Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Malinka96 Przyjaciółka
    Postów: 67 59

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :).

    Ja chyba oszaleje z niewiedzy. 🤯
    W poniedziałek lekkie różowe plamienie. Potem wtorek już śluz z domieszką krwii. Czuję jakieś skurczyki od poniedziałku, ale nic się z tego nie chce wyklarować. Pani w aptece miała testy karioline, ale one chyba nie mają dobrej czułości :/.
    Pozostaje mi czekać i tupać nogami :D.
    W poniedziałek idę na betke, chyba że znajdę jakiś lab czynny w sobotę 🙄


    Edit: znalazłam lab, wyniki powinny być popołudniu. Trzymajcie ✊👍

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 09:53

    Takmala, sandiklove, Angel, Karolailila, Natikka123 lubią tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1819 1137

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka wrote:
    Dzastina trzymam kciuki za test, mi też w 9dpo pokazał po południu wyraźną cienks kreseczke, dzien później beta 32.

    Takczynie oby coś było z tego pęcherzyka 😍

    U mnie dziś prawdopodobnie 7 dzień po owulacji więc jeszcze zawczesnie. Ale już świruje chyba bo rano zjadłam kanapkę a zaraz po wzięło nie na batonika i tak mnie mdliło chyba z 2 godz ale bez wymiotów.

    Wik89 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Hej, ja też dzisiaj 7dpo. Ja czekam z testowaniem do czwartku czyli terminu miesiączki. Trzymam kciuki 😁
    Tez testuje w czwartek 🍀

    boo123 lubi tę wiadomość

  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 985 856

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 11:08

    16ud9jcgt3twbfxc.png

    Starania od 08.2018 r.


    23.01.2021r. - II😍

    25.01.2021r. Beta 5832 progesteron 18,40
    27.01.2021r. Beta 9736 progesteron 17,90
  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem, ze z takiego duzego pecherzyka to moze nic nie wyjsc, mimo tego lekarz kazał wziąc ten zastrzyk, nie wiem po co, moze zeby sie torbiel nie zrobila, nie wiem. Wiem, ze jutro odstawiam wszystkie testy, temperature i inne i zaczynamy urlop, na te dwa tygodnie odpuszczamy mysli o dziecku :) więc kochane, do usłyszenia po urlopie ;* wszystkim staraczkom cierpliwości i trzymam kciuki❤

    Takmala, Malinka96, Ignissa lubią tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1819 1137

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka96 wrote:
    Hej :).

    Ja chyba oszaleje z niewiedzy. 🤯
    W poniedziałek lekkie różowe plamienie. Potem wtorek już śluz z domieszką krwii. Czuję jakieś skurczyki od poniedziałku, ale nic się z tego nie chce wyklarować. Pani w aptece miała testy karioline, ale one chyba nie mają dobrej czułości :/.
    Pozostaje mi czekać i tupać nogami :D.
    W poniedziałek idę na betke, chyba że znajdę jakiś lab czynny w sobotę 🙄


    Edit: znalazłam lab, wyniki powinny być popołudniu. Trzymajcie ✊👍

    Daj znać jaki wynik trzymam kciuki :*

    Malinka96 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3624 6142

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka96 wrote:
    Hej :).

    Ja chyba oszaleje z niewiedzy. 🤯
    W poniedziałek lekkie różowe plamienie. Potem wtorek już śluz z domieszką krwii. Czuję jakieś skurczyki od poniedziałku, ale nic się z tego nie chce wyklarować. Pani w aptece miała testy karioline, ale one chyba nie mają dobrej czułości :/.
    Pozostaje mi czekać i tupać nogami :D.
    W poniedziałek idę na betke, chyba że znajdę jakiś lab czynny w sobotę 🙄


    Edit: znalazłam lab, wyniki powinny być popołudniu. Trzymajcie ✊👍

    Daj znać jak betka wyszła 🥰

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram💙22.04 - 113 gram💙29.04 - 154 gramy

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3020 4399

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam kciuki!

    Malinka96 lubi tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3020 4399

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 moj termin spodziewanej @ to tez czwartek. Ale testuje we wtorek, bo biore duphaston.
    Kciuki:)

    boo123 lubi tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • dysiak Ekspertka
    Postów: 271 77

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Hej wracam na testowanie :) będę testować we wrześniu.
    Ciężko jednoznacznie powiedzieć kiedy bo mój cykl ostatnio płata mi figle i raz jest 32 dni raz 2 a teraz było 29 ;) ale według kalendarza testowanie wychodzi mi na 26 września :)

    Czyli jeszcze sobie poczekam :)

    za wszystkie testujące w najbliższych dniach trzymam kciuku!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 16:52

  • Madlene28 Autorytet
    Postów: 380 637

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej proszę o przepisanie na 12.09, bo tak mi wychodzi termin z kalendarzyka. Trzymam kciuki za Was wszystkie :)

    Córeczka - 25.12.2017r.
    2 wczesne poronienia
    17.12.2019r - 2 kreseczki!
    23.12.2019r. - bhcg 792,1 mlU/ml
    27.12.2019r. - bhcg 3370,9 mlU/ml
    30.12.2019r. - bhcg 12631,9 mlU/ml - czekamy na ❤
    02.01.2020r- jest ❤!

    3jgx9jcgmfvfenqk.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mnie proszę na 22 września :)
    Jestem w tym cyklu na klomifenie, w poniedziałek monitoring :)

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • Malinka96 Przyjaciółka
    Postów: 67 59

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nici z tego wynik 0,6 IU/L. :(

  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3624 6142

    Wysłany: 31 sierpnia 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka96 wrote:
    Nici z tego wynik 0,6 IU/L. :(
    Strasznie mi przykro 😞 nie pozostaje nic innego tylko odprężyć się z dobrym drinkiem (korzystaj póki możesz) i ruszyć z następnym cyklem. Musi się udać teraz, trzeba być dobrej myśli 💕

    Malinka96 lubi tę wiadomość

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram💙22.04 - 113 gram💙29.04 - 154 gramy

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • KamilaPD Przyjaciółka
    Postów: 144 33

    Wysłany: 1 września 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, dziewczyny, nawet testu nie musiałam robić. @ przyszła w terminie wczoraj była jakaś taka dziwna, kiepska, ale dzisiaj się chyba rozkrecila

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaPD wrote:
    Ech, dziewczyny, nawet testu nie musiałam robić. @ przyszła w terminie wczoraj była jakaś taka dziwna, kiepska, ale dzisiaj się chyba rozkrecila
    Przykro mi :( u mnie tez do kitu ten zel uczulil mojego meza i chyba nawet ❤ nie bedzie

  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 851 662

    Wysłany: 1 września 2019, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:08

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1819 1137

    Wysłany: 1 września 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaPD wrote:
    Ech, dziewczyny, nawet testu nie musiałam robić. @ przyszła w terminie wczoraj była jakaś taka dziwna, kiepska, ale dzisiaj się chyba rozkrecila

    Przykro mi. Ale głowa do góry rozluźnij się i nabierz sił na kolejny cykl 😘

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1819 1137

    Wysłany: 1 września 2019, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka96 wrote:
    Nici z tego wynik 0,6 IU/L. :(

    Tule mocno 😘 u mnie chyba też nic z tego wczoraj pojawił się ból w podbrzuszu zwiastujący okres

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3624 6142

    Wysłany: 1 września 2019, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaPD wrote:
    Ech, dziewczyny, nawet testu nie musiałam robić. @ przyszła w terminie wczoraj była jakaś taka dziwna, kiepska, ale dzisiaj się chyba rozkrecila
    Strasznie mi przykro 😞 teraz masz czas dla siebie. Nabierz sił na kolejny cykl 💕 w końcu musi sie udać

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram💙22.04 - 113 gram💙29.04 - 154 gramy

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego