Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Agus92 Ekspertka
    Postów: 151 124

    Wysłany: 3 września 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Takie mam jeszcze szybkie pytanie do Was, kiedy najlepiej zbadać prolaktynę? W jakimś konkretnym dniu cyklu czy nie ma znaczenia?

    Prolaktyna lubi bardzo się wahać w ciągu doby. Ja mam już teraz unormowaną jak chodziłam na badania to miałam robić między 3-5 dc, rano (do 2h po przebudzeniu) na czczo, po przespanej nocy, dzień wcześniej bez wysiłku fizycznego (także seksu) i bez stresu.

    Agafiga lubi tę wiadomość

    27 cykl starań


    Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • Takmala Autorytet
    Postów: 872 467

    Wysłany: 3 września 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Widzę w stopce wiek... Magiczna 30???? Witaj w klubie 😊

    Tak 30 już stuknęła :) tez starania o pierwsze maleństwo?

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Takmala Autorytet
    Postów: 872 467

    Wysłany: 3 września 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja miałam nadzieję na trzydziestkę z bobasem, później chociaż z brzuchem no i dupa z tego. Nie warto robić sobie dedlajnow, bo to frustrujące

    Ja miałam rodzic tuż przed 31 urodzinami :( wyszło jak wyszło czyli jeszcze jako 30 stka

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 3 września 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:27

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Takmala Autorytet
    Postów: 872 467

    Wysłany: 3 września 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Jednak poszłam zrobić betę, wynik ma być wieczorem...

    Myśle że to dobra decyzja, później nie będziesz mogła zweryfikować czy to był błąd testu... trzymaj się dzielnie i daj znać jaki wynik

    Agafiga lubi tę wiadomość

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1702 1103

    Wysłany: 3 września 2019, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przypadek że jednego dnia test pozytywny a drugiego negatyw. Poszłam na betę i ciąży brak. Więc zdaje sobie sprawę że testy oszukują.

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1702 1103

    Wysłany: 3 września 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czekam na jakieś szczęśliwe wiadomości dziewczyny 😊 u mnie dziś 22 dc czuje się fatalnie jakbym miała złapać grypę. Ciągle mi zimno ciągnie mnie brzuch.
    Chce już przyszły tydzień i robić test bo już mnie wkurza ta niepewność.

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 3 września 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:28

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 5094 7880

    Wysłany: 3 września 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga strasznie mi przykro :( ale zobaczymy co beta powie jeszcze. Zawsze uważam, że lepiej jest wiedzieć, niż w niepewności zostać. Mając wyniki bety będzie to jakaś wskazówka na przyszłość dla Ciebie lub gine.

    Ja dzisiaj znów mam skurcze macicy, kłucie jajników i rozciąganie w podbrzuszu. Już 2 dzień :( aktualnie 19 dc więc okres u mnie za ok 10-12 dni powinien być. Także wciąż nie mam pojęcia o co chodzi :(

    Echh też mam nadzieję dziewczyny, że dla którejś (albo może nawet kilku) z nas ten cykl wrześniowy będzie udany 💪🏻

    n59ypiqvvozo51h0.png

    13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    Ignaś 56cm, 3300g, 10/10 🐻

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 25🧔🏻 31
    MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Takmala Autorytet
    Postów: 872 467

    Wysłany: 3 września 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Agafiga strasznie mi przykro :( ale zobaczymy co beta powie jeszcze. Zawsze uważam, że lepiej jest wiedzieć, niż w niepewności zostać. Mając wyniki bety będzie to jakaś wskazówka na przyszłość dla Ciebie lub gine.

    Ja dzisiaj znów mam skurcze macicy, kłucie jajników i rozciąganie w podbrzuszu. Już 2 dzień :( aktualnie 19 dc więc okres u mnie za ok 10-12 dni powinien być. Także wciąż nie mam pojęcia o co chodzi :(

    Echh też mam nadzieję dziewczyny, że dla którejś (albo może nawet kilku) z nas ten cykl wrześniowy będzie udany 💪🏻


    Najlepiej dla kilku i tak już lawinowo niech idzie ☺️ Jedna po drogiej... a mam podobnie że zaglądam i wyczekuje pozytywnych wieści

