Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • brilka Autorytet

Wysłany: 9 września, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dpo ale nie mam żadnych objawów ciąży, więc nie robię sobie nadziei. Jeszcze i tak powtórzę test w środę przed badaniem męża.

pp2018 lubi tę wiadomość

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 9 września, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po urlopie. Ciągle jajniki czuję, ciekawe co jutro na USG będzie widać.

pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
    3/12 - endokrynolog
  • Slava Autorytet

Wysłany: 9 września, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel ja mam Gelée Royale forte Kapsułki z firmy Hoyer, natomiast słyszałam też dużo pozytywnych opinii o mleczku z Nanga Suplements tylko wtedy o ile się nie mylę trzeba brać dwie kapsułki.

Vilka Fasolowa_zupa, Missi, 3erin, AnitaK, Rudka, Gusia_ ZxZmania, dzięki dziewczyny za jednoznaczne info co do TSH, mam już jasny pogląd dzięki Wam! To było coś w czym ufałam lekarce, że 2,6 jest okej, a wcale wynik nie rusza pomimo że biorę LThyroxin 25 od prawie trzech miesięcy.

Elena20 to Ci współczuję z całego serca, moja przyjaciółka sobie zdiagnozowała rok temu właśnie hipoglikemię i miała już problemy w stylu omdlenia itp., sprawdzała cukier czasem nawet z 10 razy dziennie, żeby zobaczyć dokładnie jak jej spada. Ale dietą bardzo dużo zdziałała, tylko problem w tym że diabetolodzy guzik wiedzą na ten temat i trafić na lekarza, który ma wiedzę w tym zakresie to cud.

pp2018 gratulacje i trzymam kciuki mocno za Was 🤞☺️

Muszę się wygadać, bo miałam spinkę z moim M. w sobotę, bo powiedział mi, że niepotrzebnie szukam informacji w internecie i jak mi lekarz mówi, że jest ok to mam sobie odpuścić. I mnie to zmierziło okrutnie, bo żyjemy w czasach kiedy każdy sprawdza parametry telewizorów, telefonów i wszystkiego co kupuje ale leków już nie? Lekarz też człowiek może się pomylić. Chodziło o progesteron, który niby miałam brać na dzień po inseminacji, ale miałam Ovitrelle na mniej niż 24h przed IUI więc równie dobrze dzień po to mogła być dopiero owulacja, a biorąc progesteron mogłabym sobie zaszkodzić i wzięłam dopiero wczoraj na noc. Jakiego miałam doła w sobotę po południu to nie wspomnę, z 3h ryczałam, że już mam dosyć :/

Deyansu, Elena20, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Slava Autorytet

Wysłany: 9 września, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    U mnie zero zaskoczenia - biel. 🙄

Tulę mocno…

Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    U mnie zero zaskoczenia - biel. 🙄

🫂

• Slava Autorytet

Wysłany: 9 września, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Hej hej, ja sobie zrobiłam weekend offline ale już was nadrobiłam 😊
    pp2018 Gratuluję kreseczek
    Brilka, 🥺 bardzo mi przykro, trzymaj się kochana!

Ja jestem wpisana na testowanie jutro, ale oczywiści testowałam dzisiaj i zastałam biel :(
    Trochę już pogrzebałam szansę w tym cyklu, choć miałam plamienie 6 dpo, więc nadzieje były. Jestem teraz 13 dni po owulacji, jakby to była implantacja tego 6 dpo to chyba już test by wyszedł?

Przytulam i współczuje, bo to jest okrutne oglądać białe testy :/ A jesteś pewna że miałaś owu dokładnie 13 dni temu a nie mniej? Może jeszcze warto jutro zrobić test.. dopóki nie ma @ piłka jest w grze!

Ilka96, pp2018 lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
  • Slava Autorytet

Wysłany: 9 września, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Dzień dobry, u nas zapowiada się ostatni ciepły i słoneczny dzień. Ale mam niedosyt lata jeszcze 😂

Krew spuszczona 💪

Brilka, przytulam. A który to dpo? Póki nie ma @, piłka w grze.

Kasiekkk, ale fajnie, że masz @ bez bólu 💪🌞

Rudka, niech się zagnieżdża!

Trzymam kciuki za betę 🤗🤞

pp2018 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 9 września, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    U mnie wczoraj był 8dpo a od późnego popołudnia do późnej nocy bolał mnie brzuch jakbym miała dostać okresu. 😭 mam nadzieję że to nie okres tak wcześnie idzie.

Piersi to mnie tak bolą że jak jestem bez stanika to chodzić aż nie mogę. To pewnie po progesteronie Besins.
    Wczoraj go odstawiłam i zamiast besins wzięłam Cyclogest i w końcu przespałam całą noc bo po tym pierwszym w ogóle nie mogłam spać.

Miłego poniedziałku dziewczyny! ☺️
    Wszystko jest możliwe :) bóle miesiączkowe często mogą być wczesnym objawem ciąży ale też przy obstawie leków jaką masz to właśnie leki mogą wywoływać wiele ciążowych objawów.

Tak że piłka nadal w grze, wszystko jest możliwe, trzymam kciuki!

pp2018 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Przytulam i współczuje, bo to jest okrutne oglądać białe testy :/ A jesteś pewna że miałaś owu dokładnie 13 dni temu a nie mniej? Może jeszcze warto jutro zrobić test.. dopóki nie ma @ piłka jest w grze!
    Tak mi wychodziło z testów 😉
    Test był ewidentnie pozytywny wtedy. No wiadomo, jeszcze troszkę nadziei jest, ale tak się nastawiałam, że jak coś to już by było widać :( jeśli tamto plamienie miało być implantacja

• Monka95 Koleżanka

Wysłany: 9 września, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Hej hej, ja sobie zrobiłam weekend offline ale już was nadrobiłam 😊
    pp2018 Gratuluję kreseczek
    Brilka, 🥺 bardzo mi przykro, trzymaj się kochana!

Ja jestem wpisana na testowanie jutro, ale oczywiści testowałam dzisiaj i zastałam biel :(
    Trochę już pogrzebałam szansę w tym cyklu, choć miałam plamienie 6 dpo, więc nadzieje były. Jestem teraz 13 dni po owulacji, jakby to była implantacja tego 6 dpo to chyba już test by wyszedł?
    U mnie to samo, biel daje po oczach, również 13 dpo i wpisana jestem na jutro na testowanie. Ehhhh :(

Ilka96, Elena20 lubią tę wiadomość

💃🏼29l
    🕺🏼30l

*04.2024 - początek starań
    *08.2024 - pierwszy cykl z clo + ovi
    *11.09.2024 II 🥹 Hcg 33 mIU/ml😻
    *19.09.2024 - USG, pęcherzyk ciążowy w macicy 🥰
    *04. 10.2024 - kolejna wizyta 🤞🏻❤️
    preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 9 września, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam was Monka95, Ilka96🫂🫂

Monka95, Ilka96 lubią tę wiadomość

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 września, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja sie witam urlopowo z silowni, już bieżnia i schody za mną, ostatnie kilka minut dobitki na rowerku i wracam do domku odpoczywać i ogarniać, na 15:50 jadę to ginekolog. Muszę mloda że sobą wziąć ale co poradzić, zostanie na tyn zamykanym korytarzyku między przychodnia a gabinetem i poczeka.

Tulam bardzo za biele 🫂🫂🫂 I trzymam kciuki za kolejne testy, żeby się zamieniały w kreseczki 🤞🤞🤞

Miłego dnia dziewczyny!

Ilka96, pp2018, Monka95, Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)

27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh

🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
    🔜04.12 wizyta u gina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przytulam za biele 🫂🫂 i póki są jeszcze szanse, to nie puszczam kciuków 🤞🏻

Wojcinka, a jak u Ciebie sytuacja? Była w końcu owu, czy jeszcze nie?

Darrika w ogóle to udanego urlopu! Wy wyjeżdżacie w przyszłym tygodniu? Gdzie odpoczywacie?

Pp2018, Katsue trzymam kciuki za Wasze bety 🤞🏻🤞🏻
    A co do małpy bez bólu, to faktycznie takich typowych bóli miesiączkowych nie mam, ale mam zawsze w pierwszych dniach obolałe mięśnie dna miednicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 11:50

pp2018, Ilka96, Monka95, DreamBee lubią tę wiadomość

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 9 września, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96, Monka95 - bardzo Was tulę… 🫂

Ja jestem po wizycie u endokrynolog, usłyszałam niestety to, czego się obawiałam, czyli że wszystko jest w normie i nawet nie zrobiłyśmy usg, bo „nie ma takich wskazań”. Jestem trochę zmieszana, bo z jednej strony naczytałam się o tym, że ft3 i ft4 powinno być na minimum 50% normy labolatoryjnej (u mnie ft4 wynosi 2%), a z drugiej - to jest najlepsza endokrynolog w mieście, wszyscy ją zachwalają, wydaje się naprawdę ogarnięta i powiedziała, że ona nie rozumie skąd się wzięły te wytyczne, krążące po internecie.

W każdym razie, powiedziała że moja tarczyca pracuje prawidłowo i nie mam się czym martwić. Oby tak rzeczywiście było 😅

Ilka96, Monka95, Darrika, Deyansu, DreamBee, Fasolowa_zupa, Rudka, AnitaK lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 9 września, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dziewczyny, przytulam za biele 🫂🫂 i póki są jeszcze szanse, to nie puszczam kciuków 🤞🏻

Darrika w ogóle to udanego urlopu? Wy wyjeżdżacie w przyszłym tygodniu? Gdzie odpoczywacie?

A co do małpy bez bólu, to faktycznie takich typowych bóli miesiączkowych nie mam, ale mam zawsze w pierwszych dniach obolałe mięśnie dna miednicy.

Że czujesz, że są obolałe, wow! Chyba masz mega świadomość swojego ciała!

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka95 wrote:
    U mnie to samo, biel daje po oczach, również 13 dpo i wpisana jestem na jutro na testowanie. Ehhhh :(
    Ehhh :( no szkoda, może coś jeszcze ruszy, a jak nie to oby w kolejnym cyklu 💕

Monka95, Darrika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96, Monka95 - 🫂 😔

awokado - też czekałam na twoja wizytę bo mam tak samo nawet wyniki mamy podobne ale widzę że nie ma sensu iść do endo. Jeszcze się zastanawiam czy nie potworzyć FT4 zobaczyć czy suple coś poprawiły.

Monka95, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

• Monka95 Koleżanka

Wysłany: 9 września, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Ehhh :( no szkoda, może coś jeszcze ruszy, a jak nie to oby w kolejnym cyklu 💕
    Nadzieja jest zawsze do pierwszej kropli krwi! Jutro pewnie jeszcze powtórzę sikańca ale już powoli zostawiam ten cykl z tyłu i myślę o kolejnym :) 💚

pp2018, Darrika, Ilka96, Elena20, Kasiekkk lubią tę wiadomość

💃🏼29l
    🕺🏼30l

*04.2024 - początek starań
    *08.2024 - pierwszy cykl z clo + ovi
    *11.09.2024 II 🥹 Hcg 33 mIU/ml😻
    *19.09.2024 - USG, pęcherzyk ciążowy w macicy 🥰
    *04. 10.2024 - kolejna wizyta 🤞🏻❤️
    preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 września, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam tak dziwną 🐵. Dostałam w sobotę, oczywiście po zrobieniu testu, w sobotę jeszcze było trochę krwi, wczoraj od rana też, a później to już jakby takie plamienie, od nocy to już wgl wygląda jakby miała się skończyć 🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 września, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:

Darrika w ogóle to udanego urlopu? Wy wyjeżdżacie w przyszłym tygodniu? Gdzie odpoczywacie?

My w piątek wylatujemy na Rodos :) miało być leniuchowanie i plażowanie, ale już rozkminiam wycieczki jakoś sobie zrobimy, bo żal nie skorzystać, jak mamy przystanek autobusowy pod hotelem praktycznie. Może też auto wynajmiemy jak nie rozkminie do końca dojazdu publicznym transportem do doliny motyli 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 11:02

pp2018, DreamBee, Kasiekkk lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)

27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh

🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
    🔜04.12 wizyta u gina
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