Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 4 września 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gdzie te serduszka kochane? Chyba muszę temu bocianowi dupę skopać!

    Evelle28, Agafiga, Nona, Ignissa, sandiklove, boo123, Wik89, Pani Ciasio, Turkusowa90, Malinka96 lubią tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 4 września 2019, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    No i gdzie te serduszka kochane? Chyba muszę temu bocianowi dupę skopać!
    Kochana a u Ciebie już 11 tydz. A pamiętam jak zobaczylas 2 kreski. Jak się czujesz?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 10:54


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 4 września 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    No i gdzie te serduszka kochane? Chyba muszę temu bocianowi dupę skopać!

    😂 nie bij boćka bo się obrazi
    Pewnie poleciał do kogoś innego ale i na nas przyjdzie pora ☺️ Albo zabłądził ale zaraz znajdzie drogę

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 4 września 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Pod językiem według instrukcji termometr kupiłam specjalnie z 2 miejscami po przecinku microlife i zawsze rano w tych samych portach różnica może być jakieś 10 minut nie więcej... Nic mi nie przychodzi do głowy co mogło zakłócić
    Możesz spać z otwartymi ustami na przykład? Najbardziej wiarygodne jest mierzenie w pochwie. Ja na przykład kupiłam zwykły bezrteciowy termometr bo nie wierzę w te elektroniki jakoś...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 4 września 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    No i gdzie te serduszka kochane? Chyba muszę temu bocianowi dupę skopać!
    Hehe jak będziesz się z nim widziała to go postrasz żeby do nas zajrzał 😀
    Jak się czujecie?? 😘😊

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 4 września 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Możesz spać z otwartymi ustami na przykład? Najbardziej wiarygodne jest mierzenie w pochwie. Ja na przykład kupiłam zwykły bezrteciowy termometr bo nie wierzę w te elektroniki jakoś...

    Muszę to rozważyć w następnym cyklu... dziękuje za radę
    Ale wole nie kupować kolejnego termometru bo to byłby trzeci kupiony w tym celu

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 4 września 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Muszę to rozważyć w następnym cyklu... dziękuje za radę
    Ale wole nie kupować kolejnego termometru bo to byłby trzeci kupiony w tym celu
    O kochana to ja już z 10 chyba kupiłam 😀 bo jest szklany a ja niezdarna trochę 😀 ja w tym cyklu raczej bezowulacyjny będę mieć bo tempka mi strasznie skacze... Góry i doliny się robią...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 4 września 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O kochana to ja już z 10 chyba kupiłam 😀 bo jest szklany a ja niezdarna trochę 😀 ja w tym cyklu raczej bezowulacyjny będę mieć bo tempka mi strasznie skacze... Góry i doliny się robią...


    A gdy przypuszczasz ze nie było owu według temperatury to inne objawy masz czy jesteś z tych kobiet co nie maja innych objawów? Bo ja mam bóle owulacyjne często

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 4 września 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    A gdy przypuszczasz ze nie było owu według temperatury to inne objawy masz czy jesteś z tych kobiet co nie maja innych objawów? Bo ja mam bóle owulacyjne często
    No wydawało mi się że bolał mnie jajnik tak koło 9 dc ale może to złudzenie było.. Bo i testy których miałam w tym cyklu nie robić negatywne... Ale nigdy nie miałam jakichś mega boli owulacyjnych jak niektóre piszą, albo że czują że pecherzyk pęka... Ja nic nie czuję... Kurde jestem nieczula 😀

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Madlene28 Autorytet
    Postów: 380 637

    Wysłany: 4 września 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Ja wywnioskowalam czytając Wasze posty od kilku miesięcy że :

    Facelle paskowy - beznadziejny pokazuje fałszywe kreski (ja tez widziałam jakiś szary cień)
    Facelle strumieniowy - ten plastikowyz napisem"schwanger" jest dobry i pokazuje wcześnie ciążę.

    Mnie oszukał właśnie strumieniowy. Paskowy nigdy.

    Córeczka - 25.12.2017r.
    2 wczesne poronienia
    17.12.2019r - 2 kreseczki!
    23.12.2019r. - bhcg 792,1 mlU/ml
    27.12.2019r. - bhcg 3370,9 mlU/ml
    30.12.2019r. - bhcg 12631,9 mlU/ml - czekamy na ❤
    02.01.2020r- jest ❤!

    3jgx9jcgmfvfenqk.png
  • Nadziana Koleżanka
    Postów: 52 11

    Wysłany: 4 września 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Ja wywnioskowalam czytając Wasze posty od kilku miesięcy że :

    Facelle paskowy - beznadziejny pokazuje fałszywe kreski (ja tez widziałam jakiś szary cień)
    Facelle strumieniowy - ten plastikowyz napisem"schwanger" jest dobry i pokazuje wcześnie ciążę.

    Ja też ten strumieniowy...

  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 4 września 2019, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No wydawało mi się że bolał mnie jajnik tak koło 9 dc ale może to złudzenie było.. Bo i testy których miałam w tym cyklu nie robić negatywne... Ale nigdy nie miałam jakichś mega boli owulacyjnych jak niektóre piszą, albo że czują że pecherzyk pęka... Ja nic nie czuję... Kurde jestem nieczula 😀

    Oj tam ja myśle ze to ja nadwrażliwa bo mnie to aż czasem boli 🙈 ale tak od kilku lat kiedyś tak nie miałam chyba

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 4 września 2019, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:35

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 4 września 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Oj tam ja myśle ze to ja nadwrażliwa bo mnie to aż czasem boli 🙈 ale tak od kilku lat kiedyś tak nie miałam chyba
    Właśnie niektóre dziewczyny piszą że aż przeciwbólowe tabletki muszą brać podczas owulacji.. A ja no nic...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 4 września 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie czy po owulacji musi być skok temperatury...? To mój pierwszy cykl pełnej obserwacji... temp spadła i wieczorem/w nocy czułam prace jajnika bardzo intensywnie w tym czasie tez był najbardziej płodny sluz i odpowiednia macica ale następnego dnia temperatura wzrosła do tej stałej sprzed owulacji jeśli ją miałam... a nie tak jak u innych widzę piękny skok i widoczna różnica...

    Link do wykresu:
    https://ovufriend.pl/graph/3ec8ccdccb0ea765003fd40f36153048

    Pomóżcie proszę bo jest mi przykro ze wszystkie znaki na owu miałam a temp nie skoczyła i gdybym jej nie mierzyła to była bym pewna ze owu było

    Temperatura po to spada przed owulacją, żeby miała z czego wyskoczyć ;) ja miałam takie właśnie skoki przy owulacjach potwierdzanych monitoringiem. Wszystko jest ok. :) Obserwuj dalej i nic się nie martw, wystarczy, że co najmniej o 0,20 się podniesie. Poza tym skok może występować do 3 dni po owulacji. Kolejne 2,3 temperatury dadzą pełniejszy obraz :)

    Takmala lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 4 września 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Właśnie niektóre dziewczyny piszą że aż przeciwbólowe tabletki muszą brać podczas owulacji.. A ja no nic...

    Mnie aż mdliło wczoraj tak moje ciało daje mi znać ale więcej boli po owulacji tak mi się osobiście wydaje i nie wiem czemu. Ogolnie chyba jestem wrazliwa bo jak okazało się ze jestem w ciąży bóle jak na okres i owulacje miałam kilka tygodni aż się bałam ze coś nie tak... dała mi gin wtedy progesteron i było trochę lepiej ale mówiła ze to normalne bo macica się rozciąga ale wiem że wiele kobiet nie odczuwa tego wcale wiec to bardzo indywidualne. A może kwestia hormonów... może mam ich za mało...

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 4 września 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Temperatura po to spada przed owulacją, żeby miała z czego wyskoczyć ;) ja miałam takie właśnie skoki przy owulacjach potwierdzanych monitoringiem. Wszystko jest ok. :) Obserwuj dalej i nic się nie martw, wystarczy, że co najmniej o 0,20 się podniesie. Poza tym skok może występować do 3 dni po owulacji. Kolejne 2,3 temperatury dadzą pełniejszy obraz :)

    Dziękuje :) troszkę jestem spokojniejsza

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Addka Przyjaciółka
    Postów: 120 66

    Wysłany: 4 września 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skok temperatury to zazwyczaj o 02,-0,30 także spokojnie :D ja jednak testuje w sobotę , strasznie wolno ten czas leci . Dziwne bo zawsze po owu mam aż do samej @ żyłki na piersiach a teraz miałam tylko 4 dni po ovu , teraz już nic nie widać

    b53fe4642b.png
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1283 1371

    Wysłany: 4 września 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 12 dpo i zrobiłam test, mimo że już mam bóle brzucha. Głupia ja. Oczywiście że znowu biel 😖

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 4 września 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Boo123 bardzo mi przykro ...

    Ja tez bardzo się nakrecilam na ten miesiąc, nie będę w stanie przyjąć negatywnego testu...

    Biedronka89, boo123 lubią tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego