Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka, sorka ze wcześniej się nie odezwałam, dopiero teraz nadrabiam.
Moja wizyta u gin lekko mnie zawiodła. Szlam tam z zamiarem sprawdzenia czy wszysyko się oczyściło i chciałam podejrzeć czy coś się szykuje w kwestii owulacji. Tymczasem w gabinecie oprócz lekarza były 3 studentki medycyny i moja wizyta z intymnej zmieniła się w uniwersytet medyczny a lekarz miałam wrażenie że się ogólnie spieszy. Tak że sprawdził faktycznie że wszysyko się ładnie oczyściło i ale jakoś taka atmosfera była w gabinecie i czułam się lekko poganiana że o monitoring nie poprosiłam ostatecznie.
Co do mojego cyklu to zaczynam się zastanawiać czy nie będzie on przypadkiem bezowulacyjny. Ogólnie nigdy nie wyłapałam u siebie takiego cyklu i nie mam pojęcia jak taki cykl wygląda ale jestem dzisiaj w 10dc, czuję jakby bóle owulacyjne ale to za wcześnie a do tego śluz jest jakąś mieszanką kremowego i rozciągliwego i do tego jest go na prawdę dużo od dnia kiedy skończyła się @. Tak że totalnie nie kumam co się dzieje.
Elena20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasolowa_zupa wrote:My też w tym miesiącu mamy w planie, będziecie robić pełen pakiet?
Fasolowa_zupa, Elena20, Mystic_Rose lubią tę wiadomość
🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
Suzie wrote:Mój ma w czwartek i szczerze mówiąc ja się stresuję bardziej niż on 😩 on mówi, że lepiej wiedzieć jak coś jest nie tak i zadziałać, a ja mam stres, że wyniki będą tak zle, że lekarz powie, że nie ma sensu już indukować mi owulacji.
Suzie, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny to znowu ja ze swoimi problemami 🤣 potrzebuję porady bardziej doświadczonych staraczek. Więc jak już wcześniej pisałam byłam pewna owulacji gdzieś mniej wiecejz soboty na niedziele ze względu na śluz, pobolewanie w podbrzuszu i skok temperatury ale… gdzieś od godziny tak mnie naparza prawy jajnik. Normalnie jak stereotypowa owulacja. Czy to możliwe że jednak się pomyliłam? Temperatura nie kłamie chyba… albo czy to możliwe że mam drugą?
Matko żałuję, że nie zdecydowałam się kupić testów owulacyjnych.Elena20 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Anka32 wrote:Frutti możesz pokazać którą konkretnie masz? I jak dawkujesz?
Dr Jacobs D3 plus K2 Forte kosztuje około 60 zł, wcześniej brałam od lutego do kwietnia po 6 tysięcy jednostek i poszło z 42 na prawie 82 gdzie obycie 4 tys od grudnia do lutego podniósł mi z 40 na 42.
Obecnie biorę 10 tysięcy raz na tydzień bo pije Up Fertil Woman i tam jest ale jak skończę to wracam do 4 tys codziennie 😊Anka32, Elena20 lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
nick nieaktualnyBelia wrote:Hej dziewczyny to znowu ja ze swoimi problemami 🤣 potrzebuję porady bardziej doświadczonych staraczek. Więc jak już wcześniej pisałam byłam pewna owulacji gdzieś mniej wiecejz soboty na niedziele ze względu na śluz, pobolewanie w podbrzuszu i skok temperatury ale… gdzieś od godziny tak mnie naparza prawy jajnik. Normalnie jak stereotypowa owulacja. Czy to możliwe że jednak się pomyliłam? Temperatura nie kłamie chyba… albo czy to możliwe że mam drugą?
Matko żałuję, że nie zdecydowałam się kupić testów owulacyjnych.Belia, Wojcinka, Elena20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrutellka wrote:Dr Jacobs D3 plus K2 Forte kosztuje około 60 zł, wcześniej brałam od lutego do kwietnia po 6 tysięcy jednostek i poszło z 42 na prawie 82 gdzie obycie 4 tys od grudnia do lutego podniósł mi z 40 na 42.
Obecnie biorę 10 tysięcy raz na tydzień bo pije Up Fertil Woman i tam jest ale jak skończę to wracam do 4 tys codziennie 😊
Dziękować 🫶🏻Frutellka , Elena20 lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Niemożliwe, że masz drugą, ale nawet jak objawy wskazywały na to, że była, to mogła się przesunąć. Najlepiej zamiast dumać, to się wziąć za ❤️ 😉
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
Ja oczywiście nie wytrzymałam i siknelam na test wieczorem, biel aż razi, bez zaskoczenia, ale plamienie w sumie ustało, no zobaczymy czy jutro małpiszon przyjdzie 😅
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Bylam dzisiaj na pierwszej wizycie u nowego lekarza, ale niestety juz tam nie wrócę nawet nie spojrzal na moje badania, usg tylko czy jajniki moga byc dalej stymulowane tym co inny lekarz mi wczesnuej zapusal tylko w podwojnej dawce i od razu zaczał mowic, ze dazymy przez ta stymulacje do inseminacji a jak nie wyjdzie to in vitro, kompletnie wysmiał prowadzone przeze mnie obserwacji cykli i moje wartosci chrzescijańskie... jeszcze nigdy nie spotkalam sie z tak bezposrednim i chamskim podejsciem, wyszlam zaplakana to juz 3 lekarz, ktoremu nie mogę zaufac i nadal nie znam przyczyny nieplodnosci czuje się załamana... i juz nawet nie wiem co robić...
