Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2059 757

    Wysłany: 3 września 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to patrzę na forum wrześniowe i widzę że większość nowych staraczek w tym miesiącu jest...

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox)
    *FSH 6,36
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 3 września 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to 10 dpo to i tak by było za wcześnie na objawy.. Ja już miałam chyba wszystkie... A potem im więcej objawów tym większe rozczarowanie było.. Wiem już że nasza wyobraźnia potrafi wmówić różne rzeczy... Niestety..

    W cyklu w którym mi się udało to też miałam podobne objawy już dokładnie nie pamiętam ale z inf z wykresy wczoraj właśnie podglądałam i były podobne tam po ciągłej zgadze wiedziałam że to to. Ale teraz to taka pewna nie jestem. Wiem za bardzo się nakręcam ale naprawdę bardzo bym chciało żeby to było to.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 898 689

    Wysłany: 3 września 2019, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:08

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Takmala Autorytet
    Postów: 872 467

    Wysłany: 3 września 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to 10 dpo to i tak by było za wcześnie na objawy.. Ja już miałam chyba wszystkie... A potem im więcej objawów tym większe rozczarowanie było.. Wiem już że nasza wyobraźnia potrafi wmówić różne rzeczy... Niestety..

    Nie ma czegoś takiego jak za wcześnie na objawy. Każda kobieta jest inna ja objawy miałam zaraz po zapłodnieniu, jak kobieta słucha swojego ciała to ono potrafi bardzo szybko wysyłać sygnały, oczywiście trzeba uważać żeby wyobraźnia nie platala figli ale objawy pojawić się mogą tuż po zapłodnieniu jak u mnie i wielu innych kobiet bo każda z nas jest inna i co ważne każda ciąża może być inna ;)

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2059 757

    Wysłany: 3 września 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz objawom nie wierzę bo tak samo można się czuć i w ciąży i przed @...

    Biedronka89, Ignissa, Patik lubią tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox)
    *FSH 6,36
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 września 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja juz objawom nie wierzę bo tak samo można się czuć i w ciąży i przed @...

    To prawda a im więcej się obserwuję tym więcej można sobie wmówić

    Ignissa, justyna1719, Patik lubią tę wiadomość

  • Takmala Autorytet
    Postów: 872 467

    Wysłany: 3 września 2019, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja juz objawom nie wierzę bo tak samo można się czuć i w ciąży i przed @...

    Rozumiem, ale jak to mówią nadzieja umiera ostatnia ;) aż @ się nie pojawi to czy są jakieś objawy czy ich nie ma można nadzieje mieć ... ja mam chociaż nie udało mi się wstrzelić w owulacje :(

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 3 września 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a mam do Was takie pytanie niedotyczace mojej osoby. Przyjaciółka robiła test wczoraj i była delikatna druga kreska dziś zrobiła znów ale podobno nie z pierwsze moczu tylko już trzeciego ale nic od wieczora nie jadła ani nie piła i biel czy to możliwe żeby nic nie wyszła? Bo się biedna załamała a ja nie wiem jak to jest może któraś z Was ma doświadczenie?

    Edit: ona jest 2 dni po terminie @

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 12:22

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Takmala Autorytet
    Postów: 872 467

    Wysłany: 3 września 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Kochane a mam do Was takie pytanie niedotyczace mojej osoby. Przyjaciółka robiła test wczoraj i była delikatna druga kreska dziś zrobiła znów ale podobno nie z pierwsze moczu tylko już trzeciego ale nic od wieczora nie jadła ani nie piła i biel czy to możliwe żeby nic nie wyszła? Bo się biedna załamała a ja nie wiem jak to jest może któraś z Was ma doświadczenie?

    Edit: ona jest 2 dni po terminie @

    A wiadomo czy testy były tej samej firmy? Może ten pierwszy był bardziej czuły... No i podobno to ważne na wczesnym etapie żeby było z porannego moczu jednak. Trzymam kciuki mocno

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 3 września 2019, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    A wiadomo czy testy były tej samej firmy? Może ten pierwszy był bardziej czuły... No i podobno to ważne na wczesnym etapie żeby było z porannego moczu jednak. Trzymam kciuki mocno

    Mówiła że tej samej bobo test. Nie znam się na tym i nie chce jej źle powiedzieć ale chyba na kiedyś czytałam że ma to być pierwszy poranny mocz. Może temu że to nie był pierwszy wyszedł jej ujemny.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Takmala Autorytet
    Postów: 872 467

    Wysłany: 3 września 2019, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Mówiła że tej samej bobo test. Nie znam się na tym i nie chce jej źle powiedzieć ale chyba na kiedyś czytałam że ma to być pierwszy poranny mocz. Może temu że to nie był pierwszy wyszedł jej ujemny.

