Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Donna89 wrote:Cześć dziewczyny,
Mam pytanie odnośnie progesteronu. Jakie są Wasze wyniki w 6/7 dpo?
7 dpo 15,4 -
Rudka wrote:To piąteczka bo ja też pierwszy raz robię testy owulacyjne w tym cyklu 😄 i również w październikowym wątku się okaże czy będą też dwie kreseczki na ciążowym 🤞 kiedy będziesz testować?
Belia, Rudka lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
@Missi jak się dowiesz co tak wpłynęło na śluz to dawaj znać, bo u mnie straszna posucha 🤣 a siemię lniane codzienne jest u mnie grane
@Elena przytulam za ciężkie chwile! Wierze, że jeszcze uda się dojść do porozumienia 😭 dziękujemy za cudowne prowadzenie wątku ❤️
@grazka czekamy na Ciebie 🤞🏻🤞🏻Elena20, Ona_39, Missi, grazka0022, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Lusia90 wrote:Zdecydowanie się zgadzam. W prawdziwym życiu nie zawsze każda z nas ma komu powiedzieć to co czuje, co przeżywa, bo siostry, koleżanki i szwagierki zachodzą w ciążę jakby były "wiatropylne" a my nie. U mnie na wsi, takiej totalnej wsi, już nie raz z mężem słyszeliśmy okropne teksty. Ostatnio najmocniej mnie ruszyło jak za plecami usłyszałam że "może się zarażę" kiedy bawiłam się z siostrzeńcem. Z kolei mój mąż usłyszał od sąsiada "sąsiad rób bo od nowego roku będziemy płacić bykowe".
Tu na forum jesteśmy z podobnymi problemami, i wydaje mi się że jest wsparcie
Jak ktoś się chce przyczepić, to absolutnie zawsze znajdzie powód, nie pociesza to za bardzo, ale jak sobie to człowiek uświadomi to naprawdę to pozwala się zdystansować i mieć to bardziej w 🍑.
Mnie moje doświadczenia uczą pokory, zawsze miałam w sercu kobiety starające się i po stracie, teraz są mi jeszcze bliższe, chociaż na ulicy nikt by nie pomyślał widząc mnie z dziećmi.Elena20, Lauraa, Darrika, Siasi, Ona_39, Lusia90, Vergeet, pp2018, Deyansu, Sarka94 lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Nie było mnie chwile bo miałam armagedon w robocie, ale już wszystko nadrobiłam 🥰 cieszę się na nową nazwę wątku 💪🏻
Byłam dzisiaj w 12dc u nowego ginekologa przy okazji sprawdzić jak tam owulacja i się okazało, że akurat ją mam 🤯 od 2 dni robię testy owu i totalnie blade więc bardzo mnie to zaskoczyło. Ginekolog bardzo drążył temat mojej ciąży biochemicznej i mówił, że oczywiście mógł to być przypadek losowy, ale bardzo dopytywał czy w rodzinie nie mam przypadków zakrzepów. I rzeczywiście mam i to bardzo blisko, więc zasugerował mi zrobienie badania na trombofilie. Patrząc ze akurat mam owu przepisał mi na wszelki wypadek acard co 2 dzień i estriadol w żelu bo endo 6mm i bardzo mało śluzu. Do tego żebym poczytała o ziołach ojca Sroki. Nie ukrywam, że do tej pory jestem w szoku, bo tuż po biochemie byłam u swojego gina który mi powiedział, że to na pewno przypadek i po 3 poronieniach dopiero się wdraża diagnostykę i leczenie.
Jestem w szoku tak dwóch skrajnych podejść 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 22:14
KarolinaJ0702, DreamBee, Deyansu, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Nie było mnie chwile bo miałam armagedon w robocie, ale już wszystko nadrobiłam 🥰 cieszę się na nową nazwę wątku 💪🏻
Byłam dzisiaj w 12dc u nowego ginekologa przy okazji sprawdzić jak tam owulacja i się okazało, że akurat ją mam 🤯 od 2 dni robię testy owu i totalnie blade więc bardzo mnie to zaskoczyło. Ginekolog bardzo drążył temat mojej ciąży biochemicznej i mówił, że oczywiście mógł to być przypadek losowy, ale bardzo dopytywał czy w rodzinie nie mam przypadków zakrzepów. I rzeczywiście mam i to bardzo blisko, więc zasugerował mi zrobienie badania na trombofilie. Patrząc ze akurat mam owu przepisał mi na wszelki wypadek acard co 2 dzień i estriadol w żelu bo endo 6mm i bardzo mało śluzu. Do tego żebym poczytała o ziołach ojca Sroki. Nie ukrywam, że do tej pory jestem w szoku, bo tuż po biochemie byłam u swojego gina który mi powiedział, że to na pewno przypadek i po 3 poronieniach dopiero się wdraża diagnostykę i leczenie.
Jestem w szoku tak dwóch skrajnych podejść 🙈
Też miałam biochemiczną i Poronienie w 9tc i mam trombofilię. Teraz znając diagnozę mam acard od owulacji i heparynę od pozytywnego testu/bety
Także coś może w tym być
Ja zamawiałam z testdnaLauraa lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Missi wrote:Też miałam biochemiczną i Poronienie w 9tc i mam trombofilię. Teraz znając diagnozę mam acard od owulacji i heparynę od pozytywnego testu/bety
Także coś może w tym być
Ja zamawiałam z testdna
Dzięki Kochana, też właśnie planuję zamówić tam żeby potwierdzić albo wykluczyć. A jaka masz dawke acard?pp2018 lubi tę wiadomość
-
zwykle tak między 12-14 ng/ml mi wychodzi. Lekarka mi mówiła, że przydałoby się tak z 15 mieć, wtedy podobno dobrej jakości owulacja byłaElena20, pp2018 lubią tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
Lauraa wrote:Nie było mnie chwile bo miałam armagedon w robocie, ale już wszystko nadrobiłam 🥰 cieszę się na nową nazwę wątku 💪🏻
Jestem w szoku tak dwóch skrajnych podejść 🙈
Niestety tak to jest z lekarzami. Mnie jedna ginekolog stałe zaleca leczenie przeciwzapalne (nie mam objawów), a druga mówi, że wszystko jest OK.Lauraa lubi tę wiadomość
-
Najlepiej 7 lub 8dpoStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Belia wrote:Dziewczyny a ja mam takie intymne dość pytanie. Myślałam że mi to przejdzie ale niestety nie przechodzi. @ skończyła mi się w środę ale wczoraj miałam jeszcze brązowe plamienie rano a potem pod wieczór i dziś rano przy podcieraniu mam takie jakby brązowe małe cząstki. Teraz znowu się pojawiły. Dosłownie śluz i w śluzie brązowe kropeczki. Do tego co jakiś czas odżywają mi się jajniki. Dziś jest dużo lepiej niż wczoraj ale stresuje się tym. We wtorek byłam na usg więc polip/nadżerka odpada. Jedynie mam tą torbiel na prawym jajniku ale już niewielka. Czy któraś z was miała kiedyś coś takiego? Co to może być? Nic nie mogę znaleźć na necie.
Belia lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Cześć dziewczyny, dzisiaj rozpoczął mi sie pierwszy normalny okres po odstawieniu tabletek antykoncepcyjych. Cykl trwał 44 dni. Mam nadzieję że ten cykl już przyniesie nam wymarzone dwie kreski ❤️ i że to dziś jest pierwszy dzień mojej ciąży 🙏 trzymam za Was i za siebie mocno kciuki!
Darrika, Belia, awokado 🥑, Lusia90, Vergeet, Pokahontaz26, pp2018, Kłębuszek, hakorośl, DreamBee, Deyansu, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w sobotni poranek 🍁
Czekamy na jakieś osikańce ! ⏸️Darrika, awokado 🥑, Rudka, pp2018, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Ach i weekend weekendzik, dzisiaj u mnie jakoś szaroburo i pochmurno, oby trochę słoneczko wyjrzało. Zaraz muszę wstawać, śniadanko, pakowanie na basen i jedziemy. Tym razem w czasie zajęć młodej ja sobie też popływam.
Ten weekend jakoś bez szczególnych planów, dzisiaj na pewno trzeba się wziąć za porządki, jutro może wpadnę do taty. A Wy jakie macie plany na weekend ?
Miłego!Rudka, Domel98, pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Hejo, u mnie dopiero 4dpo i nie podoba mi się moja temperatura - skacze jak szalona (wczoraj ponad 37, dzisiaj nagle 36,86), więc humor z rana popsuty… ale spróbuję zająć czymś głowę, żeby nie zadręczać się za dużo 🫣 U nas dzisiaj sprzątanie i jakiś fajny leśny spacer z psiakiem, a jutro urodzinowa niespodzianka dla mojego brata 🎉
Dobrego weekendu Wam wszystkim ❤️Darrika, Elena20, Lusia90, pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Dziś testowałam w 9dpo wyszła bladziutka kreseczka, jest jeszcze wcześniej więc uznałam że przetestuję jeszcze w niedziele i w poniedziałek pojadę na krew.
Biorę bromocorn i duphaston o ile lekarz powiedział mi kiedy odstawić duphaston w razie negatywa, to nie wiem czy na tym etapie mam odstawić bromocorn. Teraz przestać go brać czy poczekać do poniedziałku aż będę wiedzieć na 100% ?
-
Czesc dziewczyny, testowałyście? DreamBee, Anka32, kałamarnica 11, Dahlia
Trzymam kciuki 🍀🍀🍀Rudka, Darrika, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Domel98 wrote:Cześć dziewczyny, dzisiaj rozpoczął mi sie pierwszy normalny okres po odstawieniu tabletek antykoncepcyjych. Cykl trwał 44 dni. Mam nadzieję że ten cykl już przyniesie nam wymarzone dwie kreski ❤️ i że to dziś jest pierwszy dzień mojej ciąży 🙏 trzymam za Was i za siebie mocno kciuki!
Hej Kochana - podpytam się, bo sama brałam AH, ale dość krótko, bo spowodowała u mnie niestety masę problemów hormonalnych. Czy robiłaś już sobie badania, by sprawdzić w jakim stanie jest organizm? Warto sprawdzić, czy są jakieś niedobory + oczywiście wszystkie badania obrazowe. Jeśli jeszcze nie znasz, to szczerze polecam Ci profil na insta/youtubie Kasi Więcej niż hormony i Dominiki z Hormonalnej Przestrzeni (ona rok temu dodała całą serię postów o odstawieniu AH). Można dużo od nich wyciągnąć i jeszcze lepiej przygotować swój organizm na maluszka. Warto zadbać o siebie w pierwszej kolejności, bo od tego zależy zdrowie Kropka i łatwiej będzie Tobie samej, jeśli nie będziesz mieć niedoborów, gdy organizm będzie musiał dużo oddać rozwijającemu się dziecku lub później w połogu.
W skrócie - po takim czasie brania AH dla zdrowia swojego i przyszłego dziecka, warto sprawdzić się wzdłuż i wszerz, a jeśli już to zrobiłaś, to super i trzymam kciuki za ten cykl ❤️ -
awokado 🥑 wrote:Hejo, u mnie dopiero 4dpo i nie podoba mi się moja temperatura - skacze jak szalona (wczoraj ponad 37, dzisiaj nagle 36,86), więc humor z rana popsuty… ale spróbuję zająć czymś głowę, żeby nie zadręczać się za dużo 🫣 U nas dzisiaj sprzątanie i jakiś fajny leśny spacer z psiakiem, a jutro urodzinowa niespodzianka dla mojego brata 🎉
Dobrego weekendu Wam wszystkim ❤️
U mnie testy negatywne, spóźniająca się 🐒 i temperatura cały czas się trzyma 37.02 stopni
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie za kilka dni pojawiły się ⏸️awokado 🥑 lubi tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019