Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Cześć ja również planuje testować we wrześniu pewnie będzie to 14.09
    To mój pierwszy cykl starań po łyzeczkowaniu.
    Mam nadzieje ze serduszek we wrześniu będzie mnóstwo ❤️🧡💛💚💜🖤

    To jest nas nas już więcej na 14 :) powodzenia :) ja mam dobre przeczucia tym razem :) maj- piękny miesiąc na maleństwo

    Nadziana, Takmala lubią tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1819 1137

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Wszystkim czy mogę do Was dołączyć?

    Nona, Turkusowa90, takczynie, boo123 lubią tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3626 6155

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Hejka Wszystkim czy mogę do Was dołączyć?
    Pewnie, witamy 😊
    Kiedy planujesz testować?

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram💙22.04 - 113 gram💙29.04 - 154 gramy

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1819 1137

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Pewnie, witamy 😊
    Kiedy planujesz testować?

    Dziś jest mój 5 dzień po owulacji myślę że do @ nie wytrzymam z ciekawości i zatestuje w środę

    Takmala, Nona, Malinka96 lubią tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1819 1137

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cykl u mnie będzie co ja mowie już jest na szpilkach. To pierwszy z koleją zgoda na stosowanie leków i z mnóstwem objawów zaraz po owulacji. Moja psychika już chyba mówi dość a za razem nie potrafię odpuścić. Cykl wakacyjny więc serduszek dużo owulacja potwierdzona testami, szyjka i śluzem najprawdopodobniej z obu jajników. Od owulacji wrażliwe sutki i szyjka wysoko i ciągle rozpuchlona, dziś doszły szczypania poniżej pępka i swędzenie piersi oraz są jakby większe i pełne żyłek, do tego zaparcia i gazy a czasem jakby biegunka. Dziewczyny zwariuje do testowania:(

    A jak u Was wyglądają oczekiwania i objawy po owulacji?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3626 6155

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Ten cykl u mnie będzie co ja mowie już jest na szpilkach. To pierwszy z koleją zgoda na stosowanie leków i z mnóstwem objawów zaraz po owulacji. Moja psychika już chyba mówi dość a za razem nie potrafię odpuścić. Cykl wakacyjny więc serduszek dużo owulacja potwierdzona testami, szyjka i śluzem najprawdopodobniej z obu jajników. Od owulacji wrażliwe sutki i szyjka wysoko i ciągle rozpuchlona, dziś doszły szczypania poniżej pępka i swędzenie piersi oraz są jakby większe i pełne żyłek, do tego zaparcia i gazy a czasem jakby biegunka. Dziewczyny zwariuje do testowania:(

    A jak u Was wyglądają oczekiwania i objawy po owulacji?
    U mnie po owulacji (a przynajmniej tak przypuszczam) pojawiaja się jedynie bardzo wrażliwe sutki i to tylko przez kilka dni. Potem aż do @ zero objawów 🤷🏻‍♀️

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm maluszka💚27dpt - 8,1 mm maluszka, FHR 126💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚11.03 - 1,9 cm💚18.03 - 2,99 cm, FHR 169💚02.04 - 5,9 cm, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙 7,1 cm, FHR 152 | 13.04 - 79 gram💙22.04 - 113 gram💙29.04 - 154 gramy

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Ten cykl u mnie będzie co ja mowie już jest na szpilkach. To pierwszy z koleją zgoda na stosowanie leków i z mnóstwem objawów zaraz po owulacji. Moja psychika już chyba mówi dość a za razem nie potrafię odpuścić. Cykl wakacyjny więc serduszek dużo owulacja potwierdzona testami, szyjka i śluzem najprawdopodobniej z obu jajników. Od owulacji wrażliwe sutki i szyjka wysoko i ciągle rozpuchlona, dziś doszły szczypania poniżej pępka i swędzenie piersi oraz są jakby większe i pełne żyłek, do tego zaparcia i gazy a czasem jakby biegunka. Dziewczyny zwariuje do testowania:(

    A jak u Was wyglądają oczekiwania i objawy po owulacji?

    Moje pierwsze objawy to powiększone i bolesne piersi już w pierwszych dniach i również biegunka. Biegunkę już następnego lub tego samego dnia miałam. Lekarz mi nie wierzył że tak szybko miałam objawy jakiekolwiek :) trzymam kciuki za testowanie :) ja testowałam około 7-8 dni po owu i powtarzałam 8-9dni po owu za drugim razem || się pokazały

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 22:19

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bolace piersi aż do @

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:35

    Nona, Malinka96 lubią tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 sierpnia 2019, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:15

  • Malinka96 Przyjaciółka
    Postów: 67 59

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 04:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś wie jak wywołać okres? W poniedziałek miałam różowe plamienie. Wczoraj było ciemnorozowe i koniec. Coś się popsuło. :/

  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1702 1103

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poprzednia gin kazała czekać rok i dopiero robić badania.
    Obecna która mnie przejęła po poronieniu stwierdziła że jest w szoku bo badania powinno sie robić przed staraniami te główne a u mnie prędzej nawet nie wykryto tarczycy i insulinooporości bo nikt tego nie miał nigdy i zarówno moja gin jak i rodzinny nie widzieli potrzeby bym to miała badać. Tamta czyli obecna gin wzięła mnie do siebie na badania do szpitala i wyprowadziła aż po 4 miesiącach jej leczenia zaszlam i mam moja Ami.
    Jakoś nie wierzę lekarzom którzy nie widzą problemu ze się nie udaje.

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1819 1137

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka96 wrote:
    Któraś wie jak wywołać okres? W poniedziałek miałam różowe plamienie. Wczoraj było ciemnorozowe i koniec. Coś się popsuło. :/

    Ja też tak raz miałam i następny cykl był dużo krótszym a okres już obfity

    Malinka96 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Malinka96 Przyjaciółka
    Postów: 67 59

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    23. 08 lekarz mówił coś o pęcherzyku(?) , czyli byłam przed owulacją (to był 21dc)? Czy mogę się łudzić ze to implatntacja?

    Poczekam że dwa dni na @. Może nie wszystko stracone :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 08:27

  • anulla91 Ekspertka
    Postów: 283 71

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejny cykl z żelem nawilżającym oraz inofem. Już zamówiłam.
    Wizyta u gin w połowie września

    Anulaa
    Wiek 28 lat
  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Ja kolejny cykl z żelem nawilżającym oraz inofem. Już zamówiłam.
    Wizyta u gin w połowie września

    Ja w tym cyklu też stosuje żel fertilplus, ktory ma działać jak śluz płodny, dziś zobaczymy czy owulacja byla, bo mam monitoring po 17. Od dziś urlop, więc od jutra koniec z myśleniem, trochę odpoczynku :)

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dzis u lekarza na nfz bo umawialam się juz z 3 msc temu, chodzilam tam wczesniej ale poszlam prywatnie. I mowie ze dalej nic, czy jakieś badania, a on mi nic nie zlecil! No to sa jakies jaja! Zaraz będzie 1.5 roku staran i ani jednego skierowania, co za kraj

  • Nadziana Koleżanka
    Postów: 52 11

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi w którym dniu po testujecie? Czekacie do dnia @ czy wcześniej?

  • Addka Przyjaciółka
    Postów: 120 66

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    A ja byłam dzis u lekarza na nfz bo umawialam się juz z 3 msc temu, chodzilam tam wczesniej ale poszlam prywatnie. I mowie ze dalej nic, czy jakieś badania, a on mi nic nie zlecil! No to sa jakies jaja! Zaraz będzie 1.5 roku staran i ani jednego skierowania, co za kraj
    Niestety z tymi lekarzami to norma.. a szkoda, bo może jakby każdy lekarz od początku z sercem „zajął się’’ pacjentkami to większość szybciej dowiedziałaby się o ewentualnych problemach i szybciej udałoby się zajść w ciąże :(
    Moja ginekolog rzuciła okiem na wyniki badań z którymi do niej przyszłam ( zrobiłam wszystkie prywatnie zeby było szybciej ), powiedziała jest okej( gdzie tsh jest wynikiem dla mnie mocno zastanawiającym ) i że jak nie wyjdzie to mam przyjść do niej w przyszłym roku ... 220 złoty za wizytę . Nawet nie wspomniała o jakiejkolwiek sumolemantacji kwasem foliowym czy innymi witaminami, nic . Po prostu mnie zbyła bo według niej jest za szybko żeby robić jakikolwiek badania

    b53fe4642b.png
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka wrote:
    Niestety z tymi lekarzami to norma.. a szkoda, bo może jakby każdy lekarz od początku z sercem „zajął się’’ pacjentkami to większość szybciej dowiedziałaby się o ewentualnych problemach i szybciej udałoby się zajść w ciąże :(
    Moja ginekolog rzuciła okiem na wyniki badań z którymi do niej przyszłam ( zrobiłam wszystkie prywatnie zeby było szybciej ), powiedziała jest okej( gdzie tsh jest wynikiem dla mnie mocno zastanawiającym ) i że jak nie wyjdzie to mam przyjść do niej w przyszłym roku ... 220 złoty za wizytę . Nawet nie wspomniała o jakiejkolwiek sumolemantacji kwasem foliowym czy innymi witaminami, nic . Po prostu mnie zbyła bo według niej jest za szybko żeby robić jakikolwiek badania
    A który to cykl?
    Teoretycznie po roku powinni dzialac, no ja zmarnowalam tylko czas i nerwy

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego