Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 2 września 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja po ostatnich niepowodzeniach jestem mocno zniechecona, więc za bardzo mi się nawet pisać nie chce. Jutro mam hsg, gdyby nie to, chyba bym narazie odpuściła. Tak pociągnę jeszcze ze 3 cykle, bo wtedy jest większa szansa. Proszę o kciuki, żeby choć jeden byl drożny.

    Bardzo mocno trzymam kciuki✊🏻✊🏻

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 2 września 2019, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja po ostatnich niepowodzeniach jestem mocno zniechecona, więc za bardzo mi się nawet pisać nie chce. Jutro mam hsg, gdyby nie to, chyba bym narazie odpuściła. Tak pociągnę jeszcze ze 3 cykle, bo wtedy jest większa szansa. Proszę o kciuki, żeby choć jeden byl drożny.
    Ja tez trzymam kciuki.Nie takie straszne to badanie.Ja nawet milo wspominam ;)
    W ciaze zaszlam po 3 miesiacach ale niestety cb

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Nadziana Koleżanka
    Postów: 52 11

    Wysłany: 2 września 2019, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    duzy z 36,9 na 36,5

    Czyli taki jak u mnie w tym cyklu i poprzednim też tak miałam ale niestety bez fasolki 😔

  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 514 404

    Wysłany: 2 września 2019, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja po ostatnich niepowodzeniach jestem mocno zniechecona, więc za bardzo mi się nawet pisać nie chce. Jutro mam hsg, gdyby nie to, chyba bym narazie odpuściła. Tak pociągnę jeszcze ze 3 cykle, bo wtedy jest większa szansa. Proszę o kciuki, żeby choć jeden byl drożny.

    Trzymam kciuki za oba drożne :) badanie robisz na NFZ czy prywatnie?

    Ja też jestem trochę zniechęcona ale pełna nadziei jednocześnie, bo to pierwszy pełny cykl z bromergonem. Liczę że prolaktyna spadla i jest szansa na ciąże. W środę będę robić badania także w czwartek powinnam coś więcej wiedzieć. Wydaje mi się że owulacją już była bo był sluz i klucie w brzuch, chociaż aplikacja pokazuje mi owu dopiero na dzis. Dziwne, ale w sumie ❤️ co drugi dzień żeby nie przegapić.

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 2 września 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Trzymam kciuki za oba drożne :) badanie robisz na NFZ czy prywatnie?

    Ja też jestem trochę zniechęcona ale pełna nadziei jednocześnie, bo to pierwszy pełny cykl z bromergonem. Liczę że prolaktyna spadla i jest szansa na ciąże. W środę będę robić badania także w czwartek powinnam coś więcej wiedzieć. Wydaje mi się że owulacją już była bo był sluz i klucie w brzuch, chociaż aplikacja pokazuje mi owu dopiero na dzis. Dziwne, ale w sumie ❤️ co drugi dzień żeby nie przegapić.
    Na NFZ ;)
    Myślałam zeby zrobić sonohsg prywatnie ale mieć 500 pln a nie mieć, to jednak spora różnica.

    Malinka96 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 882 729

    Wysłany: 2 września 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 11:09

    Ignissa lubi tę wiadomość

    16ud9jcgt3twbfxc.png

    Starania od 08.2018 r.


    23.01.2021r. - II😍

    25.01.2021r. Beta 5832 progesteron 18,40
    27.01.2021r. Beta 9736 progesteron 17,90
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 514 404

    Wysłany: 2 września 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Na NFZ ;)
    Myślałam zeby zrobić sonohsg prywatnie ale mieć 500 pln a nie mieć, to jednak spora różnica.

    Racja 🙄 długo czekałaś na termin? Ile się staracie?

  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3165 5246

    Wysłany: 2 września 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działo się tu dzisiaj.

    Nie pamiętam nicku dziewczyny, która dziś robiła test - 9 dpo to wcześnie i mógł jeszcze nic nie pokazać. Zatestuj za 2-3 dni i wtedy może już będą ||

    Z tymi spadkami temperatury przy zagnieżdżaniu, wzrostowi progesteronu, ja jeszcze w tym zielona troche jestem.

