Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Olu kiedy masz kolejną kontrolę? Jestem pewna, że powoli emocje opadną i ułożysz sobie życie na nowo. A co do mieszkania.. Może faktycznie daj sobie czas do nowego roku, bądź wiosny? Wtedy na chłodno, z mniejszymi emocjami podejmiesz tą decyzję?
Asiu my mieliśmy kupować mieszkanie, które aktualnie wynajmujemy. Jednak wiosną Sebek kupił działkę ze starym domem. Mimo sporych oszczędności pieniądze z konta uciekają jak szalone. A tak bardzo boimy się wejść z kredyt, gdy świat jest taki niepewny.
Dziś znowu temperatura poszła w górę, jestem ciekawa, co przyniesie jutrzejszy poranek.👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Pokuszę się pod koniec roku, te zmiany potworniakowe podobno się nie wchłaniają samoistnie, u mnie jest w środku jajnika więc nie wiem czy to jest operacyjne i jakie są później szanse na zachowanie tego jajnika. Nie dopytywałam lekarza, bo jak mnie zapytał o to co czy ciąża była po laparo to się rozpłakałam i powiedziałam że niestety nie bo nie wytrzymałam już i pękłam. Ja po prostu nie umiem udawać, że coś jest ok skoro bardzo nie jest...
Dominika, remontujecie ten stary dom? -
Olu a nie da się go zmniejszyć/pozbyć się go lekami?
Nie, póki co jest odświeżony w środku i mamy swoich kilka mebli. Jeździmy tam na weekendy, o ile mamy je wolne ☺️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Olu, dziękujemy ci że się do nas odzywasz. Ja nie wiem czy na twoim miejscu umiałabym wejść na tą stronkę. Też myślę że jak emocje opadną to łatwiej będzie ci przejść przez resztę życia. Podziwiam cię że dałaś radę nie czytać w internecie o tym potworniaku. ja już bym przeczytała cały internet.
U mnie dziś lekki ból podbrzusza, więc miesiączka zbliża się większymi krokami niż myślałam 😒olcik lubi tę wiadomość
-
A ja żyję w przekonaniu, że się udało. Niedługo dostanę kubeł zimnej wody, jak tylko zacznie się krwawienie..
Mari92 lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Hej dziewczyny i ja napiszę. Olu dużo siły i zdrowia. Dominika kciuki 👍.
U mnie dzieci rosną ☺️, malutką jest ostatnio bardzo marudna ,więc ja nie wiem jak się nazywam. Syn też potrzebuje uwagi. Ale kocham te moje dzieci i codziennie dziękuję Bogu,że są.
Kobietki pozdrawiam serdecznie 🙂Dominika96, Starania2021❤️, olcik lubią tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Faktycznie zostało nas w tej grupie niewiele i mi brakuje żeby się poddać na jakiś czas. W poprzednim miesiącu transfer nieudany mimo przygotowania się w 100%, wczoraj drugi i czekam na betę ale jak pomyśle o kolejnym wkłuciu w żyłę to mnie trzęsie, mam tego dosyć. Jak to się nie powiedzie to robię sobie przerwę bo moje życie kręci się tylko wokół tego. Pomijam jak się czuje sama ze sobą jak od września 2021 jestem ciagle na hormonach, stymulacjach albo przygotowaniach do transferu i przytyłam ponad 10 kg i nie mam na to żadnego wpływu bo dietę trzymam i ruch tez mam. Ciagle czekam. Albo na wizytę albo na wynik albo na cokolwiek ale wszystko związane z tym. Trzymam za Was wszystkie kciuki ❤️
olcik, Mari92 lubią tę wiadomość
’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Dzisiaj miałam ciężka noc. Śniło mi się że byłam u lekarza ginekologa i powiedział że jeśli mój mąż ma taką pracę jaką ma to nie ma szans na powiększenie rodziny.
Po tym śnie obudziłam się i już nie mogłam zasnąć. Także dziś jestem na nogach od 5...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 06:03
-
A ja witam pierwszy dzień cyklu. W ch*j chce mi się wyć i krzyczeć..👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika przykro mi 😭
Dominika96 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Dominika a sprawdzalas drożność ??’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Starania2021❤️ wrote:Dzisiaj miałam ciężka noc. Śniło mi się że byłam u lekarza ginekologa i powiedział że jeśli mój mąż ma taką pracę jaką ma to nie ma szans na powiększenie rodziny.
Po tym śnie obudziłam się i już nie mogłam zasnąć. Także dziś jestem na nogach od 5...
Zwariować można, zadręczamy się czymś przez cały dzień a później w nocy zamiast spać i się regenerować śnimy o tym wszystkim i jeszcze gorzej przeżywamy... Asiu czym zajmuje się Twój mąż?
Dominika, czy Ciebie prowadzi zwykły ginekolog czy specjalizujący się w leczeniu niepłodności? -
Asiu tule mocno🤗
Chodzę do zwykłego, tzn chodziłam. Miałam robić podejście w lutym do kliniki, żeby porobić badania do hsg ,ale wyszła ta io i się poddałam. Zastanawiam się czy lepiej nie iść od razu na laparoskopie. 😶👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Nie. W kolejnym cyklu chciałabym zapisać nas do kliniki. Zastanawiam się tylko, do której się udać Gameta czy Bocian.👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika, ja byłam kiedyś z mężem w Novum. Jak dla mnie przereklamowane. Przeniosłam się później do pani doktor prywatnego gabinetu bo miałam bliżej. Po dwóch ciążach w roku usłyszałam, że to świetny wynik a później że jednak ona nie ma na nas pomysłu... Byłam tak zawiedziona i rozczarowana, że wróciłam do swojego lekarza do którego chodzę od 17 roku życia. Poczytaj opinie, na klinikę trzeba mieć worek kasy. My wydaliśmy na badania jakieś pierdoły recepty leki przez 1,5 roku jakieś 10tysięcy... Wiele też zaoszczędziłam jak udało nam się dostać na starynkiewicza w UCZKiN do jakieś programu związanego z niepłodnością i zrobili nam sporo badań za free.