Ilka96, Elena20 lubią tę wiadomość
👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
nick nieaktualnyLilinka wrote:Bylam dzisiaj na pierwszej wizycie u nowego lekarza, ale niestety juz tam nie wrócę nawet nie spojrzal na moje badania, usg tylko czy jajniki moga byc dalej stymulowane tym co inny lekarz mi wczesnuej zapusal tylko w podwojnej dawce i od razu zaczał mowic, ze dazymy przez ta stymulacje do inseminacji a jak nie wyjdzie to in vitro, kompletnie wysmiał prowadzone przeze mnie obserwacji cykli i moje wartosci chrzescijańskie... jeszcze nigdy nie spotkalam sie z tak bezposrednim i chamskim podejsciem, wyszlam zaplakana to juz 3 lekarz, ktoremu nie mogę zaufac i nadal nie znam przyczyny nieplodnosci czuje się załamana... i juz nawet nie wiem co robić...
Bardzo mi przykro 🥹🫂
Wierzę, że można trafić w koncu na świetnego lekarza, nie poddawaj się tylko po tych wszystkich konowałach ❤️
Napiszesz skąd jesteś? Może inna staraczka będzie z Twoich okolic i będzie miała kogoś do poleceniaDreamBee, Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Lilinka wrote:Bylam dzisiaj na pierwszej wizycie u nowego lekarza, ale niestety juz tam nie wrócę nawet nie spojrzal na moje badania, usg tylko czy jajniki moga byc dalej stymulowane tym co inny lekarz mi wczesnuej zapusal tylko w podwojnej dawce i od razu zaczał mowic, ze dazymy przez ta stymulacje do inseminacji a jak nie wyjdzie to in vitro, kompletnie wysmiał prowadzone przeze mnie obserwacji cykli i moje wartosci chrzescijańskie... jeszcze nigdy nie spotkalam sie z tak bezposrednim i chamskim podejsciem, wyszlam zaplakana to juz 3 lekarz, ktoremu nie mogę zaufac i nadal nie znam przyczyny nieplodnosci czuje się załamana... i juz nawet nie wiem co robić...
DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
Lilinka wrote:Bylam dzisiaj na pierwszej wizycie u nowego lekarza, ale niestety juz tam nie wrócę nawet nie spojrzal na moje badania, usg tylko czy jajniki moga byc dalej stymulowane tym co inny lekarz mi wczesnuej zapusal tylko w podwojnej dawce i od razu zaczał mowic, ze dazymy przez ta stymulacje do inseminacji a jak nie wyjdzie to in vitro, kompletnie wysmiał prowadzone przeze mnie obserwacji cykli i moje wartosci chrzescijańskie... jeszcze nigdy nie spotkalam sie z tak bezposrednim i chamskim podejsciem, wyszlam zaplakana to juz 3 lekarz, ktoremu nie mogę zaufac i nadal nie znam przyczyny nieplodnosci czuje się załamana... i juz nawet nie wiem co robić...
Przykro mi 🫂 wydaje mi się, że często lekarze w ogóle nie zwracają uwagi na metody naturalne tylko od razu zabiegi, silne leki bo tak jest najłatwiej. Mi np bardzo przeszkadza, że nie spotkałam jeszcze lekarza (nie mówię tu tylko o ginekologach), który zwróciłby uwagę np na dietę czy aktywność.
Daj znać skąd jesteś. Moze ktoś będzie miał do polecenia jakiegoś ludzkiego gina.DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
brilka wrote:To mam podobny zestaw ale biorę ibuvit 4 tysiące jednostek i jedną saszetkę fertistim. Może ja też zobaczę lepsze wyniki d3 za jakiś czas 🙈
Wszystko jest możliwe 😁Elena20 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Ja robiłam kilka podejść do różnych lekarzy. I też nie byli zainteresowani moimi obserwacjami oraz proponowali mi in vitro, chociaż ja biorę pod uwagę tylko zajście w ciążę naturalnie.
Trafiłam do kliniki która zajmuje się naprotechnologią i zobaczymy co z tego wyjdzie🙂. Teraz chociaż nikt mnie usilnie nie próbuje przekonać do in vitro.
I z doświadczenia wiem że nie ma co marnować czasu na lekarza który mi nie odpowiada. Zrobiłam już taki błąd. Szkoda i czasu i pieniędzy.DreamBee, Elena20, Anka32 lubią tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
Na „pocieszenie” dodam, że co prawda pani doktor u której byłam niedawno była nawet miła, ale totalnie mnie olała i nawet nie chciała zbadać, już nie wspomnę że odmówiła mi monitoringu cyklu (chciałam potwierdzić owulację żeby zbadać progesteron). Nawet kontrolnie mnie nie zbadała, po prostu wizyta przy jej biurku 🙈 oczywiście to nic przy tym co ciebie spotkało, ale niestety lekarze są różni, natomiast myślę że warto szukać tego który ci pomoże!
Dziewczyny ja też nie mam kiedy się odezwać, ale czytam was codziennie i cieszę się że mogę z wami przeżywać te chwile, jakoś mi tak raźniej ☺️DreamBee, Elena20, johanna, Cavarathiel lubią tę wiadomość
-
Bardzo mi przykro, niestety takich dobrych lekarzy co podchodzą z sercem do pacjenta to myślę jest jak na lekarstwo. co za prostak serio, aż się ciśnienie podnosi, trzymaj się 🫂Elena20 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Anka32 wrote:Bardzo mi przykro 🥹🫂
Wierzę, że można trafić w koncu na świetnego lekarza, nie poddawaj się tylko po tych wszystkich konowałach ❤️
Napiszesz skąd jesteś? Może inna staraczka będzie z Twoich okolic i będzie miała kogoś do poleceniaElena20 lubi tę wiadomość
👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage