Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kłębuszek wrote:Mam pytanie. Czy wasi mężowie/partnerzy też są wrażliwi i podczas seksu czują ból? Mój bardzo narzeka odkąd przestaliśmy się zabezpieczać i przez to nie chce się kochać. Wymyślił sobie, że chce na start używać prezerwatywy a potem w trakcie ją ściągać. Trochę nie podoba mi się ten pomysł, ale nie wiem już co robić. I tak ten cykl już raczej stracony, bo się pożarliśmy o to wczoraj. Jestem na maksa zła, nie tyle na niego co na całą sytuację.
U Ciebie brzmi jak brak nawilżenia skoro prezerwatywa pomaga. 😄 może spróbujcie dużą ilość jakiegoś lubrykantu? Conceive plus lub inny nie plemniko-zabójczy środekMystic_Rose, Kłębuszek, Elena20, Deyansu, DreamBee, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
nick nieaktualny
-
brilka wrote:U mnie dopiero 5 dpo, ale jak zawsze w tym czasie dopadło mnie przeczucie, że znowu nic z tego nie będzie 🙃 Zwykle czekałam do testowania z niecierpliwością a tym razem nawet mi się nie chce iść po test, żeby mieć na poniedziałek 😂
U mnie tak samo,nie wiem dlaczego ale wbiłam sobie do głowy że gdyby się udało to szybko będę czuła że coś się zmieniło.Z drugiej strony skoro zagnieżdżanie może trwać do 12 dpo to niekoniecznie muszą być szybko jakieś objawy,może ich nie być w ogóle.
Ale dalej uparcie twierdzę,że jak nic się nie dzieje 6/7dpo to pewnie kolejna porażka 🥲Elena20 lubi tę wiadomość
-
Frutellka trzymam za ciebie kciuki!
Frutellka , Elena20 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Hej,
Proszę o dopisanie do grupy jako 🏹. Normalnie testowanie wypadałoby 26.09 ale niestety w poprzednim cyklu znalazłam guza na piersi no i czeka mnie teraz szereg badań. Starania wstrzymane dopóki nie będzie zielonego światła od lekarza. Jednak z chęcią poczytam i popisze z wami ☺️ Rzetelny monitoring prowadzę dopiero od poprzedniego cyklu więc jeszcze się uczę.
Za wszystkie z was trzymam mocne 👍
Galaxis, Elena20, Ilka96, Klaudek11, Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość
👧28 👨29 🐈🐈⬛
4cs z pomiarami
starania 'na luźno' ok 2 lata
30.09 badania 4dc
LH- 3,3mlU/ml
FSH- 7,05 mlU/ml
Prolaktyna 478,2mlU/l
Estradiol 50pg/ml
19.09.24 USG piersi ok -
Mystic_Rose wrote:Dzień dobry, smacznej kawusi i miłego dzionka
Darrika tulę za biel.
Donna po ciuchutku gratuluję, będziesz dziś powtarzać test czy od razu na betę?
Katsue już teraz trzymam kciuki za przyrost bety
DreamBee jaki rowerek zamówiłaś? dobrze jest czasem siebie rozpieszczać
Frutellka mocno trzymam kciuki.
Byłam z rana na becie. Ale u mnie wyniki są dopiero po 15, więc muszę czekać 🙈 Okresu nadal brak, ale zobaczymy.
DreamBee ja jakiś czas temu stepper sobie kupiłam, ale powiem szczerze że jak są takie upały to moja motywacja spada i mi się nie chce 🤣Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Dziękuję za kciuki i jeszcze nie puszczajcie 🙂 Mam mocna obstawę leków:
Cycogest 2x400
Besins 2x200
Clexane 0,4
Systen 50 co 3 dni
Encorton 10 mg
Acard 75
Prolutex 1x dziennie
Accofil co 3 dni
Nospa 3 x 80
Magnez B6 Forte 2x1
Zibafert wczoraj i za 3 dni po pół ampułki
Plus podstawowe suplementy
Wszystkie ciocie na pokładzie 🥰Frutellka , Elena20, emilgiana, DreamBee, Kinia92 lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
pelnawiary wrote:U mnie tak samo,nie wiem dlaczego ale wbiłam sobie do głowy że gdyby się udało to szybko będę czuła że coś się zmieniło.Z drugiej strony skoro zagnieżdżanie może trwać do 12 dpo to niekoniecznie muszą być szybko jakieś objawy,może ich nie być w ogóle.
Ale dalej uparcie twierdzę,że jak nic się nie dzieje 6/7dpo to pewnie kolejna porażka 🥲Kłębuszek, Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Trochę mi lepiej jak was czytam. Jesteśmy wszystkie takie same wariatki 😁
Myślałam, że to tylko ja tam mam
Na początku sobie obiecujemy że wytrwamy a potem robimy testy od 7dpo.
Ja już oczywiście na dzisiejszej liście zadań do zrobienia mam Rossmann i zakup testów bo zamierzam od jutra już robić 🫣 żeby sprawdzać jak bledną z każdym dniem po zastrzyku z Ovitrelle.
I tak tak kilka dni temu wam pisałam że testów robić nie będę W OGÓLE
Pffff😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 10:08
Donna89, Elena20, Ilka96, Mervee, Mystic_Rose, DreamBee, Slava lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
↪️7 🥳
Hejka, miłego dnia dziewczyny 😉
Frutelka trzymam kciuki, niech kropek się trzyma.
Nava czy umówiłaś się już na usg i biopsję? Skąd jesteś jeżeli mogę wiedzieć?
Missi czy ja dobrze rozumiem że po owulacji pobolewa Cie brzuchi tak samo było jak zaszłaś w ciążę? Mnie sama odkąd pamiętam męczą od około 5dpo lekkie skurcze i pobolewania, zawsze się na to wkurzam odkad się staramy. Po Twoim przykladzie widzex że te bóle nie koniecznie mogą wykluczac ⏸️Frutellka , Mystic_Rose, Elena20 lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Hejka, miłego dnia dziewczyny 😉
Missi czy ja dobrze rozumiem że po owulacji pobolewa Cie brzuchi tak samo było jak zaszłaś w ciążę? Mnie sama odkąd pamiętam męczą od około 5dpo lekkie skurcze i pobolewania, zawsze się na to wkurzam odkad się staramy. Po Twoim przykladzie widzex że te bóle nie koniecznie mogą wykluczac ⏸️
Tak kochana. W poprzednim cyklu który oczywiście spisałam na straty (bo miałam owulke po niedrożnej stronie) około 5-6 dpo pamietam jak dziś jak rozwieszałam pranie na tarasie i tak mnie zakłuł lewy jajnik (ten po drożnej stronie) i od tamtej pory pobolewało mnie podbrzusze. Tak przypuszczam że to byl moment jak pecherzyk przemierzał swoją długą drogę z jednego jajowodu do drugiego. Ale wtedy tak nie pomyślałam. Bardzo wcześnie.
I w poprzednim cyklu skończyło się niestety biochemem no ale załapać coś tam załapało.
Dlatego ja już teraz mam łeb jak sklep jeśli chodzi o objawy i mój organizmWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 09:59
Elena20 lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
Alysa wrote:Hejka, miłego dnia dziewczyny 😉
Missi czy ja dobrze rozumiem że po owulacji pobolewa Cie brzuchi tak samo było jak zaszłaś w ciążę? Mnie sama odkąd pamiętam męczą od około 5dpo lekkie skurcze i pobolewania, zawsze się na to wkurzam odkad się staramy. Po Twoim przykladzie widzex że te bóle nie koniecznie mogą wykluczac ⏸️
Ze Słupska. Dostałam zielona kartę onkologiczna i za tydzień pierwsza wizyta u chirurga. Zobaczymy na jakie badania skieruje lekarz. Próbuje umówić się na USG żeby mieć już coś ale ciężko z terminami.
Nieźle mi sie zaczynają te starania. Ale jestem dobrej myśli ☺️
👧28 👨29 🐈🐈⬛
4cs z pomiarami
starania 'na luźno' ok 2 lata
30.09 badania 4dc
LH- 3,3mlU/ml
FSH- 7,05 mlU/ml
Prolaktyna 478,2mlU/l
Estradiol 50pg/ml
19.09.24 USG piersi ok -
Ja zaczynam ten cykl powoli już na serio spisywać na straty. Nawet jeśli owu będę miała teraz na dniach (jak na razie wykres prognozy je mi że mam dzisiaj na podstawie obserwacji śluzu) to jak na razie nie wykazujemy się w kwestii starań. Ostatni raz kochaliśmy się w 8dc a dzisiaj jest 11. Mnie tak boli brzuch że njr ma szans na współżycie jak na razie. Może do wieczora przejdzie ale to też dla mnie takie staranie się na siłę a tego nie chce.
-
Wojcinka popieram bardzo, nie ma sensu na siłę bo nie o to chodzi zupełnie przecież. Starania staraniami, ale przede wszystkim wspólna relacja i dobre samopoczucie.
Ja dziś z rana poszłam na pierwszą serie badań krwi. AMH, tarczycowe, witaminy, żelazo i co mi tam jeszcze wydawało się sensowne na ten moment. Trochę stres co tam powychodzi, a trochę ulga, że w końcu odważyłam się pójśćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 10:03
Elena20, Lauraa, Deyansu, Wojcinka, Kasiekkk, DreamBee lubią tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
Missi wrote:Trochę mi lepiej jak was czytam. Jesteśmy wszystkie takie same wariatki 😁
Myślałam, że to tylko ja jestem odklejona.
Na początku sobie obiecujemy że wytrwamy a potem robimy testy od 7dpo.
Ja już oczywiście na dzisiejszej liście zadań do zrobienia mam Rossmann i dostawa testów bo zamierzam od jutra już robić 🫣 żeby sprawdzać jak bledną z każdym dniem po zastrzyku z Ovitrelle.
I tak tak kilka dni temu wam pisałam że testów robić nie będę W OGÓLE
Pffff😁
A ja troszkę od Was odstaję pod tym względem i nie testuję w ogóle, nie zrobiłam jeszcze ani jednego testu i dopóki nie spóźnia się @ to nawet nie zamierzam go kupić.
Mam wrażenie,że każdy negatywny wynik dołowałby mnie totalnie a i tak już mam wrażenie,że o niczym inn nie myślę niż o staraniach🤦♀️😊
A odchodząc o tematu chciałam Wam powiedzieć,że podziwiam Was za siłę🤗Elena20, DreamBee, Wojcinka, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
-
Nava z własnego doświadczenia - miałam w piersi gruczolakowlokniaka. Szukaj szybko usg. Jeżeli guzek będzie miał do 2 cm niech Cie kierują na biopsję mammotomiczną, nie musi być to chirurg ale np radiolog który takie coś wykonuje. Potem wycinki idą na histopatologie.
Nie ma któraś z Was może na zbyciu Feroplexu? Potrzebuje dla siostry, w aptekach nie ma, w hurtowniach też nie. Ma zalecenia brać tylko to bo jest w płynie, nie może żadnych tabletek.Elena20, Nava lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Hej dziewczyny 🌞
Ostatnie dni miałam trochę zapierdziel i nie było kiedy się odezwać Nadrobiłam, ale nie dam rady odnieść się do wszystkich przepraszam 😟
Widziałam dobre wieści co u poniektórych Gratuluje i niezmiennie trzymam 🤞 za szczęśliwy rozwój!
Widziałam też że Anka nas opuściła Gdybyś to jednak czytała to 🫂 żebyś była szczęśliwa niezależnie od podjętej decyzji!
Frutellka - trzymam kciuki za zadomowienie się kropka 🙏🍀 Jak się czujesz po transferze i wiedząc że masz pasażera na pokładzie? 🤩
U mnie chyba 🐵 za rogiem.. Dziś 38dc, pokazuje mi że @ powinna być w sobotę, ale już czuje nerwy od kilku dni a od wczoraj ból piersi, w nocy nawet mnie budził jak się przekręcałam, dawno tak nie miałam 👀 nawet zaczęłam się zastanawiać czy jednak coś się nie wydarzyło, ale temperatura już leci, więc czekam aż szanowna @ zawita i zaczynamy nowy cykl.
Jeśli owu znów będzie późno to w tym miesiącu już nie będzie szans na testy, prędzej w październiku, ale oczywiście będę z Wami do końca
A pytanie mam jeszcze do Was, jakie witaminy przyjmują wasi partnerzy/mężowie? Robiłam teraz zamówienie na witaminy osobno godnie z Waszymi radami, dzisiaj pewnie przyjdzie i się zastanawiałam co jemu właściwie zamówić 🤔
I matko, ile to pieniędzy na to wszystko idzie... 😐Mystic_Rose, Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
pelnawiary wrote:A ja troszkę od Was odstaję pod tym względem i nie testuję w ogóle, nie zrobiłam jeszcze ani jednego testu i dopóki nie spóźnia się @ to nawet nie zamierzam go kupić.
Mam wrażenie,że każdy negatywny wynik dołowałby mnie totalnie a i tak już mam wrażenie,że o niczym inn nie myślę niż o staraniach🤦♀️😊
A odchodząc o tematu chciałam Wam powiedzieć,że podziwiam Was za siłę🤗
Jaka Ty musisz być bogata 🤑🤑🤑Elena20 lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
nick nieaktualnyNava witaj, trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego.
Aż mnie zmobilizowałyście i umówiłam się na usg - i termin już jutro ( ale to prywatnie więc pewnie łatwiej z terminami). Proszę Was o kciuki.Elena20, Darrika, patzap1, DreamBee, Kinia92 lubią tę wiadomość
-
Mystic_Rose wrote:Dzień dobry, smacznej kawusi i miłego dzionka
Darrika tulę za biel.
Donna po ciuchutku gratuluję, będziesz dziś powtarzać test czy od razu na betę?
Katsue już teraz trzymam kciuki za przyrost bety
DreamBee jaki rowerek zamówiłaś? dobrze jest czasem siebie rozpieszczać
Frutellka mocno trzymam kciuki.
O taki: https://www.decathlon.pl/p/mp/atlas-sport/rower-treningowy-magnetyczny-rowerek-stacjonarny-cardio-120-kg/_/R-p-1e6af62e-e6d4-4b59-a68a-45e5faf7db4bMystic_Rose, Elena20 lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023