Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Boo123 bardzo mi przykro ...

    Ja tez bardzo się nakrecilam na ten miesiąc, nie będę w stanie przyjąć negatywnego testu...

    Mam to samo nakrecam się i mam duże nadzieję związane z tym cyklem, oj będzie bolało jak się nie uda

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:15

  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 4 września 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie testowanie też będzie bardzo ciężkie ... to pierwszy cykl starań po poronieniu a poprzednia ciąża udała się za pierwszym razem wiec wiadomo że oczekuje od siebie by tym razem było tak samo... wiem że tak nie można ale tak jest... chce już testować i nie moge się doczekać ale również mam duże obawy.
    Nakręcam się razem z wami i trzymam kciuki za nas wszystkie ☺️

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 809

    Wysłany: 4 września 2019, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Ja dziś 12 dpo i zrobiłam test, mimo że już mam bóle brzucha. Głupia ja. Oczywiście że znowu biel 😖

    Przykro mi tule mocno 😘
    Październik będzie Nasz😚

    boo123 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3205 5292

    Wysłany: 4 września 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo nie ogarniam swojego organizmu w tym cyklu. 🤦🏻‍♀️
    Dzisiaj 20/30 dc, po dwóch dniach dziwne skurcze macicy się skończyły - albo może tylko zelżały, szyjka miękka, wysoko, otwarta. Zalało mnie śluzem - wodnistym, ale mlecznym w kolorze, średnio rozciągliwy. No zdecydowanie miewałam bardziej „płodny” i to nawet w tym cyklu 🤦🏻‍♀️

    Coś czuję, że ten cykl jest na straty. Nie czuję się zupełnie objawowo. Wrażliwości sutków wciąż brak jak zwykle po owu. A to już 20 dc więc na owu raczej za późno.

    Niech już się skończy ten cykl ... Kolejny będę już chyba monitorować sobie z temperaturką.

    Ale za was trzymam mocno kciuki dziewczęta! 💕

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 22:57

    boo123 lubi tę wiadomość

    uwo99jcgo4bhnfqx.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI 💉Gonal 150, Menopur 75 | 24.01.2021 - punkcja, 14 dojrzałych komórek
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml | 8dpt - beta 110,50, prg 231 | 10dpt - beta 164,20 | 12dpt - beta 371,90, prg 222 | 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm małego człowieka 💚
    27dpt - 8,1 mm małego człowieka, FHR 126/min 💚
    4.03 - usg 🙏🏼🍀

    Kropuś rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 5 września 2019, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Dla mnie testowanie też będzie bardzo ciężkie ... to pierwszy cykl starań po poronieniu a poprzednia ciąża udała się za pierwszym razem wiec wiadomo że oczekuje od siebie by tym razem było tak samo... wiem że tak nie można ale tak jest... chce już testować i nie moge się doczekać ale również mam duże obawy.
    Nakręcam się razem z wami i trzymam kciuki za nas wszystkie ☺️

    Testujemy tego samego dnia 👏😚🤞

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 988 492

    Wysłany: 5 września 2019, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi można wpisać @. Jak przekonać faceta aby wziął kapsułki przeciwgrzybicze? Nie wiem czemu stawia opory. Twierdzi, że jak ja jestem zarazona to on niekoniecznie. Zgłupiałam. Zalatwiam wszystko, wydaje kasę, a on teraz się sprzeciwia.

    PAI homo, wczesna IO.
    ANA typ Homogenny 1:1000 🤔
    MUCHa ujemna.

    Starania aktualnie zawieszone.

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 5 września 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😍
    Nie zapisywalam się na listę, bo stwierdziłam że nie będę się nakręcac, nie prowadziłam wykresu itd, ale...
    No właśnie, ale wczoraj 26dc to był dzień w którym najpóźniej powinna zacząć się miesiączka, A zamiast miesiączki po przytulanku, które zawsze rozkręca mi @, tylko bladorozowy sluz.. myslalam ze do rana sie rozkręci, a tu cisza. Zero objawów @, a zawsze brzuch boli juz kilka dni przed..
    Może się jeszcze rozkręci, a jak nie to jutro testuje 👍

    Nadziana, Addka, BB__Anna, Agafiga, Madlene28, Karolailila, Pani Ciasio, Natikka123, Ignissa lubią tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 września 2019, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Hej dziewczyny 😍
    Nie zapisywalam się na listę, bo stwierdziłam że nie będę się nakręcac, nie prowadziłam wykresu itd, ale...
    No właśnie, ale wczoraj 26dc to był dzień w którym najpóźniej powinna zacząć się miesiączka, A zamiast miesiączki po przytulanku, które zawsze rozkręca mi @, tylko bladorozowy sluz.. myslalam ze do rana sie rozkręci, a tu cisza. Zero objawów @, a zawsze brzuch boli juz kilka dni przed..
    Może się jeszcze rozkręci, a jak nie to jutro testuje 👍
    Trzymamy kciuki ✊✊✊ ja dziś zakupuje testy 😉

  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 5 września 2019, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:35

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 5 września 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:30

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 5 września 2019, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam test, coś tam niby jest, ale znowu pojawił się ten bladorozowy sluz..
    Pozostaje tylko czekać na rozwój sytuacji
    c3ad0eba74b6.jpg

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • KamilaPD Przyjaciółka
    Postów: 144 33

    Wysłany: 5 września 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek, na zdjęciu nie widać drugiej kreseczki, może jakieś źle ujęcie

  • KamilaPD Przyjaciółka
    Postów: 144 33

    Wysłany: 5 września 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, przypatrzylam się i pod jakimś kątem w8dac, ale taka cieniutka bardzo. Zrób test za kilka dni i daj znać ^^

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 11:29

  • Nadziana Koleżanka
    Postów: 52 11

    Wysłany: 5 września 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Zrobilam test, coś tam niby jest, ale znowu pojawił się ten bladorozowy sluz..
    Pozostaje tylko czekać na rozwój sytuacji
    c3ad0eba74b6.jpg

    Trzymam kciuki żeby ciemniała 😊😊😊😊

  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 5 września 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Zrobilam test, coś tam niby jest, ale znowu pojawił się ten bladorozowy sluz..
    Pozostaje tylko czekać na rozwój sytuacji
    c3ad0eba74b6.jpg

    Ja też na zdjęciu nic nie widzę ale wiadomo kwestia zdjęcia🙃 a który to dzień po owulacji?

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 809

    Wysłany: 5 września 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Zrobilam test, coś tam niby jest, ale znowu pojawił się ten bladorozowy sluz..
    Pozostaje tylko czekać na rozwój sytuacji
    c3ad0eba74b6.jpg

    Ja widze jasniutka ale to bardzo zrób betę albo poczekaj 2 dni i powtórz test oby to była upragniona dla Ciebie ciaza. Trzymam mocno kciuki :) 😘

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 5 września 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem który dzien po owulacji bo nie było obserwacji 😊
    Na żywo jest o wiele widnoczniejsz, nie muszę się przyglądać widac gołym okiem..
    Ale ja do tego podchodzę na luzie, będzie co ma byc 😊

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 5 września 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek trzymam kciuki 😘 właśnie dawno Cie nie było na forum... Każdy musi kiedyś odpocząć 😊 oby ta kreska zrobiła się widoczniejsza ✊✊ ja też miałam nie obserwować w tym cyklu siebie.. Ale jakoś samo wyszło...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 września 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:15

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego