Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    Chyba dołączam do was :(

    12dpo beta 1,7. Pewnie biochem kolejny :( wiec wrzesień może się uda...
    Przykro mi :( a jaka norma w lab? Bo wygląda po prostu na brak ciazy a nie biochem

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • anulla91 Autorytet
    Postów: 463 169

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    takczynie wrote:
    Jezu świetnie Cię rozumiem! Mam dokładnie to samo. Wszyscy dookoła bez problemu zachodzą w ciąże, rodzą dzieci a Ty człowieku na głowie stajesz i nic. Ale jeszcze przyjdzie nasz czas !! Musi!! 😘

    U mnie też to samo. Wszyscy w rodzinie spodziewają się dziecka tylko nie ja.
    Jeszcze wszyscy młodsi ode mnie.
    Też mam już tego dość.

    Anulaa
    Wiek 29 lat
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2714 3073

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w pon do gin. I zobaczymy czy już po owu czy jeszcze jest jakaś szansa... Bo troszkę już zwiatpilam że się w tym cyklu uda ale kto wie :)

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Madlene28 Autorytet
    Postów: 541 732

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zglupiałam kompletnie! Wg testów owu już powinnam być kilka dni po, a dziś znowu wodnisty, ale biały śluz i ból prawego jajnika.. sama nie wiem co się dzieje. Ile dni najdłużej może trwać ta faza lutealna?

    Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️


    w57v3e3k8geng2o3.png
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:34

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka wrote:
    Dziewczyny u mnie też w otoczeniu dużo ciężarnych, ale tak szczerze? Ja mam wrażenie, że często słyszę ściemę jeżeli chodzi o czas starań .. to niemożliwe żeby wszyscy wokół zachodzili w ciąże za 1 czy 2 razem, zero problemów z wynikami, wszystko super i szybko ... tez macie takie wrażenie ? Czy tylko ja ? Ja jeszcze nigdy nie usłyszałam od koleżanki, kogoś z rodziny że starania o dziecko były długie, problemowe i długo bezowocne ...zero info o ciąży biochemicznej, poronieniu itd .. według mnie kobiety jak już zajdą w ciąże to potem kłamią, że nie starały się długo itd.. a szkoda, bo może jakby każda mówiła szczerze co i jak, to my, tutaj na forum nie byłybyśmybtak podłamane tym, że wszystkie wokół zachodzą a my nie


    Z mojego otoczenia jedna znajoma o drugie dziecko starala sie rok ale zapewne nie monitorowala cyklu.

    Ja o pierwsze staralam sie tez 12 miesięcy ale to dlatego ze męża nigdy w plodne nie bylo. Teraz o drugą ciążę staraliśmy sie jeden cykl. Z testami owu.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:34

    Fisia, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana_aska89 wrote:
    Hejka ❤Kochane oczywiście nie wytrzymałam z testowaniem.. od niedzieli wszystkie testy pozytywne. W poniedziałek robilam tez bete wyszła 14,2 mlu/ml. Jutro mam wizyte u ginekologa i mam pojawic się z kolejnym wynikiem bety.
    Narazie do mnie nie dociera, ale prosze trzymajcie kciuki 😍
    Gratulacje!!

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • baksia Autorytet
    Postów: 1462 1265

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna - zapisuje cię na 8.09 jak coś się zmieni to daj znać po wizycie to przepiszę :)

    Ja niestety muszę odpuścić ten cykl i pewnie następny też. w sumie na dzień dzisiejszy nie wiem kiedy zaczniemy się starać :(
    Ostatnio zbadałam sobie ANA (tak dla spokojnej głowy) a tu nagle wynik pozytywny..
    Muszę dalej robić badania. Załamałam się, bo już myślałam że koniec złych wiadomości...
    Z jednej strony się ciesze, że odkryłam że coś jest nie tak - no bo przecież mogę teraz działać w tym kierunku i może to ochroni mnie przed kolejną stratą. Ale jestem też wściekła, że TO mam.. ah nie będę marudzić.
    Jestem z Wami na bieżąco i trzymam kciuki za wszystkie !

    joana_aska89 gratuluje ! niech kropek rośnie zdrowo !

    joana_aska89, BB__Anna lubią tę wiadomość

    iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Malinka96 Przyjaciółka
    Postów: 67 59

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

    Coś się u mnie zaczyna dziać. Mam lekkie czerwone plamienie. :( kłuje mnie prawy jajnik...



    Zapiszcie mnie na 25.09.

  • Madlene28 Autorytet
    Postów: 541 732

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba naprawdę zwariuję. Tak mnie boli jajnik, że postanowiłam zrobić test owulacyjny. I...tak pozytywny jak dzisiaj to jeszcze nie był! Kreska jest po prostu ciemnobordowa ...w 31 dniu cyklu.. Ja się szykowalam na testowanie, a tu dopiero owulka przede mną. Istne szaleństwo...muszę się przepisać na przynajmniej tydzień później...

    Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️


    w57v3e3k8geng2o3.png
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, ja nie testuje bo taki że mnie człowiek który woli zaczekać na okres, tylko na palcach jeden ręki testowałam przed @. U mnie małpa pojawiła się wczoraj, cykl był długo jak na mnie to trwał 30 dni a zwykle to 26 dni, poszłam do lekarza który ułożył mi plan działania i dał skierowanie na HSG, więc ten cykl udzie na starty, obawiam się że może pójść totalnie, bo umówił mnie na 16 dzień cyklu. Trochę późno moim zdaniem i boję się że zmarnuje tylko czas ;(
    Co do wątku wyżej odnośnie wszechobecnych ciąż, to jak to samo. Dziś jeszcze się dowiedziałam, że moja znajoma jest w 3 miesiącu i dobiło mnie to. Mam przypadki obok siebie ciąży z wpadki, za pierwszym razem oraz tych wyczekiwanych czyli mojej przyjaciółki która razem ze mną zaczęła czyli rok się starała- mi już dawno minął. Tej koleżki co dziś co miała problem z owulacją jak się okazało. Mam też z bliskiej rodziny przypadek siostry chodź nie z tego roku ciążę bezzarodkowa. Siostra miała chyba takie 4 pod rząd, przyczyną było słabe nasienie szwagra, oni odpuścili poprostu nie mieli siły. Mój partner ciągle na mnie naciska żebyśmy i my odpuścili, że już ponad rok się staramy i nic. Tylko że dopiero teraz wszystko ruszyło hsg i dalej. On jest strasznie oporny nie stosuje diety i nie bierze suplementów, mówi że mu nie nie pomogą. Nie chcę iść do androloga ani powtórzyć badań(bo to bez sensu). Boję się że zwariuje do tego czasu. Przepraszam dziewczyny, że tak zamulilam, ale tak mnie dziś dopadło i do tego hormony.

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nadziana Koleżanka
    Postów: 52 11

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka wrote:
    Dziewczyny u mnie też w otoczeniu dużo ciężarnych, ale tak szczerze? Ja mam wrażenie, że często słyszę ściemę jeżeli chodzi o czas starań .. to niemożliwe żeby wszyscy wokół zachodzili w ciąże za 1 czy 2 razem, zero problemów z wynikami, wszystko super i szybko ... tez macie takie wrażenie ? Czy tylko ja ? Ja jeszcze nigdy nie usłyszałam od koleżanki, kogoś z rodziny że starania o dziecko były długie, problemowe i długo bezowocne ...zero info o ciąży biochemicznej, poronieniu itd .. według mnie kobiety jak już zajdą w ciąże to potem kłamią, że nie starały się długo itd.. a szkoda, bo może jakby każda mówiła szczerze co i jak, to my, tutaj na forum nie byłybyśmybtak podłamane tym, że wszystkie wokół zachodzą a my nie

    Mam dokładnie takie samo wrażenie, że więcej jest gadania że za pierwszym razem się udało niż tak faktycznie był... Ale głowa do góry kiedyś i nam się musi udać 😊😊😊

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziana wrote:
    Mam dokładnie takie samo wrażenie, że więcej jest gadania że za pierwszym razem się udało niż tak faktycznie był... Ale głowa do góry kiedyś i nam się musi udać 😊😊😊

    Ja w pierwszą ciąże zaszła praktycznie z marszu. W sierpniu był ślub a w połowie listopada cieszyłam się z pozytywnego testu dwa cykle starań normalnie marzenie . Teraz staram się o drugie i myślałam że też tak bedzie a tu już zaczynam szósty cykl i nic . Frustruje się niepotrzebnie tylko i nakręcam że może po ciąży coś się przedstawiło że może po cc są takie problemy

  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przyszłam do was dodać wam otuchy! Uda się we wrześniu na pewno! ❤ Kocham was ❤

    takczynie, Turkusowa90, Beti82, Evelle28, Ignissa, BB__Anna, Mlodamezatka, boo123, Natikka123 lubią tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznajoma_n - mój mąż też jest bardzo oporny na lekarzy itd. Teraz łyka witaminy, taki po prostu jakiś kompleks witamin dla mężczyzn, bo diete też ma słabą :( lekarz u którego byłam dał mi skierowanie dla niego i kazał zrobić badanie po urlopie, trochę go to przeraziło, ale pojdzie. Jeden raz wystarczyło wygarnąć, że nie sama sie staram o dziecko i trzeba wykluczyć wszystkie przyczyny, ktore nam to uniemożliwiają. Porozmawiaj z mężem na spokojnie:)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie..
    U mnie dzis wzrost bety z 14,2 na 30,8... i progesteron prawie 30.. kolejna beta za tydzień 😊

    Turkusowa90, Beti82, Nadziana, baksia, BB__Anna, boo123, Natikka123 lubią tę wiadomość

  • Malediwy2020 Przyjaciółka
    Postów: 108 98

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    baksia wrote:
    BB__Anna - zapisuje cię na 8.09 jak coś się zmieni to daj znać po wizycie to przepiszę :)

    Ja niestety muszę odpuścić ten cykl i pewnie następny też. w sumie na dzień dzisiejszy nie wiem kiedy zaczniemy się starać :(
    Ostatnio zbadałam sobie ANA (tak dla spokojnej głowy) a tu nagle wynik pozytywny..
    Muszę dalej robić badania. Załamałam się, bo już myślałam że koniec złych wiadomości...
    Z jednej strony się ciesze, że odkryłam że coś jest nie tak - no bo przecież mogę teraz działać w tym kierunku i może to ochroni mnie przed kolejną stratą. Ale jestem też wściekła, że TO mam.. ah nie będę marudzić.
    Jestem z Wami na bieżąco i trzymam kciuki za wszystkie !

    joana_aska89 gratuluje ! niech kropek rośnie zdrowo !

    Baksia mi tez wyszedł pozytywny ANA ale lekarz powiedział ze jest ok bo wyszło mi 1:100 i sam wynik nic nie mówi najważniejszy jest ogólny obraz kliniczny pacjenta i to na jego podstawie się robi diagnozę. Można mieć dodatnie ANA i być zdrowym Jaki miałaś wynik ?

    28 lat
    • starania od stycznia 2019
    • ciąża biochemiczna marzec 2019
    • inofolic
    • femibion zero planowanie ciąży
    • Vigantoletten 2000mj x 2kaps.
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    takczynie wrote:
    Nieznajoma_n - mój mąż też jest bardzo oporny na lekarzy itd. Teraz łyka witaminy, taki po prostu jakiś kompleks witamin dla mężczyzn, bo diete też ma słabą :( lekarz u którego byłam dał mi skierowanie dla niego i kazał zrobić badanie po urlopie, trochę go to przeraziło, ale pojdzie. Jeden raz wystarczyło wygarnąć, że nie sama sie staram o dziecko i trzeba wykluczyć wszystkie przyczyny, ktore nam to uniemożliwiają. Porozmawiaj z mężem na spokojnie:)
    Z moim też gadałam i mówiłam że to nie tylko ja się staram o dziecko, ale on twierdzi, że jak się nie uda to nie musi, bierze od razu czarne scenariusze pod uwagę. Oporny strasznie po hsigie są większe szansę miło by było jak by on on podrasował nasienie, ale uparł się eh

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 663 400

    Wysłany: 28 sierpnia 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do wrzesnia :/

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