    Hm... mam nadzieje ze to właśnie o to chodzi i będzie dobrze. Generalnie testy pozytywne raczej nie bywają fałszywe raczej odwrotnie wiec ja uważam że będzie dobrze 😌

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2059 757

    Wysłany: 3 września 2019, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Hm... mam nadzieje ze to właśnie o to chodzi i będzie dobrze. Generalnie testy pozytywne raczej nie bywają fałszywe raczej odwrotnie wiec ja uważam że będzie dobrze 😌
    Ja niestety spotkałam już się na forum że wyszedł test pozytywny a drugi negatywny już. Może i pozytywny mieć wadę jakąś.. Dlatego najlepiej testować dwoma różnymi testami, żeby nie mieć zbędnych nadziei...

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox)
    *FSH 6,36
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 2059 757

    Wysłany: 3 września 2019, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Rozumiem, ale jak to mówią nadzieja umiera ostatnia ;) aż @ się nie pojawi to czy są jakieś objawy czy ich nie ma można nadzieje mieć ... ja mam chociaż nie udało mi się wstrzelić w owulacje :(
    Nadzieję ma się zawsze kochana.... Ja nawet miałam nadzieję widząc biel na testach bo może za wcześnie zrobiłam..

    Ignissa lubi tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox)
    *FSH 6,36
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Dzastina Przyjaciółka
    Postów: 110 47

    Wysłany: 3 września 2019, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie @ przylazla wiec w tym miesiacu klapa :/ moze bede czerwcowką;) Zycze Wszystkim owocnych starań :)

    j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 3 września 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Kochane a mam do Was takie pytanie niedotyczace mojej osoby. Przyjaciółka robiła test wczoraj i była delikatna druga kreska dziś zrobiła znów ale podobno nie z pierwsze moczu tylko już trzeciego ale nic od wieczora nie jadła ani nie piła i biel czy to możliwe żeby nic nie wyszła? Bo się biedna załamała a ja nie wiem jak to jest może któraś z Was ma doświadczenie?

    Edit: ona jest 2 dni po terminie @
    Nigdy nie wyszedl mi test pozytywny a na drugi dzien negatywny. Co to znaczy ze byla druga kreska? Cień cienia? Jesli tak to moze z wyschniecia testu powstala, albo oczyma wyobrazni ją zobaczyla?. I nie wazne czy to pierwszy czy kolejny mocz. Jesli jest pozytywny to ba drugi i kolejny dzień tez wyjdzie pozytywny.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 3 września 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:25

    Ignissa, Patik lubią tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 3 września 2019, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Witam się po urlopie. Wróciłam w poniedzialek, dzisiaj rano zrobiłam test, bo temp ładnie w gorze i zobaczylam jasna druga kreskę. Bez wpatrywania się, bez flesza, po prostu ladna, delikatna druga kreska. Dawno jej nie widziałam, ale cieszyłam się chwilę bo po paru godzinach przyszedł okres... A miałam jutro iść sobie na betę i proga.

    Także tak... Fajnie się dzień zaczął.

    Agafiga bardzo mi przykro :( Na betę na Twoim miejscu poszłabym i tak, przynajmniej będziesz mieć czarno na białym, jeśli to była ciąża biochemiczna. Wiem, że teraz o tym nie myślisz, ale ja żałuję, że nie szłam na betę od razu po pozytywnym teście.

    Inna sprawa, że niestety zdarzają się testy fałszywie pozytywne. Rzadko bo rzadko, ale ja ostatnio na taki trafiłam- po prostu pech.

    Agafiga, Takmala, Patik lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 3 września 2019, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Witam się po urlopie. Wróciłam w poniedzialek, dzisiaj rano zrobiłam test, bo temp ładnie w gorze i zobaczylam jasna druga kreskę. Bez wpatrywania się, bez flesza, po prostu ladna, delikatna druga kreska. Dawno jej nie widziałam, ale cieszyłam się chwilę bo po paru godzinach przyszedł okres... A miałam jutro iść sobie na betę i proga.

    Także tak... Fajnie się dzień zaczął.
    Polubiłam zanim doczytałam :(

    Agafiga lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 3 września 2019, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:26

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3256 4837

    Wysłany: 3 września 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Agafiga 😞
    Moj dzisiejszy test negatywny :(

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    rolo20mm4nip6yp8.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