    Dzisiaj się mega dziwnie czuję. 18/30-31 dc a ja mam bóle podbrzusza, kłucie jajników, skurcze i naciąganie macicy. Trochę jak na @ tylko że ja prawie w środku cyklu jestem ... nie ogarniam zupełnie. Boje się, że to bezowulacyjny cykl był bo wczoraj temperatura 36,7 więc dość niska. :(

    Edit: zmierzyłam teraz temperaturę i jest 37,1. Nie wiem czy to owulacja się może opóźniła (ale nigdy nie miałam przy owulce żadnych skurczy więc skąd one?? No i skurcze a nie ból/kłucie?)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 21:11

    uwo99jcgo4bhnfqx.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI 💉Gonal 150, Menopur 75 | 24.01.2021 - punkcja, 14 dojrzałych komórek
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml | 8dpt - beta 110,50, prg 231 | 10dpt - beta 164,20 | 12dpt - beta 371,90, prg 222 | 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm małego człowieka 💚
    27dpt - 8,1 mm małego człowieka, FHR 126/min 💚

    Kropuś rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 2 września 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa ja czytam forum na bieżąco, ale też się nie udzielam bo ten cykl odpuszczam, nie robię testów, temperaturę mierze żeby wiedzieć kiedy @ przyjdzie ale nic poza tym, inofem pije bo jeszcze mam z poprzedniego cyklu, Magnez, kwas foliowy i wiesiołka do skoku tempki, ale testy i seks typowo staraniowy odpuściłam. Kochamy się kiedy tylko mamy ochotę i tyle. Do starań wrócę po zrobieniu badań... Ale muszę dostać w końcu, teraz mi się nie udało i dlatego zupełnie odpuściłam. Z testami ruszę dopiero jak już coś będzie wiadomo... Mam juzpo prostu dość takiego życia od okresu do okresu i tego wyczekiwania... Ale forum czytam caly czas... Jakoś mnie uzaleznilo to 😜

    Ignissa, Biedronka89, Patik lubią tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 2 września 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ignissa ja czytam forum na bieżąco, ale też się nie udzielam bo ten cykl odpuszczam, nie robię testów, temperaturę mierze żeby wiedzieć kiedy @ przyjdzie ale nic poza tym, inofem pije bo jeszcze mam z poprzedniego cyklu, Magnez, kwas foliowy i wiesiołka do skoku tempki, ale testy i seks typowo staraniowy odpuściłam. Kochamy się kiedy tylko mamy ochotę i tyle. Do starań wrócę po zrobieniu badań... Ale muszę dostać w końcu, teraz mi się nie udało i dlatego zupełnie odpuściłam. Z testami ruszę dopiero jak już coś będzie wiadomo... Mam juzpo prostu dość takiego życia od okresu do okresu i tego wyczekiwania... Ale forum czytam caly czas... Jakoś mnie uzaleznilo to 😜
    I bardzo dobrze!!! Każdemu czasami przydaje się odpoczynek dla świeżej głowy
    Badaj się kochana żebyś wiedziała na czym stoisz może problem jest bardzo łatwy do wyleczenia!
    Ja mam urlop więc seksy non stop ale nie mierze tempki ani nie robię testow owu kit z tym, w końcu urlop :)
    Pozdrawiam ze słonecznej Chorwacji

    Nona, Ignissa, Pani Ciasio, Biedronka89, Justyna1719, Malinka96 lubią tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 809

    Wysłany: 2 września 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Działo się tu dzisiaj.

    Nie pamiętam nicku dziewczyny, która dziś robiła test - 9 dpo to wcześnie i mógł jeszcze nic nie pokazać. Zatestuj za 2-3 dni i wtedy może już będą ||

    Z tymi spadkami temperatury przy zagnieżdżaniu, wzrostowi progesteronu, ja jeszcze w tym zielona troche jestem.

    Dzisiaj się mega dziwnie czuję. 18/30-31 dc a ja mam bóle podbrzusza, kłucie jajników, skurcze i naciąganie macicy. Trochę jak na @ tylko że ja prawie w środku cyklu jestem ... nie ogarniam zupełnie. Boje się, że to bezowulacyjny cykl był bo wczoraj temperatura 36,7 więc dość niska. :(

    Edit: zmierzyłam teraz temperaturę i jest 37,1. Nie wiem czy to owulacja się może opóźniła (ale nigdy nie miałam przy owulce żadnych skurczy więc skąd one?? No i skurcze a nie ból/kłucie?)


    A może już po owulacji jesteś?

    Ja powtórzę test w środę no chyba że mi się nie uda wygrać z ciekawością to jutro.

    Nie wiem co jest grane ale czuję się strasznie dziwnie ciągle mam zaparcia do tego odbijanie i takie przymulenie po jedzeniu no i czasem zgaga, do tego od czasu do czasu kłucie obu jajników i pobolewanie podbrzusza nie wspominając o wrażliwych sutkach od dnia owulacji i rozmiarze piersi,nie mieszczą mi się już do biustonosza.

    Więc albo jest coś na zeczy albo moja psychika padła po informacjach że moja kuzynka i szwagierka są w ciąży.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 21:26

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 2 września 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Racja 🙄 długo czekałaś na termin? Ile się staracie?
    Wcale, jak dostałam teraz @, to zadzwonilam do mojej gin a ona mnie zapisała ;)
    Staramy się kolo 1,5 roku

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 514 404

    Wysłany: 2 września 2019, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Wcale, jak dostałam teraz @, to zadzwonilam do mojej gin a ona mnie zapisała ;)
    Staramy się kolo 1,5 roku

    Ciekawe jak to u nas wygląda, czy nie ma terminów. Narazie się tym nie interesowała, mam nadzieję, że może nie będzie trzeba robić hsg u mnie. Pożyjemy, zobaczymy. Póki co jeszcze liczę że obniżenie prolaktyny pomoże.

  • boo123 Autorytet
    Postów: 1283 1371

    Wysłany: 3 września 2019, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa też będę mieć hsg w październiku i też tak jak Ty jestem mega zniechęcona i mam dość. Miałam nadzieję że zaciaze do tego czasu ale chyba się nie uda. Już czuję skurcze w brzuchu i pewnie @ przyjdzie przed terminem, znowu 😢

    Mówisz że po hsg jest większa szansa na zajście?

    Oczywiście trzymam kciuki za Ciebie 😙

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 08:21

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 3 września 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ponoc 3 miesiące po badaniu, bo wszystko będzie odetkane i przepłukane. Oczywiście o jajowody są drożne. Tak przynajmniej słyszałam a ile w tym prawdy, nie wiem

    boo123 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 809

    Wysłany: 3 września 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u naszych testujących dziś? Trzymam kciuki za Was dziewczyny. 😘

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 3 września 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    I bardzo dobrze!!! Każdemu czasami przydaje się odpoczynek dla świeżej głowy
    Badaj się kochana żebyś wiedziała na czym stoisz może problem jest bardzo łatwy do wyleczenia!
    Ja mam urlop więc seksy non stop ale nie mierze tempki ani nie robię testow owu kit z tym, w końcu urlop :)
    Pozdrawiam ze słonecznej Chorwacji
    Miłego wypoczynku 😊 ja tempke mierze w tym cyklu ale tylko do skoku, żeby wiedzieć kiedy @ mam się spodziewać... A potem też przestaje. Mam już dość po prostu. Mam nadzieję że szybko się uda załatwić sprawy z lekarzem... I porobić badania. Mąż dopiero październiku lub listopadzie moze zbadać nasienie bo w tej chwili nie bardzo czasowo by to ogarnął... Ale już będą jakieś kroki, bo do tej pory głupio się ludzilam że, a może jednak wyjdzie.... Głupie myślenie... Ale do roku nic mi nie chcieli zlecic.. Dostałam clo na owulacje ale też bez żadnych badań, na podstawie tylko tego że lekarz pytał czy testy robię owulacyjne i jak ze śluzem.. No i na podstawie tego dał mi clo... Ale do niego już nie idę, zależy mi na takiej kobitce ale do niej bardzo ciężko jest się dostac...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 3 września 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    A może już po owulacji jesteś?

    Ja powtórzę test w środę no chyba że mi się nie uda wygrać z ciekawością to jutro.

    Nie wiem co jest grane ale czuję się strasznie dziwnie ciągle mam zaparcia do tego odbijanie i takie przymulenie po jedzeniu no i czasem zgaga, do tego od czasu do czasu kłucie obu jajników i pobolewanie podbrzusza nie wspominając o wrażliwych sutkach od dnia owulacji i rozmiarze piersi,nie mieszczą mi się już do biustonosza.

    Więc albo jest coś na zeczy albo moja psychika padła po informacjach że moja kuzynka i szwagierka są w ciąży.
    Nie chce Cie dolowac ani nic ale te objawy mogą być nie tylko ciążowe.. Ja już tyle objawów miałam no i ciąży nie było... A który jesteś w ogóle dc???

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 809

    Wysłany: 3 września 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nie chce Cie dolowac ani nic ale te objawy mogą być nie tylko ciążowe.. Ja już tyle objawów miałam no i ciąży nie było... A który jesteś w ogóle dc???


    U mnie prawdopodobnie 10 dzień po owulacii. Dziś mnie piersi już nie draznia i wydaje mi się jakby były jaśniejsze więc nic tylko czekać na okres, myślę że przez te info o ciążach w rodzinie i tym że wyraźnie czułam owulację za bardzo się znów nakręciłam

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 3 września 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    U mnie prawdopodobnie 10 dzień po owulacii. Dziś mnie piersi już nie draznia i wydaje mi się jakby były jaśniejsze więc nic tylko czekać na okres, myślę że przez te info o ciążach w rodzinie i tym że wyraźnie czułam owulację za bardzo się znów nakręciłam
    No to 10 dpo to i tak by było za wcześnie na objawy.. Ja już miałam chyba wszystkie... A potem im więcej objawów tym większe rozczarowanie było.. Wiem już że nasza wyobraźnia potrafi wmówić różne rzeczy... Niestety..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego