy+genetyk
🔜4.12 usg
5dni przed stymulacją do IVF niespodzianka ⏸
16.11. 10dpo beta-hcg 10,93 prog. 9,72
18.11. 12dpo beta-hcg 53,74 prog. 22,08
21.11. beta-hcg 217,59 prog. 33,22