Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
µIU/ml. Szczerze to dawno nie czułam takiego bólu owulacyjnego ale to chyba dobrze 🙈 a u Ciebie już po owulacji?
Mari92 lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Starania2021❤️ wrote:Chyba tak. W piątek rano bolał mnie brzuch jak na miesiączkę więc mam nadzieję że to to 😁
Dziś jak robiłam test owu to cieniutka druga kreska.Mari92 lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Starania2021❤️ wrote:Od wczoraj jakoś mam kiepski humor. Za bardzo nie mogę się na niczym skupić. Czuję, że i tak znów się nie uda. Nastawiam się negatywnie...
Dziś nawet przeszła mi myśl że może bym poszła do mojej Pani doktor i podpytała o inseminacje.’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Asia zapisujesz się w przyszłym cyklu na wizytę?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Właśnie sobie uświadomiłam, że wątek ma pond rok a my nadal w szarej du*ie.. Kiedy to się skończy, a zacznie coś zupełnie innego? 🙄👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Też o tym właśnie myślałam, że już rok minął i nic się nie zmieniło...
Tak, jak dostanę miesiączkę to odrazu zapisuje się na wizytę. Tylko nie wiem czy odrazu po miesiączce czy kilka dni później 🤔
Jeszcze w poniedziałek liczyłam na jakiś cud, ale już mój organizm działa tak jak zawsze " miesiąc w miesiąc " 😑
A ty Dominika jak tam ? 🧐 -
Po wykresie sądzę, że jestem 5 dni po owulacji. Chociaż nie mam pewności, co sądzicie o nim? Mam ochotę zrobić progesteron w sobotę, ale chyba wolę żyć złudną nadzieją, "a nóż się coś wykluje z tego".👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:Po wykresie sądzę, że jestem 5 dni po owulacji. Chociaż nie mam pewności, co sądzicie o nim? Mam ochotę zrobić progesteron w sobotę, ale chyba wolę żyć złudną nadzieją, "a nóż się coś wykluje z tego".
-
Hej dziewczyny, my też z mężem trasy się już prawie 3 lata i dalej nic. Byłam w jednej ciąży i poroniłam w 8 tyg, no to 06. 2020 roku od tego czasu nic...
Były stymulację pecherzki rosły ale noc z tego nie wyszło. Wyniki książeczkowe, nie ma się czego uczepić. Chyba podejdziemy do inseminacji tylko musimy z lekarzem o tym pogadać. -
Udostępniony mam wykres, aż sprawdziłam ☺️
Madlen jakie badania robiliście?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Póki co po staremu. Zobaczymy co będzie dalej. Dziś włożyłam termometr, którego nie włączyłam a wiadomo za drugim razem tempka wychodzi dużo niższa 🙈 a co u Ciebie?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Zrobiłam testy jeden owulacujny, a drugi ciążowy. Owulak pozytywny 🙈 w ciążowym pewnie widzę fabryczną 🙈 Da się jakoś wyłączyć bycie staraczka? Już sobie wmawiam, że bolą mnie piersi, czuję kłucie w dole brzucha 😅 zabijcie mnie..
Mari92 lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Ja już też świruje. Pod koniec tygodnia powinnam mieć miesiączkę. Jak dostanę to odrazu zapisuję się do ginekolog. Ja od kilku dni chodzę zmęczona ale ostatnio dużo pracuje. Jestem już po prostu zmęczona. Wracam z pracy i mówię do męża : proszę, zrób mi w końcu tego bombelka bo już chcę na L4 😆😂
Dziwne że test owulacyjny wyszedł ci pozytywnie. A ciążowy o tej porze i to jeszcze przed okresem 🤔 -
Asia może to nasz miesiąc? Często pozytywne owulacyjne wychodzą w ciąży..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 18:38
Mari92 lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Czytałam kiedyś że niby owulacyjne mogą wychodzić pozytywnie w ciąży. Ale czytałam też że jakiś lekarz się wypowiadał że to brednie 🧐 nie wiadomo komu wierzyć 😅
A tak zmieniając temat to od dwóch miesięcy z mężem liczymy wydatki i szczerze wam powiem jestem załamana. Dużo pieniędzy wydajemy a to tylko na jedzenie, opłaty i materiały na budowę domu. Boje się co będzie dalej 😱 -
Cześć Dziewczyny! Przypomnę się że żyję, co prawda sama ale żyję Jestem już po kilku formalnościach z jeszcze mężem, bez żadnych szans na bycie razem... pozew wysłany do sądu... Poza tym nadal u mnie kiepsko, najbezpieczniejszą przystanią jest mieszkanie które w każdym kącie przypomina mi o nas, ciepły kocyk i sen... Nie wiem kiedy się po tym pozbieram... Ale to już koniec mojego żal postu. Byłam u lekarza który robił mi laparo na kontroli, wszystko super, po torbieli nie ma śladu, macica ekstra, ale w lewym jajniku uwaga POTWORNIAK. Mnie sama nazwa mało nie zrzuciła z kozetki... Uwierzcie mi, że nie czytam internetów, bo nie chce się nakręcać. Zmiana do obserwacji, mam być spokojna ale jak tu kur*a być spokojną jak życie tyle kłód rzuca pod nogi?
Asiu, co do wydatków to idzie się załamać... Mi już czmychnęło z konta prawie 10tyś za te sprawy rozstaniowo-rozwodowe... Myślałam o sprzedaży mieszkania, ale tak bardzo się boję sama podejmować takich decyzji że wstrzymam się do nowego roku i ewentualnie zrobię mały remont, odświeżę, zmienię ustawienie mebli, nowa kanapa i stół to zawsze coś innego niż dotychczas... Jest cholernie drogo, mam wrażenie że wydaje się więcej niż zarabia...