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 1324 351

    Wysłany: 3 września 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Tak 30 już stuknęła :) tez starania o pierwsze maleństwo?
    Tak i miałam nadzieję urodzić je przed 30.... Ale cóż... :)

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️

    📌Plan: październik IUI - 2 podejście
    💊 02.10 - 05.10 Aromek 1x4
    🥚06.10 monitoring - dwa po 11 mm
    💉06.10 - 11.10Mensinorm co 36 godzin
    🥚11.10 monitiring 14c - dwa pęcherzyki dominujące po obydwu stronach 22 mm i 19 mm
    ♥️12.10 (15dc) iui 🙏
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 3 września 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Nigdy nie wyszedl mi test pozytywny a na drugi dzien negatywny. Co to znaczy ze byla druga kreska? Cień cienia? Jesli tak to moze z wyschniecia testu powstala, albo oczyma wyobrazni ją zobaczyla?. I nie wazne czy to pierwszy czy kolejny mocz. Jesli jest pozytywny to ba drugi i kolejny dzień tez wyjdzie pozytywny.

    Nie CIN blada różowa kreska. Poszła na betę ale wynik będzie jutro dopiero.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 3 września 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Witam się po urlopie. Wróciłam w poniedzialek, dzisiaj rano zrobiłam test, bo temp ładnie w gorze i zobaczylam jasna druga kreskę. Bez wpatrywania się, bez flesza, po prostu ladna, delikatna druga kreska. Dawno jej nie widziałam, ale cieszyłam się chwilę bo po paru godzinach przyszedł okres... A miałam jutro iść sobie na betę i proga.

    Także tak... Fajnie się dzień zaczął.

    Tule mocno😚
    Ale może jeszcze nic straconego jak krwawienie słabe czytałam kiedyś o takich przypadkach.
    Daj znać jaki wynik bety.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 3 września 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Wspolczuje Agafiga 😞
    Moj dzisiejszy test negatywny :(

    Przykro mi tule mocno głowa do góry 😘

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 1324 351

    Wysłany: 3 września 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga jak tam? Masz już wynik?

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️

    📌Plan: październik IUI - 2 podejście
    💊 02.10 - 05.10 Aromek 1x4
    🥚06.10 monitoring - dwa po 11 mm
    💉06.10 - 11.10Mensinorm co 36 godzin
    🥚11.10 monitiring 14c - dwa pęcherzyki dominujące po obydwu stronach 22 mm i 19 mm
    ♥️12.10 (15dc) iui 🙏
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 1324 351

    Wysłany: 3 września 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądając fejsa natrafilam na to 😊:

    3ac53feef352.jpg

    O podpis pod zdjęciem :"ktoś chętny 😊? "

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 21:14

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️

    📌Plan: październik IUI - 2 podejście
    💊 02.10 - 05.10 Aromek 1x4
    🥚06.10 monitoring - dwa po 11 mm
    💉06.10 - 11.10Mensinorm co 36 godzin
    🥚11.10 monitiring 14c - dwa pęcherzyki dominujące po obydwu stronach 22 mm i 19 mm
    ♥️12.10 (15dc) iui 🙏
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 3 września 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:28

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 3 września 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:29

    justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2714 3073

    Wysłany: 3 września 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Fałszywy alarm dziewczyny, beta negatywna <0,2 mlU/ml. Ja wiem ,że to może tu głupio brzmieć ale się cieszę, na prawdę się cieszę.

    Pierwszy raz test mnie tak załatwił, jak nie było ciąży to nie było nic, nawet malutkiego cienia a jak była ciąża to krecha mało widoczna, ale widoczna... testu Facelle już nie zakupie 😉

    Dziś wpadnie lampka wina na dobry koniec dnia 😘
    Test Facelle na sierpniowym Tez jedna z dziewczyn oszukał. U mnie też była kreska słaba ale była. A ciąży nie było....

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 3 września 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Przeglądając fejsa natrafilam na to 😊:

    3ac53feef352.jpg

    O podpis pod zdjęciem :"ktoś chętny 😊? "

    Haha, to co ja mam powiedzieć, skoro wyhodowałam sobie aż cztery pęcherzyki? :D Może któraś chętna na jeden lub dwa? :D

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego